Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 183 κιλά δηλώνει ως βάρος η Yamaha για το νέο Tenere άδειο. Γεμάτο στις ζυγαριές των περιοδικών φτάνει τα 210 κιλά. Δεν ξέρω αν λένε αλήθεια αλλά δε φαντάζομαι ότι λένε ψέματα. Το Transalp χωρίς το ABS ζυγίζει γεμάτο 212 κιλά και μέ το ABS 219 κιλά. Μόνο που το Transalp είναι δικύλινδρο Αυτό κάτι λέει. Να "μου" κάνω και μια διόρθωση, για την ακρίβεια των λεγομένων: Το Transalp 700 με το ABS γεμάτο ζυγίζει, σύμφωνα με τη ζυγαριά του ΜΟΤΟ, 220 κιλά. Το Tenere, πάλι σύμφωνα με το ΜΟΤΟ, ζυγίζει γεμάτο 210 κιλά. Δέκα κιλά είναι η πραγματική διαφορά τους και αν αφαιρέσεις το ABS/CBS από το Transalp (αφού το Tenere δεν έχει ABS), πάμε περίπου στα ίδια επίπεδα βάρους, με έναν κύλινδρο διαφορά όμως! Και το Tenere εχει υψηλότερο κέντρο βάρους, μην το ξεχνάμε. Και ψηλότερη σέλα, επίσης. Και για να έχουμε μια ακόμη πιο πλήρη εικόνα των βαρών, το V-Strom ABS, που θεωρείται και μπουγιόζικο μηχανάκι, ζυγίζει γεμάτο 223 κιλά και είναι και δικύλινδρη πολυθρόνα, με ψυγεία λαδιού + νερού και τεποζιτάρα. Αυτά περί βαρέων ... βαρών :D Τέλος πάντων, ας περιμένουμε να κυκλοφορήσει πρώτα το νέο Tenere και θα έχουμε πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 Το Transalp χωρίς το ABS ζυγίζει γεμάτο 212 κιλά και μέ το ABS 219 κιλά. 7 κιλά η μονάδα του ABS??? Kαλά από μαντέμι είναι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 7 κιλά η μονάδα του ABS??? Kαλά από μαντέμι είναι? Παιδια και εγω την ιδια απορια εχω.. Ενα τσιπακι δεν ειναι το ABS που αισθανεται το φρεναρισμα σου και αντιδρα αναλογα....??? Τα τσιπακια και οι αισθητηρες δεν ζυγιζουν τοσο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 (τροποποιήθηκε) Παιδια και εγω την ιδια απορια εχω.. Ενα τσιπακι δεν ειναι το ABS που αισθανεται το φρεναρισμα σου και αντιδρα αναλογα....??? Τα τσιπακια και οι αισθητηρες δεν ζυγιζουν τοσο... Το νέο Transalp ABS δεν έχει απλά ABS αλλά συνδυασμένο σύστημα φρένων (CBS) και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS). Το όλο πακέτο, σύμφωνα με την ίδια τη Honda, ζυγίζει 5 κιλά. Το ABS δεν αποτελείται μόνο από τσιπάκια και αισθητήρες. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και συνδυασμένη πέδηση. . Αυτά για το Transalp 700. Το θέμα μας εδώ όμως είναι το νέο Tenere, μην το ξεχνάμε ... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 24 , 2008 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 (τροποποιήθηκε) 183 κιλά δηλώνει ως βάρος η Yamaha για το νέο Tenere άδειο. Γεμάτο στις ζυγαριές των περιοδικών φτάνει τα 210 κιλά. Δεν ξέρω αν λένε αλήθεια αλλά δε φαντάζομαι ότι λένε ψέματα. Το Transalp χωρίς το ABS ζυγίζει γεμάτο 212 κιλά και μέ το ABS 219 κιλά. Μόνο που το Transalp είναι δικύλινδρο Αυτό κάτι λέει. Πιστευω οτι προκειται για τυπογραφικο λαθος και σε ουδεμία περιπτωση να ζυγιζει το Τενερε τοσο, εκτος κι αν το περιοδικο που αναφερεις το μετρησε με τις βαλιτσες αλουμινιου που προβαλλει και προωθει η Γιαμαχα μαζι με την μοτο. Επιμενω στην θεωρια οτι ζυγιζει 201 και κατι κιλα συμφωνα παντα με το ειδικο βαρος των υγρων του, φουλ. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 24 , 2008 από τον nik_sgr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2008 Παιδια και εγω την ιδια απορια εχω.. Ενα τσιπακι δεν ειναι το ABS που αισθανεται το φρεναρισμα σου και αντιδρα αναλογα....??? Τα τσιπακια και οι αισθητηρες δεν ζυγιζουν τοσο... Μακάρι αλλά εκτός της ECU χρειάζεσαι: -αισθητήρα περιστροφής σε κάθε τροχό -επιπλέον σωληνώσεις από το master cylinder μέχρι τη μονάδα του ABS και από εκεί μέχρι τη κάθε δαγκάνα. -πιθανόν (χωροταξικά) να υπάρχουν 2 τέτοιες μονάδες, 1 για κάθε τροχό -κάθε μονάδα είναι ουσιαστικά μια υδραυλική αντλία υψηλής πίεσης με ένα ταχύ σερβομηχανισμό για να αυξομοιώνει την πίεση σε κάθε κύκλωμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2008 Να και ενα ενδιαφερον σετακι εξατμισεων απο τιτανιο της G.P.R. για +3 αλογακια και 4-5 κιλα λιγοτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2008 +3 άλογα...πρέπει να κάνουν πολύ θόρυβο!! Τόσοι ίπποι είναι οριακή αύξηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2008 ίσως χωρις σιγαστηρες και με power commander να τα βγαζει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2008 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν καλέ μου φίλε Αιγαιοπλόε μιας και ανοίκω στην κατηγορία εκείνη όπου πρώτα ''ακούμε'' τη μηχανή και μετά τους ''ειδικούς'' θα ήθελα την γνώμη σου σχετικά με το πέρασμα από μονοκύλινδρο σε δικύλινδρο.Πώς είναι?Τεράστια διαφορά?Έχω το ΤΑ650 και σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ή το TENERE ή το TA680.To πρώτο γιατί η αντιπροσωπεία της YAMAHA είναι πολύ καλή και γιατί θα με ικανοποιήσει στις εκτός δρόμου διαδρομές (που περιλαμβάνουν κοτρώνες νερόλακκους κλπ) και το δευτέρο γιατί διαβάζω ότι τελικά δεν είναι και τόσο κακό στο off road...Ίσως λένε και καλύτερο από το προηγούμενο.Επείδη κανένας νοήμων άνθρωπος δε θα μου δώσει το μηχανάκι για τεστ στα κατσαβραχα εσένα πως σου φαίνεται? Τροποποιήθηκε Ιούνιος 30 , 2008 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν καλέ μου φίλε Αιγαιοπλόε μιας και ανοίκω στην κατηγορία εκείνη όπου πρώτα ''ακούμε'' τη μηχανή και μετά τους ''ειδικούς'' θα ήθελα την γνώμη σου σχετικά με το πέρασμα από μονοκύλινδρο σε δικύλινδρο.Πώς είναι?Τεράστια διαφορά?Έχω το ΤΑ650 και σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ή το TENERE ή το TA680.To πρώτο γιατί η αντιπροσωπεία της YAMAHA είναι πολύ καλή και γιατί θα με ικανοποιήσει στις εκτός δρόμου διαδρομές (που περιλαμβάνουν κοτρώνες νερόλακκους κλπ) και το δευτέρο γιατί διαβάζω ότι τελικά δεν είναι και τόσο κακό στο off road...Ίσως λένε και καλύτερο από το προηγούμενο.Επείδη κανένας νοήμων άνθρωπος δε θα μου δώσει το μηχανάκι για τεστ στα κατσαβραχα εσένα πως σου φαίνεται? Το "πέρασμα" από το μονοκύλινδρο σε δικύλινδρο έχει να κάνει με το μεγαλύτερο εύρος ωφέλιμης λειτουργίας του κινητήρα. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας εκ φύσεως είναι λογικό να έχει πιο περιορισμένο εύρος απόδοσης σε σχέση με ένα δικύλινδρο μηχανικό σύνολο. Ετσι, στις πολύ χαμηλές στροφές ο μονοκύλινδρος σχεδόν πάντα σκορτσάρει ενώ ψηλά (στις πολύ υψηλές στροφές) "τελειώνει" σχετικά γρήγορα, δηλ. φτάνεις κάπως εύκολα στον κόφτη. Μιλάω βέβαια έχοντας στο μυαλό μου το μονοκύλινδρο της Minarelli που φορούν τα XT660 και το νέο Tenere και όχι άλλους πολύστροφους μονοκύλινδρους με 2 ΕΕΚ (π.χ. WR). Αντίστοιχα έχω στο μυαλό μου τον απλό δικύλινδρο V2 του νέου Transalp και όχι π.χ. αυτόν του superbike Aprilia Mille :D. Ως πρώην κάτοχος μονοκύλινδρου (Yamaha XT660R) και νυν κάτοχος δικύλινδρου V2, σου λέω ότι με το δικύλινδρο ρολάρεις πιο άνετα στην κίνηση, γιατί είναι πιο ελαστικός ο κινητήρας του στις χαμηλές στροφές, απουσιάζουν τα σκορτσαρίσματα και γενικά έχει πιο χαλαρωτικό δούλεμα. Ο δικύλινδρος του Transalp είναι τόσο ροπάτος και ελαστικός που δε σου "ζητάει" συνεχώς να αλλάζεις ταχύτητες (παρόλο που το κιβώτιό του είναι τέλειο) και σε αφήνει να απολαμβάνεις τη διαδρομή βολτάροντας με "μια σχέση πάνω", όπως λέμε. Αφού έχεις το Transalp 650, ξέρεις τί εννοώ. Αλλωστε, οι διαφορές του παλιού με το νέο Transalp είναι μεν αισθητές και καλοδεχούμενες αλλά δεν είναι και χαοτικές. Γνώμη μου είναι, αν είσαι ευχαριστημένος με το ΤΑ650, να μην το δώσεις για το ΤΑ700. Οσον αφορά τώρα το νέο Tenere. Αν δεν το οδηγήσεις, μην το παρεις. Εχει μεγάλη σημασία το test ride στην επιλογή μοτο. Ο κινητήρας του (είναι ίδιος με του πρώην δικού μου ΧΤ660R και άρα μπορώ να έχω γνώμη) έχει αρκετά καλά και ένα - δυο αρνητικά. Είναι εύστροφος, δυνατός, αξιόπιστος, με ελάχιστους κραδασμούς και με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Από την άλλη όμως στις πολύ χαμηλές στροφές σκορτσάρει και σου ζητά επιτακτικά συχνές αλλαγές ταχυτήτων, κάτι που σε κάποιους αρέσει αλλά εμένα όχι. Στις εκτός δρόμου διαδρομές με κοτρώνες, νερόλακκους κλπ. και τα 2 θα πάνε μεν αλλά με κάποια προσοχή, γιατί και τα 2 έχουν περίπου το ίδιο βάρος γεμάτα. Μη βλέπεις το look που πλασάρουν οι εταιρίες. Δε μιλάμε για πανάλαφρα WR ή CRF. Μιλάμε για μοτοσικλέτες των 210+ κιλών που απλώς μπαίνουν στο χώμα προσεκτικά και με σύνεση. Με το ΧΤ βέβαια πήγαινα σε χωματόδρομους με πέτρες και νεροφαγώματα αλλά πολύ συντηρητικά και χωρίς ταρζανιές. Δηλ. δεν περνούσα "αέρα" πάνω από τις πέτρες ούτε "καθάριζα" τα νεροφαγώματα με μια γκαζιά. Με το Transalp 700 δεν έχω πάει ακόμη (το στρώνω) αλλά η αίσθησή του είναι απίστευτα ελαφριά σε σχέση με το βάρος του. Δείχνει πολύ ελαφρύτερο από τα 220 κιλά που ζυγίζει και σε κάνει να το εμπιστεύεσαι στα δύσκολα ενώ ο ροπάτος και με γραμμική λειτουργία (και άψογο ψεκασμο) κινητήρας του πιστεύω ότι βοηθάει πολύ στα χωμάτινα κομμάτια. Τα φρένα του είναι αψεγάδιαστα για on-off χρήση και η άνεση δεδομένη, όπως άλλωστε θα είναι και στο δικό σου Transalp. Στο off road το νέο Transalp 700 πιστεύω ότι είναι το ίδιο καλό με το δικό σου 650άρι, παρά τις μικρότερες διαδρομές των αναρτήσεων και τον 19άρι τροχό μπροστά. Αν στο χώμα σε ικανοποιεί το 650άρι, θα σε ικανοποιήσει και το 700άρι. Πάντως, αν μιλάμε για κατσάβραχα, εκεί προτιμότερο θα ήταν ένα ελαφρύ μικρό μηχανάκι, όπως το Yamaha WR250R που όχι μόνο θα σε πάει άνετα αλλά θα το διασκεδάσεις κιόλας. Αν δεν κάνεις μεγάλα ταξίδια και το θέλεις μόνο για τη Χίο θα είσαι μια χαρά. Η ελαφριά αίσθηση στο χώμα δε μπορει να συγκριθεί με τίποτα, κατ' εμέ. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 1 , 2008 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 (τροποποιήθηκε) Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.Η αγορά νέας μηχανής έχει να κάνει κυρίως για το λόγο ότι το ΤΑ το δικό μου έχει βγάλει αρκετές σκουριες και αν δεν το δώσω τώρα δε θα το δώσω ποτέ...Είναι made in Italy και το δείχνει...Από την άλλη δεν θέλω να ξαναμπλέξω με ΣΑΡΑΚΑΚΗ ποτέ πια...Εκεί κολάω... Τροποποιήθηκε Ιούλιος 1 , 2008 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 (τροποποιήθηκε) Χαμος γινεται παντως με την αναμονη του τενερε!Οι αντιπροσωποι βραζουν απο θυμο καθως πααααααρα πολυς κοσμος ενδιαφερεται και τενερε δεν βλεπει...Τελος της αλλης εβδομαδας θα υπαρχει στις εκθεσεις και η παραδοση κυμαινεται σε αγνωστο χρονικο διαστημα.Λετε να οργιασει στις πωλησεις??? Τροποποιήθηκε Ιούλιος 1 , 2008 από τον stzog Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Ενδιαφέρεται αλλά δεν αγοράζει.Δεν έχω δει ουτε ένα στο δρόμο!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 (τροποποιήθηκε) Και πως να αγορασει δηλαδη??? αφου δεν ειναι ακομα διαθεσιμο!!!!Απο την επομενη εβδομαδα ειπαν.... Τροποποιήθηκε Ιούλιος 1 , 2008 από τον stzog Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Και εγώ την ίδια ενημέρωση έχω...Οι αντιπρόσωποι δεν κρατάνε προκαταβολές διότι δεν γνωρίζουν (!!!!) ακριβώς το πότε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Παρτε να χετε.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 γιατί τέτοιο κόλλημα στην κυκλοφορία του ρε γμτ...(μπας και το κανουμε κανα τεστ drive) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 ...Εμένα πάλι μου θυμίζει αυτό: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Ποιο test drive.....!!!!! Εδώ όσα έρθουν θα φύγουν κατευθείαν....και τα υπόλοιπα καλά χριστούγεννα....Μάλλον πάλι με το scooter με βλέπω να πάω διακοπές! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Mα,καλα..Καινουριο μοντελο, πολυδιαφημισμενο, και περιμενουν να περασει το καλοκαιρι για να το φερουν?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Παρτε να χετε.... εεεεεεεεεεεεε, η βάση για το μυδράλιο που είναι; :unsure: Πολυ Mad Max μου φέρνει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Mα,καλα..Καινουριο μοντελο, πολυδιαφημισμενο, και περιμενουν να περασει το καλοκαιρι για να το φερουν?? Ετσι ειναι οι μεγαλες εταιρειες. Δεν προλαβαινουν να καλυψουν τη ζητηση :lol: Προβλημα θα υπηρχε αν δεν γυρνουσε καν ο κοσμος να το κοιταξει... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Ετσι ειναι οι μεγαλες εταιρειες. Δεν προλαβαινουν να καλυψουν τη ζητηση :lol: ..Ααα!! Μη μου λες τετοια!! Μου θυμιζεις κατι αναλογα, με αλλη εταιρεια, ευρωπαικη!! (Ονοματα, δε λεμε!! ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Το Tenere είναι στις εκθέσεις. Το είδα απο κοντά και μου άρεσε. Είναι ψηλό μηχανάκι, και τουλάχιστον οπτικά (Το είδα δίπλα απο Strom, versys και transalp) σου φέρνει οτι είναι όντος πιο OFF.... Πάντως το ξαναλέω οτι μου άρεσε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες