Jump to content
amiras

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ

Recommended Posts

ΕΧΩ ΤΟ FAZER 600 2005 KAI ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΙΜΕΣ .

ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΦΩΡΑΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒRIGESTONE BATLAX 020 RADIAL

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ

ΛΑΣΤΙΧΟΥ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σαν βάση θα χρησιμοποιήσεις τις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής RTFM που λένε :lol: Κι από κει και πέρα κάνεις κάποιες αυξομειώσεις αν χρειάζεται ώστε να βρεις την ιδανική για σένα και το μηχανάκι.

Σίγουρα οι σωστές πιέσεις αναλόγως των δρόμων που κινήσαι,παίζουν σημαντικό ρόλο στο κράτημα της μοτοσυκλέτας και στην ασφαλής συνεπώς οδήγησής της .

Ρίξε και δω μια ματιά για περισσότερα. http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=397

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημήτρη, το πιο σωστό είναι αυτό που λέει ο κατασκευαστής της μοτοσυκλέτας σου. Δες το manual. Α, και στο πίσω ψαλίδι έχει ένα ταμπελάκι που λέει τις σωστές πιέσεις :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά πιστεύω ότι οι πειραματισμοί σ' αυτά τα θέματα είναι το λιγότερο επικίνδυνοι.

Μόνο το μάνιουαλ μπορεί να σε βοηθήσει και να σου δώσει μια έγκυρη απάντηση.

Κάθε μηχανάκι έχει διαφορετικές πιέσεις στα ελαστικά του.

Και φυσικά η πίεση μετριέται πάντα με κρύα λάστιχα, για να αποφύγουμε αποκλίσεις λόγω αύξησης της θερμοκρασίας του αέρα και άρα διαστολής του και άρα αύξησης της πίεσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες τι προτείνει ο κατασκευαστης είτε στο αυτοκόλλητο στο ψαλίδι είτε στο βιβλιαράκι. Εφόσων φοράς και το μέγεθος ελαστικού που προτείνει η μαμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι λεει ο κατασκευαστής και απο κει και περα το παιζεις λιγο πανω, λιγο κατω συμφωνα με τους δρόμους που το πας!!! Μην αποκλεινεις ομως πολυ!!!!!!! -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εχμ ... δεν γράφει επάνω στο προφίλ του ελαστικού τα psi ή bar ?

:vv:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ,ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ 280 ΚP 42 ΠΙΕΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΩ.

ΕΝΩ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΛΕΝΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ 225 KPA [225KGF/CM2]

ΕΜΠΡΟΣ 33 ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩ 36

ΚΑΙ ΜΑΧ 90 ΚΙΛΑ 250ΚPA [250KGF/CM2]

EMΠΡΟΣ 36 ΚΑΙ ΠΙΣΩ 42

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΙΧΕ 36 ΕΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ 42.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΤΙΝΟΙ .

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟ. :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ,ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ 280 ΚP 42 ΠΙΕΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΩ.

ΕΝΩ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΛΕΝΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ 225 KPA [225KGF/CM2]

EMΠΡΟΣ 36 ΚΑΙ ΠΙΣΩ 42

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΙΧΕ 36 ΕΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ 42.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΤΙΝΟΙ .

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟ. :kaaaala:

Οντως..εδω υπαρχει προβλημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εχμ ... δεν γράφει επάνω στο προφίλ του ελαστικού τα psi ή bar ?

Τα λάστιχα γράφουν τις μέγιστες τιμές που μπορείς να βάλεις.Από κει και μετα BOOMMMM!!!

EMΠΡΟΣ 36 ΚΑΙ ΠΙΣΩ 42

Mήπως κάτι δεν μας λες καλά εδώ? :think:

Δεν μπορεί να σου λέει το μάνουαλ ότι με πάνω από 90 κιλά να βάζεις 33-36 και με μάξιμουμ 90 κιλά να βάζεις 36-42!!! Δεν στέκει.

Εγώ πιστεύω εννοεί ότι μόνο με τον οδηγό είναι 33-36 και με δικάβαλο και αποσκευές 36-42.

Αν είσαι μόνο εσύ και φορτωμένος με αποσκευές παίζεις κάπου στην μέση 34,5-39

Τουλάχιστον τα περισσότερα μάνουαλ δίνουν τρείς πιέσεις.Μία για μονοκάβαλος,μία για δικάβαλος και μία για φουλ φορτίο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα λάστιχα γράφουν τις μέγιστες τιμές που μπορείς να βάλεις.Από κει και μετα BOOMMMM!!!

Mήπως κάτι δεν μας λες καλά εδώ? :think:

Δεν μπορεί να σου λέει το μάνουαλ ότι με πάνω από 90 κιλά να βάζεις 33-36 και με μάξιμουμ 90 κιλά να βάζεις 36-42!!! Δεν στέκει.

Εγώ πιστεύω εννοεί ότι μόνο με τον οδηγό είναι 33-36 και με δικάβαλο και αποσκευές 36-42.

Αν είσαι μόνο εσύ και φορτωμένος με αποσκευές παίζεις κάπου στην μέση 34,5-39

Τουλάχιστον τα περισσότερα μάνουαλ δίνουν τρείς πιέσεις.Μία για μονοκάβαλος,μία για δικάβαλος και μία για φουλ φορτίο.

ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ UP TO 90KG 33-36

KAI 90KG 36 -42

KAI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΗ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ ΩΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚ 833,

ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ FAZER ΘΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΕΒΕΩΣΕΙ.

ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ? :sorry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:rtfm:Read The Fucking Manual! :D

Το the fucking manual που μολις προσφατα το διαβασα λεει :

με φορτιο μεχρι 90 κίλα : 33 εμπρος και 36 πίσω

με φορτιο μεχρι απο 90 μερχι 185 κίλα: 36 εμπρος και 42 πίσω

γρηγορη οδηγησει : 33 εμπρος και 36 πίσω

βαιβαια η μετρησεις πρεπει να γινονται με κρυα λαστιχα

<_< <_<

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΕΧΩ ΤΟ FAZER 600 2005 KAI ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΙΜΕΣ .

ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΦΩΡΑΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒRIGESTONE BATLAX 020 RADIAL

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ

ΛΑΣΤΙΧΟΥ.

Εχεις δίκιο που απορείς...

Τώρα τελευταία οι κατασκευαστές προσπαθούν να τυποποιήσουν το 42-36 που όμως (αν και δεν το γράφουν) είναι η μέγιστη συνιστώμενη πίεση για δικάβαλλος και μεγάλες ταχύτητες...Παίζουν και διάφορα νομικά θέματα και προσπαθούν να εξασφαλιστουν από ενδεχόμενη υπερθέρμανση και αστοχία ελαστικού λόγω μικρής πίεσης-μεγάλου φορτιού και συνεχόμενης μεγάλης ταχύτητας ταξιδιού...

Λογικά το 42-36 θα το χρησιμοποιήσεις μόονο σε δικαβαλλιά ή πλήρες φορτίο και μεγάλες ταχύτητες στην Εθνική...Στην πράξη στο δικό σου μηχανάκι μια πίεση της τάξης του 37-38 πίσω και 32-33 μπροστά θα σου δώσει καλύτερη πρόσφυση και πιο γρήγορα ζέσταμα...

Αν κυκλοφορείς με 42-36 και με όχι ολοκαίνουργια λάστιχα, θα γλυστράς πάντα και παντού....

Τροποποιήθηκε από τον THEOD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εχεις δίκιο που απορείς...

Τώρα τελευταία οι κατασκευαστές προσπαθούν να τυποποιήσουν το 42-36 που όμως (αν και δεν το γράφουν) είναι η μέγιστη συνιστώμενη πίεση για δικάβαλλος και μεγάλες ταχύτητες...Παίζουν και διάφορα νομικά θέματα και προσπαθούν να εξασφαλιστουν από ενδεχόμενη υπερθέρμανση και αστοχία ελαστικού λόγω μικρής πίεσης-μεγάλου φορτιού και συνεχόμενης μεγάλης ταχύτητας ταξιδιού...

Λογικά το 42-36 θα το χρησιμοποιήσεις μόονο σε δικαβαλλιά ή πλήρες φορτίο και μεγάλες ταχύτητες στην Εθνική...Στην πράξη στο δικό σου μηχανάκι μια πίεση της τάξης του 37-38 πίσω και 32-33 μπροστά θα σου δώσει καλύτερη πρόσφυση και πιο γρήγορα ζέσταμα...

Αν κυκλοφορείς με 42-36 και με όχι ολοκαίνουργια λάστιχα, θα γλυστράς πάντα και παντού....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ 37-38ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ32-33 ΕΜΠΡΟΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ . :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα