GoodBye 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2007 Καταρχήν να χαιρετήσω όλους στο φορουμ μιας και είναι η πρώτη φορά που ποστάρω . Χθές αγόρασα από αντ/πεια της yamaha στην Θεσ/νικη λάδια 3l Υamalube 4 20-50(ημισυνθετικά). Τα πλήρωσα 14 ευρώ το λίτρο , δηλ 42 ευρώ σύνολο. Μου φάνηκε τσουχτερή η τιμή . Σήμερα κοιτώντας τιμολόγιο του μαίου από προηγούμενο σέρβις διαπίστωσα ότι τα ίδια λάδια τα είχαν χρεώσει 12.50 το ένα . Σίγουρα την Δευτέρα θα περάσω από εκεί για διευκρινήσεις . Μήπως μπορεί να μου πεί καποιος που κάνει τα σέρβις σε αντ/πεια της Yamaha πόσο του τα χρεώνουν ? Και μία τελευταία ερώτηση , γιατί ενώ το σερβις μάνιουαλ λέει 20-40 στην ελλάδα η αντιπροσωπεία έχει δέν τα φέρνει και χρησιμοποιεί 20-50? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2007 Καλώς ήρθες ..... Για ημισυνθετικό, και Rock oil, τα βλέπω ... λίγο τσιμπημένα .... (μια και βάζω τα συνθετικά motul στα 13 ? το λίτρο). Σε ποιά αντιπροσωπεία έγινε ; ανατολικά, κέντρο ή δυτικά ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GoodBye 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2007 Κέντρο !(Θεσ/νικη) Δεν ξέρω άν επιτρέπεται να πω ακριβώς σε ποια ! Θα περιμένω την Δευτέρα να μου απαντήσουν οι ίδιοι , θα περάσω από εκεί . Σήμερα το πρωί που έπερνα ήταν κλειστά . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GoodBye 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2007 Κι 'όμως , σήμερα πήρα τιμές και από άλλες αντ/πεις της μαμάς γιαμάχα και το λίτρο κάνει 14 ευρώ . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2007 Κι 'όμως , σήμερα πήρα τιμές και από άλλες αντ/πεις της μαμάς γιαμάχα και το λίτρο κάνει 14 ευρώ . Yamalube? Γιατί δεν τα αγοράζεις μόνος σου από αλλού και πήγαινε τους τα να στα αλλάξουν στο σέρβις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Μεγάλο το θέμα των λαδιών, τι γράφουν τα manuals και τι κάνουν οι αντιπροσωπείες. Φαντάζομαι πως 20w-40 δεν βρήκαν εύκολα οπότε σου βάζουν 20w-50 – εύκολη λύση αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Εγώ θα προτιμούσα 10w-40 για λιγότερες φθορές στο ξεκίνημα. Αν θέλετε να δείτε τιμές www.trade-wind.gr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Παιδιά...τα 10-40 δεν κάνουν για τις θερτμοκρασίες της Ελλάδας.Ή αν προτιμάτε κάνουν από Οκτώμβρη-Νοέμβρη μέχρι Μάρτη-Απρίλη.Τους ζεστούς μήνες Από Μάιο δηλαδή έχως και Οκτώβριο θες 20-50 για να έχεις σωστή λίπανση. Από πότε ρε Μεσαστου το λάδι προκαλεί φθορές? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasos514 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Μεγάλο το θέμα των λαδιών, τι γράφουν τα manuals και τι κάνουν οι αντιπροσωπείες. Φαντάζομαι πως 20w-40 δεν βρήκαν εύκολα οπότε σου βάζουν 20w-50 – εύκολη λύση αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Εγώ θα προτιμούσα 10w-40 για λιγότερες φθορές στο ξεκίνημα. Αν θέλετε να δείτε τιμές www.trade-wind.gr Σωστά λέει ! σε έναν υδροψηκτο κινητήρα , η θερμοκρασία είναι πάνω-κάτω σταθερή , στους 96-98 βαθμούς ! δεν χρειάζεται παχύτερο λαδί ! Το 10w-40 ανεβάζει αρκετά πιο γρήγορα πίεση στο ξεκίνημα , όπου γίνονται οι περισσότερες φθορές ! Για αυτό η τάση είναι λεπτότερα λάδια , και μικρότερα φίλτρα λαδιού ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Το 90% τις φθοράς –ίσως και περισσότερο αν οι αποστάσεις είναι μικρές – προκαλείται τα πρώτα 20 λεπτά που απαιτούνται μέχρι να ζεσταθεί πλήρως ο κινητήρας και τα λάδια. Όλα τα λάδια – κάθε ρευστότητας – είναι πολύ παχιά στο ξεκίνημα. Αντιγράφω από εδώ http://www.ferrarichat.com/forum/showthread.php?t=136604 I am running a 30 wt. oil in my Enzo (the book says I have to use the 60 wt. Shell oil) but I only drive around town. I have shown on multiple occasions that driving around town with a thinner oil results in less wear according to used oil analysis than running a thicker oil in the same engine. Do a search for my analysis at BobIsTheOilGuy. a thinner oil may decrease wear compared to a thicker oil in some applications. Oil recommendations by manufacturers are averages and can be optimized by analysizing individual usage and conditions. Εμένα προσωπικά το Motor Oil Basics από εδώ http://ferrarichat.com/forum/faq.php?faq=n...q_haas_articles με έπεισε και – μιας και δεν κάνω χρήση πίστας ή σκίσιμο συνέχεια – έγινα υπέρμαχος των ψιλών λαδιών. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Σωστά λέει ! σε έναν υδροψηκτο κινητήρα , η θερμοκρασία είναι πάνω-κάτω σταθερή , στους 96-98 βαθμούς ! δεν χρειάζεται παχύτερο λαδί ! Το 10w-40 ανεβάζει αρκετά πιο γρήγορα πίεση στο ξεκίνημα , όπου γίνονται οι περισσότερες φθορές ! Για αυτό η τάση είναι λεπτότερα λάδια , και μικρότερα φίλτρα λαδιού ! Ξεχάστηκα ρε συ...νόμιζα πως είχε BMW :P Το 90% τις φθοράς –ίσως και περισσότερο αν οι αποστάσεις είναι μικρές – προκαλείται τα πρώτα 20 λεπτά που απαιτούνται μέχρι να ζεσταθεί πλήρως ο κινητήρας και τα λάδια. Όλα τα λάδια – κάθε ρευστότητας – είναι πολύ παχιά στο ξεκίνημα. Αντιγράφω από εδώ http://www.ferrarichat.com/forum/showthread.php?t=136604 Εμένα προσωπικά το Motor Oil Basics από εδώ http://ferrarichat.com/forum/faq.php?faq=n...q_haas_articles με έπεισε και – μιας και δεν κάνω χρήση πίστας ή σκίσιμο συνέχεια – έγινα υπέρμαχος των ψιλών λαδιών. Σόρρυ ρε...παρέβλεψα το γεγονός ότι δεν έχετε BMW :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasos514 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Σόρρυ ρε...παρέβλεψα το γεγονός ότι δεν έχετε BMW :P :D εγω BMW εχω .... αλλα θεωρο το 10w40 ημισυνθετικο αυτοκινητελαιο καταληλοτερο απο ενα ορηκτο 20w-50 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Βασικά το ''δουλεύεις'' λάθος το θέμα απο την αρχή. Για Fazer 600 αλλά και 1000 μόνο Motul 5100 ή Μobil 1 ημισυνθετικό. Τώρα για το Yamalube η τιμή είναι λογική εάν αναλογιστείς οτι πάς και σε εξουσιοδοτημένο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Από θερμοκρασίες πόσο ανεβάζουν οι BMW – μιας και έγινε θέμα; (και πάντα μου αρέσει η GS, ειδικά η 1200) Ίσως τα ποιο ακριβά λάδια για μοτο http://www.trade-wind.gr/index.php?co=prod...&cat_id=114 Δείτε κάτω κάτω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasos514 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Από θερμοκρασίες πόσο ανεβάζουν οι BMW – μιας και έγινε θέμα; (και πάντα μου αρέσει η GS, ειδικά η 1200) Με την δικιά μου , ( GS 1100 ) δεν είχα ποτέ πρόβλημα , μια φορά μόνο , που μπλοκαρίστηκα σε κίνηση με βαλίτσες , καλοκαίρι και δεν μπορούσα να ξεφύγω , ο δείκτης θερμοκρασίας προσεγκησε το κόκκινο , χωρίς να μπει . Σε νορμάλ καθημερινή χρήση – βόλτες off road , trail raid , κανένα πρόβλημα !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Eμένα πάντα όσο και να ζεσταθεί μένει δυό μπάρες κάτω από το κόκκινο.Τώρα σε πόσους βαθμούς αντιστοιχούν αυτές οι μπάρες θα σας γελάσω.Ίσως να μπορεί να μας πει κάποιος που έχει βάλει θερμομετρο λαδιού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xampos 4.554 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 μ@λακιες πολυ ακριβα τα πηρες εδω βρισκεις 10 ευρω το λιτρο τα ημυσυνθετικα τα μοτουλ εγω παντως ψωνιζω απο εδω αρκετα ποιο φτηνα απο τα μαγαζια 6 λθτρα μοτουλ 5100 ημησυνθετικο 15-50 στα 39 ευρω πως σας φαινεται την στιγμη ποου θα τα επερνα 65 ευρω απο θεσσαλονικη ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Και μία τελευταία ερώτηση , γιατί ενώ το σερβις μάνιουαλ λέει 20-40 στην ελλάδα η αντιπροσωπεία έχει δέν τα φέρνει και χρησιμοποιεί 20-50? Για το θεμα αυτο με το λαδι αν ειναι 20-50 μην ανησυχεις, το μανουαλ αναφερει μονο το 20-40; Ως συνηθως τα μανουαλ αναφερουν 4-5 διαφορετικες ρευστοτητες γιατι δεν εχουν ολες οι χωρες τις ιδιες θερμοκρασιες, τα νουμερα αυτα εχουν να κανουν με τις θερμοκρασιες περιβαλλοντος που αντεχει το καθε λιπαντικο. Τωρα για την τιμη μου φαινονται πολλα μιας και εγω εβαζα ημισυνθετικο motul με 8,5 ευρω απο την suzuki. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2007 Eμένα πάντα όσο και να ζεσταθεί μένει δυό μπάρες κάτω από το κόκκινο.Τώρα σε πόσους βαθμούς αντιστοιχούν αυτές οι μπάρες θα σας γελάσω.Ίσως να μπορεί να μας πει κάποιος που έχει βάλει θερμομετρο λαδιού. Και μενα, που εχει απλα "μπαρες" δεν ξερω ακριβως τη θερμοκρασια, αλλα ποτε! δεν μου εχει ανεβει κοντα στο "κοκκινο" , ουτε σε μποτιλιαρισμα!(Χρησιμοποιω απλο ορυκτελαιο 20-50) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες