Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2008 Είναι παχύ και άνετο, όταν είναι ξάπλα, για καλό ύπνο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AFTER 613 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2008 Ναι...πολυ διαφορετικο lol!!! Που να βρεις on-off την σημερον ημερα? Ιδιως ο κινητηρας του που φορα το μοντελο αυτος, φοβερη καινοτομια, ολοκαινουριος, τον ξεκινησαν απο το μηδεν Και χωμα και ξεκουραστα δεν γινεται.Αμα θελεις παρεις σουβ Τουαρεγκ. Δεν εχει επιδοσεις δικυλινδρου, δεν τρεχει στις ευθειες, δεν παει κομματια στα χωματα, ειναι πολυ ψηλο. Πως ειναι οτι πρεπει για την Ελλαδα? Ρε!!Καταλαβετε το, γιατι το αρνειστε?Το στρωμα ειναι ο πηχης.Τελος. Δεν εχει καμια σχεση το στρωμα με το tenere, αλλη κατηγορια Και βασικα αν ειναι να μπουμε στην κατηγορια του στρωματος, 1000 φορες versys Δηλαδη σε χαλαει εσενα ενας σουπερ αξιοπιστος κινητηρας(xt)? Οποιος το παρει δεν ενδιαφερεται να παει κομματια Ειναι ενα ομορφο εργαλειο, που φορτωνεται τιγκα και παει παντου Ακομα και αν πεσει κατω, εχει προνοησει η yamaha και δεν παθαινει τιποτα Για ριξε εσυ κατω το στρωμα σου Πρωτα απο ολα δεν εχετε βαρεθει που ολος ο κοσμος εχει γεμισει v-strom, και το μεγαλυτερο ποσοστο των κατοχων του ειναι ντιγκινταγκες ακρανωτοι γιαπιδες? Οτι ηταν πριν το translap εγινε τωρα το vstrom Το v-strom ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανακι, αλλα μην ακουω οτι κανει για χωμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2008 Συμφωνώ με τον After. Το V-Strom είναι εξαιρετικό μηχανάκι και έχει θέσει ψηλά τον πήχυ σε πολλούς τομείς (επιδόσεις, πλαίσιο, άνεση, ταξίδι, φόρτωμα) αλλά στο χώμα όχι μόνο δεν ξεχωρίζει αλλά αντιθέτως είναι κάτω του μετρίου, αν θέλει βέβαια κάποιος να το εντάξει στο χώρο των on-off. Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ: Δε λέω ότι το DL-650 δεν μπορεί να πατήσει χώμα αλλά ότι θα πάει αργά, προσεκτικά και με φειδώ, χωρίς να μπορεί να διασκεδάσει (στο χώμα) τον αναβάτη του. Και αυτό για πολύ συγκεκριμένους λόγους: Είναι βαρύ (223 κιλά γεμάτο) και το βάρος του γίνεται πάντοτε αισθητό στα δύσκολα χωμάτινα κομμάτια, λόγω του σχετικά μεγάλου μεταξονίου του, της απόστασης από το τιμόνι και τον μπροστινό τροχό και του μεγάλου όγκου του. Επιπλέον το ABS της Suzuki (που είναι πλέον στάνταρ στα V-Strom) δεν απενεργοποιείται και με δεδομένο ότι δεν είναι και από τα καλύτερα ABS ως προς τον τρόπο που επεμβαίνει, καθιστά το V-Strom μη κατάλληλο για εκτός δρόμου χρήση, εκτός κι αν μιλάμε για πατημένο χωματόδρομο, όπου πάς και με VW Passat. Ως προς το Tenere τώρα. Είναι ένα μηχανάκι που κοστίζει όσο ένα δικύλινδρο (με 130 ευρώ παραπάνω παίρνεις το νέο Transalp 700), ζυγίζει όσο ένα δικύλινδρο (6 κιλά βαρύτερο είναι το Transalp 700 χωρίς το ABS. Αλλωστε και το Tenere δεν έχει ABS) και αποδίδει πολύ λιγότερο από ένα δικύλινδρο, έχοντας μικρότερη ιπποδύναμη και ροπή. Οπότε εύλογα θα ρωτήσει κανείς: Για ποιό λόγο να πάρει κανείς το νέο Tenere; Επειδή γουστάρει να πάρει ένα ταξιδιάρικο και ικανό στο χώμα ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ on-off. Ο αγοραστής του Tenere είναι αυτός που θα αγόραζε το XT660R και θα το εξόπλιζε με ανεμοθώρακα, θα το φόρτωνε και θα πήγαινε μακριά από τον πολιτισμό. Μόνο που το μικρό ρεζερβουάρ του ΧΤ660R θέτει κάποια όρια στα μακρινά ταξίδια (ιδίως όταν δεν υπάρχουν πολλά βενζινάδικα, μιλάω εκ πείρας...). Εκεί "παίζει" η Yamaha με το νέο Tenere. Το αν το πέτυχε, είναι θέμα προτεραιοτήτων του καθενός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2008 1000? παραπάνω για 6 λίτρα παραπάνω ντεπόζιτο? Εμένα μου αρέσει το ΤΕΝΕΡΕ αλλά δεν κάνει απολύτως τιποτα παραπάνω από ότι το φαράγγι μου οπότε το βγάζω εκτός λίστας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AFTER 613 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2008 Εμενα το μονο που με χαλασε στο νεο tenere, ειναι το βαρος του Θα μπορουσα να συγχωρεσω την χαμηλη ιπποδυναμη, αλλα οχι το μεγαλο βαρος Παρολα αυτα, πολλες φορες το ''ματι'' φτανει για να κανεις μια επιλογη Και στο ματι, σιγουρα ειναι πιο απλος ενας μονοκυλινδρος απο εναν δικυλινδρο Ειναι πολυ ιδιαιτερο το κοινο που θα αγορασει tenere, αλλα πιστευω οτι καπια στιγμη θα βρει το δρομο του Εκτος και αν, αν και εχουν περασει πολλα χρονια απο την τελευταια, παμε για μια νεα ''πατατα'' Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karlos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2008 Παιδια θα το παρουν αυτοι που το εχουν καψουρα, για να τα τσεπωσει και η Yamaha (κλεφτες θα γινουν τα παιδια???) και αργοτερα -λογικα- θα ριξει την τιμη του στα επιπεδα ενος μονοκυλινδρου on-off διτροχου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2008 Παιδια θα το παρουν αυτοι που το εχουν καψουρα, για να τα τσεπωσει και η Yamaha (κλεφτες θα γινουν τα παιδια???) και αργοτερα -λογικα- θα ριξει την τιμη του στα επιπεδα ενος μονοκυλινδρου on-off διτροχου... συμφονω απολυτα, πιστευω οτι πολυ γρηγορα θα δουμε εναρμονισμο τις τιμης του με την υπολοιπη ευρωπη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
misentos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2008 Εγώ παιδιά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη κάποιου κατόχου (και μετά το ''στρώσιμο'') για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι ακριβό για μονοκύλινδρο συγκριτικά με τα υπόλοιπα (όσα παράγονται σε αυτήν την κατηγορία). Θεωρώ απαράδεκτο να μην έχει σχάρα και χούφτες με 7500(γιατί πλασάρεται και σαν τουριστικό μονοκύλινδρο). Επίσης όντας βαρύ, αφού γεμάτο ξεπερνά τα 200 κιλά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποκτήσει περισσότερη δύναμη. Αυτά...αλλά καλύτερα να ακούσουμε κάποιο παιδί που το έχει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2008 Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι ακριβό για μονοκύλινδρο συγκριτικά με τα υπόλοιπα (όσα παράγονται σε αυτήν την κατηγορία). Η κατηγορία (μονοκύλινδρα μεσαία on-off) έχει μόνο τρείς (3) προτάσεις και δεν υπερβάλλω. Yamaha Tenere 660, Yamaha XT660R και Aprilia Pegaso Trail. Τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει πια το ιστορικό Honda Dominator 650, ούτε το Suzuki Freewind 650, ούτε πλέον το Kawasaki KLR 650, ούτε το Suzuki DR 800 Big. Οι εταιρίες έχουν σχεδόν ξεχασμένη την πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία των μονοκύλινδρων on-off. Διάβασε αναλυτικά την άποψή μου εδώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
misentos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2008 Διάβασα την ανάλυσή σου κι έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά πιστεύω (υποκειμενικά πάντα) πως η τιμή του είναι αρκετά ψηλή. βέβαια δεν ξεχνάω και τα 9300(?)!!!!!!! που κόστιζε το dakar της ΒΜW (απαράδεκτη τιμή, έτσι?), λόγω ονόματος της εταιρείας. Έγινε η μοτοσυκλέτα είδος πολυτελείας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2008 Έγινε η μοτοσυκλέτα είδος πολυτελείας? Προτείνω στους συνδαιτυμόνες να μην απαντήσυμε γιατί το θέμα θα αποκτήσει άλλες 30 σελίδες και θα φρακάρει ο server... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisMelas0 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2008 Επιτέλους η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Tenere !!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
misentos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 Ρε παιδιά, θα παρακαλούσα τους κατόχους του 660 να μας έλεγαν λίγα παραπάνω πράγματα από τις εντυπώσεις τους. Είχα κάνει 80.000 km με ένα TENERE του '92 (γύρισα σχεδόν όλη την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ) και την είχα αγαπήσει αυτήν την μοτοσυκλέτα και παρόλο που έχω το DL το γλυκοκοιτάω το TENERE. 'Ισως επειδή δεν κάνω πλέον και πολλά ταξίδια και κινούμαι στην πόλη ως επί το πλείστον. Ευχαριστώ και καλά χιλιόμετρα σε όλους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 (τροποποιήθηκε) Ρε παιδιά, θα παρακαλούσα τους κατόχους του 660 να μας έλεγαν λίγα παραπάνω πράγματα από τις εντυπώσεις τους. Είχα κάνει 80.000 km με ένα TENERE του '92 (γύρισα σχεδόν όλη την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ) και την είχα αγαπήσει αυτήν την μοτοσυκλέτα και παρόλο που έχω το DL το γλυκοκοιτάω το TENERE. 'Ισως επειδή δεν κάνω πλέον και πολλά ταξίδια και κινούμαι στην πόλη ως επί το πλείστον. Ευχαριστώ και καλά χιλιόμετρα σε όλους. Θα σου απαντήσω καταρχήν (ως πανευτυχής κάτοχος ενός μαύρου TENERE, από ΤΑ650) με ένα post σε άλλο forum που είχα γράψει κάποια στιγμή καθώς και με τις εντυπώσεις μου τώρα: 1) Σήμερα έκανα κι εγώ το πρώτο μου τεστ ραϊντ της μηχανής εδώ στη Χίο. Καταρχήν να πω ότι ο αγοραστής είναι ένας φίλος μου 1.65 ύψος.Το μηχανάκι το έχουν χαμηλώσει με πατέντα στην επίσημη αντιπροσωπεία της YAMAHA με πατέντα και έτσι εγώ που έχω ύψος 1.75 πάτησα κάτω όταν το οδήγησα όπως πατάω στο ΤΡΑΝΣ650 που έχω!Μου είπαν ότι αφαίρεσαν δύο λαμάκια και έβαλαν δύο άλλα, αλλά δεν πολυκατάλαβα τί έκαναν ακριβώς για να σας το περιγράψω σωστά... Οδηγικά να αναφέρω ότι το οδήγησα αμέσως μετα από πολύωρη οδήγηση ΤΑ650.Λοιπόν ΔΕΝ περίμενα ποτέ ότι ένας μονοκύλινδρος κινητήρας θα έφτανε τόσο κοντά σε απόδοση έναν δικύλινδρο...!Πάντα ήμουν με μια ταχύτητα μείον στο κιβώτιο αλλά το μηχανάκι δεν βαρυγκομούσε ακόμα κι όταν προσπάθούσα να το οδήγήσω όπως οδηγώ το ΤΑ δηλαδή με μια ταχύτητα συν.Τραβούσε σχεδόν σαν δικύλινδρος!Απίστευτη λειτουργία!Είπα όμως σχεδόν σαν γιατί ΔΕΝ είναι δικύλινδρος...Αλλαγή πορίας έκανε για πλάκα!!! Το κιβώτιο ήταν τόσο μαλακό που δεν κατέβαλα καμία προσπάθεια για να αλλάξω σχέση!Τόσο μαλακό δεν το περίμενα!!!Απο πλευράς κάλυψης αέρα είχα την ίδια κάλυψη με του ΤΑ που του έχω βάλει την μεσαία ζελατίνα της καπα κι όχι την ψηλή.Πολύ καλή κάλυψη και δεν το περίμενα! Στο δρόμο είναι σταθερό σα βράχος.Τόσο όσο και το ΤΑ!Καταπίνει ανωμαλίες όπως το ΤΑ ή και καλύτερα...Ο κινητήρας του έιναι ζωντανός από την ώρα που θα βάλεις πρώτη και θα φύγεις!Άλλαξα όλες τις σχέσεις στις 3.000 στροφές με μεγιστη ταχύτητα αν δεν κάνω λάθος τα 82 χλμ και δεν σκόρτσαρε ο κινητήρας πουθενά!Ηλειτουργία του με εντυπωσίασε!Είναι απόλυτα γραμμική!Ο φιλος μου έχει χτ660r και το πρώτο πράγμα που μου είχε πει πριν το οδηγήσει έχοντας κάνει βόλτα το ΤΑ μου ήταν να ξεχάσω τη ροπή του ΤΑ γιατί το ΤΕΝΕΡΕ είναι μονοκύλινδρο....Όταν οδήγησε το ΤΕΝΕΡΕ έπαθε πλάκα (όπως κι εγώ μετά) από τον τρόπο απόδοσης της ροπής!Στα πλαίσια της μονοκύλινδρης λειτουργίας του αποκρινόταν σχεδόν όπως το ΤΑ!Το ωραίο είναι ότι συνήθησα τόσο γρήγορα και τόσο όμορφα πάνω στο μηχανάκι αυτό πού όταν ανέβηκα πάνω στο ΤΑ και πήγα να ξεκινήσω νόμιζα ότι προσπαθούσα να φύγω με δευτέρα...! Α!Τα φρένα του είναι τόσο καλά που και αυτά με εντυπωσίασαν.Η θέση οδήγησης φέρνει το σώμα πιο μπροστά από ότι το ΤΑ650 και λόγω σκαλοπατιού δε μπορείς να τοποθετήσεις το σώμα λίγο πιο πίσω (ισώς βέβαια να φταίει και το ότι οδηγώντας ένα μηχανάκι από το 2002 έχω συνηθήσει πάνω σε αυτό...). Από ποιότητα...Ξεχάστε τα BMW...Τόσο κάλη μιλάμε... Αν τελικά αποφασίσω να το πάρω (γιατί έφαγα κόλλημα με το μηχανάκι...) θα κάνω τα εξής πράγματα: Θα βάλω χούφτες touring της accerbis για καλύτερη προστασία των χεριών από τον αέρα και το κρύο. Φίλτρο Κ&Ν και εξάτμηση arrow.Ίσως και power and commander... Aν δεν κυκλοφορήσουν στην αγορά μπορεί να φτιάξω κάγκελα για να προσαρμόζονται πάνω τα σαμάρια της colori που έχω. Θα προσαρμώσω το magellan explorist 500 που έχω πάνω στο μηχανάκι. ΘΑ ΠΛΗΘΩ ΘΑ ΝΤΥΘΩ ΘΑ ΧΤΕΝΙΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΑ ΓΑΜΠΡΟΣ!!! 2)Η μηχανή είναι ακόμα πιο καλή.Ο κινήτηρας είναι ακόμα άστρωτος βέβαια αλλά για τη Χίο είναι τέλειος.Το πήρα με 7220 (πλήρωσα τα μεταφορικά αλλά όχι τις πινακίδες...).Αν θελήσεις να κάνεις ταξίδι το κάνεις πολύ πιο άνετα από το ΤΑ650.Τα φρένα του είναι πολύ ανώτερα από του ΤΑ650.Η κάλυψη από τον αέρα εντυπωσιακά καλή.Η σταθερότητα του ακόμα και σε ριπες ισχυρού αέρα πολύ καλή. Τα μόνα πράγματα που θα αλλάξω αργότερα είναι οι εξατμήσεις (μάλλον arrow θα βάλω), θα βάλω χούφτες, φίλτρο K&Ν, tank bag και κάγκελα κινητήρα.Επίσης θα βάλω καλύτερη λάμπα στον προβολέα γαι καλύτερη απόδοση το βράδυ και ίσως power & commander. Συγκριτικά με το ΤΑ μιας και ήμουν αλλά και είμαι ήρεμος οδηγός θα έκανα το ίδιο άνετα ένα ταξίδι με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και σταθερότητα.Αν είσαι στην επαρχία πάρτο.Στην Αθήνα θα είναι σαν να έχεις ένα ασφάλεστατο και οικονομικό παπί πολύ πιο ευέλικτο από αυτό που έχεις και εξίσου καλό σε ταξιδάκια (άνετα πάς στο Καρπενήσι π.χ.).Παρότι δεν του φαίνεται φορτώνεται... Η ευελιξία του είναι απίστευτη! Το μόνο που θα έχεις να συνηθίσεις θα είναι την λειτουργία του μονοκύλινδρου κινητήρα.Α!Όσο κι αν φανεί απίστευτο αυτό που θα γράψω το ΤΑ650 είχε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ κραδασμούς...! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 24 , 2008 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
misentos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Ευχαριστώ για την ενημέρωση φίλε. Μένω Αθήνα και η χρήση της μηχανής θα είναι περισσότερο δουλειά-σπίτι και μερικά ταξιδάκια που και που. Από αυτά που γράφεις πιστεύω ότι θα με καλύψει πλήρως. Για το μόνο που θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες είναι σχετικά με το τράβηγμα του κινητήρα στο ταξίδι. Θυμάμαι το παλιό TENERE που είχα ανέβαζε εύκολα μεχρι τα 130-140. Έχουμε καμιά βελτίωση στον τομέα αυτό? Αυτό το λέω επειδή είναι και πιο βαρύ (183kgr στεγνό) σε σχέση με το παλιότερο (168kgr). Δεν έχω οδηγήσει και το ΧΤ660 οπότε δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι. Πάντως έχω δει δικάβαλο ΧΤ660 να ανοίγει από 120 (πήγαινα δίπλα του με τα ίδια km) και το μηχανάκι ξεκόλλησε γρήγορα (μου άρεσε). Αν φορτώνει σχετικά εύκολα μέχρι τα 150-160 km (δηλαδή όπως το TRANSALP 650) δεν ακούγεται καθόλου άσχημο. Οπότε σε περιμένω και μετά το στρώσιμο. Πάντως από αυτά που έγραψες (καλό κιβώτιο,σταθερό στους ανέμους,γλυκιά ροπάτη λειτουργία) μου αρέσουν πολύ. Να είσαι γερός με πολλά καλά km. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 (τροποποιήθηκε) Ευχαριστώ για την ενημέρωση φίλε. Μένω Αθήνα και η χρήση της μηχανής θα είναι περισσότερο δουλειά-σπίτι και μερικά ταξιδάκια που και που. Από αυτά που γράφεις πιστεύω ότι θα με καλύψει πλήρως. Για το μόνο που θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες είναι σχετικά με το τράβηγμα του κινητήρα στο ταξίδι. Θυμάμαι το παλιό TENERE που είχα ανέβαζε εύκολα μεχρι τα 130-140. Έχουμε καμιά βελτίωση στον τομέα αυτό? Αυτό το λέω επειδή είναι και πιο βαρύ (183kgr στεγνό) σε σχέση με το παλιότερο (168kgr). Δεν έχω οδηγήσει και το ΧΤ660 οπότε δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι. Πάντως έχω δει δικάβαλο ΧΤ660 να ανοίγει από 120 (πήγαινα δίπλα του με τα ίδια km) και το μηχανάκι ξεκόλλησε γρήγορα (μου άρεσε). Αν φορτώνει σχετικά εύκολα μέχρι τα 150-160 km (δηλαδή όπως το TRANSALP 650) δεν ακούγεται καθόλου άσχημο. Οπότε σε περιμένω και μετά το στρώσιμο. Πάντως από αυτά που έγραψες (καλό κιβώτιο,σταθερό στους ανέμους,γλυκιά ροπάτη λειτουργία) μου αρέσουν πολύ. Να είσαι γερός με πολλά καλά km. Aυτό που μπορώ να πω είναι ότι ανέβάζει ικανοποιητικά μεχρι τα 120-130.Όμως ακόμα είμαι στο στρώσιμο...Το ΤΑ650 δεν ανέβαζε ικανοποιητικά μέχρι τα 150-160...Αντίθετα μάλιστα...Αυτά που γράφω τα αναφέρω σε σχέση με τη χρήση του ΤΑ650 που έκανα στην Αθήνα πριν 1,5 χρόνο (έμενα 12 χρόνια Αθήνα) και στις δυνατότητες που βλέπω ότι έχει το τωρινό.Το ΧΤ660 σε λειτουργία κινητήρα δεν έχει καμία σχέση με το ΤΕΝΕΡΕ...!Αν το αποφασίσεις πάντως βάλε φίλτρο και άλλαξε τελικό.Θα δεις μεγάλη βελτιωση γιατί από τη μέχρι τωρα χρήση καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να είναι αρκετά φιμωμένο.Α!Μέχρι τώρα είδα αυτονομία 300χλμ. B) Ευχαριστώ για τις ευχές.Επίσης! Αν τυχόν το αποφασίσεις μην ακούσεις τους γνωστούς ''ειδήμονες'' αλλά πράξε κατα βούληση.Εγώ άφησα δικύλινδρο και πηρα μονοκύλινδρο και είμαι τόσο ευχαριστημένος που είπα ότι αυτό το μηχανάκι έπρεπε να είχα τόσα χρόνια... Τροποποιήθηκε Αύγουστος 24 , 2008 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
misentos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Tι εννοείς ότι ο κινητήρας του ΧΤ660 δεν έχει καμία σχέση με του TENERE? O ίδιος κινητήρας της minarelli δεν είναι? Έχεις δίκιο για το ΤΑ650, αργούσε να ανεβάσει km... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Tι εννοείς ότι ο κινητήρας του ΧΤ660 δεν έχει καμία σχέση με του TENERE? O ίδιος κινητήρας της minarelli δεν είναι? Έχεις δίκιο για το ΤΑ650, αργούσε να ανεβάσει km... Άλλη χαρτογράφηση, άλλη λειτουργία ο ίδιος κινητήρας...Άμα οδηγήσεις ΧΤ660 και ΤΕΝΕΡΕ στρωμένο θα καταλάβεις.Είναι απίστευτο πώς 3 εταιρείες έχουν διαφοροποιήσει ένα κινητήρα ανάλογα με το μοντέλο τους τόσο πολύ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
misentos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Έχεις ακούσει αν το δίνει κάποιο μαγαζί για test ride? sorry που σε έχω πρήξει με τις ερωτήσεις. Καλό όμως είναι η ενημέρωση πριν κατασταλάξεις σε κάτι ε? Να σου πω την αλήθεια δεν έχω παράπονο από το DL αλλά είμαι και 1.90 και μ'αρέσουν τα ψηλά μηχανάκια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 (τροποποιήθηκε) Έχεις ακούσει αν το δίνει κάποιο μαγαζί για test ride? sorry που σε έχω πρήξει με τις ερωτήσεις. Καλό όμως είναι η ενημέρωση πριν κατασταλάξεις σε κάτι ε? Να σου πω την αλήθεια δεν έχω παράπονο από το DL αλλά είμαι και 1.90 και μ'αρέσουν τα ψηλά μηχανάκια. Θ α σου ταιριάξει και με το παραπάνω...Δεν γνωρίζω αλλά και πάλι δεν θα καταλάβεις πολλά...Έλα να κάνεις ένα τεστ ραιντ το δικό μου. :) Α! Καλά κάνεις και ρωτάς! Έτσι πρέπει... Τροποποιήθηκε Αύγουστος 25 , 2008 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fuji 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2008 Φίλε misentos, απλά θα σου 'λεγα μην αγοράσεις κάτι, αν δεν το οδηγήσεις πρώτα. Βρες οπωσδήποτε που κάνουν test-ride, και δες το αν σου ταιριάζει, όχι γιατί στο λέω εγώ ή κάποιος άλλος φίλος, αλλά γιατί ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου. Σ' εμένα μπορεί ν' αρέσει και να με βολεύει, σ' εσένα όχι. Ψάξ' το, γιατί δίνεις κι έναν σκασμό λεφτά... Απ' την άλλη, επειδή απ' ότι διάβασα, οι ανάγκες σου δεν απαιτούν σώνει και ντε, μια μοτο χωμάτινη (όπως πλασσάρεται το Tenere), δες και τον τομέα ασφάλεια. Και εξηγούμαι, το θέμα ABS δεν είναι για σνομπάρισμα. Οι εταιρείες που η μία μετά την άλλη, σιγά-σιγά το περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό των μοτο, κάτι ξέρουν. Θα αγόραζες σήμερα ένα αυτ/το χωρίς ABS κι αερόσακο; Πριν 10 χρόνια ίσως. Η τεχνολογία προχωράει, και αναγκαστικά ακολουθούμε, ιδίως αν είναι και προς ώφελός μας. Μια φορά να σου "κάτσει", θα σε γλυτώσει από τα πολλά δεινά που έπονται της σαβούρδας. Δες τι άλλο προτείνει ο ανταγωνισμός, οδήγησε και αποφάσισε. Αλλά προπαντός, οδήγησε το! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2008 Άραγε σε τι βάρος θα έφτανε αν είχε ΚΑΙ ABS? 190 κιλά? Πάλι καλά που στα 35 μου τα δάκτυλα μου προλαβαίνουν ακόμα τα μπλοκαρίσματα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fuji 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2008 Φίλε Mi-ka, το κακό μια φορά να γίνει, αρκεί. Και το μυαλό μας δε μπορεί να είναι πάντα 100% στην οδήγηση ... Πόσες φορές δεν έτυχε να οδηγείς και να σκέφτεσαι 1002 πράγματα; Τουλάχιστον 3 φορές μ' έχει βγάλει από κακοτοπιές σοβαρές το ABS. Και μην ακούσω το επιχείρημα "άμα είσαι έμπειρος οδηγός, δε το χρειάζεσαι..." Εσύ είσαι έμπειρος, ο παππούς όμως που θα σου πεταχτεί απ' τη διασταύρωση φάντης - μπαστούνι, αρκεί για να στείλει την εμπειρία σου για γρούβες ... Με την ασφάλειά μας δε κάνουμε συμβιβασμούς. Γνώμη μου ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2008 5 οι ιδιοκτητες. το πηρε ο καθηγητης μου κ εχει ξετρελαθει... απο δυνατοτητες δεν ξερω παντως απο εμφανιση το μαυρο καλο ειναι, ειδικα με τις πλαινες βαλιτσες αλουμινιου Κυκλοφορει με το τριβαλιτσο Πατρα;Γιατι ειδα χες καποιον... Ωραιο σε μαυρο οντως...(πιο ωραιο απο τα υπολοιπα χρωματα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2008 (τροποποιήθηκε) Φίλε misentos, απλά θα σου 'λεγα μην αγοράσεις κάτι, αν δεν το οδηγήσεις πρώτα. Βρες οπωσδήποτε που κάνουν test-ride, και δες το αν σου ταιριάζει, όχι γιατί στο λέω εγώ ή κάποιος άλλος φίλος, αλλά γιατί ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου. Σ' εμένα μπορεί ν' αρέσει και να με βολεύει, σ' εσένα όχι. Ψάξ' το, γιατί δίνεις κι έναν σκασμό λεφτά... Απ' την άλλη, επειδή απ' ότι διάβασα, οι ανάγκες σου δεν απαιτούν σώνει και ντε, μια μοτο χωμάτινη (όπως πλασσάρεται το Tenere), δες και τον τομέα ασφάλεια. Και εξηγούμαι, το θέμα ABS δεν είναι για σνομπάρισμα. Οι εταιρείες που η μία μετά την άλλη, σιγά-σιγά το περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό των μοτο, κάτι ξέρουν. Θα αγόραζες σήμερα ένα αυτ/το χωρίς ABS κι αερόσακο; Πριν 10 χρόνια ίσως. Η τεχνολογία προχωράει, και αναγκαστικά ακολουθούμε, ιδίως αν είναι και προς ώφελός μας. Μια φορά να σου "κάτσει", θα σε γλυτώσει από τα πολλά δεινά που έπονται της σαβούρδας. Δες τι άλλο προτείνει ο ανταγωνισμός, οδήγησε και αποφάσισε. Αλλά προπαντός, οδήγησε το! Σωστός!Άσχετα με το αν το έχω και είμι εξαιρετικά ευχαριστημένος το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να οδηγήσει αυτό που θέλει ν πάρει...Όπως έκανα κι εγώ άλλωστε με το ΤΕΝΕΡΕ ενός φίλου μου πρίν το αγοράσω.Συμφωνώ και για το ABS ειδικά για Αθήνα ΜΟΝΟ όμως αν λειτουργεί όπως αυτό της bmw ή της honda... Α!Στον εξοπλισμό τους τα αυτοκίνητα περιλαμβάνουν air condition ,ηλεκτρικά παράθυρα ραδιοcd κλπ.Δεν θα έπρεπε και στις μηχανές να δίνουν ανάλογα πράγματα...? Τροποποιήθηκε Αύγουστος 29 , 2008 από τον jpk chios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες