CBR600RR7 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) χρονια πολλά σε όλους. χρειάζομαι την βοήθεια σας... ειχα πάντα την αρρωστια της μηχανής αλλα δεν μπόρεσα να παρω και τα χρονια περασαν. ειμαι 30 τωρα και αποφάσισα πως ηρθε ο καιρος να παρω ενα καλο εργαλειο. η εμπειρία μου στις μηχανες ειναι πολλά scooters πολλα καλοκαιρια στα νησιά (κατι που δεν συγκρινεται με εμπειρια καθημερινης οδηγησης στη πολη, αρα τιποτα το σπουδαιο...) και για ενα χρονο που οδηγούσα την μηχανη του κολλητού ανα διαφορα διαστηματα οταν εφευγε με το αυτοκινητο του για ταξιδια και μου την αφηνε να ξεδινω... αυτη ηταν και η πρωτη μηχανη που ειχα οδηγησει με ταχυτητες...μια CBR 954 Fireblade. Οι μηχανες που με ενδιαφέρουν ειναι ο εξης... μια CBR 1000RR7 που ζαχαρωνω ή μια TDM 900 2007 Αν βγαλω απο την κουβέντα το οικονομικό κομματι...οι προβληματισμοί μου ειναι οι εξης... Μηπως εχω παρει πολυ αέρα και παω αποτομα σε πολλά κυβικά και τα βρω σκούρα??? Βεβαια η απάντηση σε αυτο ειναι πως το ποσο γρηγορα θα πας εξαρταται απο το ποσο βαρυ χερι εχεις...δεν τρομαζω με τα κυβικα (βλεπε cbr954 η οποία ηταν η πρωτη μηχανη με ταχυτητες που οδηγησα) απλα το συζητώ... Οι επιλογές που εχω ειναι 2 μηχανες που δεν εχουν σχεση μεταξυ τους και με μπερδευει λιγο...απο την μια θελω να παρω την CBR γιατι ειναι η μεγάλη μου κα%λα και απο την αλλη σκεφτομαι να παρω την TDM (η οποία μου αρεσει πολυ για την κατηγορία μηχανης που ανηκει) για πιο ομαλό ξεκίνημα στο χωρο της μοτοσυκλέτας...Αλλα αν παρω την TDM ξερω πως θα σκεφτομαι μετα την CBR... Αν παω βέβαια για την CBR εχω σκοπό να πηγαίνω και σε πίστα και να κανω την τρελα μου εκει και οχι στο δρομο και το γουσταρω πολυ... Εννοείται πως οποια και αν επιλέξω θα παω οπωσδήποτε στα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης του 0-300 για το prelevel και στο CSS για τα υπολοιπα... Να διευκρινήσω πως το εχω δει ωριμα το θεμα, ειμαι 30 χρονων με σεβασμό στο γκάζι και δεν εχω σκοπό να παρω την μηχανη για να κανω βλακείες...Απλα το θεμα της μηχανοκινησης με εχει αγγιξει απο μικρό παιδι ειτε αυτο ειναι αυτοκινητο ειτε μηχανη ειτε οποιοδηποτε αλλο μηχανοκινητο οχημα... ειμαι ανοικτος σε καθε αποψή σας ακομα και αν αυτη ειναι "παρε ενα scooter ρε νιουφη που θελεις και 1000αρα..." Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 από τον CBR1000RR7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 Με όλες τις μηχανές μπορείς να σκοτωθείς αν δεν έχεις μυαλό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CBR600RR7 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 συμφωνω...ασε που ενα scooter στη τελικη ειναι πολυ πιο επικινδυνο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
martinez 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 Με όλες τις μηχανές μπορείς να σκοτωθείς αν δεν έχεις μυαλό. cbr 1000 χαλαρα μεχρι να μαθεις και πιο χαλαρα οταν μαθεις :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ducpilot 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 Νομιζω μεγαλο παιδι εισαι οποτε δεν θα εχεις προβλημα,αρα παρε αυτο που σου αρεσει περισοτερο.Αν παρεις RR τα σχολεια να τα κανεις μαθαινεις πολλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnkont 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) ...Αλλα αν παρω την TDM ξερω πως θα σκεφτομαι μετα την CBR... Εχεις κάνει ήδη την επιλογή σου. Αφού έχεις αποφασίσει να πας πρώτα σε σχολείο και μετά να πιεις το αίμα μη φοβάσαι τίποτε. Το γκάζι σκοτώνει όταν δεν μπορείς να εκτιμήσεις τις δυνατότητες της μηχανής, τις δυνατότες που έχεις σαν οδηγός και την κατάσταση του δρόμου. Το σχολείο σου ανεβάζει την εμπειρία στα δύο πρώτα σκέλη, αν μπορείς να εκτιμάς και το δρόμο που πατάς τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Καλοτάξιδη και πάντα όρθιος. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 από τον johnkont Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vampire 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 Η αποψη μου ειναι να παρεις αυτο που σου αρεσε απο την αρχη...γιατι μετα οπως ΗΔΗ λες θα το μετανιωσεις κ πολυ συντομα πιστευω οτι θα τρωγεσαι να πας για τη CBR... Οποτε καλη τυχη κ απο μενα! Καλες αγορες κ ορθια χιλιομετρα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spypetr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 CBR 1000RR :punk: :punk: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2007 Με όλες τις μηχανές μπορείς να σκοτωθείς αν δεν έχεις μυαλό. Απλα, με ορισμενες, ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ! ;) Κατα τη γνωμη μου, χρειαζεται σταδιακο "ανεβασμα" κυβικων και ιπποδυναμεων..Αρα, TDM! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Το σίγουρο είναι οτι θέλεις αρκετό καιρό να μάθεις ένα τέτοιο εργαλείο με τόσα κυβικά είτε είναι το χοντα είτε το γιαμαχα. Το δεύτερο πιο σίγουρο είναι οτι για αυτό το διάστημα απλά θα μετακινήσε,δε θα οδηγάς. ;) Πάνω σε τέτοια κυβικά είναι δύσκολο να μάθει κάποιος και να πειραματιστεί.Αυτά τα μοτοσακά δεν συγχωρούν απροσεξίες και ατσαλώτητες. Επίσης σου θέτω υπόψιν οτι ένα ''μούτρο'' για cbr έχει περί τα 1500? ενώ ένα πλαινό fairing που ίσως σπάσει απο μια επιπόλαια χαζόπτωση ακόμη και σταματημένος(ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ) να είσαι χαρούμενος εάν σου στοιχίσει κανα 400άρι ?. Απο εκεί και πέρα...εσύ ξέρεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Eγώ θα σου πρότεινα το ΤDM γιατί είναι πιο φιλικό στον αναβάτη.To RR και κάθε RR είναι απόλυτο μηχανάκι και ίσως σε δυσκολέψει λιγάκι. Μην ξεχνάς επίσης ότι το TDM είναι μηχανάκι για κάθε μέρα....στην πόλη,σε βόλτες,σε ταξίδι και γιατί όχι και στην πίστα.Το RR δεν κάνει για την πόλη,κι αν είσαι και ταξιδιάρα ψυχή και σκέφτεσαι ταξίδια με την μοτοσυκλέτα θα πρέπει να κάνεις πολλές υποχωρήσεις μαζί του. Η τελική επιλογή όμως είναι δική σου.Σκέψου το καλά και αποφάσισε τι θες και τι θα σε βολέψει περισσότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
liz4rd 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 συμφωνώ με τους προαναφερθέντες στο θέμα με την ζυγαριά να γέρνει περισσότερο στην τελευταία απάντηση του ALX ... Μην ξεχνάς επίσης ότι το TDM είναι μηχανάκι για κάθε μέρα....στην πόλη,σε βόλτες,σε ταξίδι και γιατί όχι και στην πίστα.Το RR δεν κάνει για την πόλη,κι αν είσαι και ταξιδιάρα ψυχή και σκέφτεσαι ταξίδια με την μοτοσυκλέτα θα πρέπει να κάνεις πολλές υποχωρήσεις μαζί του ... και βέβαια η τελική επιλογή είναι δική σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CBF_1000 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Δεν μας είπες το λόγο που θέλεις τη μότο ? Ταξίδια,πόλη,γρήγορη οδήγηση... Βασικά,αν είσαι παντρεμένος,πάμε βούρρρ... για TDM. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Καμία απο τις 2. Εάν ενδιαφέρεσαι για εναλλακτικές (λιγότερα κυβικά) τότε θα σου πώ και γώ τη γνώμη μου!!! Οι 2 που έχεις βάλει στο μάτι είναι η μία θηρίο που πρέπει να δαμαστει και η άλλη ενα βαρύ ερχαλειο που απαιτει και κοματάκι εμπειρία γιατί κάνει τις αγριάδες του που και που. -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GrigorisK7 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 παρε πρωτα ενα 600αρι ΣΣ να το μαθεις και μετα παρε ενα 1000αρι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mikele 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 ξεκινα με το tdm και αργοτερα το αλλαζεις....... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
maon 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Sorry ρε παιδιά, είναι δυνατόν να πας να ξεκινήσεις με 1000RR. Μην τρελαθούμε κιόλας......Και ας είναι και 30 χρονών ο φίλος μας. Είμαστε πολύ απο εδω μέσα με 15+ χρόνια εμπειρίας που μπορούμε να πάμε χαλαρά μοτοσυκλέτες με αναλογιά 1κιλό/ίππο?? Sorry φίλε μου αλλά πάρε πιο βατά μηχανάκια στην αρχή, κάτσε ένα χρόνο μάθε λίγο τις καταστάσεις και μετά προχώρα... Τα 600cc δεν είναι λίγα. Και άν θες καλό μηχανάκι να σε πορώνει πάρε και κάνα KTM σε αυτά τα κυβικά. Τουλάχιστον έτσι η στραβή θα σου βγεί στα 140km/h και όχι στα 250km/h. Πάντα φιλικά Βασίλης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panayiotis 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Μην τρελαίνεσαι.Ό,τι σεβαστείς,δε θα το φοβηθείς..Ένα γρήγορο μηχανάκι είναι πιο ασφαλές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chriko 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 (τροποποιήθηκε) Με όλες τις μηχανές μπορείς να σκοτωθείς αν δεν έχεις μυαλό. Θα συμφωνησω απολυτα με τον Μακη σε αυτο ! Απο την αλλη παλι σκεψου μηπως θα επρεπε να ξεκινησης με κατι που θα ειχε λιγοτερα κυβικα - λιγοτερο γκαζι (εν αντιθεση με την αποψη των περισσοτερων). Τωρα εφ οσων υπαρχουν αυτες οι επιλογες θα ελεγα το tdm , πιο βολικο,πιο μανιτζεβελο,πιο φιλικο κλπ κλπ Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου ! Υ.Γ Αυτο παντως CBR 1000RR7 , δεν ειναι κατι που θα σε βοηθηση ,ουτε που θα σε βολεψει γενικοτερα , ξεκινα απο πολλυ πιο χαμηλα !!! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 από τον chriko Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
EKEINOS 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Δες τι παρεα εχεις και τι μηχανες εχουνε δες που εκανες και πως χιλιομετρα την τελευταια 5ετια Μην παιρνεις μηχανη για να κανεις αυτα που ονειρευεσαι αλλα μηχανη γιαυτο που μπορεις να κανεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SAM.KOSTAS 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 εγγλημα το 1000 εστω κι αν εισαι πολυ συνειδητοποιημενος για νεος αναβατης. αν θες SS παρε το 600,που θα στα κανει όλα καλύτερα στην παρούσα φάση και με τη δεδομένη εμπειρια. αν η επιλογη του 1000 ειναι για πουλ μουρ παω πασο αλλά να ξερεις οτι υπάρχουν αναβάτες που ασχολουνται συνεχεια με τις πιστες και παλι προτιμουν να αντικαθιστουν το 600αρι τους με ενα πιο καινουριο/βελτωμένο παρά με 1000αρι ;) με το καλο βεβαια να πάρεις αυτο που θα ευχαριστεί εσενα περισσότερο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
liz4rd 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 ... Βασικά,αν είσαι παντρεμένος,πάμε βούρρρ... για TDM. εμ αυτό πια χεχε ! ! ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CBR600RR7 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 σας ευχαριστώ ολους για την βοήθεια σας με το να μου δίνετε την ειλικρινή απάντησή σας. Οι απαντησεις των μισών ειναι πως δεν θα εχω πρόβλημα αν εχω το μυαλό μου μέσα στο κεφάλι μου. Οι απαντήσεις των υπολοίπων είναι πως καλύτερα να ξεκινήσω με λιγότερα κυβικά οπως πχ ενα 600αρι για αρχη και βλέπω ή πως καλύτερα να παρω το TDM πρώτα. οι ερωτήσεις μου είναι πως ποια η διαφορα αν πηγαινω με 100 ή με 150 με ενα 600 ή με ενα 1000αρι? μηπως το 600αρι ειναι αργό και δεν θα μπορώ να το τρέξω? δεν το νομίζω, αρα χρειάζομαι τις γνώσεις σας και εμπειρίες πανω σε αυτό αλλα με παραδείγματα γιατί η θεωρία δεν με καλυπτει απόλυτα. Οταν πχ πηρα να οδηγήσω την 954 fireblade ειχα αρκετη φοβία και ελεγα στον κολλητό μου πως είναι τρελός που μου την δίνει και πως θα το οδηγήσω αυτό το θηρίο. Οταν λοιπόν την πήρα είχα την αισθηση πως οδηγούσα παπι, ηταν απιστευτα φιλική και με εκανε να νιώσω σαν να οδηγω χρονια. Καθε φορά λοιπον που την αφηνε (εφευγε ταξιδια ανα περιοδους για ταξιδια) την μαθαινα ολο και περισσοτερο και μου ηταν ποι εύκολο να την οδηγώ πάντα με σεβασμό στο γκάζι... Αυτο που θελω να πω είναι πως όντως στην αρχη θα μετακινούμε (οπως ανεφερε παραπανω ο Multijohn)δεν θα την οδηγώ σωστά όπως θα έπρεπε, αλλα με τον καιρό πιστεύω πως θα την μάθω. Αυτο που θέλω να πω είναι πως θα ειναι επικίνδυνη αν την πηγαινω με σωστά χιλιόμετρα? δηλαδη ποια η διαφορά ενος 600 SS με ενα 1000αρι? ασε που βλέπω τα 600αρια και μου φαίνονται μικρά στο μεγεθος, πιο πολυ εμπιστεύομαι το 1000αρι σαν μεγεθος. Δεν ξερω μπορεί και να ειναι λάθος η σκεψη μου...παρακαλώ διορθώστε με... αυτα προς το παρων...αναμενω απαντησεις στο προβληματισμό μου...ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ducpilot 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Το 1000 rr απο οτι καταλαβα το γουσταρης οποτε παρτο ετσι και αλλοιως απ οτι φαινετε εχεις τα μυαλα στο κεφαλι σου οι διαφορες ενος 600 και ενος 1000 δεν ειναι και τεραστιες οποτε παρε αυτο που σου αρεσει και θα το χαρεις σιγα σιγα οδηγωντας και μαθαινοντας την μοτο σου.(τα σχολεια οταν μπορεις να τα κανεις) Α εγω στα 21 ειχα 1000 cc .(1983) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
papitsoulos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Υπολογισε και ενα τηλεφωνακι για τα σχολεια συντομα γιατι οι θεσεις κλεινουν για το 2008 ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες