Jump to content
Αιγαιοπλόος

Μερικές συμβουλές για το Yamaha XT 660

Recommended Posts

kalispera..pezes na rwtisw kati..exw to xtx 2007 k opws lete den t paleyw panw apo 120 se taksidi..thelw na t enswmatwsw zelatina kserw pws den dexete me t maska pou exei alla me liga lefta ola ginonte..uparxei kapoio site na dw kapoies???opoios gnwrizei as mou afisei kapoies isitoselides.eyxaristw poli

Τροποποιήθηκε από τον aisxos18

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

2,5 χρόνια το είχα το ΧΤ 660Χ και ευτυχώς πρόλαβα και το πούλησα... είχα δυστυχώς επενδύσει πάνω του διότι θεώρησα ότι θα βγεί παλικάρι, μιας και νόμιζα ότι Yamaha=εγγύηση, αμ δε!

Τα προβλήματα ΑΠΕΙΡΑ, από το TPS , το σταντ, και η αποκορύφωση... ΔΙΑΡΡΟΗ στην βάση του κυλίνδρου!!! το καθάρισα και το πούλησα... ότι είχα πάθει και με το ΤΤ-R 250 Raid... τι περιμένεις όμως από μηχανάκι που φτιάχνεται στη Γαλλία?

Μην μιλήσουμε για τους άσχετους της Yamaha που ούτε να ρυθμίσουν το TPS ήξεραν! Σβησίματα εγκληματικά και άγιος ο θεός!

Υ.Γ αν σε κάποιους επιμένουν τα σβησίματα... e-mail me και θα σας στείλω στο μόρτη που μου το είχε φτιάξει.

CYA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
kalispera..pezes na rwtisw kati..exw to xtx 2007 k opws lete den t paleyw panw apo 120 se taksidi..thelw na t enswmatwsw zelatina kserw pws den dexete me t maska pou exei alla me liga lefta ola ginonte..uparxei kapoio site na dw kapoies???opoios gnwrizei as mou afisei kapoies isitoselides.eyxaristw poli

Το ΧΤ-Χ του 2007 (και μετά) έχει, όπως είναι γνωστό, άλλη μάσκα, δηλ. αυτή 2008-XT660X-detail-01_prv_tcm28-208146.jpg, η οποία δεν έχει καθόλου ζελατινούλα στο πάνω μέρος της και προφανώς δεν μπορεί να αλλαχτεί με άλλη μεγαλύτερη ζελατίνα. Αν θέλεις σώνει και καλά μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα στο ταξίδι, θα πρέπει να αλλάξεις όλη τη μάσκα, κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται αλλά και που, κι άν ακόμη γίνεται, θα έχει μεγάλο κόστος και αμφίβολα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα.

Το ΧΤ-Χ του 2004, 2005, 2006 όμως είχε τη μάσκα που έχει και το ΧΤ-R, η οποία μπορεί κάλλιστα να δεχτεί μεγαλύτερο ανεμοθώρακα και να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεμοκάλυψης στο ταξίδι. Κάπως έτσι:

nevne510d9bm0p87y20n_thumb.jpg.

Γι' αυτό θεωρώ ότι βάζοντας η Yamaha στο ΧΤ-Χ τη μικρή μασκούλα, στην ουσία απέκλεισε το θέμα "ταξίδι" από το ΧΤ-Χ και το περιόρισε στις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις, παρόλο που ο κινητήρας του έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλο ταξίδι.

2,5 χρόνια το είχα το ΧΤ 660Χ και ευτυχώς πρόλαβα και το πούλησα... είχα δυστυχώς επενδύσει πάνω του διότι θεώρησα ότι θα βγεί παλικάρι, μιας και νόμιζα ότι Yamaha=εγγύηση, αμ δε!

Τα προβλήματα ΑΠΕΙΡΑ, από το TPS , το σταντ, και η αποκορύφωση... ΔΙΑΡΡΟΗ στην βάση του κυλίνδρου!!! το καθάρισα και το πούλησα... ότι είχα πάθει και με το ΤΤ-R 250 Raid... τι περιμένεις όμως από μηχανάκι που φτιάχνεται στη Γαλλία?

Για το TPS (αισθητήρας θέσης γκαζιού) έχουν γραφτεί πάρα πολλά και το περίεργο είναι ότι άλλοι έχουν λύσει το πρόβλημα οριστικά (με αλλαγή + σωστή ρύθμιση του TPS και του ψεκασμού) και άλλοι, όπως εσύ, εξακολουθούν να αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα. Εγώ, όταν είχα το ΧΤ-R, μου εμφάνισε στη αρχή σποραδικά σβησίματα αλλά από τη στιγμή που άλλαξα το TPS (δωρεάν με την εγγύηση) και έγινε η σωστή ρύθμιση από εξουσιοδοτημένο service, δεν επανεμφανίστηκε το πρόβλημα. Ακόμη και στην περισινή εκδρομή (με το XT-R εννοώ) στο κυκλοφοριακό χάος της Κων/πολης (δε συγκρίνεται με της Αθήνας), δεν έσβησε ούτε μια φορά. Ως προς το σταντ, εδώ υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια, κατ' εμέ. Η λύση έρχεται μόνο με αγορά νέου στάντ και ενίσχυσή του με ηλεκτροκόλληση στο ευπαθές σημείο. Θα έπρεπε τα τωρινά ΧΤ να έχουν νέο και βελτιωμένο στάντ. Τέλος, για τη διαρροή στη βάση του κυλίνδρου μένω άναυδος. Πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα για τον κινητηρα των ΧΤ. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την τροφοδοσία του (σκορτσάρισμα, σβησίματα, μή καθαρή λειτουργία στις χαμηλές στροφές) αλλά ουδέποτε ακούστηκε κάτι για την αξιοπιστία του. Ο εν λόγω κινητήρας κατασκευάζεται στην Ιταλία και πάει έτοιμος στη Γαλλία, όπου γίνεται η συναρμολόγηση του μηχανακιού. Είχα την εντύπωση ότι, πέρα από το θέμα της τροφοδοσίας (που σημειωτέον είναι της ιαπωνικής Mikuni και όχι ιταλική) ο κινητήρας των ΧΤ 660 είναι αξιόπιστος και απροβλημάτιστος. Και μία εικασία από εμένα: μήπως η διαρροή στη βάση του κυλίνδρου δεν ήταν λάδι αλλά ψυκτικό υγρό (παραφλού) από το ψυγείο νερού; Διότι άλλη μια αστοχία του ΧΤ 660, όταν πρωτοεμφανίστηκε ήταν οι σφιγκτήρες (κολλάρα) των σωλήνων του ψυγείου, οι οποίοι δεν έσφιγγαν με βίδες αλλά ήταν φιξ και στη σκληρή χρήση παρουσίαζαν διαρροή. Εγώ τους είχα αλλάξει (κόστος 10 ευρώ) με κοινούς σφιγκτήρες (αυτούς που βάζουμε στη βρύση για να κρατάει το λάστιχο), δηλ. αυτούς:

ujdsrk5k5zaqhqc8mii1_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kalispera k pali..nai pragmati den mpenei zelatina st montelo tou 2007 k gia ayto skeftomoun na balw t maska apo to 2006..apo thema aisthitikis einai to problima mono..oi baseis teriazoun.tha to koitaksw to thema k tha sas enoimerwsw..episis ithela na rwtisw gia magnitiki balitsa st ntepozito...exw dei kapoies wraies alla thelw kati metrio oute polu megales oute poli mikres..exete upopsin tpt???tha ektimousa na t symbouli sas..eyxaristw

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ νομίζω είναι κρίμα ν' αλλάξεις τώρα τη μάσκα..

Απο κει και πέρα, ταξιδάκια μπορείς να κάνεις με ο,τι μηχανάκι θες. Απλά ανάλογως τη μηχανή θα "ταλαιπωρείσαι" περισσότερο ή λιγότερο.

Σχετικά με tank bag, έχω ψάξει και πιστέυω οτι το καλύτερο είναι αυτό που βγάζει η Touratech (χωρητικότητα 12/17,5 λίτρα). Είναι το μοναδικό που έχει σχεδιαστεί για το XT660 οπότε ταιρίαζει γάντι. Έχω δεί και διάφορες άλλες μάρκες όπως Kappa, Colori, IXS αλλά δεν είναι σαν της Touratech. Απλά δεν είναι με μαγνίτη (πράγμα λογικό γιατί αν ήταν με μαγνίτη, που θα έπιανε?)

post-4417-1213911405.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ νομίζω είναι κρίμα ν' αλλάξεις τώρα τη μάσκα..

Απο κει και πέρα, ταξιδάκια μπορείς να κάνεις με ο,τι μηχανάκι θες. Απλά ανάλογως τη μηχανή θα "ταλαιπωρείσαι" περισσότερο ή λιγότερο.

Σχετικά με tank bag, έχω ψάξει και πιστέυω οτι το καλύτερο είναι αυτό που βγάζει η Touratech (χωρητικότητα 12/17,5 λίτρα). Είναι το μοναδικό που έχει σχεδιαστεί για το XT660 οπότε ταιρίαζει γάντι. Έχω δεί και διάφορες άλλες μάρκες όπως Kappa, Colori, IXS αλλά δεν είναι σαν της Touratech. Απλά δεν είναι με μαγνίτη (πράγμα λογικό γιατί αν ήταν με μαγνίτη, που θα έπιανε?)

Αν μπορείς να πηγαίνεις με 120 χλμ/ώρα, δεν είναι απαραίτητη η ζελατίνα. Για μεγαλύτερες ταχύτητες ταξιδιού όμως, ο ανεμοθώρακας είναι απαραίτητος 100%, διαφορετικά η κούραση έρχεται σύντομα και το ταξίδι σου γίνεται ταλαιπωρία. Είναι κρίμα να έχεις ένα τόσο ικανό μηχανάκι για ταξίδια (από πλευράς στησίματος και κινητήρα) και να σου χαλάει το ταξίδι ο εκνευριστικός αέρας. Μιλάω εκ πείρας γιατί στα 3 χρόνια που είχα το XT-R είχα κάνει ταξίδι και χωρίς ανεμοθώρακα και με. Η διαφορά στην άνεση είναι χαοτική. Ακόμη και η σταθερότητα της μηχανής είναι καλύτερη με τον ανεμοθώρακα της Givi.

Το tank bag της touratech φαίνεται πολύ καλό. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λες αυτό με το κράνος και την κλειδαριά ποδηλάτου να μπορώ να το κάνω και στο fazer μου? Είναι πράγματι ασφαλές έτσι το κράνος μου ακόμα και όταν το αφήνω στην πόλη πολές ώρες χωρίς να το βλέπω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απολύτως ασφαλές, προφανώς δεν είναι. Το καλύτερο είναι να το παίρνεις μαζί σου. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως είναι βολικό και ασφαλές θα έλεγα. Π.χ. αφήνεις το μηχανάκι μέρα, σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο και πετάγεσαι για τις δουλειές σου, το καφεδάκι σου κλπ. ή είσαι στην παραλία και κάνεις το μπάνιο σου. Δεν είναι και πολύ πιθανό να βρεθεί κάποιος με ... τανάλια ή ψαλίδι συρματόσχοινου και να σου κόψει το σύρμα μέσα στον κόσμο. Εγώ, ως νησιώτης, το αφήνω κλειδωμενο και στο γκαράζ του πλοίου, για να μην το κουβαλάω πάνω μέσα στην πολυκοσμία. Νησιώτης είσαι κι εσύ και γνωρίζεις. Πάντως,όπως και να το κάνουμε, η πρακτικότητα είναι σύμφυτη με τη μοτοσικλέτα.

Κάντο λοιπόν στο Fazer σου, αναλογα με τις συνθήκες. Απόφυγέ το μόνο σε ερημικά ή σκοτεινά μέρη ή τις νύχτες κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

pedes kalispera...na rwtisw gia ti eksatmiseis mivv gia to xtx uparxei kapio neo???aksizoun..piga simera rwtisa k perimenw til gia tin timh???gnwrizei kaneis kati??ean uparxei kapoia fwto me t mixanaki me aytes t eksatmiseis na dw pws tha itan...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
pedes kalispera...na rwtisw gia ti eksatmiseis mivv gia to xtx uparxei kapio neo???aksizoun..piga simera rwtisa k perimenw til gia tin timh???gnwrizei kaneis kati??ean uparxei kapoia fwto me t mixanaki me aytes t eksatmiseis na dw pws tha itan...

Στο site της Mivv, αναφέρεται ότι υπάρχουν τελικά εξατμίσεων της εταιρίας για τα Xt 660 R και Χ. Δες εδώ

Εχει και φωτογραφία του ΧΤ660R με τα τελικά της Mivv. Για το ΧΤ-Χ δε βρήκα κάτι στο site της Mivv αλλά πιστεύω ότι μπαίνουν και στις δύο εκδόσεις το ΧΤ 660.

Y017L7_b.jpg

To βασικό κέρδος σου θα είναι στη βάρος, όπου οι μεν μανίσιες εξατμίσεις ζυγίζουν 11,6 κιλά ενώ αυτές της Mivv ζυγίζουν 5,3 κιλά. Και σκέψου ότι σου αφαιρούν βάρος από το πλέον ακατάλληλο σημείο (πίσω και ψηλά, δηλ. στην ουρά της μοτό), με προφανές κέρδος στην οδική συμπεριφορά.

Στην απόδοση (ιπποδύναμη και ροπή) δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά. Τέλος, μη ξεχνάς ότι η αλλαγή εξάτμισης (ή και φίλτρου αέρα) απαιτεί επαναπρογραμματισμό του ψεκασμού, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και στρωτά η τροφοδοσία της μηχανής.

Εχει πάντως και η Acrapovic αυτές

87bef7ece49b34a0c90867cd22797db1.jpg

dd645cd6a5935d6a367ca76b0bfb593f.jpg

Κατά την εταιρία, σου δίνουν 1,3 ίππους παραπάνω (αμελητέο ποσό, κατ' εμένα). Για το κέρδος σε βάρος δεν βρήκα κάτι.

Τέλος, υπάρχουν και οι Termigioni καθως και οι αυστριακές Remus.

Πάντως, αν θέλεις να επενδύσεις πάνω στο ΧΤ660Χ σου, θα σου συνιστούσα, αντί για τελικά εξατμίσεων, να του βάλεις ένα καλό αμορτισέρ (Ohlins) και αντίστοιχα ελατήρια στο πηρούνι. Θα μεταμορφωθεί ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ η συμπεριφορά της μοτοσικλέτας, θα αυξηθούν κατά πολύ τα περιθώρια ασφαλείας και τα χρήματα που θα δώσεις θα πιάσουν τόπο 100%. Είναι, κατ' εμένα το Νο1 περιφερειακό που αξίζει τα λεφτά του. Σου μιλάω εκ πείρας, διότι είχα το ΧΤ660R για 3 χρόνια και ξέρω καλά το μηχανάκι (άλλωστε έχει πάμπολα κοινά με το ΧΤ-Χ).

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

file mou euxaristw poli gia tin pliri k analitiki apantisi sou..nai pragmati den eimai eyxaristimenos me t amortiser tou xtx ..prosfata ekana to taksidi larissa patra (350xlm)k to mono pou eyxaristithika itan oi st storfes lamia-naupakto (i odigisi tou pragmatika uperoxi) kata t alla mexri 130 st upoloipo dromo..episis tha ithela na se enoimerwsw oti i telikh tou xtx 2007 periorizete dystyxws st 183 xlm (se elaxista katiforiko dromo) k me kanena kounima pragma eyxaristo gia emena....omws den paizei na allaksw t amortiser..thelw na akougome ligaki pio poli.. katalabaineis??bazontas eksatmiseis k allazontas ena filtro (k bebaia me t katalliles ruthiseis) tha exw (thelw na pisteyw) kalyteri leitourgeia kinitira k isws beltiwsi t telikis..tha ithela na akousw t gnwmi sou se ayto..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
[Πάντως, αν θέλεις να επενδύσεις πάνω στο ΧΤ660Χ σου, θα σου συνιστούσα, αντί για τελικά εξατμίσεων, να του βάλεις ένα καλό αμορτισέρ (Ohlins) και αντίστοιχα ελατήρια στο πηρούνι. Θα μεταμορφωθεί ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ η συμπεριφορά της μοτοσικλέτας, θα αυξηθούν κατά πολύ τα περιθώρια ασφαλείας και τα χρήματα που θα δώσεις θα πιάσουν τόπο 100%. Είναι, κατ' εμένα το Νο1 περιφερειακό που αξίζει τα λεφτά του. Σου μιλάω εκ πείρας, διότι είχα το ΧΤ660R για 3 χρόνια και ξέρω καλά το μηχανάκι (άλλωστε έχει πάμπολα κοινά με το ΧΤ-Χ).

Αιγαιοπλόε ?

Μήπως υπάρχει καμία περίπτωση αλλάζωντας το αμορτισερ του xt 660R να κατέβει λίγο το ύψος ? Αν γίνεται ποιο αμορτισέρ θα μπορούσα να βάλω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
[Μήπως υπάρχει καμία περίπτωση αλλάζωντας το αμορτισερ του xt 660R να κατέβει λίγο το ύψος ? Αν γίνεται ποιο αμορτισέρ θα μπορούσα να βάλω?

Αγαπητή Αθανασία,

Αυτό δεν το ξέρω. Είναι θέμα του αμορτισέρ. Δεν αποκλείεται να υπάρχει αμορτισέρ για το ΧΤ660, με ρυθμιζόμενο ύψος. Ρώτησε αυτούς που τα εισάγουν (όχι έναν απλό έμπορα :D ) να σου πούν (π.χ. τα Ohlins νομίζω ότι τα φέρνει η Μοτοδυναμική).

Εχω όμως μια επιφύλαξη με το χαμήλωμα του ύψους του αμορτισέρ, γιατί αλλάζει η γεωμετρία της μηχανής και γίνεται πιο οπισθόβαρη, κάτι που και ευχάριστο δε θα είναι αλλά πιθανόν ούτε και ασφαλές. Επίσης, το ΧΤ660R, το οποίο διακρίνεται για το ΑΡΙΣΤΟ (το εννοώ και το βροντοφωνάζω εκ πείρας) ζύγισμά του, ίσως χάσει αυτή την εξαιρετική ισορροπία δυνάμεων που τώρα έχει, με αποτέλεσμα να γίνει πιο βαρύ στην αίσθηση και πιο δύσχρηστο στα κλειστά κομμάτια, έστω κι αν η σέλα του είναι λίγο πιο χαμηλή, λόγω του χαμηλώματος του αμορτισέρ.

Μια άλλη λύση, που την εφάρμοσε μια καλή μου φίλη στο δικό της ΧΤ600 (το παλιό), το οποίο μετα βιας έφτανε, είναι η εξής: Χαμήλωσε το πηρούνι με τον εξής τρόπο: χαλάρωσε τις τιμονόπλακες και "έπιασε" τα καλάμια από λίγο πιο χαμηλά. Ετσι το μηχανάκι έγινε ελαφρώς πιο χαμηλό αλλά και πιο εμπροσθοβαρές. Εγώ είχα τις επιφυλάξεις μου για το αποτέλεσμα και της είχα προτείνει να μην κάνει πειραματισμούς αλλά να πάρει εξαρχής ένα μηχανάκι στα μέτρα της (της είχα προτείνει τότε το Kawasaki Anhello 250 αλλά δεν της άρεσε). ΧΤ600 και ξερό ψωμί ήθελε. Τελικά, μέχρι στιγμής είναι ευχαριστημένη από τη συμπεριφορά της μοτο και όλα καλά. Οταν οδήγησα το μηχανάκι της μου φάνηκε κάπως "γρήγορο" στη γεωμετρία καθώς και ελαφρώς ασταθές στα πολλά χιλιόμετρα αλλά όχι σε σημείο που να λες ότι είναι προβληματικό. Είναι, κατ' εμέ, μια λύση "ανάγκης", διότι κάτι σου αφαιρεί από την οδική συμπεριφορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητή Αθανασία,

Αυτό δεν το ξέρω. Είναι θέμα του αμορτισέρ. Δεν αποκλείεται να υπάρχει αμορτισέρ για το ΧΤ660, με ρυθμιζόμενο ύψος. Ρώτησε αυτούς που τα εισάγουν (όχι έναν απλό έμπορα :D ) να σου πούν (π.χ. τα Ohlins νομίζω ότι τα φέρνει η Μοτοδυναμική).

Εχω όμως μια επιφύλαξη με το χαμήλωμα του ύψους του αμορτισέρ, γιατί αλλάζει η γεωμετρία της μηχανής και γίνεται πιο οπισθόβαρη, κάτι που και ευχάριστο δε θα είναι αλλά πιθανόν ούτε και ασφαλές. Επίσης, το ΧΤ660R, το οποίο διακρίνεται για το ΑΡΙΣΤΟ (το εννοώ και το βροντοφωνάζω εκ πείρας) ζύγισμά του, ίσως χάσει αυτή την εξαιρετική ισορροπία δυνάμεων που τώρα έχει, με αποτέλεσμα να γίνει πιο βαρύ στην αίσθηση και πιο δύσχρηστο στα κλειστά κομμάτια, έστω κι αν η σέλα του είναι λίγο πιο χαμηλή, λόγω του χαμηλώματος του αμορτισέρ.

Μια άλλη λύση, που την εφάρμοσε μια καλή μου φίλη στο δικό της ΧΤ600 (το παλιό), το οποίο μετα βιας έφτανε, είναι η εξής: Χαμήλωσε το πηρούνι με τον εξής τρόπο: χαλάρωσε τις τιμονόπλακες και "έπιασε" τα καλάμια από λίγο πιο χαμηλά. Ετσι το μηχανάκι έγινε ελαφρώς πιο χαμηλό αλλά και πιο εμπροσθοβαρές. Εγώ είχα τις επιφυλάξεις μου για το αποτέλεσμα και της είχα προτείνει να μην κάνει πειραματισμούς αλλά να πάρει εξαρχής ένα μηχανάκι στα μέτρα της (της είχα προτείνει τότε το Kawasaki Anhello 250 αλλά δεν της άρεσε). ΧΤ600 και ξερό ψωμί ήθελε. Τελικά, μέχρι στιγμής είναι ευχαριστημένη από τη συμπεριφορά της μοτο και όλα καλά. Οταν οδήγησα το μηχανάκι της μου φάνηκε κάπως "γρήγορο" στη γεωμετρία καθώς και ελαφρώς ασταθές στα πολλά χιλιόμετρα αλλά όχι σε σημείο που να λες ότι είναι προβληματικό. Είναι, κατ' εμέ, μια λύση "ανάγκης", διότι κάτι σου αφαιρεί από την οδική συμπεριφορά.

Αγαπητέ Κώστα το πολυζητημένο ύψος του χτ είναι ένα θέμα. Έχω ήδη χαμηλώσει λίγο τις μπουκάλες και πατάω με μισο πόδι απο την κάθε πλευρά. Αλλά τι θα ήταν καλύτερο να χαμηλώσεις με ρυθμιζόμενο αμορτισερ ? ή απο μπροστά στις μπουκάλες?. τωρα θα μου πείς ειναι καλό να μην κάνεις τίποτα απο τα 2. Εγω βέβαια έχω και το βίτσιο οτι θέλω να πατάω με όλοκληρο το πόδι και απο τις 2 μεριές. Νιώθω πολυ περισσότερη ασφάλεια. Μήπως οταν χαμηλώνεις απο μπροστά καλό ειναι να χαμηλώνεις και απο πίσω να έρθει σε μια ισορροπία η λέω χαζομάρες ?

Πάντως μια χαρά αισθάνομαι την συμπεριφορά του στον δρόμο παρα του ότι έδεσα τις μπουκάλες χαμηλότερα. Δαγκώνει μπροστά στο φρενάρισμα και δεν μου έχει γλιστρίσει ποτέ η μπροστινή ροδα. Μια μεγαλύτερη φθορά διαπιστώνω στο μπροστινό ελαστικό.

Όσο για άλλο μηχανάκι αν και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, αντε βρες enduro μηχανάκι στην αγορά με το ύψος που είχαν τα παλιά και ειδικά εκείνα του μικρομεσαίου κυβισμού "είδος υπο εξαφάνιση".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητέ Κώστα το πολυζητημένο ύψος του χτ είναι ένα θέμα. Έχω ήδη χαμηλώσει λίγο τις μπουκάλες και πατάω με μισο πόδι απο την κάθε πλευρά. Αλλά τι θα ήταν καλύτερο να χαμηλώσεις με ρυθμιζόμενο αμορτισερ ? ή απο μπροστά στις μπουκάλες?. τωρα θα μου πείς ειναι καλό να μην κάνεις τίποτα απο τα 2. Εγω βέβαια έχω και το βίτσιο οτι θέλω να πατάω με όλοκληρο το πόδι και απο τις 2 μεριές. Νιώθω πολυ περισσότερη ασφάλεια. Μήπως οταν χαμηλώνεις απο μπροστά καλό ειναι να χαμηλώνεις και απο πίσω να έρθει σε μια ισορροπία η λέω χαζομάρες ?

Πάντως μια χαρά αισθάνομαι την συμπεριφορά του στον δρόμο παρα του ότι έδεσα τις μπουκάλες χαμηλότερα. Δαγκώνει μπροστά στο φρενάρισμα και δεν μου έχει γλιστρίσει ποτέ η μπροστινή ροδα. Μια μεγαλύτερη φθορά διαπιστώνω στο μπροστινό ελαστικό.

Όσο για άλλο μηχανάκι αν και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, αντε βρες enduro μηχανάκι στην αγορά με το ύψος που είχαν τα παλιά και ειδικά εκείνα του μικρομεσαίου κυβισμού "είδος υπο εξαφάνιση".

γιατι? τι το ιδιεταιρο ειχαν τοτε???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
γιατι? τι το ιδιεταιρο ειχαν τοτε???

Χαμηλό ύψος, μικρό κυβισμό (250 κ.εκ.) και πολύ χαμηλό βάρος, που τα έκανε πραγματικά εργαλεία πόλης, βουνού, νησιού κλπ.

Βάλε με το νού σου: Kawasaki KLR 250, Honda AX-1 και NX-250, Yamaha Serow 225.

Προσέφεραν απίστευτη οδηγική ευκολία και ήταν "σχολείο" για να μάθεις να οδηγείς σωστά και με ασφάλεια.

Σήμερα οι δυομισάρες ψευδοεντούρο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, χάριν των σκούτερ, με εξαίρεση το νέο (και πολύ ποιοτικό) Yamaha WR-250R, το οποίο όμως είναι τόσο ακριβό όσο το XT660R, λόγω japan made.

Μας λείπουν σήμερα τέτοιες ελαφριές μικρές μοτοσικλέτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαμηλό ύψος, μικρό κυβισμό (250 κ.εκ.) και πολύ χαμηλό βάρος, που τα έκανε πραγματικά εργαλεία πόλης, βουνού, νησιού κλπ.

Βάλε με το νού σου: Kawasaki KLR 250, Honda AX-1 και NX-250, Yamaha Serow 225.

Προσέφεραν απίστευτη οδηγική ευκολία και ήταν "σχολείο" για να μάθεις να οδηγείς σωστά και με ασφάλεια.

Σήμερα οι δυομισάρες ψευδοεντούρο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, χάριν των σκούτερ, με εξαίρεση το νέο (και πολύ ποιοτικό) Yamaha WR-250R, το οποίο όμως είναι τόσο ακριβό όσο το XT660R, λόγω japan made.

Μας λείπουν σήμερα τέτοιες ελαφριές μικρές μοτοσικλέτες.

Σωστάααα!!! :/ Απλώς να επισημάνω πως το νέο και ποιοτικό wr 250 έχει ύψος σέλας 93 πόντους όταν χτ έχει 86. Αφου το ίδιο το μοτο τρίτη σε αφιέρωμα του αναφέρει.... "Συνήθως ξεκινάμε την περιγραφή μας λέγωντας ανεβαίνωντας στην μηχανή, ενω σε αυτή την περίπτωση λέμε σκαρφαλώνοντας στην μηχανή"

τοτε ναι. εχετε δικο. μας λειπουν τετοιες μηχανες...

Ναι πολυ.....

Τελικά ξέρει κανείς να μου πεί όμως ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χαμηλώματος απο τα καλάμια ή απο το αμορτισέρ, και εαν χαμηλώσεις πχ απο τα καλάμια και βάλεις και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ θα είναι καλύτερα ή χειρότερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως γνωριζει καποιος αν εχει γινει αλλαγη στο tps θα πρεπει να αναγραφεται στο book service ή σε καποιο αλλο εγγραφο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά ξέρει κανείς να μου πεί όμως ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χαμηλώματος απο τα καλάμια ή απο το αμορτισέρ, και εαν χαμηλώσεις πχ απο τα καλάμια και βάλεις και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ θα είναι καλύτερα ή χειρότερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος χαμηλώματος είναι και μπροστά (καλάμια) και πίσω με αλλαγή συνδέσμων ανάρτησης ειδικά για το XT (δες : www.offtheroad.de).Έτσι δεν αλλάζεις τα φώτα στη γεωμετρία (βασικό!!) και φέρνεις τη μοτό στα μέτρα σου.Εγώ πάντως, επειδή δεν είμαι πρώτο μπόι, χαμήλωσα μπροστά μόνο, αλλά επειδή έγινε πιο γρήγορο(γεωμετρία) και πιο άσχημο (μπρουμούτισε - if you know what I mean) το ξαναγύρισα εκεί που ήταν και....το συνήθισα πλέον.

Ψηλό - ψηλό, τι να κάνουμε.

Ακριβώς. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μείνει το μηχανάκι όπως είναι. Ψηλό - ψηλό, αλλά έτσι είναι. Αν λοιπόν το κουμαντάρεις επαρκώς, έστω κι αν σε χαλάει λίγο το ύψος του, άσε το όπως είναι. Το χαμήλωμα μόνο του πιρουνιού (του τύπου "πιάνω τα καλάμια από πιο χαμηλά") αλλάζει σίγουρα τη γεωμετρία του ΧΤ και την κάνει "κοφτερή" και "γρήγορη" με αρνητικές επιπτώσεις στην οδική συμπεριφορά. Το χαμήλωμα εμπρός - πίσω, δηλ. και στα καλάμια αλλά και στο αμορτισέρ, ίσως είναι καλύτερη λύση αλλά και πάλι είναι λύση ανάγκης. Η γνώμη μου είναι ότι αν μια μοτο διαπιστώνουμε ότι δεν κάνει για το σωματότυπό μας, είναι προτιμότερο να την πουλάμε και να παίρνουμε μια πιο κατάλληλη για εμάς, παρά να πειραματιζόμαστε με αμφίβολης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας "πατέντες" που εν τέλει μπορεί να μας κοστίσουν ακριβότερα από το να αλλάζαμε μοτοσικλέτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αιγαιοπλόος πολύ ωραίο το θεματάκι σου, έξυπνα τα κολπάκια σου, προνοητική η κίνησή σου να αλλάξεις την αλυσίδα. Τη δικιά μου στα ~13.300 την έπιασε κόψιμο. Έγραψα και στο σχετικό θέμα για το συμβάν. Τελικά τα φόρα για τις μηχανές είναι απαραίτητα. Για να πω την αλήθεια, μέχρι τώρα τα σνόμπαρα. Αλλά αν δεν πάθεις...

Τροποποιήθηκε από τον johne

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αιγαιοπλόος πολύ ωραίο το θεματάκι σου, έξυπνα τα κολπάκια σου, προνοητική η κίνησή σου να αλλάξεις την αλυσίδα. Τη δικιά μου στα ~13.300 την έπιασε κόψιμο. Έγραψα και στο σχετικό θέμα για το συμβάν. Τελικά τα φόρα για τις μηχανές είναι απαραίτητα. Για να πω την αλήθεια, μέχρι τώρα τα σνόμπαρα. Αλλά αν δεν πάθεις...

Μόνο στα fora υπάρχει περίπτωση να μάθεις την πραγματική αλήθεια για ένα θέμα. Οχι ότι δε γράφονται ανακρίβειες και ψευτιές αλλά (μαζί μ' αυτές) γράφονται και αλήθειες. Γράφονται όλα. Και, κυρίως, γράφονται πράγματα που θα ήταν αδύνατο να τα μάθεις από μοτο-περιοδικά, εφημερίδες κλπ, για προφανείς λόγους (διαφήμιση). Ποτέ μην αγοράσεις μηχανάκι αν δεν ψάξεις καλά τα διάφορα fora. Σίγουρα γράφουν μέσα και επιτήδειοι, που προωθούν και διαφημίζουν κάποιο ή κάποια μηχανάκια αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί απλοί και έντιμοι μοτοσικλετιστές που γράφουν απλώς και μόνο για να πουν την (πολύτιμη) γνώμη τους ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ.

Ολα όσα έγραψα για το ΧΤ660R ήταν γιατί δεν αποτελούσε (όσο το είχα, περίπου 3 χρόνια) ένα απλό μεταφορικό μέσο για μένα αλλά ήταν ένα εργαλείο ταξιδέματος. Το εξόπλισα, το ταξίδεψα μακριά, το "ένιωσα", έζησα τις αρετές του και επισήμανα τις ατέλειές του. Εχω την αίσθηση ότι τα γραφόμενα στα διάφορα fora "πιάνουν τόπο", υπό την έννοια ότι ο μοτοσικλετιστικός κόσμος γίνεται πιο ενημερωμένος, ώριμος και απαιτητικός και (συνακόλουθα) οι εταιρίες αναγκάζονται να διορθώνουν ατέλειες και ελαττώματα που έχουν ορισμένα μηχανάκια τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αιγαιοπλόε απλα τα σπας.δεν ξερω για τους αλλους εγω παντως κωλογουσταρα με ολα αυτα που εγραψες.προσφατα αλλαξα την πολυαγαπημενη μου παπια με ενα χτ600 του 01' και παρατειρησα αρκετα απο αυτα που εγραφες.εαν εχεις κι αλλες προτασεις-αλητειες να προτινεις ειμαι ολος αυτια :D :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω, συνεχιζω να απορω, γιατι μια τετοια "ατελεια-απροσεξια-αστοχια" που μπορει ΚΑΛΛΙΣΤΑ! να οδηγησει σε ατυχηματα με απροβλεπτες συνεπειες, συνεχιζει να ΜΗΝ! απασχολει, εταιρεια, αντιπροσωπεια, κρατος, καταναλωτες (Που μαλλον στο "χερι" των τελευταιων ειναι πια το "παιγνιδι".... ) :angry:

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα