Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

ισως μία λύση είναι αυτή που αναφέρεται στη συζήτηση περί στρωσίματος κινητήρα, στο ποστ 27

Αλήθεια, MEAN, πώς «έστρωσες» τον κινητήρα σου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ισως μία λύση είναι αυτή που αναφέρεται στη συζήτηση περί στρωσίματος κινητήρα, στο ποστ 27

Αλήθεια, MEAN, πώς «έστρωσες» τον κινητήρα σου;

[/q

αθηνα ..... λουτρακι καθε σκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι βρωμάει εδώ πέρα - 'νταξ δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά και μόνο 155 αποκλείεται.

Μπας και είναι αρύθμιστο ή άλλη μ@μ@κί@?

Έκανα το σερβις των 10000χλμ.Τελικά ηταν αρυθμιστο το μηχανάκι.Μου ειπε ο μηχανικος οτι καποιος(ο προηγουμενος ιδιοκτητης)ειχε ρυθμισει τις βαλβιδες δεν ξερω πως και ηταν πολυ ανοιχτες.Ετσι μου ειπε,το τι σημαίνει αυτο,ιδεα δεν έχω...Η διαφόρα ειναι μεγάλη.Κυριως πανω απο τις 4500 στροφες.Με την πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω και την τελικη του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκανα το σερβις των 10000χλμ.Τελικά ηταν αρυθμιστο το μηχανάκι.Μου ειπε ο μηχανικος οτι καποιος(ο προηγουμενος ιδιοκτητης)ειχε ρυθμισει τις βαλβιδες δεν ξερω πως και ηταν πολυ ανοιχτες.Ετσι μου ειπε,το τι σημαίνει αυτο,ιδεα δεν έχω...Η διαφόρα ειναι μεγάλη.Κυριως πανω απο τις 4500 στροφες.Με την πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω και την τελικη του.

εγω το εδωσα παει......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε επιτελους να ηρεμησεις γιατι δεν το πηγαινες το μηχανακι.

Το επομενο ???? :cheers:

θα δω για την ωρα αγορασα ενα 200 piaggio για να κανω την δουλεια μου

.....και θελω να δω το tiger adventure πρωτα και μετα θα αποφασισω!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να επαναφέρω το θέμα λιγάκι... Γνωρίζει κανείς, ή ακόμα καλύτερα κάποιος που το έχει στην κατοχή του, αν έχει καθόλου προβλήματα με τον κινητήρα του; Έχω διαβάσει ότι τα ΧΤ που φοράνε τον ίδιο κινητήρα είχαν κάποια θεματα και κάνανε διακοπές και υποτίθεται ότι τα έχουν φτιάξει στο ΤΕΝΕΡΕ, ισχύει αυτό; Άλλα προβλήματα έχει παρουσιάζει σαν μοντέλο; :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρόβλημα κανένα. ο κινητηρας πλεον ειναι δοκιμασμενος χωρις προβληματα και ερωτηματικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ούτε τα xt είχαν ποτέ θέμα με τον κινητήρα ούτε τα xtz αφού ο είναι ακριβώς ο ίδιος. Τα πρώτα xt είχαν ένα θεματάκι με τον ψεκασμό και το tps. Αργότερα διορθώθηκε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης έχω διαβάσει για αυξημένη κατανάλωση λαδιού, ισχύει κατι τέτοιο;

οχι δεν θα εχεις κανενα θεμα με το λαδακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που διάβασες κάτι τέτοιο? Σοβαρά τώρα!

Ο μονοκύλινδρος είναι λογικό να καίει λίγο λαδάκι ειδικά όταν ζορίζεται ή δουλεύει σε υψηλές στροφές. Ε αυτός δεν καίει. Μετά από 5.000 μετράω και τα λάδια είναι εκεί που πρέπει.

Αν το ανεβάσεις στον autostrada με τρεις βαλίτσες και οδηγήσεις με τέρμα γκάζι μέχρι να σου τελειώσει η βενζίνη μπορεί να κάψει λίγο λαδάκι αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερο απ' αυτό που θα κάψει το cbr.

Ρε 'συ, ο κινητήρας είναι το τελευταίο που πρέπει να φοβάσαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης έχω διαβάσει για αυξημένη κατανάλωση λαδιού, ισχύει κατι τέτοιο;

όχι σε αυτό σίγουρα, μην ανησυχείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα κι απο μενα, εχω δειξει ενδιαφερον εδω και καμποσο καιριο για τη μηχανη, με απασχολουν ομως καποια παραγματα (αντε παλι... : ) )

Διαβαζοντας το thread (και αλλα) βλεπω οτι μερικοι το κραζουν οτι ειναι τπτ αλλο παρα ενα ΧΤ με αλλο κοστουμι και οτι το δειχνουν σαν ψευτοεντουρο για να το πλασαρουν πιο ευκολα στον κοσο.

Ρε παιδια εχω δει σχελον ολα τα βιντεακια απο το youtube και το μηχανακι δειχνει να τα καταφερνει πολυ καλα στο χωμα, ενοοω ΠΟΛΥ καλα, ετσι φενεται τουλαχιστον.

Το περνανε μεσα απο ποταμια, το βασανιζουν το εργαλειο. Και λεω εγω τωρα...μηπως το "pushαραν" πολυ το εργαλειο απλα για να μασ δειξουν τι ειναι ικανο να κανει και στην ουσια το σπασαν η απλα εχει τοσο μεγαλα ορια..γιατι για μενα μεγαλα ειναι αυτα τα ορια. (για τετοια μηχανη παντα).

Δειτε 2-3 βιντεακια παραδειγματικα, ειναι κατι τυποι απο Αυστραλια που πανε ενα μεγαλο χωματινο ταξιδι. Εχει 5 parts αμα θελετε να το δειτε ολο.

Εγω παντως το σκεφτομαι να ανταλαξω το versys μου με ενα τετοιο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανείς δε λέει πως είναι ένα κακό και ανίκανο μηχανάκι.

Απλά θα μπορούσε να είναι ελαφρύτερο και δυνατότερο αν είχε εξελιχθεί λίγο περισσότερο.

Δηλαδή απογοητεύει εμάς που θέλουμε κάτι περισσότερο από απλώς ένα καλό μηχανάκι που δεν είναι παραστημένο και δεν θέλει πολύ συντήρηση (δηλαδή ένα πιο κουλ και πιο αξιόπιστο ΚαΤεΜ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιa χαρά είναι η μηχανή. εκτός από ταξίδι σε υψηλές ταχύτητες, όλα τα υπολοιπα τα κάνει με άνεση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...και μην εμπιστεύεστε βιντεάκια. (Ειδικά τρελο-Αυστραλών)

Σε καλά χέρια ακόμα και το GS1200 φαίνεται κατσίκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδες τι υψος εχετε και το οδηγατε την μοτο? παντα την γουσταρα και γουσταρω και το καινουργιο (ειχα το 660 το '94 με το διπλο στρογγυλοφαναρο προβολεα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανοίγει τα πόδια το φάρδος της σέλλας και οι κάτω του 1.80 χμ χμ

Εγώ που είμαι 1.80 χμ

Από 1.85-85 και πάνω ΟΚ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γνωριζω το υψος της σελας του tenere , αλλα βλεπω οτι το νεο με το abs θα εχει χαμηλοτερο υψος , δειτε και εδω:

http://www.yamaha-motor.eu/eu/products/motorcycles/adventure/xt660z-tenere-abs.aspx?view=techspecs

μπας και γνωριζει κανεις τιμουλα στο ελλαντα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην ελλαδα στο φερνει η yamaha κατοπιν παραγγελιας μονο, τιμη περιπου 8400 θα βγει. η σελα ειναι ιδια, η διαφορα τους ειναι στην αναρτηση 16 και 15 εκατοστα διαδρομη αντι 21 και 20. δηλαδη λιγο πιο ασφαλτινο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η σελα ειναι ιδια, η διαφορα τους ειναι στην αναρτηση 16 και 15 εκατοστα διαδρομη αντι 21 και 20. δηλαδη λιγο πιο ασφαλτινο.

σωστά, λάθος μου! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5 πόντοι μικρότερες διαδρομες σημαίνει πολύ πιο ασφάλτινο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα