Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

Που τα βρήκες εσύ ρε ? Εσύ αν μπεις σε εκκλησία θα πέσει κανένας πολυέλαιος να σε πλακώσει...

Σε ένα άλλο θρεντάκι ακόμα περιμένω απάντηση... :whistling:

Tα βρήκα εκεί που έψαχνα να βρω τα ψαροντούφεκα.

Μήπως άφησες και το θρεντακι εκει και δεν το βρίσκω?

:sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Που τα βρήκες εσύ ρε ? Εσύ αν μπεις σε εκκλησία θα πέσει κανένας πολυέλαιος να σε πλακώσει...

:whistling:

:tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν με λενε αγγελο!! :thumbsup: Για αυτο το σκ μου ειναι αδυνατον αλλα ουτως η αλλως απο οτι ειδα ο καιρος θα ειναι πολλη χαλια.Δινουν καταιγιδες και σε υψομετρο 1700+ φανταζεσαι οτι δεν θα ειναι και οτι καλυτερο.Βεβαια περι ορεξεως...ΑΑΑΑ και κατι γιατι νομιζω οτι σε αποπηρα...λοιπον το οδικο δικτυο ειναι σε σχετικα καλη κατασταση και οι χωματοδρομοι απο το τυροκομειο(αν ξερεις) και πανω ειναι πολυ καλοι με λιγα νεροφαγωματα και με καλα πατημενο χωμα.Στην κορυφη δεν εχω παει αλλα γυρω γυρω απο την ζηρεια παντου.εχει φαναταστικα τοπια αρκετο κρυο ακομα και το καλοκαιρι.Οποτε αν δεν εχετε προβλημα με τον καιρο ειναι μια εκδρομη που αξιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν με λενε αγγελο!! :thumbsup: Για αυτο το σκ μου ειναι αδυνατον αλλα ουτως η αλλως απο οτι ειδα ο καιρος θα ειναι πολλη χαλια.Δινουν καταιγιδες και σε υψομετρο 1700+ φανταζεσαι οτι δεν θα ειναι και οτι καλυτερο.Βεβαια περι ορεξεως...ΑΑΑΑ και κατι γιατι νομιζω οτι σε αποπηρα...λοιπον το οδικο δικτυο ειναι σε σχετικα καλη κατασταση και οι χωματοδρομοι απο το τυροκομειο(αν ξερεις) και πανω ειναι πολυ καλοι με λιγα νεροφαγωματα και με καλα πατημενο χωμα.Στην κορυφη δεν εχω παει αλλα γυρω γυρω απο την ζηρεια παντου.εχει φαναταστικα τοπια αρκετο κρυο ακομα και το καλοκαιρι.Οποτε αν δεν εχετε προβλημα με τον καιρο ειναι μια εκδρομη που αξιζει.

Ξενέρωσα... :wallbash: που είδες πρόβλεψη για καταιγίδες? Όπου έψαξα για μακρόχρονη πρόβλεψη σχετικά καλό καιρό βλέπω. Ξέρω αρκετά καλά το οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας αλλά χώμα έχω πάει μόνο 2-3 φορές και δεν πολυθυμάμαι. Το τυροκομείο που λες δεν είναι στο δρόμο που θα πάω. Εμείς λέμε να ανέβουμε από Τρίκαλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η Yamaha ανακοίνωσε TENERE με ABS για το 2011 και κάπου διάβασα

ότι μάλλον το μοντέλο με το ABS θα είναι και πιο χαμηλό ... :_zeppelin:

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/82402.asp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τι του έλειπε, τι του έλειπε; Μα μία έκδοση με ABS φυσικά.

Και λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής, θα πρόσθετα εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα για κατι αλλο που εχω διαβασει οτι η τελικη του φτανει τα 170 κοντερισια...μου φαινεται απιθανο.Καταφερα να φτασω μεχρι 155 στο κοντερ και αυτο στην εθνικη στα Μεγαρα.Απο τα 140 και πανω η μηχανη δεν ηταν και τοσο σταθερη αλλα για αυτο ισως να ευθυνεται η μπαγκαζιερα που εχω.Τα 120χλμ για μενα ειναι το ιδανικο σε εθνικη οδο.Λιγα θα πει καποιος αλλα για μενα το να οδηγω μια τετοια μηχανη στην εθνικη ειναι βαρετο.Η χαρα της ειναι το επαρχιακο δικτυο και οι χωματοδρομοι που ειχα την χαρα να την εχω ηδη παει σε διαδρομες μηκους 30 με 40χλμ στην Ζηρεια για αυτους που ξερουν.Αυτα απο μενα.Φιλικους χαιρετισμους απο μενα και παντα ορθιοι.

Έχω κάπου 30,000χλμ. Και εγώ τους βαριέμαι τους αυτοκινητόδρομους, και μάλλον θα τους βαριέμαι με οποιαδήποτε μηχανή. Ντάξ εκτός από καμιά μπούσα. Γιατί ταξιδεύεις όμως με τόσο μικρή ταχύτητα? Γιατί λες πως δεν πάει άλλο η μηχανή σου?

Εγώ με τις 2 πλαϊνές βαλίτσες της μαμάς έχω δει στο κοντέρ πάνω από 170 αν θυμάμαι καλά. Μοντέλο 08 και η δική μου.

Καλά για 150 δεν το συζητάμε. Με αυτή την ταχύτητα ταξιδεύω. Με 2 άτομα και τρεις βαλίτσες στην Ιταλία μέχρι και με ψαροντούφεκα, βατροχοπεδιλα, βαρίδια από μολύβι + Roll bag, βαλίτσες πλαινές κτλ κτλ σε ταξίδια Θεσσαλονίκη-Πελοπόννησο που κάνω συνέχεια. Και όχι μόνο ταξιδεύω με 150 αλλά μέχρι τα 160 και κάτι μπορώ να κάνω και προσπεράσεις αξιοπρεπώς. Όλα αυτά στο κοντέρ και όχι πραγματικά.

Α! Και δε με κούνησε πουθενά.

Με 120 στο κοντέρ, πραγματικά έχεις κάπου στα 112χλμ τα οποία είναι πολύ λίγα για αυτοκινητόδρομο. Δεν σου λέω να πας πιο γρήγορα, απλά να ξέρεις πως αν θέλεις μπορείς να πας και παραπάνω.

Στις 4,000 στροφές,έχεις 135χλμ στο κοντέρ ενώ πραγματικά είναι περίπου 125. Στα 150 με 5500 στροφές περίπου, τα πραγματικά είναι κάτι λιγότερο από 140. Λίγοι κραδασμοί εμφανίζονται στις 5,000 ενώ ενοχλητικοί θα γίνουν μόνο λίγο πριν τις 6,000 στροφές. Μέχρι 5000 μπορείς να ταξιδεύεις άνετα και οικονομικά και με ελάχιστους κραδασμούς ενώ η κάλυψη απ' τη μαμά ζελατίνα είναι αρκετή γι' αυτή την ταχύτητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες πως δεν μπορείς να πας παραπάνω από 120 στην εθνική!

Η απόκλιση του κοντέρ είναι περίπου 7% ενώ έρχεται στα ίσα του (2 με 3% απόκλιση νομίζω) αν βάλεις ένα δόντι μικρότερο μπροστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω κάπου 30,000χλμ. Και εγώ τους βαριέμαι τους αυτοκινητόδρομους, και μάλλον θα τους βαριέμαι με οποιαδήποτε μηχανή. Ντάξ εκτός από καμιά μπούσα. Γιατί ταξιδεύεις όμως με τόσο μικρή ταχύτητα? Γιατί λες πως δεν πάει άλλο η μηχανή σου?

Εγώ με τις 2 πλαϊνές βαλίτσες της μαμάς έχω δει στο κοντέρ πάνω από 170 αν θυμάμαι καλά. Μοντέλο 08 και η δική μου.

Καλά για 150 δεν το συζητάμε. Με αυτή την ταχύτητα ταξιδεύω. Με 2 άτομα και τρεις βαλίτσες στην Ιταλία μέχρι και με ψαροντούφεκα, βατροχοπεδιλα, βαρίδια από μολύβι + Roll bag, βαλίτσες πλαινές κτλ κτλ σε ταξίδια Θεσσαλονίκη-Πελοπόννησο που κάνω συνέχεια. Και όχι μόνο ταξιδεύω με 150 αλλά μέχρι τα 160 και κάτι μπορώ να κάνω και προσπεράσεις αξιοπρεπώς. Όλα αυτά στο κοντέρ και όχι πραγματικά.

Α! Και δε με κούνησε πουθενά.

Με 120 στο κοντέρ, πραγματικά έχεις κάπου στα 112χλμ τα οποία είναι πολύ λίγα για αυτοκινητόδρομο. Δεν σου λέω να πας πιο γρήγορα, απλά να ξέρεις πως αν θέλεις μπορείς να πας και παραπάνω.

Στις 4,000 στροφές,έχεις 135χλμ στο κοντέρ ενώ πραγματικά είναι περίπου 125. Στα 150 με 5500 στροφές περίπου, τα πραγματικά είναι κάτι λιγότερο από 140. Λίγοι κραδασμοί εμφανίζονται στις 5,000 ενώ ενοχλητικοί θα γίνουν μόνο λίγο πριν τις 6,000 στροφές. Μέχρι 5000 μπορείς να ταξιδεύεις άνετα και οικονομικά και με ελάχιστους κραδασμούς ενώ η κάλυψη απ' τη μαμά ζελατίνα είναι αρκετή γι' αυτή την ταχύτητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες πως δεν μπορείς να πας παραπάνω από 120 στην εθνική!

Η απόκλιση του κοντέρ είναι περίπου 7% ενώ έρχεται στα ίσα του (2 με 3% απόκλιση νομίζω) αν βάλεις ένα δόντι μικρότερο μπροστά.

OYTE ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 155 ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ!!!!

ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩς ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ!

\

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΠΑΕΙ 170

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΒΟΛΤΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΜΑΝΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

OYTE ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 155 ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ!!!!

ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩς ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ!

\

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΠΑΕΙ 170

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΒΟΛΤΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΜΑΝΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι τέτοιο δε θα μου φαινόταν περίεργο αν το κοντέρ σας δεν έκλεβε καθόλου. Σε πόσες στροφές βλέπετε τα 150?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι βρωμάει εδώ πέρα - 'νταξ δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά και μόνο 155 αποκλείεται.

Μπας και είναι αρύθμιστο ή άλλη μ@μ@κί@?

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά αποκλείεται το 660 να βγαζει τελική 155. Εδω το ΧΤ500 βγάζει 150 που εχει 35 αλογα στρόφαλο... Κάτι δεν παει καλα εδω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά αποκλείεται το 660 να βγαζει τελική 155. Εδω το ΧΤ500 βγάζει 150 που εχει 35 αλογα στρόφαλο... Κάτι δεν παει καλα εδω!

Ρε παιδιά, ρε παιδιά μη κολλατε στα νουμερα... Κι εμένα βγάζει 190 με τον μαυρο να κανει ορθοπεταλιά με το ξυλάγγουρο στον κ...λο :2funny: Σστο χώμα ζωγραφίζει το άτιμο!!! :dribble:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

KAI ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ YAMAHA ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 10000ΧΛΜ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ 15.000 ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού επαληθεύσεις τις χαμηλές επιδόσεις πρέπει να το ψάξεις πριν βγεις από εγγύηση, εν ανάγκη και σε άλλο εξουσιοδοτημένο.

Ξεκίνα με μια μέτρηση συμπίεσης και μια δυναμομέτρηση και βλέπεις. (Αυτά βέβαια γίνονται και εκτός αξουσιοδοτημένου χωρίς να φαίνεται κάτι whistling.gif).

Θεωρητικώς νομικά, μπορείς να απευθυνθείς σε οποιδήποτε κανονικό συνεργείο με μηχανικό με δίπλωμα χωρίς να θιγεί η εγγύηση αλλά καλύτερα να μην το ψάχνεις εδώ που ζούμε...

Τα μοτέρ ανοίγουν και βγάζουν κάτι τι παραπάνω - εδώ μιλάς για χοντρό θέμα σε καινούριο μοτέρ, το οποίο μπορεί να είναι πχ ένα ελλατωματικό μπεκ...

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού επαληθεύσεις τις χαμηλές επιδόσεις πρέπει να το ψάξεις πριν βγεις από εγγύηση, εν ανάγκη και σε άλλο εξουσιοδοτημένο.

Ξεκίνα με μια μέτρηση συμπίεσης και μια δυναμομέτρηση και βλέπεις. (Αυτά βέβαια γίνονται και εκτός αξουσιοδοτημένου χωρίς να φαίνεται κάτι whistling.gif).

Θεωρητικώς νομικά, μπορείς να απευθυνθείς σε οποιδήποτε κανονικό συνεργείο με μηχανικό με δίπλωμα χωρίς να θιγεί η εγγύηση αλλά καλύτερα να μην το ψάχνεις εδώ που ζούμε...

Τα μοτέρ ανοίγουν και βγάζουν κάτι τι παραπάνω - εδώ μιλάς για χοντρό θέμα σε καινούριο μοτέρ, το οποίο μπορεί να είναι πχ ένα ελλατωματικό μπεκ...

[/qu

εχω βγει απο την εγγυηση!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν έχεις βγει από την εγγύηση τότε ψάξε το. Μου φαινεται πολύ περίεργο...Αν γίνεται πες μας που μένεις να σου πούμε ίσως και κανένα συνεργείο που εμπιστευόμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτείνω να βρεις δυναμόμετρο που να έχει μετρήσει XT για συγκρίσεις. Πάνω κάτω ίδια απόδοση θα έχουν. Η μικρή τελική σημαίνει λίγα άλογα. Ρύθμιση TPS? Ανοίγει τέρμα το γκάζι ή σκαλώνει πριν το τέρμα του? Τροφοδοσία σωστή? Βγάλε ένα μπουζί να δεις χρώμα. Αν πολύ ανοιχτόχρωμο μπορεί να μην ψεκάζεται σωστή ποσότητα καυσίμου. Πολλές διαγνώσεις μπορούν να γίνουν για να γραφτούν εδώ. Πάντως 155 σημαίνει πρόβλημα οπότε χρειάζεται ψάξιμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτείνω να βρεις δυναμόμετρο που να έχει μετρήσει XT για συγκρίσεις. Πάνω κάτω ίδια απόδοση θα έχουν. Η μικρή τελική σημαίνει λίγα άλογα. Ρύθμιση TPS? Ανοίγει τέρμα το γκάζι ή σκαλώνει πριν το τέρμα του? Τροφοδοσία σωστή? Βγάλε ένα μπουζί να δεις χρώμα. Αν πολύ ανοιχτόχρωμο μπορεί να μην ψεκάζεται σωστή ποσότητα καυσίμου. Πολλές διαγνώσεις μπορούν να γίνουν για να γραφτούν εδώ. Πάντως 155 σημαίνει πρόβλημα οπότε χρειάζεται ψάξιμο.

ειμαι στον βυρωνα...

ειμαι στον βυρωνα...αθηνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΜΕΑΝ, αν θυμάμαι καλά, έχεις αλλάξει τελικό. Και κάποια στιγμή έψαχνες για φίλτρο; βρήκες; Εβαλες φίλτρο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΜΕΑΝ, αν θυμάμαι καλά, έχεις αλλάξει τελικό. Και κάποια στιγμή έψαχνες για φίλτρο; βρήκες; Εβαλες φίλτρο;

ΕΒΑΛΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον θορυβημενος απο αυτα που ακουω ρωτησαεναν φιλο μου μηχανικο παλιο αρρωστο μηχανοβιο για το θεμα της χαμηλης τελικης.Μου ζητησε να την παει μια βολτα και μου ειπε αυτολεξη ΄το μοτερ σου μου λεει ειναι ακομα κλειστο,(εχω 9000 χλμ) δουλευε το απο δω και περα ψηλα και θα στρωσει.Επισης για την ασταθεια της μηχανης μου ειπε οτι εφταιγε η μπαγκαζιερα (46 l)και το οτι την ειχα αδεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εν έτη 2010 κανένα σύγχρονο μοτέρ δεν ανοίγει τόσο.

Εκτός και άν έχουν βρωμίσει τα μπεκ από χρόνια μετρίως μέτρια χρήση οπότε σε παρατεταμένο άνοιγμα μπορεί και να καθαρίσουν, πχ σε μια παρατεταμένη φορτωμένη ανηφόρα...

Για την μπαγκαζιέρα έχει δίκιο.

Ξέρω αρκετά από μηχανολογικά αλλά μηχανικός μπαρουτοκαπνισμένος δεν είμαι.

Επίσης ξέρω από δυναμόμετρα αλλά δεν προτείνω κάποιο - αρκεί να βρεθεί ένα που να έχει μετρήσει μηχανάκι με ίδιο μοτέρ καλής υγείας.

Στο τέρμα γκάζι πάνω κάτω ίδια νούμερα και παρόμοια καμπύλη θα βγάλουν.

Το βέλτιστο θα ήταν να πάνε δύο ίδια μηχανάκια, το ένα καλής υγείας, μαζί στο ίδιο δυναμόμετρο έχοντας φουλάρει από το ίδιο πρατήριο, το ίδιο φουσκωμένα πίσω, οπότε και οι διαφορές συνθηκών θα είναι μηδαμινές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον θορυβημενος απο αυτα που ακουω ρωτησαεναν φιλο μου μηχανικο παλιο αρρωστο μηχανοβιο για το θεμα της χαμηλης τελικης.Μου ζητησε να την παει μια βολτα και μου ειπε αυτολεξη ΄το μοτερ σου μου λεει ειναι ακομα κλειστο,(εχω 9000 χλμ) δουλευε το απο δω και περα ψηλα και θα στρωσει.Επισης για την ασταθεια της μηχανης μου ειπε οτι εφταιγε η μπαγκαζιερα (46 l)και το οτι την ειχα αδεια.

και εγω που εχω 15.000????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα