johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Φίλοι/ες συνXTάκηδες έχω δύο ερωτήματα προς όλους για να δω αν μόνο σε μένα συμβαίνουν αυτά: 1ον) Το τιμόνι το νιώθετε σα να κολλάει κάπως και να μην αποκρίνεται με απόλυτη ευκολία στη βούλησή σας (κυρίως το καλοκαίρι); 2ον) Σε επαρχιακό δρόμο με απόλυτο σκοτάδι και στροφές δεν είναι υπερβολικά λίγος ο φωτισμός του ΧΤ; Δε λέω απλά να μη βλέπετε καλά, λέω για υπερβολικά λίγο φωτισμό. Αν κάποιος έχει νιώσει κάτι απ' τα παραπάνω, έχει βρει και κάποια λύση; Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Φίλοι/ες συνXTάκηδες έχω δύο ερωτήματα προς όλους για να δω αν μόνο σε μένα συμβαίνουν αυτά: 1ον) Το τιμόνι το νιώθετε σα να κολλάει κάπως και να μην αποκρίνεται με απόλυτη ευκολία στη βούλησή σας (κυρίως το καλοκαίρι); 2ον) Σε επαρχιακό δρόμο με απόλυτο σκοτάδι και στροφές δεν είναι υπερβολικά λίγος ο φωτισμός του ΧΤ; Δε λέω απλά να μη βλέπετε καλά, λέω για υπερβολικά λίγο φωτισμό. Αν κάποιος έχει νιώσει κάτι απ' τα παραπάνω, έχει βρει και κάποια λύση; Ευχαριστώ. 1) Αν το τιμόνι "κολλάει΄", όπως λές, και "δεν ανταποκρίνεται με απόλυτη ευκολία στη βούληση του αναβάτη", πιθανότατα έχουν χαλάσει τα ρουλεμάν του λαιμού, οπότε θέλουν αλλαγή. Ενας απλός τρόπος για να διαπιστώσεις, αν τα ρουλεμάν του λαιμού τα έχουν "παίξει", είναι ο εξής: Με σταματημένη τη μηχανή, πήγαινε από τη μεριά του στάντ, στάσου όρθιος και τράβα τη μοτοσικλέτα από τα γκριπ του τιμονιού προς το μέρος σου, ώστε να σηκωθεί ο μπροστινός τροχός στον αέρα (δεν είναι δύσκολο ούτε απαιτεί πολλή μυική δύναμη, γιατί το σταντ λειτουργεί ως μοχλός). Με τον μπροστινό τροχό ανασηκωμένο, κούνα δεξιά - αριστερά το τιμόνι. Παρατήρησε αν "σκαλώνει" πουθενά (συνήθως συμβαίνει στη θέση της ευθείας). Αν δεις ότι σκαλώνει κάπου, θέλει αλλαγή των ρουλεμάν του λαιμού. 2) Στα τρια χρόνια που είχα το ΧΤ660R δεν είχα παρατηρήσει ανεπάρκεια του φωτισμού. Ακόμη και στα νυχτερινά ταξίδια σε επαρχιακό και εθνικό δίκτυο (με πλήρες σκοτάδι γύρω) δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια εγώ είχα το XT660R. Μήπως έχεις το ΧΤ660X του 2007 (και μετά); Διότι το ΧΤ660Χ (η supermoto έκδοση) μετά το 2007 διαφοροποιήθηκε στη μάσκα από το ΧΤ-R και απέκτησε νέο προβολέα. Δεν ξέρω αν έχει την ίδια απόδοση με του πρώην δικού μου (ΧΤ-R). Πέραν αυτών όμως, αν είναι "υπερβολικά λίγος" ο φωτισμός του ΧΤ σου, καλό είναι να δεις και τα ηλεκτρικά του. Φορτίζεται κανονικά η μπαταρία; Κάνε το εξής πείραμα. Αναψε τη μηχανή και μετά σβήσε την από το κουμπί kill switch (όχι από το κλειδί). Ετσι, τα μεσαία φώτα θα παραμείνουν αναμμένα (γιατί διαφορετικά, αν είναι σβηστή η μοτο, και θέσεις το κλειδί στο on, ανάβουν μόνο τα μικρά φώτα). Αναψε και τα φλάς. Περίμενε 30 δευτερόλεπτα με τα φώτα αναμμένα και μετά πάτα τη μίζα. Αν δεις να δυσκολεύται να πάρει μπρος η μηχανή (π.χ. να δυσκολεύτεται να γυρίσει η μίζα), σημαίνει ότι είτε η μπαταρία είναι "τελειωμένη" είτε ότι δεν φορίζεται σωστά, οπότε ο ηλεκτρολόγος θα σου δώσει τη λύση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Orlando 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2008 Χαιρετε, Σας ειχα μιλησει στην αρχη της συζητησης αυτης οτι ηθελα να παρω το χτχ κ το πηρα τελικα τον ιανουαριο μεταχειρισμενη με 1η αδεια τον 12/2005 κ 9000χλμ. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος κ στα ταξιδια κ στην πολη(Αθηνα). Της εχω βαλει καινουρια αλυσιδα γιατι της ηρθε κοψιμο της παλιας στα 15.000 κ ενα φαναρι απο R1 πισω για ομορφια(αυτο με τα LED φωτα). Το θεμα ειναι οτι θελει αρκετα λεφτα για να γινει παλι ΠΡΙΟΝΙ! τα αμορτισερ μπροστα ειναι ελεεινα, εχουν πεσει πολυ κ οταν τη βαζω διπλα διπλα με τις χτχ των φιλων μου(ειμαστε 4 φιλοι με χτχ ολοι!) φαινεται πιο μικρη. Μετα θελω να τις αλλαξω τις εξατμησεις κ τα φιλτρα, οπωσδηποτε καινουρια ελαστικα αλλα οχι αυτα τα Pirelli Dragon που εχει, θα ψαξω για αλλα καλυτερα. Ξερετε τι σκεφτομαι?Να βαλω μονη εξατμιση αλλα η χτχ θελει διπλες για να μη χασει αυτη που εχει την "προσωπικοτητα". Σε θεμα συντηρησης δεν ειναι ασχημα τα πραγματα. Εχει φτηνα ανταλλακτικα κ το αλλο που μου εχει κανει πολυ εντυπωση ειναι οτι ειχα 2 μικροπτωσεις κ δεν εχει παθει ουτε γρατσουνια το ατιμο! Παρ'ολα αυτα ειναι πολυ καλη μηχανη+οτι εχω πατησει αρκετες ΚΤΜ κ μαλιστα μερικες φορες φοραγα το φουτερ της ΚΤΜ που εχω Πολυ καλες οι ΚΤΜ αλλα η ΧΤΧ αξιζει τα λεφτα της καλυτερα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2008 Αγαπητέ Orlando, καλώς όρισες στο mybike και καλοτάξιδο το ΧΤάκι σου. Καλά έκανες και του έβαλες καινούρια αλυσίδα και καλά θα κάνεις να του βάλεις και καινούρια ελατήρια στο πιρούνι, αφού (όπως λες) είναι ελεϊνά και έχουν πέσει πολύ. Αν σκοπεύεις να κρατήσεις για πολύ το μηχανάκι, αξίζει να βάλεις τα ελατήρια πιρουνιού της Ohlins (μαζί όμως με αμορτισέρ της Ohlins για καλή "συνεργασία" μεταξύ τους). Εχουν βέβαια υψηλό κόστος αλλά είναι από τα λίγα extra που αξίζουν πραγματικά τα λεφτά τους. Μεταμορφώνουν την οδική συμπεριφορά και κάνουν το μηχανάκι ασφαλέστερο και πιο παιχνιδιάρικο. Για τις εξατμίσεις, η πιο καλή επιλογή είναι τα διπλά τελικά της Acrapovic (μη βάλεις μονό, γιατί θα σου χαλάσει την αισθητική) αλλά υπάρχουν και αυτά της Termignioni. Σε κάθε περίπτωση, με την αλλαγή εξατμίσεων και φίλτρου αέρα πρέπει να κάνεις εκ νέου ρύθμιση του ψεκασμού, για να δουλεύει σωστά και "καθαρά" το μηχανάκι. Επειδή είναι δύσκολη δουλειά όμως και απαιτεί γνώσεις, καλό είναι τη ρύθμιση του ψεκασμού να την κάνει επίσημο συνεργείο που ξέρει πώς ρυθμίζεται. Η συντήρηση του ΧΤ660 είναι εξαιρετικά φτηνή. Ιδίως τα λάδια+φίλτρο δεν αξίζει να τα αλλάζεις σε επίσημα service, καθώς μπορείς να τα αλλάζεις και μόνος σου. Η αξιοπιστία των ΧΤ660 είναι πολύ καλή και όσο και να τα ζορίσεις δεν καίνε σταγόνα λάδι ούτε διαμαρτύρονται, αρκεί να τα συντηρείς σωστά. Καλά χιλιόμετρα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Orlando 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2008 Ευχαριστω Αιγαιοπλοε, Εισαι πολυ καλος ομιλητης κ παρακολουθω οτι γραφεις με προσοχη αμεριστη! Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος αν θελω να ριξω λεφτα πανω της αλλα παρ'ολα αυτα δεν θελω να φυγω απο τα motard/supermotard. θα δειξει ο χρονος, η αγαπημενη μου χτχ,τα λεφτα, οι περιστασεις...! Καλο χειμωνα σε ολους! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kounabakos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 καλησπερα και καλο μηνα εχω ενα χτχ660 05 μοντελο προσφατα αλαξα τις εξατμισεις με termignoni και εβαλα και φιλτρο αερος της κ&ν πηγα στο service της μοτοδυναμικης αλλα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται καμια ρυθμιση και εφυγα.αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι δεν παιρνει μερικες φορες καλα μπροστα χωρις να ειναι θεμα μπαταριας( και δεν ειδα καμια διαφορα απο θεμα ταχυτητασ στο μηχανακι εκτος απο το θορυβο) τι να κανω? τελος της εβδομαδας θα τους το παω για λαδια.να επιμηνω για ρυθμιση του injeksion? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 καλησπερα και καλο μηνα εχω ενα χτχ660 05 μοντελο προσφατα αλαξα τις εξατμισεις με termignoni και εβαλα και φιλτρο αερος της κ&ν πηγα στο service της μοτοδυναμικης αλλα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται καμια ρυθμιση και εφυγα.αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι δεν παιρνει μερικες φορες καλα μπροστα χωρις να ειναι θεμα μπαταριας( και δεν ειδα καμια διαφορα απο θεμα ταχυτητασ στο μηχανακι εκτος απο το θορυβο) τι να κανω? τελος της εβδομαδας θα τους το παω για λαδια.να επιμηνω για ρυθμιση του injeksion? Οι πιο ελεύθερες εξατμίσεις (Termignioni, Acrapovic, Mivv) ελάχιστα πράγματα προσφέρουν στην απόδοση μιας απλής μονοκύλινδρης μοτοσικλέτας, όπως το ΧΤ660. Το ουσιαστικό κέρδος σου είναι στο βάρος, όπου εκεί η διαφορά τους με τις "μαμίσιες" είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και στα ελεύθερα φίλτρα αέρος, όπου αφήνουν μεν το μηχανάκι να αναπνέει πιο ελεύθερα αλλά στην πράξη ελάχιστα πράγματα κάνουν, ώς προς την ιπποδύναμή του. Κατά τη γνώμη μου, πάντως, όταν αλλάζεις φίλτρο αέρα και εξατμίσεις, πρέπει να γίνεται επαναρύθμιση του ψεκασμού, προκειμένου να λειτουργεί το μηχανάκι στρωτά και "γλυκά", όπως πριν. Αν θέλεις να βάλεις κάτι πάνω στο ΧΤ660 σου που να αξίζει στο ακέραιο τα λεφτά του, βάλε του ένα καλό σετ αναρτήσεων (κατά προτίμηση Ohlins), που αξίζουν πλήρως τα λεφτά τους και σου εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά και μεγαλύτερη άνεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Rigo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2008 Καλησπέρα Χτάκηδες. Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο χτ-χ του 2004 με όλες μου τις οικονομίες άλλα το ρημάδι μου έσβηνε και μάλιστα πολύ συχνά. έμαθα ότι το tps είχε αλλαχθεί και έτσι πήγα για ρύθμιση, μετά τη ρύθμιση για κανα διβδόμαδο κανένα πρόβλημα όμως αργότερα αν και σπανιότερα απο την αρχή άρχισε να ξανασβήνει. Εκτός αυτού μου έχει κάψει στους 2 μήνες που το έχω 3 φορές τη λάμπα απο τα φώτα και νομίζω ότι σχετίζετε με τα σβησίματα. Αν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ βάλτε ένα χεράκι γιατί εγώ δεν το χω καθόλου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2008 Καλησπέρα Χτάκηδες. Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο χτ-χ του 2004 με όλες μου τις οικονομίες άλλα το ρημάδι μου έσβηνε και μάλιστα πολύ συχνά. έμαθα ότι το tps είχε αλλαχθεί και έτσι πήγα για ρύθμιση, μετά τη ρύθμιση για κανα διβδόμαδο κανένα πρόβλημα όμως αργότερα αν και σπανιότερα απο την αρχή άρχισε να ξανασβήνει. Εκτός αυτού μου έχει κάψει στους 2 μήνες που το έχω 3 φορές τη λάμπα απο τα φώτα και νομίζω ότι σχετίζετε με τα σβησίματα. Αν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ βάλτε ένα χεράκι γιατί εγώ δεν το χω καθόλου Καλώς όρισες στο mybike και καλή γνώση (υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μοτοσικλετιστές εδώ μέσα, με πραγματική γνώση για τη μοτοσικλέτα). Τα πρώτα ΧΤ660 (του 2004, ίσως και του 2005) εμφάνιζαν πρόβλημα με την ηλεκτρονική, την οποία άλλαζε η αντιπροσωπεία δωρεάν, όπως όφειλε άλλωστε. Πάρε ένα τηλέφωνο τη Μοτοδυναμική και ρώτα στο τεχνικό τμήμα αν το δικό σου μηχανάκι είναι σε αυτά που θα έπρεπε να έχει αλλαχτεί η ηλεκτρονική. Τους δίνεις τον αριθμό πλαισίου (τον γράφει πάνω η άδεια κυκλοφορίας σου) και αυτοί βλέπουν στο κομπιούτερ τους αν το συγκεκριμένο μηχανάκι (το δικό σου) έχει ελαττωματική ηλεκτρονική. Θα δουν επίσης αν την έχει αλλάξει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, καθώς τα στοιχεία των επισκευών που γίνονται στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και καλύπτονται από την εγγύηση, μένουν καταγεγραμμένα στα κομπιούτερ της αντιπροσωπείας. Τσέκαρε λοιπόν αυτό πρώτα. Αν η ηλεκτρονική είναι ΟΚ, πάμε στον ψεκασμό. Αφού το TPS είναι αλλαγμένο, τότε πιθανόν να υπάρχει θέμα σωστής ή όχι ρύθμισης του μίγματος. Πήγαινε σε ένα επίσημο σέρβις της Γιαμάχα (ένα που να εμπιστεύεσαι) και πές στο μηχανικό να ελέγξει τις ρυθμίσεις του TPS (σωστή γωνία, τιμές φτωχού - πλούσιου μίγματος), καθώς και το ρελαντί. Πιστεύω ότι αν ρυθμιστούν όλα σωστά, δε θα έχεις πρόβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Rigo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2008 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Μόλις έχω νέα θα επανέλθω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sufise 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2008 Καλησπέρα σε όλους! Οι συζητήσεις σας ειναι πολύ χρήσιμες σε όλους όσους έχουν ή θελουν να αγοράσουν ΧΤ! Εχω ενα ΧΤΧ και θελω να του αλλαξω λάστιχα γιατι τα δικά του ειναι πολυ σκληρά για τη Ζακυνθινή - Ελληνική άσφαλτο. Θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποια; Με ενδιαφέρει να εχουν όσο γίνεται καλύτερο κράτημα. Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xrhstos660r 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2008 kalispera paidia mpika kai egw sto club ton xt exw ena xt660 R to exw ena mina kai eimai iper-efxaristimenos kai apo simperifora statherotitas kai frenon kai apo merias gkaziou!!! exw kapoes erotisis sto oso anafora thn alagh eksatmiseon . aksizei na ths alaksw h tha kanei mono thorivw kai an nai ti protinete na valw kai ti kostos exoun peripou ? !!! a kai episis ti xriazete kai apos mporw nta mpw sto xt660 club kai an iparxei vevea sthn elada !! a episis gia na alaksw koustoumh pou tha vrw thn gkama na dialeksw poio mou aresei poio polh kai ti kostos exei ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2008 Καλώς όρισες στο mybike, αγαπητέ Χρήστο και καλοτάξιδο το ΧΤάκι σου. Προτίμησε να γράφεις στα ελληνικά, γιατί είναι πιο ευανάγνωστα. Πράγματι το ΧΤ660R έχει καλή οδική συμπεριφορά (για μονοκύλινδρο ψηλόφτερο) και μπορεί εγγυημένα να ταξιδέψει αξιοπρεπώς σε μεγάλες αποστάσεις, με μόνη αναγκαία προσθήκη την τοποθέτηση ενός ψηλότερου ανεμοθώρακα. Δεν έχει φυσικά την άνεση των δικύλινδρων της κατηγορίας αλλά τα καταφέρνει μια χαρά στο να ισορροπεί μεταξύ του τρίπτυχου καθημερινή χρήση - χώμα - ταξίδι. Δεν είναι κορυφαίο πουθενά αλλά δεν υστερεί καταφανώς σε κάτι. Σωστά παρατηρείς ότι έχει "σταθερότητα". Στα χρόνια που το είχα και το ταξίδευα ήταν εντυπωσιακά σταθερό, ακόμη και στην τελική του ταχύτητα (170 χ.α.ω. κοντερίσια). Θυμάμαι στο κατέβασμα από την Κων/πολη, κάπου στις ευθείες της Λάρισας είπα μια στιγμή να το "τελικιάσω" (συνήθως πάω με 140 χ.α.ω, δεν είμαι λάτρης της πολύ μεγάλης ταχύτητας). Ο δρόμος καλός, η κίνηση αραιή και δικάβαλο (εγώ και η γυναίκα μου) και φορτωμένο με 3 σκληρές βαλίτσες έδειξε στο κοντέρ 170 χ.α.ω. Κανένα κούνημα στο τιμόνι, κανένα τρέμουλο και καμία ενοχλητική ταλάντωση. Υπόψιν όμως ότι ο ανεμοθώρακας της Givi έκανε πολύ καλη δουλειά. Δεν ξέρω αν θα ήταν έτσι τα πράγματα, χωρίς αυτόν. Στα ερωτήματά σου τώρα. Το κυριότερο κέρδος σου από την αλλαγή εξατμίσεων είναι το ΒΑΡΟΣ. Οι μαμίσιες εξατμίσεις είναι πολύ βαριές και το βάρος τους βρίσκεται στο χειρότερο σημείο (πίσω και ψηλά). Να κάνω εδώ και μια παρένθεση. Οσοι έχουμε top case καλό είναι να μην το υπερφορτώμουμε και, κυρίως, να μην τοποθετούμε βαριές αποσκευές μέσα του (ή ακόμη χειρότερα, πάνω του). Στο top case (στα ταξίδια) βάζουμε πάντα τα ελαφριά πράγματα (ρούχα κλπ) και τα βαρύτερα τα ισομοιράζουμε στις πλαϊνές βαλίτσες ή στα σαμάρια. Ετσι έχουμε καλύτερη κατανομή βάρους και ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά της μοτο. Επανέρχομαι στο θέμα των εξατμίσεων. Οι μαμίσιες λοιπόν είναι πολύ βαριές. Ιδίως από το 2006 (οπότε εισήχθησαν οι προδιαγραφές Euro 3) έγιναν ακόμη βαρύτερες, λόγω μεγαλύτερων καταλυτών. Βάζοντας λοιπόν ένα ζευγάρι καλών after marker εξατμίσεων (π.χ. Acrapovic, Termignioni κλπ) ελαττώνεις σημαντικά το βάρος από το ευπαθές αυτό σημείο (ουρά) και βελτιώνεις την οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σου. Κοστίζουν βέβαια αλλά αξίζουν. Στη απόδοση δε θα δεις μεγάλη διαφορά και σίγουρα το ένα ή δυο άλογα που πιθανόν θα σου δώσει μια τέτοια εξάτμιση δεν είναι λόγος για να την επιλέξεις (κατ' εμέ). Σε κάθε περίπτωση, μαζί με την αλλαγή της εξάτμισης (ολόκληρης ή των τελικών) πρέπει να γίνει εκ νέου ρύθμιση του ψεκασμού για να δουλεύει σωστά η τροφοδοσία. Τώρα για το "κουστούμι" που λες, γιατι να το αλλάξεις; Και με τί θα το αλλάξεις; Εννοείς προφανώς τα πλαστικά εκατέρωθεν του ψυγείου, έτσι; Αν δε σου αρέσει το χρώμα τους, πήγαινε και βάψε τα στο χρώμα της αρεσκείας σου. Πιο φτηνά θα σου έρθει. Τέλος, μια και ψάχνεσαι για να αναβαθμίσεις το ΧΤάκι σου, η γνώμη μου είναι ότι το πιο αξιόλογο after market περιφερειακό που μπορείς (και αξίζει) να βάλεις στο μηχανάκι σου είναι ένα αμορτισέρ της Ohlins που θα προσθέσει πολλούς πόντους στην οδική συμπεριφορά του (μέσα και έξω από το δρόμο) και θα αυξήσει και τη μεταπωλητική αξία του. Καλά χιλιόμετρα και καλά ποσταρίσματα στο mybike. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2008 Αιγαιοπλόοε εισαι δεν εχω να πω τιπτ αλλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
motochris 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 γιατι πηγα απο πατρα αθηνα και γυρισα αυθημερων και ο κωλος μου εβγαλε καντηλες γιαυτο.κοιμομουν 2 μερες συνεχομενα και για να μην προτρεχεται δεν ειμαι και κανενας που εχει συνηθησει τον αναπαυτικο καναπε του σπιτιου μου. καλο το χτχ 660 αλλα οπου κι αν εχω παει ταξιδι πανω απο 40 λεπτα διαδρομη ειναι μαρτυριο και οποιος λεει οτι δεν πιανεται η λεει ψεματα η ο κωλος του ειναι απο πετρα. Προς "kounabakos" αλλά και όσους έχουν XT660 και παράλληλα "θέμα" με τη σέλα: Λοιπόν φίλε μου είχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα με σένα και βρήκα ΛΥΣΗ ! Την έχουν ακολουθήσει ήδη 2 φίλοι μου με XT660 και είμαστε όλοι πλέον HAPPY ! Ρίξε μιά ματία εδώ http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=9563&hl= και δες την foto που έχω βάλει στο τέλος ...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kounabakos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2008 φιλε σευχαρηστω που με θυμηθηκες πραγματικα εχεις κανει πολυ καλη δουλεια και απο οτι φαινεται πρεπει να ειναι και πολυ αναπαυτικη. του παει πολυ η σελα στο δικο σου δεν ξερω ομως πως θα φαινεται στο κοκκινο χτχ οπως ειναι το δικο μου γιατι κοκκινο υφασμα για καλλημα στη σελα δεν εχουν οι ταπετσερηδες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
motochris 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 Ok ! ισως να εχεις δικιο για το δικό σου που είναι κοκκινο ... κι εγω δεν ξερω πως θα δειχνει. Παντως ο λογος που μου έκαναν εντυπωση τα μηνυματα σου και απάντησα ειναι οτι η σελα του ΧΤ660 πραγματικα ειναι απαραδεκτη. Εγω αν δεν την αλλαζα θα ειχα αλλαξει μηχανη προ πολλου Απορω πως δεν διαμαρτυρονται αλλοι ιδιοκτητες ΧΤ660 Επισης μου κανει μεγαλη εντυπωση οτι ο Αιγαιπλοος μετα απο τοσα χλμ. δεν παρατηρησε θεμα με τη σελα (και δικαβαλο κιολας) Anyway εγω πιστευω οτι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ σελα δεν παίζει, ακομα και το προηγουμενο μηχανακι μου (ΤΤ 600) ειχε καλυτερη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2008 Να και η "καρδιά" των Yamaha XT660R και Χ (καθώς επίσης και των Aprilia Pegaso Strada/Trail αλλά και του Derbi Mullachen). Θυγατρική της Yamaha η Minarelli και ο εν λόγω μονοκύλινδρος υγρόψυκτος και με 1ΕΕΚ είναι σχεδιασμένος από τη "μαμά" Yamaha στις ίδιες διαστάσεις του παλιού ΧΤΖ660 (100x84) με μία μόνο διαφορά: Ετούτος εδώ έχει 4βαλβίδες ενώ ο παλιός είχε 5βάλβιδη κεφαλή. Οι πληροφορίες αλιεύτηκαν από εδώ. Τί μου άρεσε από αυτόν τον κινητήρα (στα 3 χρόνια που είχα το ΧΤ): 1) Απουσία μηχανικών θορύβων, "γεμάτος" - μπάσος - "υγιής" ήχος. 2) Δεν έκαιγε σταγόνα λάδι ποτέ. 3) Μπορούσε να ταξιδεύει το μηχανάκι δικάβαλο + αποσκευές με 160 χ.α.ω. (δεν κάνω πλάκα). 4) Οικονομία καυσίμου 5) Δε ζεσταινόταν με τίποτα 6) Είχε απλή συντήρηση και την έκανα μόνος μου (όλα σε κοινή θέα, ούτε να λύνεις πλαστικά ούτε τίποτα). Τί δε μου άρεσε: 1) Το σκορτσάρισμα στις πολύ χαμηλές στροφές (σ.α.λ.) 2) Τα σβησίματα επίσης στις πολύ χαμηλές στροφές, στα ανοιγοκλεισίματα του γκαζιού. Οταν όμως αλλάχτηκε (δωρεάν στην εγγύηση) το TPS λύθηκε το πρόβλημα. Πάντως ήταν τίμιος κινητήρας και η αξιοπιστία του κινούνταν σε πολύ ψηλά επίπεδα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nick76 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Καλησπέρα!!Το ονομά μου είναι Νίκος και είμαι κάτοχος ενός xt660X!!Το καλαικαίρι θα πραγματοποιήσουμε με την παρέα ένα ταξίδι για Ιταλία.Σκέφτηκα να το εξοπλίσω με βαλίτσες kappa 46l και 40l για πλαινές.Για ζελατίνα κατέληξα σε αυτήν της givi!!θεωρώ σκόπιμο να του βάλω και ένα διπλό stand!!Βρήκα ένα στο e-moto. Ο εξοπλισμός που προτείνω ειναι ιδανικός για ΧΤ??(θα υπάρχει συνεπιβάτης η κοπέλα μου).Θα ήθελα τις συμβουλές σας!!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
aisxos18 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Καλησπέρα!!Το ονομά μου είναι Νίκος και είμαι κάτοχος ενός xt660X!!Το καλαικαίρι θα πραγματοποιήσουμε με την παρέα ένα ταξίδι για Ιταλία.Σκέφτηκα να το εξοπλίσω με βαλίτσες kappa 46l και 40l για πλαινές.Για ζελατίνα κατέληξα σε αυτήν της givi!!θεωρώ σκόπιμο να του βάλω και ένα διπλό stand!!Βρήκα ένα στο e-moto. Ο εξοπλισμός που προτείνω ειναι ιδανικός για ΧΤ??(θα υπάρχει συνεπιβάτης η κοπέλα μου).Θα ήθελα τις συμβουλές σας!!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! kalispera filaraki..loipon koita ti pezei..egw tyxainei kai kanw taksidia me to xtaki mou.alla milaw gia 400 -500 xlm tetoia pragmata..esy les gia perissotera fantazomai.prwton xreiazesai zwni mesis..st lew gt pithanotata tha theleis na sikwtheis thn epomeni mera na deis tin italia..i gelatina pou les tis givi einai apo tis kalyteres kai to mixanaki einai poli stathero.egw exw t xtx 2007 kai dystyxws den mporw na balw zelatina oso kai ean epsaksa.mono allazontas tin maska..pragma apithano..i sumbouli mou einai:to stand den einai toso aparaitito.egw tha epairna basiko eksoplismou gia tyxon traymatismous kai gia ta elastika mou..ta sigoura thelw na pisteyw.wstoso exw balei balitses pisw kai i odiki sumperifora allazei dramatika tha elega.poli astatheia se strofes.egw exw tank bag tis tourateck germanikis kataskeyis pou ftiaxnete mono gia to montelo ayto.i timi tis einai st 130 me xwritikotita 26 lt..pragmatika boithaei gia t mikro pragmata.loipon gia na mhn se poli prizw steile ean thes gia tyxwn plirofories alles.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα!!Το ονομά μου είναι Νίκος και είμαι κάτοχος ενός xt660X!!Το καλαικαίρι θα πραγματοποιήσουμε με την παρέα ένα ταξίδι για Ιταλία.Σκέφτηκα να το εξοπλίσω με βαλίτσες kappa 46l και 40l για πλαινές.Για ζελατίνα κατέληξα σε αυτήν της givi!!θεωρώ σκόπιμο να του βάλω και ένα διπλό stand!!Βρήκα ένα στο e-moto. Ο εξοπλισμός που προτείνω ειναι ιδανικός για ΧΤ??(θα υπάρχει συνεπιβάτης η κοπέλα μου).Θα ήθελα τις συμβουλές σας!!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Καλησπέρα Νίκο και καλώς όρισες στο mybike. Ενα μοτοσυκλετιστικό ταξιδάκι στην Ιταλία με καλή παρέα είναι μεγάλη απόλαυση. Ως πρώην κάτοχος ΧΤ660 (το R είχα εγώ αλλά και για το Χ τα ίδια περίπου ισχύουν) θα σου πω ότι οι βαλίτσες που θέλεις να του βάλεις είναι καλές ως μάρκα αλλά ακατάλληλες ως μέγεθος. Ενα top case 46 λίτρων είναι οριακά μεγάλο για το ΧΤ. Εκτός του ότι θα είναι οπτικά παράταιρο, πιθανώς θα σου δημιουργεί αστάθεια. Προτίμησε λίγο μικρότερο. Τα πλαϊνά βαλιτσάκια τώρα. Εννοείς 40 λίτρα το καθένα; Αν ναι, είναι τεράστια. Κάπου 20 λίτρα το καθένα ήταν αυτά εδώ που είχα στο ΧΤ και τα θεωρώ οριακά. Μη βάλεις μεγαλύτερα. Αυτά. Διάβασε το post μου από την αρχή (1η σελίδα), αν θέλεις κι άλλες λεπτομέρειες για το ΧΤ και τα ταξίδια. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 17 , 2009 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στησίλαος 236 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Να ρωτήσω και εγώ κάτι;;; Αιγιοπλόε είχες βάλει τον ανεμοθώρακα της GIVI. Η γνώμη σου για τον κοντό ανεμοθώρακα που έχει η YAMAHA προσφέρει κάποια προστασία σε σχέση με τις GIVI ή όχι;;;Από τις φώτο που είδα πρέπει να είναι λίγο κοντύτερη από της GIVI. Βέβαια η κοντή ζελατίνη της YAMAHA έχει κάποια λεφτά (120 ?) σε σχέση με της GIVI (75 ?). Αν γνωρίζει κάτι άλλος κανείς καλοδεχουμενη η πρότασή του. Να μην μπω στον κόπο αγοράς της γνήσιας (γιατί πιστεύω ότι είναι λίγο πιο όμορφη απο της GIVI) αλλά σε σχέση με την προστασία του αέρα θα προτιμήσω την καλύτερη. . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Να ρωτήσω και εγώ κάτι;;; Αιγιοπλόε είχες βάλει τον ανεμοθώρακα της GIVI. Η γνώμη σου για τον κοντό ανεμοθώρακα που έχει η YAMAHA προσφέρει κάποια προστασία σε σχέση με τις GIVI ή όχι;;;Από τις φώτο που είδα πρέπει να είναι λίγο κοντύτερη από της GIVI. Βέβαια η κοντή ζελατίνη της YAMAHA έχει κάποια λεφτά (120 ?) σε σχέση με της GIVI (75 ?). Αν γνωρίζει κάτι άλλος κανείς καλοδεχουμενη η πρότασή του. Να μην μπω στον κόπο αγοράς της γνήσιας (γιατί πιστεύω ότι είναι λίγο πιο όμορφη απο της GIVI) αλλά σε σχέση με την προστασία του αέρα θα προτιμήσω την καλύτερη. . Δεν ξέρω τί προστασία προσφέρουν οι εξτρά ανεμοθώρακες της Yamaha αλλά αυτός της Givi που είχα εγώ ήταν κορυφαίος. Ακόμη και στα 170 χ.α.ω. Best buy σε κάθε περίπτωση. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Καλησπέρα!!Το ονομά μου είναι Νίκος και είμαι κάτοχος ενός xt660X!!Το καλαικαίρι θα πραγματοποιήσουμε με την παρέα ένα ταξίδι για Ιταλία.Σκέφτηκα να το εξοπλίσω με βαλίτσες kappa 46l και 40l για πλαινές.Για ζελατίνα κατέληξα σε αυτήν της givi!!θεωρώ σκόπιμο να του βάλω και ένα διπλό stand!!Βρήκα ένα στο e-moto. Ο εξοπλισμός που προτείνω ειναι ιδανικός για ΧΤ??(θα υπάρχει συνεπιβάτης η κοπέλα μου).Θα ήθελα τις συμβουλές σας!!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Γεια σου Νίκο και να χαίρεσαι το XT σου. Θα συμφωνήσω με τον Αιγαιοπλόο οτι οι πλαϊνες 40 λίτρων ειναι τεράστιες. Ίσως να έβλεπες για 33L? Είναι κάπως πιο διακριτικές. Για tank bag σκέφτηκες? Το καλοκαίρι που πέρασε πήρα την εικονιζόμενη: Είναι 13 - 19 λίτρα σε χωρητικότητα και αποσπάται απο τη βάση με φερμουάρ, ετσι ειναι πρακτικό όταν θες να βάλεις βενζίνη. Απλά αν είναι τίγκα το tank bag θέλει μια προσπάθεια το βάλε-βγάλε. (παρεμπιπτόντως το πουλάω αν σε ενδιαφέρει, γιατί το XT δεν το έχω πλέον). Τέλος μιας και θα κάνεις μεγάλη απόσταση με δέυτερο άτομο εγώ θα πρότεινα μια καλύτερη σέλα. Υπάρχουν σχετικά posts για τη σέλα του XT που αναφέρονται καταστήματα που κάνουν τροποποιήσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
faif 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Να ρωτήσω και εγώ κάτι;;; Αιγιοπλόε είχες βάλει τον ανεμοθώρακα της GIVI. Η γνώμη σου για τον κοντό ανεμοθώρακα που έχει η YAMAHA προσφέρει κάποια προστασία σε σχέση με τις GIVI ή όχι;;;Από τις φώτο που είδα πρέπει να είναι λίγο κοντύτερη από της GIVI. Βέβαια η κοντή ζελατίνη της YAMAHA έχει κάποια λεφτά (120 ?) σε σχέση με της GIVI (75 ?). Αν γνωρίζει κάτι άλλος κανείς καλοδεχουμενη η πρότασή του. Να μην μπω στον κόπο αγοράς της γνήσιας (γιατί πιστεύω ότι είναι λίγο πιο όμορφη απο της GIVI) αλλά σε σχέση με την προστασία του αέρα θα προτιμήσω την καλύτερη. . Ο Givi που αγόρασα πέρυσι, έπειτα από ανάγνωση αυτού του θέματος. Της Yamaha ήταν πιο ψηλός από ότι θυμάμαι, αλλά όπως λέει και ο Αιγαιοπλόος το σημαντικό είναι να είναι αεροδυναμικός. Εγώ ικανοποιημένος είμαι. Επίσης, τον θεωρώ και πιο όμορφο. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες