Jump to content
ALX™

Πιστεύετε ότι φθίνει όσο περνάνε τα χρόνια η μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη?

Recommended Posts

.. πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να "δείχνουμε" στους άλλους με τον τρόπο μας πως πρέπει να συμπεριφέρονται.

το αυτο :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
...

Ε μα τι νόμιζε και αυτός ?Οτι εχει ΚΤΜ ? Όλοι ισοι κ όμοιοι? :lol:

Ευτυχώς που βρεθηκε καποιος με bmw και του εδειξε το χαμηλότερο σημείο να περασει καθώς φανταζομαι ALX και εσύ ούτε από πεζοδρόμιο πας :lol:

Τροποποιήθηκε από τον Carlos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς.Τα GS δεν ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια και γι αυτό αποφεύγω τις κακοτοπιές.Το 'χε πει και ο μέγιστος Nikker :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ακριβώς.Τα GS δεν ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια και γι αυτό αποφεύγω τις κακοτοπιές.Το 'χε πει και ο μέγιστος Nikker :D

:thumbsup::thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι φθίνει. Όχι όμως ότι και παλιότερα ήταν να τρελλαθείς...

Μου φαίνεται ότι η φθορά εξαρτάται από την απουσία εκείνων των παραγόντων που δημιούργησαν την αλληλεγγύη: τη δυσκολία του να είσαι μοτοσικλετιστής. Από την ανάγκη της επισκευής στη μέση του δρόμου, μέχρι τη δυσκολία αγοράς του ονείρου και το σπρώξιμο για να πάρει μπροστά. Έχετε διαβάσει "Το ζεν και η τέχνη συντήρησης της μοτοσικλέτας"; Θυμάστε τη γενιά των γονιών και των παππούδων μας που κρατούσαν ζωντανές και ακμαίες κατασκευές δεκαετιών; Αυτοί στηριζόταν στη βοήθεια του άλλου για να υπάρξουν και ήταν έτοιμοι να προσφέρουν τη δική τους. Φορτηγατζήδες, τρικυκλατζήδες, βαρκάρηδες αλλά και γιωταχήδες, αγωνιζόμενοι ή τουρίστες και εργαζόμενοι μηχανόβιοι. Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία λέξη τείνουμε να την απορρίψουμε κι εμείς οι ίδιοι ως απαξιωτική, ενώ κάποτε ήταν κυριολεκτική απεικόνιση μιας πραγματικότητας.

Και φυσικά δεν φταίνε οι πιτσιρικάδες ή οι νεοφώτιστοι. Κάποιοι από αυτούς θα είναι οι βετεράνοι του μέλλοντος και μάλιστα με περισσότερο μυαλό και γνώση από εμάς τους παλιούς. Οι άλλοι, αφού εξαντλήσουν όλο το παιχνίδι με τα αξεσουάρ και τα νέα μοντέλα, θα βαρεθούν, θα τραυματιστούν, θα κρυολογήσουν, θα... Ε, και; Όλοι καλοδεχούμενοι...

Μετά είναι και η προϊούσα γαϊδουριά. Α ναι! Και ο φόβος. Ο τηλεοπτικός, μάλλον. Επισήμως, το λένε έλλειμμα ανθρωπιάς, ανταγωνιστικές σχέσεις, προϊόν του συστήματος και άλλα τέτοια εμβριθή. Άντε τώρα να μου εξηγήσει κάποιος γιατί σε παρηκμασμένες, διαβρωμένες από τις καπιταλιστικές σχέσεις κοινωνίες οι μηχανόβιοι είναι αλληλέγγυοι, γιατί με έχουν συνοδέψει επί ώρα μέσα στη νύκτα για να βρω τον προορισμό μου-παιδιά, μεγάλοι, τροχαίοι- γιατί μου χάρισαν το χάρτη τους, γιατί δεν μου χρέωσαν τίποτε σε τέσσερα συνεργεία, γιατί μου φτιάξανε το μηχανάκι και με χαιρέτησαν όλοι (όλοι!) αυτοί οι κουτόφραγκοι Ευρωπαίοι. ρε μπας και είναι θέμα κουλτούρας; Όχι μόνο μοτοσικλετιστικής.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με ευγνωμοσύνη πάντως θυμάμαι αρκετούς και εδώ:

το φορτηγατζή που με μάζεψε αφού περίμενα μια ώρα στον κόμβο του Κιλελέρ, μετά από μια ώρα αναμονής, με φόρτωσε μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου και ενδιάμεσα με κέρασε γάζες, ιώδιο και καφέ. Πολλά μηχανάκια είχαν περάσει...

Τα γερόντια που ρούφηξαν βενζίνη απ το Φιατάκι τους και μου την έδωσαν, με τη γιαγιά να με κερνάει κουλουράκια. Πολλά μηχανάκια είχαν περάσει...

Τον πιτσιρικά, ξεκράνωτο καγκουράκο με το λαδωμένο DT, με φάτσα "επικίνδυνη", που προσφέρθηκε να πάει στα φιλαράκια του, να ξηλώσει ανταλλακτικό και να μου το φέρει, που μου έστειλε οδική βοήθεια, τηλεφώνησε στη γυναίκα μου να πει ότι είμαι καλά (προ κινητής τηλεφωνία εποχή) και μετά γύρισε να μου το πει! 'Ολα αυτά μετά από τρίωρο σπρώξιμο στο δρόμο Βέροιας-Θεσσαλονίκης, απόγευμα-βράδυ Δεκαπενταύγουστου, όταν οι καλοί Χριστιανοί επέστρεφαν κατά χιλιάδες από το προσκύνημα στη Σουμελά. Α! Ναι! Ποοοολλά άλλα μηχανάκια είχαν περάσει!...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ρε μπας και είναι θέμα κουλτούρας; Όχι μόνο μοτοσικλετιστικής.

Α μπααααα!... Πως σου περασε απο το μυαλο...

εξ'αλλου, και μεις εχουμε "κουλτουρες", οχι μια..ΠΟΛΛΕΣ!!

(αριβισμο, σταρχιδισμο,ωχαδελφισμο,ωφελιμισμο..Και διαφορα αλλα με δευτερο συνθετικο το -ραγιαδισμο..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το μόνο που μου την δίνει στα νεύρα όσο δεν πάει άλλο, είναι κάτι supersportάδες οι οποίοι προσπερνάνε τα Harley με 250+ και αποστάσεις εκατοστών, στις εθνικές οδούς.

Δεν νομιζω οτι περνανε μονο εσενα, αλλα για να σε πειραζει τοσο καποιος λογος θα υπαρχει :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλεξ μεγαλο θεμα ανοιξες τωρα,

εγω πιστευω οτι το αν φθινει η οχι θα το μαθουμε μετα απο χρονια, το οτι υπαρχουν νεοι στο χωρο και αποκτησαν μοτοσυκλετα

για την λυση του κυκλοφοριακου ναι, ειναι και πολλοι μαλιστα, αλλα ολοι αυτοι δεν ξερουν να οδηγουν ουτε μεσα στη πολη :D

Εξω πιστευω οι πιο πολλοι την εχουν την αλληλεγγυη μεχρι τωρα, εχω πετυχει πολλους που χαιρετανε και λιγους που δεν,

οσο για το σταματημα εαν ειναι μερα ναι, αλλιως υπαρχουν ποοολλοι φοβοι στις μερες μας ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μαλον το εγραψα λαθος και αλλο ηθελα να πω,δηλαδη ενοουσα οτι ακομα υπαρχει και οτι φθινει :rolleyes:

Anyway τωρα θυμηθηκα ενα γεγονος με το αυτοκινητο που ειμουνα στην λευκαδα προπερσι..

Ενα βραδακι που γυρνουσα στο camping και πηγα να μπω απο τον δρομο στην εισοδο,μονο που ειχε 2 εισοδους...η μια με ενα σκαλι μισο απο το μποι μου B) (αλλα δεν φαινοταν το βραδυ οτι ηταν σκαλι,νομιζες οτι πηγαινε ευθεια μεχρι την εισοδο)

Αποτελεσμα το αυτοκινητο με την μουρη κατω και να εχει ακουμπησει το κεντρο του αυτοκινητου σαν τραμπαλα στο πεζοδρομιο

και να μην μπορω να κουνησω να παω πουθενα 3 το βραδυ σε ερημια.

Ευτιχως περνουσε ενας με γειτονας εκει περα και μετα φωναξε και εναν φιλο του και κανανε ολοκληρες πατεντες για να πατησει το αυτοκινητο να τσουλησει και να μην παθει καμια ζημια,μαζευτικανε και αλλοι και βαλανε ενα χερακι :_thumbsup::_rock-on:

Εδω αθηνα λιγο χλωμο με εκοβα να πω την αληθεια :/

χλωμός πρέπει να ήσουν και στην Λευκάδα, μετά από τόσο αλκοόλ! :D

Άκου να πας trial με το αμάξι! :P

ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως, τηρω τους κανονες...ρωτηστε και τον Καρλος, με ειδε σημερα μπροστα στον Λευκο Πυργο με ενα dio 50...απο πισω ακολουθουσε ο φιλος μου που εμεινε απο μπαταρια και φυσικα τον βοηθησα!!Επισης μια μερα οταν ειχα ακομη το παπι εκανα πατηρι ενα Kawasaki ΚΧ 250 ( ? ) που ειχε μεινει απο βενζινη...ε ρε μεχρι και καβασακι βοηθησα φανταστειτε :P :lol: :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
σα για ένα μεγάλο ποσοστό πια αυτών που είναι σε μια ηλικία (ας πούμε των 30 ετών) και λόγω του κυκλοφοριακού,σκέφτηκαν την ύση της μοτοσυκλέτας.Όμως επειδή η μοτοσυκλέτα από μόνη της είναι "ναρκωτικό" κι από τα σκληρά,εθίζονται και βγαίνουν και έξω από την πόλη και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο.

Όμως αυτοί λειτουργούν ακόμα ως ΙΧήδες,γιατί δεν έχουν μάθει και δεν έχουν βιώσει τον μοτοσυκλετισμό όπως κάποιος που ξεκίνησε από τα εφηβικά του χρόνια και έφτασε στην ηλικία τους έχοντας γράψεις αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στην σέλα.

Αυτοί οι δυο δεν μπορεί να έχουν την ίδια αντίληψη πάνω στην μοτοσυκλέτα.Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις,που κάποιος ανακάλυψε την μοτοσυκλέτα; στα 30 του και έγινε πιο "άρρωστος" μοτοσυκλετιστής από άλλους που οδηγούν χρόνια.Και σε κάτι τέτοιους εγώ προσωπικά τους βγάζω το καπέλο!

Όπως βλέπεις δεν κατηγορώ κανέναν,ούτε βάζω ταμπέλες σε κάποιους.Είπα απλά πως είναι δύσκολο αυτοί που μπαίνουν μεγάλοι στον χώρο της μοτοσυκλέτας,να μπορέσουν να "μάθουν" αυτά που ξέρουν για τον μοτοσυκλετισμό οι παλαιότεροι,και γι αυτό βλέπεις να μην σου ανταποδίδουν τον χαιρετισμό σου στον δρόμο,να μην σταματάνε να σε βοηθήσουν όταν έχεις πρόβλημα,και να σε κοιτάνε αφ'υψηλού όταν σε δουν με υποδεέστερο μηχανάκι από το δικό τους. Γιατί στο μυαλό τους δεν βρίσκεται ο μοτοσικλετιστής,αλλά ο ΙΧής.Και γι αυτό δεν φταίνε αυτοί.Δυστυχώς έτσι έμαθαν κι έτσι πράττουν.

Με περιέγραψες ακριβώς !Ειδικά η πρώτη παράγραφος. Ισως να είμαι εξαίρεση αλλά ναι πιστεύω οτι το έχω πιάσει το νόημα του μοτοσυκλετισμου. Ασχετα αν δεν ξέρω να οδηγώ καλα.

Αλλα για τι μοτοσυκλετισμό μιλάμε.....εδώ έχω δει εδώ σε αυτό το φόρουμ μηνύματα... από βόλτες άλλος να πηγαίνει γαμιώντας χωρίς να σκέφτεται άν τον ακολουθεί κανείς... άλλος να πηγαίνει από άλλη διαδρομή τελικά μια χούφτα άνθρωποι να χάνονται άλλοι να κάνουνε ουσιαστικά κόντρες και πείτε το όπως θέλετε εσείς (πειράγματα κτλ) δηλάδη οτι καγκουρια θέλεις που την κατακρίνουμε την κάνουμε κιόλας και μάλιστα σε φάση πάμε για χαλαρή βολτίτσα. Το τραγικό είναι οτι είναι οι ιδιοι ανθρωποι που δηλώνουν "παλαιοί" και σταμάτησαν κάποτε να βοηθήσουν κτλ.

Ίσως τελικά να είναι καλύτερο να ξεκινάς να οδηγάς μεγάλος να καταλαβαίνεις τους κινδύνους χωρίς να χρειαστεί να πέσεις να έχεις μυαλό για το τι κάνεις και πολλούς οικογενειακούς και άλλους ενδοιασμούς για να πας πιο γρήγορα . Να έχεις δει και ναι να έχεις κάνει πολλά πολλά χμ με ιχ για να ξέρεις πως είναι και πίσω απο αυτό το τιμόνι και πως λειτουργούν αυτοί οι οδηγοί. Προσωπικά πάντα βλέπω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου και ειδικά στους μοτοσυκλετιστές που έχουν ανάγκη η μια καλημέρα σε κάποιον στο φανάρι και ναι χαιρετισμός πάντα όταν το μυαλό μου και οι οδηγικές μου ικανότητες το επιτρέπουν. Δέν ξέρω αν αυτά αρκούν για να με κάνουν "άρρωστο" μοτοσικλετιστή (και δεν ξέρω αν θέλω να γίνω) αλλά σίγουρα είναι κάτι καλό και ίσως μια καλή αρχή.

Ψηφισα ναι γιατί πιστεύω οτι ισχύει αλλά φταίνε οι άνθρωποι και όχι η γνώση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

Ίσως τελικά να είναι καλύτερο να ξεκινάς να οδηγάς μεγάλος να καταλαβαίνεις τους κινδύνους χωρίς να χρειαστεί να πέσεις να έχεις μυαλό για το τι κάνεις και πολλούς οικογενειακούς και άλλους ενδοιασμούς για να πας πιο γρήγορα . ......

δεν θα συμφωνησω μαζι σου φιλε Δημητρη σε αυτο το σημειο

προσωπικα δεν θα αλλαζα ολες τις εμπειριες που απεκτησα σαν πιτσιρικας με τα μηχανακια……σε καμια περιπτωση τωρα που ειμαι 42 χρονων δεν θα εκανα αυτα που εκανα πιτσιρικας …σε καμια περιπτωση δεν οδηγω τωρα ετσι οπως πιτσιρικας …και σε καμια περιπτωση δεν μετανιωνω για ολες τις βλακειες και παρατολμες πραξεις (καγκουριες) που εχω κανει σαν πιτσιρικας ….ολα αυτα μου εδωσαν την εμπειρια που εχω …

βεβαια οταν εισαι νεος και παρατολμος (καγκουρας) θελεις και αρκετη τυχη για να επιβιωσεις και να δωσεις ουσια στην πειρα που αποκτας …αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα …

ειναι το αιμα του νεου που βραζει και καμια φορα καλυτερα να βραζει με κινδυνο παρα να ειναι παγωμενο χωρις καμια αισθηση και ουσια…..

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ νέος οδηγός μοτοσυκλέτας είμαι αλλά μηχανάκι καβαλάω καμιά δεκαριά χρόνια.

Η άποψή μου είναι οτι παλιά οι μοτοσυκλετιστές ήταν λίγοι όπως και τολμηροί μιας και δεν υπήρχαν δρόμοι, παιδεία, εξοπλισμός, εύρεση ανταλλακτικών κτλ και επειδή ήταν μειονότητα αναγκάστικά αναπτύξαν αυτήν την αλλυλεγγύη.

Περνόντας τα χρόνια, μηχανή αποκτούσε όχι μόνο όποιος είχε μεράκι αλλά και όποιος ήθελε να κάνει το κομμάτι του, να μετακινηθεί γρήγορα, ή για κάποιον δικό του λόγο

Έτσι έχουμε και λέμε, οι μοτοσυκλετιστές άρχισαν να χωρίζονται σε δύο παρατάξεις, σε αυτούς που ήταν είναι και θα είναι ρομαντικοί και σε αυτούς που απλά μετακινούνται

Σαφώς υπάρχουν και πολλοί νέοι μοτοσυκλετιστές με μεράκι και ρομαντζάδα αλλά δυστυχώς είναι μειοψηφία μπροστά σε αυτούς που πήραν μηχανή για όλους τους άλλους λόγους εκτός από τον μοτοσυκλετισμό

Οπότε σουμάροντας λέγω οτι οι ρομαντικοί είμαστε πάντα οι ίδιοι απλά μας την πέσανε οι άλλοι και δεν φαινόμαστε τόσο

Εγώ βοηθούσα και θα βοηθάω πάντα γιατί έτσι μου αρέσει και πιστεύω πως σε τούτον τον ντουνιά όλο και κάποιος θα με βοηθήσει αν πάθω πρόβλημα και έτσι για την ιστορία θα πω και εγώ μια περιπέτειά μου...

Γύριζα με το chally από την δουλειά μαζί με έναν συνάδελφο και το λάστιχο άρχισε να φωνάζει, σταματάω κάνω την διάγνωση, σηκώνω μανίκια και αρχίζει να βγαίνει το φλυτζάνι(μακρύ δρόμο θα διαβείς)

Εκεί που πήγαινα, σταματάει μια μπουλντόζα, ναι μπουλντόζα, κατεβάζει το καλάθι μπροστά σαλτάρουμε εγώ ο συνάδελφος και το μηχανάκι πάνω και μας πέταξε μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω

Αυτό έγινε στον Κηφισό πριν τρία τέσσερα χρόνια

Άντε να'μαστε καλά και να'χουμε την υγειά μας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η άποψή μου είναι οτι παλιά οι μοτοσυκλετιστές ήταν λίγοι όπως και τολμηροί μιας και δεν υπήρχαν δρόμοι, παιδεία, εξοπλισμός, εύρεση ανταλλακτικών κτλ και επειδή ήταν μειονότητα αναγκάστικά αναπτύξαν αυτήν την αλλυλεγγύη.

Περνόντας τα χρόνια, μηχανή αποκτούσε όχι μόνο όποιος είχε μεράκι αλλά και όποιος ήθελε να κάνει το κομμάτι του, να μετακινηθεί γρήγορα, ή για κάποιον δικό του λόγο

Έτσι έχουμε και λέμε, οι μοτοσυκλετιστές άρχισαν να χωρίζονται σε δύο παρατάξεις, σε αυτούς που ήταν είναι και θα είναι ρομαντικοί και σε αυτούς που απλά μετακινούνται

Σαφώς υπάρχουν και πολλοί νέοι μοτοσυκλετιστές με μεράκι και ρομαντζάδα αλλά δυστυχώς είναι μειοψηφία μπροστά σε αυτούς που πήραν μηχανή για όλους τους άλλους λόγους εκτός από τον μοτοσυκλετισμό

Οπότε σουμάροντας λέγω οτι οι ρομαντικοί είμαστε πάντα οι ίδιοι απλά μας την πέσανε οι άλλοι και δεν φαινόμαστε τόσο

Δεν ειναι ασχετες με το θεμα και οι παραμετροι αυτες που αναφερεις.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ψηφισα 'οχι' κυριως γιατι ετσι θελω να πιστευω.κατα τα αλλα η γνωμη μου δεν ειναι ξεκαθαρη.

εχω ανοιξει κουβεντες με πολλους ανθρωπους που ουτε καν ξερω και εχουμε περασει καλα μονο και μονο επειδη εχουμε μοτοσυκλετα.

μενω λαρισα λογω σπουδων οποτε καποια ταξιδακια γυρω γυρω εχουν γινει με τον XaRo μου (XR 250).

πολλοι με εχουν χαιρετισει ,πολλους εχω χαιρετισει, απλα με νευριαζει που σε πολλους κατοχους ακριβων μοτοσυκλετων ο XaRos μου πεφτει λιγος για να με χαιρετισουν.το οτι ειμαι ταξιδακι εκτος πολης εστω και μικρο (αν και 300 χιλιομετρακια σε μια μερα με το xr δεν ειναι και ευκολα) ,φοραω κρανος γαντια μπουφαν μερικες φορες και μοτοσυκλετιστικο παντελονι (αυτα τα λεω για να δειξω οτι το νιωθω το θεμα) δεν τους λεει κατι μαλλον.

επισης εχει τυχει να καθομαι σε καφετερια ,να μεινει καποιος με σκουτερακι και μετα απο εναν προχειρο καθαρισμο μπουζι με χαρτοπετσετα που του εκανα και πηρε μπρος να κερναει τον καφε ολης της παρεας μου οπως επισης να σταματαω σε καποιον μηπως και μπορεσω να βοηθησω και να εχει μια αντιμετωπιση: ''ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΠΤ".

γι αυτο λοιπον το ολο μπερδεμα που εχω.απλα ελπιζω σε κατι καλυτερο ισως λογω των forums και γενικα της ενημερωσης που εχει η νεα γενια να ανοιξουν λιγο τα ματια μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φθίνει και μαλιστα γρήγορα .Τουλάχιστον από όσα βλέπω εδω Ελλάδα . (όταν δουλευει το ΚΤΜ :D <_< :angry: :( )

Βεβαια αν ζούσαμε στη Γαλλία θα ειχαμε εντελώς διαφορετκή αποψη περί μοτοσυκλετισμού. Απογευματακικαι βόλτα από Νικαια προς Saint Tropez . Μας προσπερναει μια τύπισσα σε ενα sv650 . Παρακατω συναντιόμαστε μαζί με ενα ακομα Γάλλο και αυτη σε φαναρια . Η τύπισσα γυρναει στον Γάλλο, χαιρετάει κουνώντας το κεφάλι της καταφατικά και μετα γυρνάει σε εμας που φυσικά ανταποδίδουμε . Χωρίς να βγαλουμε κρανη , χωρίς να ανοίξουμε ζελατίνες . 3 μοτοσυκλετιστές αναμεσα σε πληθώρα αυτοκινήτων .Το συναίσθημα δεν περιγράφεται

Συμφωνω απολυτα με το φιλο Carlos και με τον Alex.

Δυστυχως πιστευω οτι φθινει και πολυ γρηγορα. Ακριβως οπως ειπε ο Alex, στο χωρο της μηχανης μπηκαν πολλοι τα τελευταια χρονια που ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ασχετοι με το αντικειμενο. Ειναι απλα αυτοκινητιστες που εχουν σιχαθει να ειναι μποτιλιαρισμενοι και πηραν το παπι/σκουτερ/Onoff για να κινουνται οταν ο καιρος ειναι καλος!

ΠΡΟΣΟΧΗ να κανουμε διευκρινηση: ΔΕΝ μιλαμε για τα παιδια που τωρα μπηκαν στο χωρο της μηχανης -ειτε μεγαλοι ειτε μικροι!!!! Αυτοι αγαπανε για καποιο ΧΨ λογο τις μηχανες και πηραν τωρα! Δεν λεει κανεις οτι πρεπει να εχεις απο 16 μηχανακι για να εισαι μηχανοβιος.

Μιλαμε για τα ΖΩΑ Κιφησσιας 9 το πρωι με το μπεζ κουστουμακια και τα Jet κρανακια (και αν) με τα Varadero, TDM, η οτιδηποτε αλλο που πανε με χιλια ζορια, και τους αλλους ηλιθιους δικαβαλους ξεκρανωτους με τα SS που προφανως επειδη δεν μπορουσαν να εχουν το μωρο στο καμπριο πηραν τη μηχανη.

Βρειτε μου ΕΝΑΝ απο αυτους που θα συναντουσατε με πληρη εξοπλισμο σε εναν επαρχιακο η εστω μεσα στην πολη που θα σας χαιρετουσε η θα σταματουσε να δει αν εχετε παθει κατι.

Εχω σταματησει σε πολλα (δυστυχως) ατυχηματα με μηχανες στη ζωη μου και ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνηθως ημουν ο μονος που σταματουσε να βοηθησει! Για εναν "παλιο" μηχανοβιο (δεν γουσταρω τον ορο μοτοσυκλετιστης) το να μην σταματησεις ειδικα σε ατυχημα θα ηταν αδιανοητο...

Τωρα πια ομως....

Στο εξωτερικο πραγματικα χαιρεσαι να ταξιδευεις... Εκει οι μηχανοβιοι εχουν αληθινη αλληλεγγυη και ΑΠΕΙΡΕΣ φορες εχει τυχει να γνωριστω με καποιους ακριβως και μονο επειδη ημασταν και οι δυο με μηχανες... Μπορει εγω να ειμαι ο τελευταιος φτωχομπινες μισθωτος (που ειμαι) και ο αλλος να ειναι Managing Director στην ...Honeywell Aeronautics (oπως ο φιλος μου στην Τσεχια) και να ειμαστε κολλητοι ακριβως λογω της Μηχανης!

Και δεν συζηταω για χαιρετισμους καν... Εξω ειχα παθει κραμπα να χαιρεταω! ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ χαιρετανε... Απιστευτο συναισθημα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή καβαλάς κάτι με 2 τροχούς, δε σημαίνει ότι είσαι μοτοσυκλεττιστής.

Αυτη η φραση ειναι απ τις πιο σωστες που εχω ακουσει τα τελευταια χρονια......

συμφωνω απολυτα

εχω μηχανη εδω και 13 χρονια (οκ απο παπακι ξεκινησα και εγω)

και βλεπω οτι λειπει η αλληλεγγυη μεταξυ μας.

αυτο μπορει να βελτιωθει βεβαια αλλα θελει προσπαθεια

το ειδα και φετος στη Παννεληνια στη Θασο

δηλ. στο δρομο (κατεβαινα απο Διδυμοτειχο με αλλες 4 μηχανες) εβλεπες ακομη και αλλους απο απεναντι που ουτε ενα φως εμπαιναν στο κοπο να παιξουν

και μιλαμε για μερα και χωρις κινηση

πιστευω οτι πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι προς τον αλλο και τους φοβους μας να τους εχουμε αλλα στο πισω μερος του κεφαλιου μας

οταν δειχνεις ανθρωπια και καλη διαθεση τις περισσοτερες φορες ανταμειβεται

προσωπικα το κανω και το βιωνω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πιστεύω οτι φθίνει η μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη, απλά μπήκαν στο χώρο πολλά άτομα (αλλά πάρα πολλά) που πήραν μια μηχανή γιατί απλά βολεύει. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχει τύχει να χρειαστεί κάποιος τη βοήθειά μου (την οποία πιστεύω οτι θα προσέφερα) εκτός απο ενα παλικάρι που με είχε σταματήσει επειδή είχε μείνει απο βενζίνη και τον πήγα στο πλησιέστερο βενζινάδικο να γεμίσει ενα μπουκάλι.

Το σίγουρο είναι πάντως πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με παλιά και δεν ξέρω αν θα παρεξηγούσα κάποιον αν δεν σταμάταγε. Έχουν αλλάξει οι καιροί και ο κόσμος φοβάται... Πιστεύω οτι αν ήταν μια παρέα θα σταμάταγε πάντως να βοηθήσει.

Πιστεύωντας κι εγώ στο όλο "παραμύθι" της μηχανής και τον γύρω απο αυτήν κόσμο της, νομίζω οτι δεν έχει χαθεί η αλληλεγγύη. Απλά πλέον διακρίνεται πιο δύσκολα γιατί στον κύκλο έχουν μπεί και άσχετα άτομα...

Τροποποιήθηκε από τον argi6argi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ναι φθίνει η μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη. Θεωρώ ότι μαζί με την αλληλεγγύη που έχουμε χάσει σαν άνθρωποι ήταν επόμενο να χαθεί και η μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα