Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2007 Αν τελικά αποφασίσω να κρατήσω το ΧΤάκι για χρόνια, ίσως αξίζει να του βάλω αμορτισέρ και ελατήρια μπροστινού της Ohlins. Το γράφει και ο συνάδελφος ΧΤάκιας Παναγιώτης Καναρέλλης στο εξαιρετικό οδοιπορικό του (δημοσιευμένο στο ΜΟΤΟ πριν κάμποσους μήνες) στην Αρμενία και τη Γεωργία (όσοι δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε το). Η συμπεριφορά της μηχανής με τις Ohlins είναι εντυπωσιακά καλύτερη και σίγουρα είναι μια επένδυση για όσους κάνουμε μεγάλα ταξίδια (με συνεπιβάτη και πράγματα). Αν κάποιος από σας που διαβάζετε αυτήν την ενότητα έχει προσωπική εμπειρία (στο ΧΤ του ή και σε άλλη μοτο) με αναρτήσεις Ohlins, θα ήθελα τη γνώμη του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2007 Αν τελικά δεν κρατήσω το ΧΤάκι, ρέπω προς τις εξής επιλογές: 1. B.M.W. F800 GS 2. Honda Transalp 700 3. Yamaha Tenere 660 Η σειρά δεν ειναι τυχαία. Είναι σειρά προτίμησης. Ακούω γνώμες, συνάδελφοι. Με επιχειρήματα όμως. Αιτιολογημένες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2007 Αυτην την ερωτηση, δεν την κανεις ξεχωριστο topic, καλυτερα? ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2007 Αν τελικά δεν κρατήσω το ΧΤάκι, ρέπω προς τις εξής επιλογές: 1. B.M.W. F800 GS 2. Honda Transalp 700 3. Yamaha Tenere 660 Η σειρά δεν ειναι τυχαία. Είναι σειρά προτίμησης. Ακούω γνώμες, συνάδελφοι. Με επιχειρήματα όμως. Αιτιολογημένες. 1. B.M.W. F800 GS ΔΑΓΚΩΤΟΟΟΟΟ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2007 Ασε ρε διαχασμενη προσωπικοτητα.. Τα BMW, σπανε οταν πεφτουν σε λακουβες! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2007 Ασε ρε διαχασμενη προσωπικοτητα.. Τα BMW, σπανε οταν πεφτουν σε λακουβες! ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΠΟΞΕΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ :P :P :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
birichino 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2007 του gifiotaki δεν του αρεσουν τα bmw γιατι ειναι απο το δυτικο μπλοκ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2007 Μια καλή ιδέα που άκουσα για την πινακίδα του ΧΤ 660, που, επειδή κρατιέται από 2 βίδες μόνο και όχι από 3, τρίζει και συντονίζεται σε ένα ορισμένο φάσμα στροφών (μη με ρωτήσετε σε ποιές στροφές, γιατί η Yamaha μας άφησε χωρίς στοφόμετρο στο νέο ΧΤάκι), είναι η ακόλουθη. Προσθέτουμε μια τρίτη βίδα στο κάτω μέρος της πινακίδας και την πιάνουμε πάνω στο πλαστικό φτερό - λασπωτήρα της μοτο. Δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά καλό μου ακούγεται. Αν κάποιος το έχει εφαρμόσει, ας ενημερώσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Ξαναδείχνω την καινούρια DID που έβαλα στο ΧΤ, αφότου γύρισα από την Τουρκία. Πρέπει να πώ ότι η ποιότητα της DID είναι εξαιρετική. Και θέλω να αναφερθώ στο θέμα του τζόγου που πρέπει να έχει η αλυσίδα. Ισως κάποιοι, βλέποντας τη φωτογραφία, θα θεωρήσουν ότι η αλυσίδα είναι κάπως ... λάσκα. Κι αυτό γιατί πολλοί από μας (εμού συμπεριλαμβανομένου στο παρελθόν) ρυθμίζουμε τον τζόγο της αλυσίδας με ... το μάτι. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Η ρύθμιση πρέπει να γίνεται με βάσει τα εκατοστά του σωστού τζόγου που δίνει ο κατασκευαστής. Ετσι, για το ΧΤ 660 συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής ορίζει ότι ο σωστός τζόγος της αλυσίδας είναι 40 έως 55 χιλιοστά, δηλ. 4 έως 5μιση εκατοστά. Αυτό σημαίνει: Ούτε λιγότερα από 4 εκατοστά αλλά ούτε και περισσότερα από 5μιση εκατοστά. Η αλυσίδα πρέπει να έχει παντοτε το σωστό τζόγο. Τόσο ο λιγότερος όσο και ο περισσότερος τζόγος είναι λάθος για τη μοτο και εγκυμονεί κινδύνους για τον αναβάτη. Κι αυτό γιατί: 1. Η υπερβολικά τεντωμένη αλυσίδα ζορίζεται και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή ξαφνικά (και εν κινήσει φυσικά) να σπάσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (π.χ. πιθανό μπλοκάρισμα του πίσω τροχού). Και σκέψου να σου συμβεί πάνω σε στροφή και με κάμποσα χιλιόμετρα! 2. Η υπερβολικά χαλαρή αλυσίδα μπορεί κάποια στιγμή να βγεί από το γρανάζι με ανάλογα αποτελέσματα. Γι' αυτό πρέπει η αλυσίδα μας να είναι πάντοτε σε καλή και μάχιμη κατάσταση. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos84 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Μια καλή ιδέα που άκουσα για την πινακίδα του ΧΤ 660, που, επειδή κρατιέται από 2 βίδες μόνο και όχι από 3, τρίζει και συντονίζεται σε ένα ορισμένο φάσμα στροφών (μη με ρωτήσετε σε ποιές στροφές, γιατί η Yamaha μας άφησε χωρίς στοφόμετρο στο νέο ΧΤάκι), είναι η ακόλουθη. Προσθέτουμε μια τρίτη βίδα στο κάτω μέρος της πινακίδας και την πιάνουμε πάνω στο πλαστικό φτερό - λασπωτήρα της μοτο. Δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά καλό μου ακούγεται. Αν κάποιος το έχει εφαρμόσει, ας ενημερώσει. εχω ακριβος το ιδιο προβλημα και με το υβρ μου και σκευτομουν αντι για βιδα να το μπουκοσω με λιγη συλικονη...καλη ιδεα η κακη?? σιγουρα οχι το ιδιο ανθεκτικη με τη βιδα αλλα εχω την εντιπωση οτι με 1 βιδα παλη θα τριζει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 και αμα βαλεις και κανα εξτρα ελαστικοπλαστικόφλατζονι την ιδια δουλεια θα κανει. Το είχα κανει στο δικο μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos84 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 και αμα βαλεις και κανα εξτρα ελαστικοπλαστικόφλατζονι την ιδια δουλεια θα κανει. Το είχα κανει στο δικο μου. χμμμ εχω σκευτει να βαλω και αυτα που βαζουμε στα ποδια απο τις πολυθρονες για να μη γδερνουν το πατομα... :lol: :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Orlando 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2007 Geia sas paidia. Molis graftika edw alla diavazw kairo ta themata pou syzhtate. Skeftomai k egw na ependysw se mia xt660x giati einai panemorfes alla pairnw idees gia tis swstes rythmiseis pou prepei na ginontai gt me provlimatise arketa to provlima me ta anapantexa svisimata. Bytheway o kollitos mou pire tin xt660x prin 1 vdomada k tou symvainei arketa syxna (montelo 2004) Sas eyxaristw gia tis idees k kales voltes me tis mixanes sas... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
soulnick 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2007 καλως τον! πες στο φιλο σου,να παει μια βολτα απο τη μαμα γιαμαχα,για να του αλλαξουν την ηλεκτρονικη. ΔΩΡΕΑΝ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Orlando 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 H xtx tou filou mou einai 2o xeri file (3200E tin xtypise alla eixe ena trakarismataki sto parelthon). Alla i mama yamaha prepei na kserei gia to provlima k kati tha kanei. Oso gia mena na ependysw se mia metaxeirismeni H na parw kainouria? ti aksizei pio poly? Eite to ena eite to allo se doseis tha tin plirwnw. Alla teinw pros tin xtx pithanotata..opoia k na'nai... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FZMAN 1.693 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 (τροποποιήθηκε) H xtx tou filou mou einai 2o xeri file (3200E tin xtypise alla eixe ena trakarismataki sto parelthon). Alla i mama yamaha prepei na kserei gia to provlima k kati tha kanei. Oso gia mena na ependysw se mia metaxeirismeni H na parw kainouria? ti aksizei pio poly? Eite to ena eite to allo se doseis tha tin plirwnw. Alla teinw pros tin xtx pithanotata..opoia k na'nai... Eαν μπορείς να πάρεις καινούργεια νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή. ;) Όσο για τα προβλήματα με τα σβησίματα και τέτοια έχουν πια λυθεί. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 από τον FZMAN Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
OrEsTiS82 105 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 Συμφωνω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 (τροποποιήθηκε) Αν τελικά δεν κρατήσω το ΧΤάκι, ρέπω προς τις εξής επιλογές: 1. B.M.W. F800 GS 2. Honda Transalp 700 3. Yamaha Tenere 660 Η σειρά δεν ειναι τυχαία. Είναι σειρά προτίμησης. Ακούω γνώμες, συνάδελφοι. Με επιχειρήματα όμως. Αιτιολογημένες. Βάλε το χέρι στην τσέπη, δες τι έχει μείνει και διάλεξε γιατί από τιμές...: :o F800GS 10-11.500 XL700V 8.100-8.650 XT660Z 7.500 Δες και τι συνεργεία έχει στον τόπο σου... Μη τρέχεις Αθήνα για το παραμικρό... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
soulnick 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 επειδη σε βλεπω κ@υλωμενο για το ΧΤΧ,χτυπα το. καλο θα ηταν να προτιμησεις το απατητο,εκτος αν βρεις καποια καλη προσφορα,την οποια βεβαια,θα τσεκαρει ο μηχανικος σου εκτενεστατα,για τυχον ζημιες... στην περπτωση μου,προτιμησα το καινουριο,μιας και ειναι αρκετα καλη η τιμη του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpag 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 καπου εχω ακουσει διαβασει για χτχ στοκ απο yamaha σε καλες τιμες μοντελα 2005 καινουργια για ψαχτω λιγο αμα δε σε χαλαει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 Αν τελικά αποφασίσω να κρατήσω το ΧΤάκι για χρόνια, ίσως αξίζει να του βάλω αμορτισέρ και ελατήρια μπροστινού της Ohlins. Το γράφει και ο συνάδελφος ΧΤάκιας Παναγιώτης Καναρέλλης στο εξαιρετικό οδοιπορικό του (δημοσιευμένο στο ΜΟΤΟ πριν κάμποσους μήνες) στην Αρμενία και τη Γεωργία (όσοι δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε το). Η συμπεριφορά της μηχανής με τις Ohlins είναι εντυπωσιακά καλύτερη και σίγουρα είναι μια επένδυση για όσους κάνουμε μεγάλα ταξίδια (με συνεπιβάτη και πράγματα). Αν κάποιος από σας που διαβάζετε αυτήν την ενότητα έχει προσωπική εμπειρία (στο ΧΤ του ή και σε άλλη μοτο) με αναρτήσεις Ohlins, θα ήθελα τη γνώμη του. ΑΠλα αλλο μηχανακι...Δεν θα το αναγνωριζεις!!!Μπροστα εχω ελατηρια WP και πισω ολοκληρη αναρτηση OHLINS... -_- Και μια συμβουλη,βαλε τα σωληνακια υψηλης μπροστα απο το ΧΤΧ..Ταιριαζουν γαντι και με κοστος κατω απο 50 ευρος.θα δεις μεγαλξ διαφορα στο φρεναρισμα. Αν τελικά δεν κρατήσω το ΧΤάκι, ρέπω προς τις εξής επιλογές: 1. B.M.W. F800 GS 2. Honda Transalp 700 3. Yamaha Tenere 660 Η σειρά δεν ειναι τυχαία. Είναι σειρά προτίμησης. Ακούω γνώμες, συνάδελφοι. Με επιχειρήματα όμως. Αιτιολογημένες. Κανενα απο τα τρια δεν θα σου προσφερει καποια ουσιαστικη διαφορα ωστε να μπεις στην διαδικασια αλλαγης και εξοδων...Αρα απορριπτονται κα τα τρια ως αντικαταστατες...Εχεις κατι αλλο υποψιν σου ?? B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 ΑΠλα αλλο μηχανακι...Δεν θα το αναγνωριζεις!!!Μπροστα εχω ελατηρια WP και πισω ολοκληρη αναρτηση OHLINS... -_- Και μια συμβουλη,βαλε τα σωληνακια υψηλης μπροστα απο το ΧΤΧ..Ταιριαζουν γαντι και με κοστος κατω απο 50 ευρος.θα δεις μεγαλξ διαφορα στο φρεναρισμα. Ποιός είναι ο τύπος της Ohlins που έβαλες; Πόσο κόστισε; Πού έγινε η αγορά και η τοποθέτηση; Εχουν εγγυηση της Μοτοδυναμικής (δεδομένου ότι είναι η αντιπροσωπεία των Ohlins στην Ελλάδα); Ρωτάω γιατί έχω αρχίσει να το σκέφτομαι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2007 Εχω την εντυπωση πως ενας τυπος βγαινει,αλλα χωρις να ειμαι σιγουρος...Η αγορα εγινε απο www.motoraid.gr και η τοποθετηση στο εξουσιοδοτημενο της Yamaha Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Οσον αφορά τις ρυθμίσεις των Ohlins: Είναι πλήρως ρυθμιζόμενες; (προφόρτιση, απόσβεση συμπίεσης, απόσβεση επαναφοράς). Συνοδεύονται από εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να ρυθμίζονται, ανάλογα με το βάρος και το είδος του δρόμου; Είναι εύκολη η ρύθμισή τους; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skycaptain30 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ660Χ ΜΟΛΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ..ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟ.... ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑ .....ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ...... ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ..ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΨΩΝΙΑ-ΒΟΛΤΕΣ-Κ ΣΠΑΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΧΙ ΜΑΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ? (ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΟΩ) ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ....... ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ.....Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες