FZMAN 1.693 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Ποτέ δεν ξέρεις φίλε Κώστα. Περιμένω και εγώ να δώ τι θα παίξει με το TENERE. Σκέψου την προσφορά και την πώληση της αγοράς. Είχε βγάλει ένα TENERE η YAMAHA πριν χρόνια σαν πιο σκληροτράχηλο από το XT. Και έπιασε. Και μετά το έκανε SUPER TENERE. Τώρα πιθανών να πάει να κάνει το ίδιο σιγά σιγά όπως είχε κάνει και τότε. Στην αρχή ίδιος κινητήρας και μετά μεγαλύτερος και μεγαλύτερη ιπποδύμαμη και δικύλινδρο. Αφού επανέφερε τον κινητήρα του παλιού TENERE στην κυκλοφορία (660cc) γιατί να μήν το κάνει και με τον δικύλινδρο των 750cc. Βλέπει η YAMAHA τι ανταπόκριση έχει το TENERE στην αγορά και μετά αποφασίζει πως θα κινηθεί. Πιστεύω πως θα παίξει το σχέδιο των 1200cc με τον κινητήρα των 750cc. Εφόσον ο κινητήρας των 660cc "έπιασε" με τον ψεκασμό, το σχέδιο του TENERE είναι που περιμένουν αν θα "πιάσει" και αυτό. Γιατί το 1200 δεν το έβγαλαν με το ίδιο σχέδιο των 660cc, άρα μάλλον στρέφωνταί σε επανασχεδιασμό του μικρού TENERE. Τον κυβισμό θα τον ανεβάζουν για να μην υπάρχει κανιβαλλισμός στην ίδια κατηγορία της εταιρίας. Το ίδιο πιθανών να κάνει και η HONDA. Ανεβάζωντας τον κυβισμό στα 750cc από 680cc, αναβάθμιση του FMX πιθανών σε υγρόψυκτο (υπάρχει και το XR) για να κοντράρεται με το XT, και στρέφεται στην ύπαρξη ένος μεσαίου > μεγάλου και ταξιδιάρικου on/off σε αντιστοίχιση του TENERE. Αυτά πιστεύω κατά την γνώμη μου τα οποία μπορεί να είναι και λάθος. Δεν είναι ο ίδιος κινητήρας. Ο κινητήρας του νέου XTZ είναι της MINARELI. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 (τροποποιήθηκε) Στο οποίο το μόνο που άλλαξε από τη δεκαετία του 80 που το είχε ο αδερφός της πεθεράς μου και τριγυρνούσε ανά την Ελλάδα είναι το φτερό και η μάσκα... To Tengai ήταν και πιο μοτοσυκλέττα στην όψη από αυτό το ερμαφρόδιτο μαραφέτι... όποτε το βλέπω ξρν Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 από τον Mi_ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bellof 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 (τροποποιήθηκε) Εχω ενα τρανσαλπ 650 με το οποιο δεν καταφερα ποτε να δεθω στο παραμικρο.. Καλο χρυσο Αγιο αλλα δεν.. ετσι συντομα θα παει σε ενα καλο σπιτι.. κ εγω ειμαι μεταξυ μεταχειρισμενου τενερε κ f800gs. Πηγα πριν λιγες μερες κ οδηγησα το γνωστο ασπρο test drive/δημοσιογραφικο τρωω ξυλο απο την μερα που μου βαλανε πινακιδα κ ομολογω οτι το βρηκα πολυ τιμιο το τενερε. Το μηχανακι το ειχαν καταντησει χρεπι, δεν ειχε λαστιχα-τακακια κ μαλλον θα ειχε κατεβει κανα βουνο κουτρουβαλα αλλα παρ ολα αυτα εμενα μου αρεσε. θα ξεκινησω απο αυτα που μου αρεσαν και θα μιλησω υποκειμενικα.. + Εμφανιση, για μενα ειναι κουκλι. +Προστασια απο τον αερα. Ειμαι 180 και με το uvex enduro ανοιγα μεχρι τα 150 ανετα και στην Α.Ο πηγαινα 130 χαλαρα χωρις το κεφαλι μου να παιζει απο τον αερα. + Μου αρεσε ο τροπος που ανοιγε 2-5. Μου αρεσε που ειχε καλη περιοχη που καπου ηταν καλο κ οχι παντου μετριο... γενικα μου αρεσαν οι κραδασμοι κ το μπουμπουνητο οταν εκλεινα το γκαζι. +Η κλιμακωση του σαζμαν για ον-οφφ. +Η ενδοτικοτητα του πιρουνιου. +Η εργονομια του. Δεν μου αρεσαν ή μου φανηκαν περιεργα.. -Το μηχανακι μου φανηκε οτι οταν αλλαζα λωριδα ισιωνε απο μονο του. Γενικα απο πλαγιαστο ηταν σαν να σηκωνοταν στον κατακορυφο αξονα πιο γρηγορα απο οτι περιμενα κ απο μονο του. -Το μπροστινο μου φανηκε λιγο μονο πιο συμετοχικο μονο απο το ΤΑ. -Η σελα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Σιγουρα ειχε κατσει αλλα σε στριμωχνε σε μια θεση κ τελος. Σιγουρα θελει αλλο υλικο κ φαγωμα το πισω γιατι αν προσθεσεις μπροστα θα θελω σκαλα στην πολη. Γενικα σε πολλα θυμομουνα αυτα που κατα καιρους εχει πει ο jpk chios που ειχε ΤΑ.. ποσο δικιο ειχε. Σκεφτομουνα λοιπον! Αξιζει να παρεις ενα με 5Κ και με αλλα 2Κ να βαλεις ohlins πισω, WP με την βαση της OTR να το σεταρεις κ να εχεις να τρως τ63 σαν ντονατς στα βουνα της Ελλαδος τωρα που προλαβαινουμε πριν τα καψουνε κ ας ειναι στρουμπουλο.. Η περνεις ενα F800gs κ λυνεις τα προβληματα σου (περιπου) Πηγα αμεσως μετα κ οδηγησα το F800gs κ μπερδευτικα οσο δεν παει. Μονα πλην το μοτερ κ το σαζμαν μου φανηκαν πολυ ασφαλτινα κ πολυ αποτομος ο ψεκασμος χαμηλα, ειδικα ορθιος. Κατα τ αλλα εξαιρετικο με εναν ηχο για τεντιμποισμους κ μια ζωντανια εφηβικη....στριψιμο πλαισιο φρενα κτλ αντε γεια.. τοσο που δεν μπορω να το φανταστω οτι ειναι τοσο καλο κ στο χωμα.. Την μια μερα ξυπναω κ λεω τενερε κ την αλλη F8 Τι λετε κυριοι ??? Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 από τον bellof Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 To Tengai ήταν και πιο μοτοσυκλέττα στην όψη από αυτό το ερμαφρόδιτο μαραφέτι... όποτε το βλέπω ξρν Έχεις άδικο. Πάντως το τενγκαι το εχει παρατημενο εδώ και καμια δεκαετια και δεν εχει ουτε σκουρια ουτε τίποτα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Εχω ενα τρανσαλπ 650 με το οποιο δεν καταφερα ποτε να δεθω στο παραμικρο.. Καλο χρυσο Αγιο αλλα δεν.. ετσι συντομα θα παει σε ενα καλο σπιτι.. κ εγω ειμαι μεταξυ μεταχειρισμενου τενερε κ f800gs. Πηγα πριν λιγες μερες κ οδηγησα το γνωστο ασπρο test drive/δημοσιογραφικο τρωω ξυλο απο την μερα που μου βαλανε πινακιδα κ ομολογω οτι το βρηκα πολυ τιμιο το τενερε. Το μηχανακι το ειχαν καταντησει χρεπι, δεν ειχε λαστιχα-τακακια κ μαλλον θα ειχε κατεβει κανα βουνο κουτρουβαλα αλλα παρ ολα αυτα εμενα μου αρεσε. θα ξεκινησω απο αυτα που μου αρεσαν και θα μιλησω υποκειμενικα.. + Εμφανιση, για μενα ειναι κουκλι. +Προστασια απο τον αερα. Ειμαι 180 και με το uvex enduro ανοιγα μεχρι τα 150 ανετα και στην Α.Ο πηγαινα 130 χαλαρα χωρις το κεφαλι μου να παιζει απο τον αερα. + Μου αρεσε ο τροπος που ανοιγε 2-5. Μου αρεσε που ειχε καλη περιοχη που καπου ηταν καλο κ οχι παντου μετριο... γενικα μου αρεσαν οι κραδασμοι κ το μπουμπουνητο οταν εκλεινα το γκαζι. +Η κλιμακωση του σαζμαν για ον-οφφ. +Η ενδοτικοτητα του πιρουνιου. +Η εργονομια του. Δεν μου αρεσαν ή μου φανηκαν περιεργα.. -Το μηχανακι μου φανηκε οτι οταν αλλαζα λωριδα ισιωνε απο μονο του. Γενικα απο πλαγιαστο ηταν σαν να σηκωνοταν στον κατακορυφο αξονα πιο γρηγορα απο οτι περιμενα κ απο μονο του. -Το μπροστινο μου φανηκε λιγο μονο πιο συμετοχικο μονο απο το ΤΑ. -Η σελα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Σιγουρα ειχε κατσει αλλα σε στριμωχνε σε μια θεση κ τελος. Σιγουρα θελει αλλο υλικο κ φαγωμα το πισω γιατι αν προσθεσεις μπροστα θα θελω σκαλα στην πολη. Γενικα σε πολλα θυμομουνα αυτα που κατα καιρους εχει πει ο jpk chios που ειχε ΤΑ.. ποσο δικιο ειχε. Σκεφτομουνα λοιπον! Αξιζει να παρεις ενα με 5Κ και με αλλα 2Κ να βαλεις ohlins πισω, WP με την βαση της OTR να το σεταρεις κ να εχεις να τρως τ63 σαν ντονατς στα βουνα της Ελλαδος τωρα που προλαβαινουμε πριν τα καψουνε κ ας ειναι στρουμπουλο.. Η περνεις ενα F800gs κ λυνεις τα προβληματα σου (περιπου) Πηγα αμεσως μετα κ οδηγησα το F800gs κ μπερδευτικα οσο δεν παει. Μονα πλην το μοτερ κ το σαζμαν μου φανηκαν πολυ ασφαλτινα κ πολυ αποτομος ο ψεκασμος χαμηλα, ειδικα ορθιος. Κατα τ αλλα εξαιρετικο με εναν ηχο για τεντιμποισμους κ μια ζωντανια εφηβικη....στριψιμο πλαισιο φρενα κτλ αντε γεια.. τοσο που δεν μπορω να το φανταστω οτι ειναι τοσο καλο κ στο χωμα.. Την μια μερα ξυπναω κ λεω τενερε κ την αλλη F8 Τι λετε κυριοι ??? Μετά λοιπόν από την αγορά του τενερε θα σου πω ότι το μόνο πράγμα που θα άλλαζα πάνω του είναι η σέλα. Είναι απαραδεκτη.Στα βουνα το μηχανάκι δεν καταλαβαίνει Τ Ι Π Ο Τ Α. Έκανα μια εντουράδα σε μέρος που δεν το πίστευα και το καταφχαριστήθηκα. Εδώ στη Χίο που μένω δεν έχω πολλές ανάγκες για σεταρίσματα. Πάντως συμφορουμίτες στο xt660.com στο club tenere italia και σε φόρουμ που εδώ και 2-3 μέρες δεν λειτουργεί έχουν κάνει κάποιες αλλάγές. Όταν με το καλό ο DAZ δει τα μηνυματα ας απαντήσει μιας και έχει μεγαλύτερη πείρα. Προσωπικά και μόνο πάρε το τενερε μιας και μπορείς να κάνεις σερβις σχεδον παντου αφου ο κινητήρας του είναι γνωστός σε όλους. Επίσης μπορείς να βρεις πολλά αξεσουαρ σε καλες τιμές. Και αν ψάξεις θα βρεις και τεν πιο κάτω απο 5κ. Επίσης αν βάλεις φίλτρο και εξατμήσεις (ebay απο ιταλια leovince 700 - 800 ευρώ) θα αναπνεύσει ο κινητήρας. Το μηχανακι ειναι τιμιο και κάνει καλά όυι του ζητήσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 (τροποποιήθηκε) Αναλογα με το που ζεις διαλεγεις. Παντως το f800 μου φανηκε σαν άφρικα.Αρκετα στριτ.Δες και εδώ. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 (τροποποιήθηκε) Οπότε, αν το να φτάσεις γρήγορα στο μακρυνό βουνό από αυτοκινητόδρομους και μετά να ρίχνεις λίγο νερό στο κρασί σου στο χώμα είναι το ζητούμενο σε βλέπω για Μπέμπα ενώ αν το ταξίδι στο βουνό είναι σημαντικότερο αλλά θα πηγαίνεις πιο ζορισμένα και λιγότερα σβέλτα στην άσφαλτο μέχρι εκεί τότε μιλάμε για Τενερέ νομίζω. Αν ταξίδι δικάβαλος, Μπέμπα. Αν αξία μεταπώλησης και λοιπά πεζά περί επένδυσης, Μπέμπα. Άλλο πράμα το μονοκύλινδρο και άλλο το δικύλινδρο ως χαρακτήρας και τρόπος λειτουργίας οπότε πρέπει να σιγουρευτείς τι θές. Ουσιαστικά έχεις ένα μέτριο μονοκύλινδρο ον-οφ αλλά το μόνο σύγχρονο καινούριο σε παραγωγή(μονόδρομος) και ένα πολύ καλό δικύλινδρο ον-οφ που είναι επίσης μοναδικό ως πεδίο χρήσης - για πιο χώμα ή άσφαλτο πας αλλού χάνοντας χρηστικότητα ή άνεση. Οπότε ένας ή δύο κύλινδροι? Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 από τον Mi_ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2010 Οπότε, αν το να φτάσεις γρήγορα στο μακρυνό βουνό από αυτοκινητόδρομους και μετά να ρίχνεις λίγο νερό στο κρασί σου στο χώμα είναι το ζητούμενο σε βλέπω για Μπέμπα ενώ αν το ταξίδι στο βουνό είναι σημαντικότερο αλλά θα πηγαίνεις πιο ζορισμένα και λιγότερα σβέλτα στην άσφαλτο μέχρι εκεί τότε μιλάμε για Τενερέ νομίζω. Αν ταξίδι δικάβαλος, Μπέμπα. Αν αξία μεταπώλησης και λοιπά πεζά περί επένδυσης, Μπέμπα. Άλλο πράμα το μονοκύλινδρο και άλλο το δικύλινδρο ως χαρακτήρας και τρόπος λειτουργίας οπότε πρέπει να σιγουρευτείς τι θές. Ουσιαστικά έχεις ένα μέτριο μονοκύλινδρο ον-οφ αλλά το μόνο σύγχρονο καινούριο σε παραγωγή(μονόδρομος) και ένα πολύ καλό δικύλινδρο ον-οφ που είναι επίσης μοναδικό ως πεδίο χρήσης - για πιο χώμα ή άσφαλτο πας αλλού χάνοντας χρηστικότητα ή άνεση. Οπότε ένας ή δύο κύλινδροι? Πού μένεις? Έχει σημασία. Αν κάνεις ταξίδια και θέλεις το κάτι παραπάνω πάρε δικύλινδρο.Αν θέλεις να παίζεις πάρε μονοκύλινδρο.Ρώτησε επίσης κόστος σέρβις, ανταλλακτικών, ευκολία να βρεις συνεργειο, αξιοπιστία, κατανάλωση.Δες επίσης και το κόστος των αφτερ μάρκετ.Άλλο το κόστος για bmw αλλο για yamaha.Και στο κάτω κάτω ότι και να πάρεις φρόντισε να το χαρείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JasonXT 140 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2010 υπαρχει το KLR 650 Απλα την ΕΛΛΑΔΑ την εχουν πλεον ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΗ σαν αγορα.... Αυτή η έκδοση με το φεϊρινκ εισάγετε μονο στην Αμερικη γιατι δεν καλύπτει τις προδιαγραφές τις Ευρώπης για τους ρύπους Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sky7 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2010 Στο οποίο το μόνο που άλλαξε από τη δεκαετία του 80 που το είχε ο αδερφός της πεθεράς μου και τριγυρνούσε ανά την Ελλάδα είναι το φτερό και η μάσκα... AYTO ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑΑΑ..!!!???? :punk: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 AYTO ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑΑΑ..!!!???? :punk: Εννοείται! Και μακάρι να έβγαινε ξανά αλλά όχι όπως είναι στην Αμερική (δλδ με ψηλό φτερό). Μπορεί και να το αγόραζα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 (τροποποιήθηκε) προσωπικα πιστευω πως αν η Yamaha το ειχε βγαλει με 50+ αλογα ,20 κιλα κατω και ελαφρως πιο σφιχτες αναρτησεις ,τωρα πανω απο τους μισους εδω μεσα θα ειχανε(ειχαμε??) Tenere Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 από τον pantheman Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
maxxdopa 179 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 προσωπικα πιστευω πως αν η Yamaha το ειχε βγαλει με 50+ αλογα ,20 κιλα κατω και ελαφρως πιο σφιχτες αναρτησεις ,τωρα πανω απο τους μισους εδω μεσα θα ειχανε(ειχαμε??) Tenere Εχει ειπωθει χιλιαδες φορες αν ειχαν "κουμπωσει" το 900αρι απ'το TDM και βγαζαν μια πολιτικη & μια χωματινη εκδοση (οπως το Tiger 800 τωρα) θα εσκιζε κ0λ00ς Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daz 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 προσωπικα πιστευω πως αν η Yamaha το ειχε βγαλει με 50+ αλογα ,20 κιλα κατω και ελαφρως πιο σφιχτες αναρτησεις ,τωρα πανω απο τους μισους εδω μεσα θα ειχανε(ειχαμε??) Tenere Νόμιζα πως θα γράψεις ότι αν το είχε βγάλει 50+ άλογα,20 κιλά κάτω και με πιο σφιχτές αναρτήσεις θα ήταν πορτοκαλί. :D Κατά τη γνώμη μου θα ήταν λάθος να προσπαθήσει η Yamaha να κάνει "overcloking" σε έναν μονοκύλινδρο κινητήρα που τον προορίζει για πολλά χλμ. Εξάλλου ένας μονοκύλινδρος κινητήρας ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο όταν έχει να κινήσει πάνω από 200 κιλά σίδερο ή κοντά στα 300 αν θέλεις, με αναβάτη και αποσκευές. Η λύση εδώ θα ήταν ένας δικύλινδρος με 800 ή 900 cc, αλλά αυτή είναι λύση που κανονικά θα έπρεπε να προσφέρει το super tenere πράγμα που δεν το έκανε, και εδώ μπορούμε μπορούμε να γκρινιάζουμε όσο θέλουμε. Όσον αφορά το βάρος του, αυτό οφείλεται στο πλαίσιο, ψαλίδι, κινητήρα, ρεζερβουάρ. Το ρεζερβουάρ κρύβει καλά τον όγκο του και δεν ενοχλεί στην όρθια οδήγηση αλλά παίρνει 17κιλά καύσιμο. Πλαίσιο και ψαλίδι είναι φτιαγμένα για να οδηγείς με τις ώρες σε κακοτράχαλα εδάφη με τη μηχανή φορτωμένη σαν γαϊδούρι, χωρίς να καταλάβουν τίποτα. Δεν θα ήταν ωραίο να ψάχνεις οξυγονοκόλληση στη μέση του πουθενά, ούτε να νομίζεις πως το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από λάστιχο μετά από 1 ώρα στο Μαρόκο! Έχω δει υποπλαίσια από bmw 1200 αλλά και από xt να τα παίζουν όταν φορτώθηκαν και ζορίστηκαν. Εύχομαι το έχτρα βάρος να το κουβαλάμε για να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα. Ο περιορισμός στο μέγιστο βάρος, που είναι στα 190 κιλά, όπως αναφέρει η Yam στο μανουάλι της μάλλον οφείλεται στα ελαστικά και όχι στις δυνατότητες της μηχανής. Αν δεις τα λάστιχα γράφουν max load 190k (ή κάτι τέτοιο τεσπα). Όπως είχε γράψει και κάποιος "σοφός", το τενερέ έχει χιτώνια πάχους καταφυγίου, πλαίσιο από φορτηγό και ψαλίδι από κατερπίλαρ. Ε για κάποιο λόγο μπήκαν αυτά εκεί. Και όλα αυτά γιατί το τενερε δεν φτιάχτηκε για trail raid. Να και ένας λόγος που το εφοδίασε με σουμιέδες και όχι με αναρτήσεις. Ο 2ος είναι το κόστος. Μπορεί να δουλεύουν κανονικά για τον λόγο που φτιάχτηκε η μηχανή αλλά έχουν πολύ λιγότερες δυνατότητες από το υπόλοιπο σύνολο, άσε που το συμβατικό εμπρός αυξάνει το μη αναρτώμενο βάρος, ενώ είναι και πιο βαρύ από ένα 48 wp πχ. Ένσταση και στα θεόβαρα κέντρα των τροχών. Άλλαξε κέντρα και θα νομίζεις πως η μηχανή σου έχει 5 ίππους παραπάνω. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για τη Yamaha, μπροστά στο κόστος που θα είχαν κάποια καλύτερα, ειδικά απ' τη στιγμή μηχανή είναι μια χαρά και με αυτά που έχει. Η μηχανή είναι μια χαρά γι' αυτό που φτιάχτηκε. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω πρέπει να ψαχτεί και να το πληρώσει ή να πάρει κάτι άλλο. Το ktm 690adv δεν αργεί μη φοβάστε. Και εγώ θα ήθελα 10 ίππους παραπάνω και 20 κιλά λιγότερα αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά, στο μηχανάκι που θα το φορτώσω και μέχρι να γυρίσω πάλι σπίτι μου, θα έχω βάλει τουλάχιστον 5 σφραγίδες στο διαβατήριο μου. Ειδικά αν το έχω ΚΑΙ για παπί μέσα στην πόλη. Ούφ, πολλά έγραψα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daz 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 Εχει ειπωθει χιλιαδες φορες αν ειχαν "κουμπωσει" το 900αρι απ'το TDM και βγαζαν μια πολιτικη & μια χωματινη εκδοση (οπως το Tiger 800 τωρα) θα εσκιζε κ0λ00ς Μα αυτή έπρεπε να είναι η αποστολή του super teneKe και όχι του απλού. Άσε που η πολιτική των δύο εκδόσεων δεν ανήκει σε Ιαπωνικές εταιρίες. Τι να κάνουμε, η Υαμ θέλησε να χτυπήσει το gs και όχι να δώσει αυτό που έπρεπε. Προτίμησε μια ταξιδιάρικη μαούνα παρά ένα On-off. Ας έβγαζε ένα 800-900 super tenere και στην κατηγορία των κουστουμαρισμένων με adventure ας έβγαζε και τουρμπάτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 Η μηχανή είναι μια χαρά γι' αυτό που φτιάχτηκε. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω πρέπει να ψαχτεί και να το πληρώσει ή να πάρει κάτι άλλο. Το ktm 690adv δεν αργεί μη φοβάστε. Και μονόδρομος καθώς δεν υπάρχει άλη επιλογή σε μονοκύλινδρο. Σόρυ αλλά με ΚΤΜ δεν πάω μεγάλο ταξίδι μόνος μου σε μέρη χωρίς οδική (το Μαρόκο καλύπτεται). Ή χωρίς οδοντιατρική κάλυψη. Ξέρει κανείς το Τενερέ τι αυτονομία/κατανάλωση βγάζει σε ταξίδι με 110-120? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bellof 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 Καλησπερα, Αν ειναι αληθεια αυτο που διαβασα στο mototriti για to ABS κ για το λευκο στα 2011 models, τοτε για μενα εχει κλεισει το θεμα.. Το λευκο για μενα ειναι απλα τελειο σαν χρωμα (κοινως το πιο γρηγορο).Η υπαρξη του ABS για την Αθηνα ειναι για μενα ενα μεγαλο +++++++. Τωρα αν εχουν κανει κανα ακυρο και δεν απενεργοποιειται απο εμενα θα φαει ενα μαγαλο Χ η Yamaha for ever. Μενω Αθηνα αλλα εχω τασεις φυγης. Πηγαινοερχομαι Β.Ευβοια αλλα οχι απο Εθνικη κ γενικα την εθνικη την αποφευγω. Οταν αναγκαστικα την χρησημοποιω με 130-140 ειμαι μια χαρα. Τα ανεμοσουρια με το ΤΕΝ σ αυτα τα χλμ ηταν σαφως λιγοτερα απο το Τα κ επισης τα 130 τα εχει στις 5000 ενω το ΤΑ δουλευει σαφως σε ψιλοτερες στροφες κ καιει τον πατο του. Στο χωμα ειναι εντελως ακυρο το ΤΑ και απλα δυνασχετει σε οποιονδηποτε ρυθμο ξεφευγει απο το φεεεττα. Αν χρειαστει να βγαλω ποδι σε στροφη με πιανει κραμπα λογω του φαρδους της πολυθρονας κ γενικα οσο καλο κ αγιο μηχανακι ειναι γενικα, δεν ειναι για μενα. Αυτο που ψαχνω ειναι ενα μηχανακι να πηγαινω καθε μερα στην δουλεια μου ήτε αυτη ειναι Αθηνα ητε ειναι μεσω Α.Οδου κ τα ΣΚ να μπορω να μπω Μερκουρη κ να βγω Δροσοχωρι. Δεν με νοιαζει να πηγαινω ταπα (που δεν μπορω λογω απειριας) κ σιγουρα δεν θελω ενα μηχανακι που να πρεπει να το παω τσιτα για να δοουλεψουν οι αναρτησεις του. Θελω οπως ειπε κ ενας φιλος πριν να μπορω αν χρειαστει να το χαρχαλεψω κ να του βαλω χερι χωρις να ειμαι ον-λινε με τον μαστορα. Για μενα ενα ten 2011 λευκο με abs. t63 κ ενα ohlins πισω νομιζω οτι ειναι μια χαρα για αυτα που χρειαζομαι. Αργοτερα καλα να ειμαστε βλεπουμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daz 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 Καλησπερα, Το λευκο για μενα ειναι απλα τελειο σαν χρωμα (κοινως το πιο γρηγορο). Ναι αλλά δεν θα είναι πιο γρήγορο απ' το 08. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sky7 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 προσωπικα πιστευω πως αν η Yamaha το ειχε βγαλει με 50+ αλογα ,20 κιλα κατω και ελαφρως πιο σφιχτες αναρτησεις ,τωρα πανω απο τους μισους εδω μεσα θα ειχανε(ειχαμε??) Tenere βαλε.... και μενα..!!!1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2010 Καλησπερα, Αν ειναι αληθεια αυτο που διαβασα στο mototriti για to ABS κ για το λευκο στα 2011 models, τοτε για μενα εχει κλεισει το θεμα.. Το λευκο για μενα ειναι απλα τελειο σαν χρωμα (κοινως το πιο γρηγορο).Η υπαρξη του ABS για την Αθηνα ειναι για μενα ενα μεγαλο +++++++. Τωρα αν εχουν κανει κανα ακυρο και δεν απενεργοποιειται απο εμενα θα φαει ενα μαγαλο Χ η Yamaha for ever. Μενω Αθηνα αλλα εχω τασεις φυγης. Πηγαινοερχομαι Β.Ευβοια αλλα οχι απο Εθνικη κ γενικα την εθνικη την αποφευγω. Οταν αναγκαστικα την χρησημοποιω με 130-140 ειμαι μια χαρα. Τα ανεμοσουρια με το ΤΕΝ σ αυτα τα χλμ ηταν σαφως λιγοτερα απο το Τα κ επισης τα 130 τα εχει στις 5000 ενω το ΤΑ δουλευει σαφως σε ψιλοτερες στροφες κ καιει τον πατο του. Στο χωμα ειναι εντελως ακυρο το ΤΑ και απλα δυνασχετει σε οποιονδηποτε ρυθμο ξεφευγει απο το φεεεττα. Αν χρειαστει να βγαλω ποδι σε στροφη με πιανει κραμπα λογω του φαρδους της πολυθρονας κ γενικα οσο καλο κ αγιο μηχανακι ειναι γενικα, δεν ειναι για μενα. Αυτο που ψαχνω ειναι ενα μηχανακι να πηγαινω καθε μερα στην δουλεια μου ήτε αυτη ειναι Αθηνα ητε ειναι μεσω Α.Οδου κ τα ΣΚ να μπορω να μπω Μερκουρη κ να βγω Δροσοχωρι. Δεν με νοιαζει να πηγαινω ταπα (που δεν μπορω λογω απειριας) κ σιγουρα δεν θελω ενα μηχανακι που να πρεπει να το παω τσιτα για να δοουλεψουν οι αναρτησεις του. Θελω οπως ειπε κ ενας φιλος πριν να μπορω αν χρειαστει να το χαρχαλεψω κ να του βαλω χερι χωρις να ειμαι ον-λινε με τον μαστορα. Για μενα ενα ten 2011 λευκο με abs. t63 κ ενα ohlins πισω νομιζω οτι ειναι μια χαρα για αυτα που χρειαζομαι. Αργοτερα καλα να ειμαστε βλεπουμε Καλέ μου φίλε. Ότι έχει ασφάλεια για να λειτουργήσει απενεργοποιείται... :) όπως σε διαβάζω δε θα έχεις προβλημα με το μηχανάκι. Ειδικά αν του έχει κάνει test ride και ειδικά εάν εννοείς ως ΤΑ το transalp. Το μηχανάκι είναι καλό και σηκώνει χαρχαλεμα με εκκεντροφόρους και λοιπα καλούδια από το atv το raptor που είναι 700cc. Το έχουν κανει πολλοί στον κινητήρα αυτό αλλά δεν ξέρω αν θα μπορείς να αντέχεις συνέχεια τις κόντρες με τα πορτοκαλιά... Ένα πράγμα μόνο θα σου πω. Εκεί λοιπόν που πάω χαλαρααααά χαλαρααααά στο δρόμο και θαυμάζω τη φύση, βλέπω στα δεξιά μου πατημένο χωματόδρομο... Δε μπορείς να φανταστείς τί ωραία χορεύει το μηχανάκι... Και αφού δώ που βγάζει γυρνάω πίσω χαλαραααά χαλαραααά...Όταν με το καλό βγει το μηχανάκι στην αγορά ρώτα πώς λειτουργεί το abs και κοίτα αν με την ασφάλεια που θα βγάλεις απενεργοποιείται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gGelos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Παιδες καλησπερα.Ειμαι κατοχος ενος tenere 08 εδω και 6 μηνες σχεδον και θα ηθελα να μοιραστω καποιες σκεψεις μου μαζι σας.Πρωτον αγορασα την μηχανη μετα την παροτρυνση ενος φιλου.η εμπειρεια μου μεχρι τοτε ηταν μονο σε παπακια και σκουτερ(πανω απο 14 χρονια).Την αγορασα για εναν κυριως λογο.Για βολτες.Μετα απο 5500χλμ μαζι της ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Δεν της ζηταω πολλα και δεν μου ζηταει τπτ.Αυτο για μενα ειναι πολυ βασικο.Εχω διαβασει σχεδον ολες τις συζητησεις για αυτη σε πολλα φορυμ.Απο αυτα καταλαβα οτι το θεμα μηχανη ειναι καθαρα προσωπικο.ο καθενας επιλεγει αναλογα με τισ αναγκες του και τις απαιτησεις του.Για να μην σας κουραζω.Προχτες εκανα την πρωτη μου πολλη μεγαλη βολτα(561χλμ)σε πελοποννησο και στερεα.καταρχαν το μηχανακι σε επαρχιακο δρομο ειναι απλα απολαυστικο.Εχει οση δυναμη θελεις φρενα πολυ καλα και οσον αφορα την σελα του δεν μπορω να πω οτι με κουρασε ιδιαιτερα.οδηγησαμε 3 ωρες συνεχομενα στην επιστροφη και στο τελος μονο αρχισε να με ποναει η ουρα που λεμε.Τωρα για κατι αλλο που εχω διαβασει οτι η τελικη του φτανει τα 170 κοντερισια...μου φαινεται απιθανο.Καταφερα να φτασω μεχρι 155 στο κοντερ και αυτο στην εθνικη στα Μεγαρα.Απο τα 140 και πανω η μηχανη δεν ηταν και τοσο σταθερη αλλα για αυτο ισως να ευθυνεται η μπαγκαζιερα που εχω.Τα 120χλμ για μενα ειναι το ιδανικο σε εθνικη οδο.Λιγα θα πει καποιος αλλα για μενα το να οδηγω μια τετοια μηχανη στην εθνικη ειναι βαρετο.Η χαρα της ειναι το επαρχιακο δικτυο και οι χωματοδρομοι που ειχα την χαρα να την εχω ηδη παει σε διαδρομες μηκους 30 με 40χλμ στην Ζηρεια για αυτους που ξερουν.Αυτα απο μενα.Φιλικους χαιρετισμους απο μενα και παντα ορθιοι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Παιδες καλησπερα.Ειμαι κατοχος ενος tenere 08 εδω και 6 μηνες σχεδον και θα ηθελα να μοιραστω καποιες σκεψεις μου μαζι σας.Πρωτον αγορασα την μηχανη μετα την παροτρυνση ενος φιλου.η εμπειρεια μου μεχρι τοτε ηταν μονο σε παπακια και σκουτερ(πανω απο 14 χρονια).Την αγορασα για εναν κυριως λογο.Για βολτες.Μετα απο 5500χλμ μαζι της ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Δεν της ζηταω πολλα και δεν μου ζηταει τπτ.Αυτο για μενα ειναι πολυ βασικο.Εχω διαβασει σχεδον ολες τις συζητησεις για αυτη σε πολλα φορυμ.Απο αυτα καταλαβα οτι το θεμα μηχανη ειναι καθαρα προσωπικο.ο καθενας επιλεγει αναλογα με τισ αναγκες του και τις απαιτησεις του.Για να μην σας κουραζω.Προχτες εκανα την πρωτη μου πολλη μεγαλη βολτα(561χλμ)σε πελοποννησο και στερεα.καταρχαν το μηχανακι σε επαρχιακο δρομο ειναι απλα απολαυστικο.Εχει οση δυναμη θελεις φρενα πολυ καλα και οσον αφορα την σελα του δεν μπορω να πω οτι με κουρασε ιδιαιτερα.οδηγησαμε 3 ωρες συνεχομενα στην επιστροφη και στο τελος μονο αρχισε να με ποναει η ουρα που λεμε.Τωρα για κατι αλλο που εχω διαβασει οτι η τελικη του φτανει τα 170 κοντερισια...μου φαινεται απιθανο.Καταφερα να φτασω μεχρι 155 στο κοντερ και αυτο στην εθνικη στα Μεγαρα.Απο τα 140 και πανω η μηχανη δεν ηταν και τοσο σταθερη αλλα για αυτο ισως να ευθυνεται η μπαγκαζιερα που εχω.Τα 120χλμ για μενα ειναι το ιδανικο σε εθνικη οδο.Λιγα θα πει καποιος αλλα για μενα το να οδηγω μια τετοια μηχανη στην εθνικη ειναι βαρετο.Η χαρα της ειναι το επαρχιακο δικτυο και οι χωματοδρομοι που ειχα την χαρα να την εχω ηδη παει σε διαδρομες μηκους 30 με 40χλμ στην Ζηρεια για αυτους που ξερουν.Αυτα απο μενα.Φιλικους χαιρετισμους απο μενα και παντα ορθιοι. Καλορίζικό και καλοτάξιδο! Α! Συμφωνώ!+660 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
wihfue 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Παιδες καλησπερα.Ειμαι κατοχος ενος tenere 08 εδω και 6 μηνες σχεδον και θα ηθελα να μοιραστω καποιες σκεψεις μου μαζι σας.Πρωτον αγορασα την μηχανη μετα την παροτρυνση ενος φιλου.η εμπειρεια μου μεχρι τοτε ηταν μονο σε παπακια και σκουτερ(πανω απο 14 χρονια).Την αγορασα για εναν κυριως λογο.Για βολτες.Μετα απο 5500χλμ μαζι της ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Δεν της ζηταω πολλα και δεν μου ζηταει τπτ.Αυτο για μενα ειναι πολυ βασικο.Εχω διαβασει σχεδον ολες τις συζητησεις για αυτη σε πολλα φορυμ.Απο αυτα καταλαβα οτι το θεμα μηχανη ειναι καθαρα προσωπικο.ο καθενας επιλεγει αναλογα με τισ αναγκες του και τις απαιτησεις του.Για να μην σας κουραζω.Προχτες εκανα την πρωτη μου πολλη μεγαλη βολτα(561χλμ)σε πελοποννησο και στερεα.καταρχαν το μηχανακι σε επαρχιακο δρομο ειναι απλα απολαυστικο.Εχει οση δυναμη θελεις φρενα πολυ καλα και οσον αφορα την σελα του δεν μπορω να πω οτι με κουρασε ιδιαιτερα.οδηγησαμε 3 ωρες συνεχομενα στην επιστροφη και στο τελος μονο αρχισε να με ποναει η ουρα που λεμε.Τωρα για κατι αλλο που εχω διαβασει οτι η τελικη του φτανει τα 170 κοντερισια...μου φαινεται απιθανο.Καταφερα να φτασω μεχρι 155 στο κοντερ και αυτο στην εθνικη στα Μεγαρα.Απο τα 140 και πανω η μηχανη δεν ηταν και τοσο σταθερη αλλα για αυτο ισως να ευθυνεται η μπαγκαζιερα που εχω.Τα 120χλμ για μενα ειναι το ιδανικο σε εθνικη οδο.Λιγα θα πει καποιος αλλα για μενα το να οδηγω μια τετοια μηχανη στην εθνικη ειναι βαρετο.Η χαρα της ειναι το επαρχιακο δικτυο και οι χωματοδρομοι που ειχα την χαρα να την εχω ηδη παει σε διαδρομες μηκους 30 με 40χλμ στην Ζηρεια για αυτους που ξερουν.Αυτα απο μενα.Φιλικους χαιρετισμους απο μενα και παντα ορθιοι. Άγγελε που μένεις? Αυτό το σκ λέω να ανέβω Ζήρεια και μάλλον θα είμαστε 2 μηχανές. Σκέφτομαι να πάω από Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα - ΄Β καταφύγιο και να καταλήξω ψηλή κορυφή (τα τελευταία χλμ με τα πόδια, νομίζω ούτε καθαρό δεν πάει). Έχεις να μου δώσεις καμιά πληροφορία? Αν μένεις Κορινθία και ψήνεσαι όλοι οι καλοί χωράνε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
snpl 77 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 SPAM ON Άγγελε που μένεις? Αυτό το σκ λέω να ανέβω Ζήρεια και μάλλον θα είμαστε 2 μηχανές. Σκέφτομαι να πάω από Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα - ΄Β καταφύγιο και να καταλήξω ψηλή κορυφή (τα τελευταία χλμ με τα πόδια, νομίζω ούτε καθαρό δεν πάει). Έχεις να μου δώσεις καμιά πληροφορία? Αν μένεις Κορινθία και ψήνεσαι όλοι οι καλοί χωράνε. Nα περάσεις και απο μένα να σου δώσω κανα 2 εικόνες και 2 λιτρα αγιασμο να τα βάλεις στο ψυγείο. SPAM OFF Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
wihfue 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 SPAM ON Nα περάσεις και απο μένα να σου δώσω κανα 2 εικόνες και 2 λιτρα αγιασμο να τα βάλεις στο ψυγείο. SPAM OFF Που τα βρήκες εσύ ρε ? Εσύ αν μπεις σε εκκλησία θα πέσει κανένας πολυέλαιος να σε πλακώσει... Σε ένα άλλο θρεντάκι ακόμα περιμένω απάντηση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες