hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2008 Γεια σου skycaptain30. Καλώς όρισες και καλή χρονιά. Για τη χρήση που το θέλεις, το μηχανάκι είναι μια χαρά. Για την πόλη είναι ευέλικτο αλλά θα σε πάει και ταξίδι (ακόμη και μακρινό όπως ίσως είδες απο τα πόστ του Αιγαιπλοου :) ). Απο κει και πέρα το ποιός αντιπρόσωπος δίνει τα περισσότερα δώρα.. θέλει και λίγο ψάξιμο. Τον καιρό που πήρα το δικό μου (2004), νομίζω ο ΒΥΝΙΟΣ έδινε αρκετά. Απλά διευκρίνησε τι δώρα δίνει ο καθένας (καλή η ποσότητα αλλά και η ποιότητα μετράει). Τέλος το αν πρέπει να περιμένεις: Η άποψη μου είναι πως πάντα θα βγαίνει κάτι καινούργιο, φτηνό κλπ κλπ. Είναι φαύλος κυκλος κατα κάποιο τρόπο. Αφού "ψήνεσαι", χτύπα την τον Απρίλιο. Δεν νομιζω να βγείς χαμένος. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skycaptain30 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 Γεια σου skycaptain30. Καλώς όρισες και καλή χρονιά. Για τη χρήση που το θέλεις, το μηχανάκι είναι μια χαρά. Για την πόλη είναι ευέλικτο αλλά θα σε πάει και ταξίδι (ακόμη και μακρινό όπως ίσως είδες απο τα πόστ του Αιγαιπλοου :) ). Απο κει και πέρα το ποιός αντιπρόσωπος δίνει τα περισσότερα δώρα.. θέλει και λίγο ψάξιμο. Τον καιρό που πήρα το δικό μου (2004), νομίζω ο ΒΥΝΙΟΣ έδινε αρκετά. Απλά διευκρίνησε τι δώρα δίνει ο καθένας (καλή η ποσότητα αλλά και η ποιότητα μετράει). Τέλος το αν πρέπει να περιμένεις: Η άποψη μου είναι πως πάντα θα βγαίνει κάτι καινούργιο, φτηνό κλπ κλπ. Είναι φαύλος κυκλος κατα κάποιο τρόπο. Αφού "ψήνεσαι", χτύπα την τον Απρίλιο. Δεν νομιζω να βγείς χαμένος. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...... ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΗΣ ΜΑΡΚΑΣ... ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ? ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΥΑΜΑΗΑ Κ ΟΧΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skycaptain30 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!!! ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΤΕΛΙΟ ΜΕΝΩ ΠΕΙΡΑΙΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΧΤΧ 660 ΜΑΥΡΗΣ ...ΚΑΛΛΟΝΗΣ !!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Malkav 57 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 Καλώς τον Στέλιο. Άντε να αυξάνουν οι Japanesse εδώ μέσα, γιατί μας είχε πάρει ο κατήφορος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ660Χ ΜΟΛΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ..ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟ.... ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑ .....ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ...... ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ..ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΨΩΝΙΑ-ΒΟΛΤΕΣ-Κ ΣΠΑΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΧΙ ΜΑΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ? (ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΟΩ) ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ....... ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ.....Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ Για τη χρήση που το θέλεις (πόλη, δουλειές, ψώνια, βόλτες και σπάνια ταξίδια - όχι μακρινά) είναι ό, τι πρέπει. Οσον αφορά την εμφάνιση, είναι προσωπικό θέμα αλλά κατά κοινή ομολογία το ΧΤ 660 Χ είναι πολύ όμορφο και μαζεμένο μηχανάκι. Για το 2008, θα βγεί και σε νέο χρωματισμό (λευκό - μάυρο) αλλά κατά τα λοιπά δε θα έχει αλλαγές στα μηχανικά του μέρη. Για την τιμή, δε νομίζω ότι θα πέσει άλλο αφού είναι ήδη πολύ λογική. Υπάρχουν βέβαια και τα παραεισαγωγής, που πωλούνται φθηνότερα, αλλά μην προτιμήσεις αυτή τη λύση, διότι αν σου παρουσιάσει κάποια βλάβη, ίσως η αντιπροσωπεία σου φέρει αντιρρήσεις για να σε καλύψει, παρόλο που αυτό είναι παράνομο (αλλά πού να κάθεσαι να τραβιέσαι για να βρεις το δίκιο σου). Επίλεξε, επομένως, κάποιον επίσημο έμπορο Yamaha, με βάση όχι τόσο την περιοχή που σε βολεύει αλλά τη σωστή και συνεπή εξυπηρέτηση. Αν μένεις Αθήνα έχω ακούσει καλά λόγια για το υποκατάστημα της Μοτοδυναμικής στη Μεσογείων 203 (γέφυρα Κατεχάκη). Κι εγώ, όσες φορές έχω πάει, με έχουν εξυπηρετήσει. Γενικά θεωρώ ότι το νέο ΧΤάκι είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι με δυνατότητες που υπεβαίνουν κατά πολύ αυτές που θα ανέμενε κάποιος από ένα απλό μονοκύλινδρο μηχανάκι αυτής της κατηγορίας τιμής. Διάβασε μόνο που έχω πάει με αυτό και θα καταλάβεις. Βέβαια εγώ έχω πάρει την on-off έκδοση (το R) και όχι τη supermoto έκδοση (το Χ). Η πρώτη υπερτερεί σε κίνηση σε δρόμους με μπαλώματα, λακούβες, χωματόδρομους και γενικά είναι πολύ σταθερή και άνετη στο ταξίδι (άσφαλτο ανεξαρτήτως ποιότητας). Η δεύτερη έχει στιβαρότερο μπροστινό και δυνατότερα φρένα και ενδείκνυται για στροφιλίκια και σφιχτά κομμάτια. Ρίξε πάντως και μια ματιά την on off έκδοση. Είναι φθηνότερη, πιο κατάλληλη για τις ελληνικές συνθήκες και διαχρονικότερη (τα supermoto είναι λίγο μόδα, αφού λίγοι είναι σε θέση να τα αξιοποιήσουν ντριφτάρωντας και στρίβοντας με τον πίσω τροχό). Επίσης, στις παγίδες του ελληνικού οδικού δικτύου είναι και ασφαλέστερη. Καλή επιλογή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 Δεν το συζηταμε....Εννοειται πως πρεπει να παρει το R... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 Οσον αφορά τις ρυθμίσεις των Ohlins: Είναι πλήρως ρυθμιζόμενες; (προφόρτιση, απόσβεση συμπίεσης, απόσβεση επαναφοράς). Συνοδεύονται από εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να ρυθμίζονται, ανάλογα με το βάρος και το είδος του δρόμου; Είναι εύκολη η ρύθμισή τους; Για εγχειριδιο χλωμο το κοβω απο οσο θυμαμαι....Προφορτιση και αποσβεβση επαναφορας εχει και γινονται ευκολα με ενα εργαλειο-κλειδι που την συνοδευει...Μην το ψαχνεις,ειναι ολα τα λεφτα λεμε αυτη η επενδυση στο μηχανακι!!! B) Για εγχειριδιο χλωμο το κοβω απο οσο θυμαμαι....Προφορτιση και αποσβεβση επαναφορας εχει και γινονται ευκολα με ενα εργαλειο-κλειδι που την συνοδευει...Μην το ψαχνεις,ειναι ολα τα λεφτα λεμε αυτη η επενδυση στο μηχανακι!!! B) Οποιος κατοχος απλου ΧΤR εχει παρει βολτα το δικο μου απλα λυγισε συναισθηματικα και εβαλε τα κλαματα... -_- ΚΑΜΙΑ σχεση λεμε! B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2008 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...... ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΗΣ ΜΑΡΚΑΣ... ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ? ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΥΑΜΑΗΑ Κ ΟΧΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ Καλησπέρα, Σχετικά με τα δώρα, είναι κάτι που πρέπει να διαπιστώσεις μόνος σου μιλώντας με τον εκάστοτε πωλητή. Απλά μερικές φορές τα δώρα που δίνουν δεν είναι όλα καλά (πιο φτηνά/φτηνιάρικα κοντολογίς). Θα πρότεινα να εστιάσεις σε συναγερμό και καμία μπαγκαζιέρα.. Για το αν πρέπει να την πάρεις απο εξουσιοδοτημένο κατάστημα, με κάλυψαν οι προηγούμενοι (οι οποίοι σε παροτρύνουν για το 660R :) ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skycaptain30 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2008 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.... η βοηθεια ηταν πολυ μεγαλη γιατι τελικα καταλαβα οτι πρεπει να παρω την R αφου για την πολη ειναι πολυ καλυτερη..γιατι πιο πολυ εκει θα την χρησιμοποιησω..... και ειναι κ πιο φτηνη...... οσο για τα δωρα...εχει δει ενα καταστημα (αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν αντιπροσωπος επισημος) που εδινε παρα πολλα δωρα.... και μου εκανε κ εντυπωση ........... ηταν σε μια γωνια δεξια σε ενα καθετο δρομο μετα τον σταθμο Λαρισσης πηγαινοντας προς την πλατεια καραισκακη..... ο συναγερμος ειναι τοσο απαραιτητος?γιατι ελεγα να μην τον παρω κ να παρω ολα τα αλλα σε καλυτερη ποιοτητα... αν ειναι για να στην κλεψουν θα την παρουν εχει δεν εχει συναγερμο..... για καγκελα τι να κανω να βαλω η οχι? τι λες? ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skycaptain30 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2008 (τροποποιήθηκε) Καλώς τον Στέλιο. Άντε να αυξάνουν οι Japanesse εδώ μέσα, γιατί μας είχε πάρει ο κατήφορος. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2008 από τον skycaptain30 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skycaptain30 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2008 ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ......... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΧ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Χ ΚΑΙ R http://www.moto.gr/forums/showthread.php?postid=82265 TO X EINAI ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ Χ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Κ ΑΣΦΑΛΤΟ..... http://www.moto.gr/forums/showthread.php?postid=82265 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FZMAN 1.693 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2008 ο συναγερμος ειναι τοσο απαραιτητος?γιατι ελεγα να μην τον παρω κ να παρω ολα τα αλλα σε καλυτερη ποιοτητα... αν ειναι για να στην κλεψουν θα την παρουν εχει δεν εχει συναγερμο..... για καγκελα τι να κανω να βαλω η οχι? τι λες? Θεωρώ μεγάλη επένδυση σε μια μηχανή να έχει συναγερμό όσο το δυνατόν καλύτερο. Σίγουρα είναι ένα πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες απ΄την μηχανή σου. Κάγκελα εαν μπορείς επίσης βάλε, είναι μια προστασία σε ενδεχώμενη μικροπτώση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2008 Το θέμα της συγκεκριμένης ενότητας είναι "ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 660". Όχι συγκριτικό τέστ μεταξύ του XT-R και ΧΤ-Χ. Ελπίζω να είναι κατανοητό και παρακαλώ να μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Οι συμβουλές - απόψεις που έγραψα για το συγκεκριμένο θέμα (διαβάστε από την αρχή την ενότητα) αφορούν και τις δύο εκδόσεις του ΧΤ 660. Επίσης, η αναφορά που έκανα στο ταξίδι με το ΧΤ στην Κωνσταντινούπολη σχετίζεται με το θέμα, γιατί δείχνει με ποιούς τρόπους και με ποιές τροποποιήσεις το μηχανάκι γίνεται πολύ πιο άνετο σε μεγάλα ταξίδια. Συνεπώς, η άτυπη κόντρα που γίνεται μεταξύ των υποστηριζόντων το Χ και των άλλων που προτιμούν το R, είναι εκτός θέματος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2008 Καλημέρα σ'ολους, Για τον συναγερμό θα συμφωνήσω με τον FZMAN. Περιττό δεν το λες. Που έχεις σκοπό να την αφήνεις τη μηχανή? Όσο για τα κάγκελα, αν θυμάμαι καλά είχα δεί σε κάποιο site αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφα (δεν του πήγαιναν του XT κατά τη γνώμη μου). Επίσης αν σου πέσει το XT βρίσκει το τιμόνι και γδέρνεται το αντίβαρο, τίποτα άλλο δεν βρίσκει. Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσουν. Τέλος χωρίς να έχω διαβάσει ακόμη τα links που προανέφερες, το τι θα πάρεις είναι δικο σου θέμα καθαρά. Το τι σου αρέσει κιόλας. Το κάθε μηχανάκι έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Και τα δυο καλά μηχανάκια ειναι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2008 Μην ξεχνάμε το θέμα της συζήτησης: Συμβουλές - προτάσεις - γνώμες - εμπειρίες σχετικά με το ΧΤ 660. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2008 Έχεις δίκιο κι επανέρχομαι στο θέμα της αρχικής συζήτησης γιατί έχω κάτι ερωτήσεις: - Η ζελατίνα της Givi που πήρες είναι ψηλότερη απο της Yamaha? Πόσο κόστισε, θυμάσαι? - Σκεφτόμουν κι εγώ για πλαϊνές βαλίτσες αλλά για τις Kappa των 33lt. Πιστεύεις οτι είναι too much? - Ξέρεις αν υπάρχουν καγκελάκια για να στηρίζουν σαμάρια στο XT? Εχω δεί κάποια όμορφα και διακριτικά σε Transalp κι αναρωτιώμουν αν έχουν κάτι αντίστοιχο για μας. Μέχρι τώρα απλά ακουμπάω τα σαμάρια στις εξατμίσεις. - Τα πλαστικά σου τα έβαψες με 40??? Εγώ ρώτησα σε ενα μαγαζί που βάφει μόνο μηχανές και μου είπε γύρω στα 200 για πέντε κομμάτια (το φτερό, το φανάρι, τα δυο πλαϊνά panels και την ουρά)!!! Αν ξέρει κανείς κανένα άλλο μέρος για να βάψω τα πλαστικά, το post του είναι ευπρόσδεκτο. Καλή συνέχεια σε όλους!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2008 - Η ζελατίνα της Givi που πήρες είναι ψηλότερη απο της Yamaha? Πόσο κόστισε, θυμάσαι? - Σκεφτόμουν κι εγώ για πλαϊνές βαλίτσες αλλά για τις Kappa των 33lt. Πιστεύεις οτι είναι too much? - Ξέρεις αν υπάρχουν καγκελάκια για να στηρίζουν σαμάρια στο XT? Εχω δεί κάποια όμορφα και διακριτικά σε Transalp κι αναρωτιώμουν αν έχουν κάτι αντίστοιχο για μας. Μέχρι τώρα απλά ακουμπάω τα σαμάρια στις εξατμίσεις. - Τα πλαστικά σου τα έβαψες με 40??? Εγώ ρώτησα σε ενα μαγαζί που βάφει μόνο μηχανές και μου είπε γύρω στα 200 για πέντε κομμάτια (το φτερό, το φανάρι, τα δυο πλαϊνά panels και την ουρά)!!! Αν ξέρει κανείς κανένα άλλο μέρος για να βάψω τα πλαστικά, το post του είναι ευπρόσδεκτο. - Νομίζω ότι η Yamaha δίνει δύο μεγέθη ζελατινών. Αυτή της Givi είναι λίγο μικρότερη από τη μεγάλη της Yamaha. Κατα τη γνώμη μου, δε χρειάζεται πολύ μεγάλη ζελατίνα για ταξίδι, διότι αφενός θα φέρνει μεγάλη αντίσταση στον αέρα (μην ξεχνάς ότι το ΧΤ κρατάει άνετα ταχύτητες 160 χλμ/ώρα και μάλιστα δικάβαλο!) και αφετέρου ίσως το πάνω μέρος της ζελατίνας περιορίζει λίγο την ορατότητά σου (ανάλογα με το ύψος σου, βέβαια). Νομίζω ότι η ζελατίνα της Givi είναι ό,τι πρέπει. Για την τιμή δε θυμάμαι, γιατί την είχα πάρει πακέτο με τα πλαϊνά βαλιτσάκια αλλά δε νομίζω να είναι ακριβή. Και σίγουρα σου ξεπληρώνει τα λεφτά της με την άνεση που σου παρέχει. Τολμώ να πώ ότι χωρίς αυτήν, το ταξίδι με το ΧΤ είναι πολύ κουραστικό. - Πλαϊνές βαλίτσες 33 λίτρων (εννοείς προφανώς η καθεμιά, έτσι;), είναι σίγουρα too much. Το ΧΤ είναι μαζεμένο μηχανάκι και οι μεγάλες πλαϊνές βαλίτσες θα εξέχουν πολύ περισσότερο από το τιμόνι, κάτι που είναι άβολο. Επίσης, οι μεγάλες βαλίτσες χωράνε και πολλά πράγματα, πράγμα που σημαίνει: περισσότερο βάρος. Αρα δυσκολότερη και λιγότερο ευχάριστη οδήγηση. Αλλά και από αεροδυναμικής άποψης, όσο λιγότερο εξέχουν οι βαλίτσες (αλλά και τα σαμάρια) τόσο καλύτερα ταξιδεύεις. Τέλος, κι από αισθητικής άποψης, είναι προτιμότερες οι μικρές πλαϊνές βαλίτσες. Οι δικές μου είναι της Givi και έχουν χωρητικότητα 27 λίτρα η καθεμία. - Τα καγκελάκια που έβαλα ως βάση για τις πλαϊνές βαλίτσες της Givi, μπορούν να αποτελέσουν στήριγμα για τα σαμάρια, ώστε αυτά να μην ακουμπούν στις εξατμίσεις. Κι εγώ αρχικά είχα πάρει μόνο τα κάγκελα, με σκοπό να φορτώνω τη μηχανή με κάτι παλιά σαμάρια που είχα. Είναι όμως μπελαλίδικη δουλειά το βάλε - βγάλε, καθώς και το πιάσιμο με χταπόδια. Πέραν αυτού, τα σαμάρια δεν είναι - συνήθως - αδιάβροχα, με αποτέλεσμα να πρέπει ή να τα σκεπάζεις με σακούλες ή να βάζεις τα πράγματά σου σε σακούλες και μετά μέσα στα σαμάρια. Ενώ με τα σκληρά πλαϊνά βαλιτσάκια, ξενοιάζεις. Μπαίνουν - βγαίνουν πανεύκολα, είναι αδιάβροχα και παρκάρεις τη φορτωμένη μηχανή σου για καφέ - φαγητό, χωρίς να έχεις συνεχώς τα μάτια σου πάνω της. - Τα πλαϊνά πλαστικά (εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ εννοώ, και μόνο αυτά), δεν τα έβαψα. Απλώς τα πέρασα ένα χέρι βερνίκι, για να παραμείνουν γυαλιστά και ωραία. Γι' αυτό το κόστος ήταν χαμηλό. Εννοείται ότι τα έβγαλα μόνος μου από τη μηχανή και του τα πήγα του μάστορα (που ήταν και γνωστός βέβαια) λέγοντάς του: Πέρασέ μου τα ένα χεράκι ποιοτικό βερνίκι. Τα πήρα μετά και τα επανατοποθέτησα μόνος μου στο μηχανάκι. Τα υπόλοιπα πλαστικά (φτερό, ουρά κλπ.) δεν έχουν ανάγκη. Ο, τι άλλο χρειαστείς, στη διάθεσή σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Τον ίδιο προβληματισμό έχω για τις πλαϊνες απλώς σκέφτομαι πως με τις 33αρες (η καθε μια) θα έχω αρκετό χώρο και ενα μεγαλύτερο ταξίδι 2 ατόμων. Ισως θα πρέπει να τις "προβάρω" σε κανα μαγαζί για να δω με το μάτι όντως ποσο θα εξέχουν. Τα 27 λίτρα που λές δεν ειναι καθόλου άσχημα. Δεν μπορώ όμως να βρώ τις συγκεκριμένες στο site της Givi. Τα μόνα που βλέπω είναι οι Ε21 (αλλά αυτές είναι απο 21 λίτρα). Έχεις ψαχτεί καθόλου με tank bags? Τα μόνα που έχω βρεί είναι της Bagster (αλλά ειναι λίγο ακριβά) και της Touratech. Καλό βράδυ!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2008 Αυτές ακριβώς, τις Ε21 της Givi έχω βάλει στο δικό μου ΧΤ. Τελικά είναι 21 λίτρα η καθεμία κι όχι 27, όπως νόμιζα. Πάντως είναι επαρκείς, σε συνδυασμό με ένα top case (εγώ προτίμησα ένα 37 λίτρων της Shad). Τώρα, όσο αφορά τα tank bags, δοκίμασα ένα της Oxford αλλά δεν το βρήκα πρακτικό, γιατί μπαινόβγαινε κάπως δύσκολα και επιπλέον δυσκόλευε την κίνηση του τιμονιού δεξιά - αριστερά. Οπότε αποφάσισα να μη βάλω tank bag. Απ' ότι έχω ακούσει από φίλους όμως, tank bag ειδικό για το τεπόζιτο του νέου ΧΤ 660 έχει βγάλει η IXS (νομίζω ότι τα πουλάει ο Τζωρτζόπουλος). Ρίξε μια ματιά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2008 http://www.motoraid.eu/shop/product_info.p...products_id=760 Απλα ΟΛΑ τα λεφτα... -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2008 Στη φωτο (τραβηγμένη σε προάστιο της Κων/πολης) μπορείς να δεις πόσο εξέχουν τα συγκεκριμένα βαλιτσάκια, των 21 lt. Νομίζω ότι μαζί με το top case χωράνε αρκετά πράγματα. Αν μάλιστα βάλεις και tank bag, είσαι μια χαρά. Αλλωστε, και τα πολλά πράγματα είναι μπελάς στις εκδρομές. Ζούμαρε επίσης στο στάντ, να δεις που έχει στραβώσει λίγο από το βάρος. Στην αρχή αυτής της συζήτησης (σελ. 1 ή 2 νομίζω) έχω γράψει ποιά είναι η λύση του προβλήματος (δεν είναι δική μου ιδέα, μου την έδωσε φίλος ταξιδιώτης). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2008 Η αλήθεια είναι πως όσο βλέπω τα Ε21 πάνω στο XT σου, όλο και μου κάθονται καλύτερα στο ματι. Αν και εξέχουν, είναι σίγουρα πολύ πιο διακριτικά. Σκέψου πως θα είναι οι πλαϊνες των 33 λίτρων. Σαν αεροπλάνο θα είναι το XT! Συνολικά δίνουν 42 λίτρα συν 46 που είναι η μπαγκαζιέρα μου, συν tank bag αν πάρω.. νομίζω είναι οκ :) Σε τελικη όταν έχεις περιορισμένο χώρο, τότε συνήθως παίρνεις πράγματα που είναι χρήσιμα και απαραίτητα στο ταξίδι, σωστά? Το σταντ εσένα σου στράβωσε απο το βάρος των αποσκευών και μόνο? Είναι τόσο ευαίσθητο? stzog Καταχωρίθηκε Σήμερα - 13:37 http://www.motoraid.eu/shop/product_info.p...products_id=760 Απλα ΟΛΑ τα λεφτα... sleep.gif Είναι αυτό της Touratech στο οποίο αναφερόμουν. Το έχει και η Makan. Προφανώς είσαι ευχαριστημένος? Για να βάλεις βενζίνη όμως πρέπει να το βγάλεις τελείως ετσι? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2008 Το στάντ μού στράβωσε στην εκδρομή, πιθανώς από τα βάρος των αποσκευών, διότι πριν την εκδρομή ήταν μια χαρά. Δεν αποκλείω βέβαια και την πιθανότητα να ανέβηκε κάποιος στη μηχανή, τις μέρες που ήταν παρκαρισμένη έξω από το ξενοδοχείο στην Κων/πολη, γιατί τα παιδιά στη ρεσεψιόν γούσταραν πολύ το μηχανάκι (άλλωστε σπανίζουν οι μεγάλες μοτο στην Τουρκία) και ίσως το βάρος του να ζόρισε υπέρμετρα το σταντ. Δεδομένου μάλιστα ότι είναι κούφιο εσωτερικά, μάλλον δεν έχει πολύ αντοχή στην καταπόνηση και ίσως γι' αυτό στράβωσε, με αποτέλεσμα η μηχανή να γέρνει περισσότερο όταν είναι σταματημένη και στηριγμένη πάνω του, κάτι που σίγουρα δεν είναι βολικό. Η πατέντα ενίσχυσης του νέου στάντ (γιατί το παλιό δε μπορεί να ισιώσει) μπορεί να γίνει σε έναν σιδερά, ο οποίος θα σου οξυγονοκολλήσει το λαμάκι στο σημείο που σου δείχνω στις φωτό παραπάνω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kounabakos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2008 παιδια καλησπερα ειμαι κατοχος ενος xtx660 ωραια ολα αυτα που λετε συμφωνω. για τη σελα τη γνωμη εχετε? πως πηγες φιλε αιγαιοπλοε ταξιδακι με αυτη τη σελα? γιατι εγω πατρα αθηνα μια φορα που πηγα πιαστηκε ο κ@λ@ς μου τι μπορουμε να κανουμε για μια ποιο ανετη σελα? φοβερη μηχανη αλλα γνωμη μου οτι πανω απο 60 κμ διαδρομη ειναι βασανο και οχι ευχαρηστηση με τη σελα που εχει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2008 Για να κάνεις άνετο ταξίδι με το XT 660 πρέπει κατ' αρχήν να του βάλεις ψηλότερη ζελατίνα (όχι όμως και θεόρατη, γιατί θα είσαι έρμαιο του αέρα). Χωρίς μια ψηλή, ποιοτική και με σωστή αεροδυναμική ζελατίνα, ταξίδι δεν πάς. Αυτή τη ζελατίνα της Givi επέλεξα εγώ και πήγα ανετότατα μέχρι την Πόλη! Δεν ξέρω όμως αν στο δικό σου ΧΤ που είναι το Χ και όχι το R (που έχω εγώ) μπορεί να μπεί τέτοια ζελατίνα. Κι αυτό διότι μέχρι και το 2006 και οι δύο εκδόσεις του ΧΤ είχαν κοινή μάσκα. Από το 2007 το Χ απέκτησε μάσκα που δεν επιδέχεται προσθήκη ζελατίνας, οποτε τέρμα τα ταξίδια. Ούτως ή άλλως όμως η αποστολή του Χ είναι εντός των τειχών. Οσον αφορά τη σέλα: Οχι δε με κούρασε η σέλα (ούτε και τη συνεπιβάτιδα γυναίκα μου) αλλά οι στάσεις μας για ξέπιασμα ήταν σχετικά συχνές (και ολιγόλεπτες βέβαια), συνήθως κάθε 150 χιλιόμετρα. Με αυτούς τους ρυθμούς μπορέσαμε να κάνουμε 650 χλμ σε μία μέρα (Θεσ/νίκη-Κων/πολη) και φτάνοντας στην Πόλη είχαμε δυνάνεις να βγούμε και βολτίτσα με τα πόδια. Αν η άνεση στο δικό σου ΧΤ είναι τόσο "απελπιστική" (και με δεδομένο ότι το Χ έχει πιό σκληρές αναρτήσεις από το R), τότε πιθανώς τα δύο μηχανάκια έχουν διαφορετικές δυνατότητες και αλλού υπερτερεί το ένα κι αλλού το άλλο. Ισως λοιπόν το R να είναι πιό ταξιδιάρικο ενώ το Χ υπερτερεί σε γρήγορο στροφιλίκι με καλή άσφαλτο καθώς και εντός πίστας supermoto. Πάντως, είναι προφανές ότι τα δύο μηχανάκια έχουν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Ακόμα και τα λάστιχα παίζουν το ρόλο τους στην άνεση και στις μεγάλες αποστάσεις. Το δικό μου φοράει το Metzeler Tourance που είναι μαλακά και σχετικά εύκαμπτα λάστιχα που παρέχουν μεγάλη άνεση στο ταξίδι (ιδίως σε μέτριους δρόμους, μπαλώματα κλπ.). Τα τύπου supermoto που φοράει το XTX (νομίζω ότι είναι τα Pirelli, αν δεν κάνω λάθος) είναι εξαιρετικά λάστιχα σε καλό ασφαλτοτάπητα αλλά σε ελληνικού τύπου επαρχιακό ή και εθνικό δρόμο δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά ούτε φυσικά μπορούν να είναι άνετα. Διότι δε σχεδιάστηκαν με προτεραιότητα την άνεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες