taksidiotis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2007 (τροποποιήθηκε) ενα δυσκολο ερωτημα εχω να υποβαλω σχετικα με 2 αρκετα καταξιωμενες μηχανες. ποια απο τις 2 αυτες μηχανες πιστευετε οτι ειναι καλυτερη? Τροποποιήθηκε Αύγουστος 24 , 2007 από τον taksidiotis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2007 Πολυδιαστατο ερωτημα . Ας τολμήσω μια συγκριση . Off χαρακτηρας : KTM (καθαρή νίκη) Οn χαρακτήρας : BMW (με μικρή διαφορά) Απόδοση κινητηρα:ΚΤΜ (καθαρη νικη) Απόδοση φρενων-πλαισίου: Ισοπαλία Αξιοπιστία : BMW (με μικρη διαφορά) Value for money : ΚΤΜ (με μικρή διαφορά) Μεταπώληση : BMW (καθαρη νίκη) Fun χαρακτήρας: ΚΤΜ (καθαρή νίκη) Κόστος συντήρησης : BMW (με μικρη διαφορά) Για μενα δεν τιθεται θέμα , ποιο ειναι το καλύτερο . Το Θεμα μας ειναι τι θελεις να κανεις .Εγω πάντως αποφάσισα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2007 το "καλυτερη" ειναι αρκετά ασαφες... σε καποιους τομείς (π.χ. off) υπερτερει η ΚΤΜ και σε άλλους (π.χ. αξιοπιστια) υπερτερει η BMW... και βεβαια διαφωνω με καποια απο αυτα που γραφει ο φιλος Καρλος, παραπανω, αλλά λογικό ειναι ο καθε ένας να εχει δει-αντιμετωπισει-διαβασει διαφορετικα πραγματα... εχει ξαναπαιξει το θέμα http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=4283 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2007 Πολυδιαστατο ερωτημα . Ας τολμήσω μια συγκριση . Off χαρακτηρας : KTM (καθαρή νίκη)ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ! αλλα, ναι, ετσι ειναι..Οn χαρακτήρας : BMW (με μικρή διαφορά) Απόδοση κινητηρα:ΚΤΜ (καθαρη νικη)ΧΜΜΜΜΜΜ!!... :P Απόδοση φρενων-πλαισίου: Ισοπαλία ΕΛΕΟΣ!!!! Αξιοπιστία : BMW (με μικρη διαφορά) Value for money : ΚΤΜ (με μικρή διαφορά) Μεταπώληση : BMW (καθαρη νίκη) Fun χαρακτήρας: ΚΤΜ (καθαρή νίκη) Κόστος συντήρησης : BMW (με μικρη διαφορά) Για μενα δεν τιθεται θέμα , ποιο ειναι το καλύτερο . Το Θεμα μας ειναι τι θελεις να κανεις .Εγω πάντως αποφάσισα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Νομίζω είναι ο ίδιος, και κατέληξε σε BMW, προς το παρόν : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s...;threadid=44137 http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s...;threadid=45082 Παλιό αλλά επίκαιρο : άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
haris 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Καλές μοτοσυκλέτες και οι δυο με την ΚΤΜ να υπερτερει στα χωματινα τερεν και την BMW να είναι πιο αξιόπστη και πιο βολική σε ταξίδι (λόγω ευκολίας στο φόρτωμα κτλ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
950adv 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Σταματηστε πια την παπαρια με την ευκολια στο φορτωμα της BMW εναντι στα ΚΤΜ, μην τα μπερδευετε με τα ξερα KTM που ανοιγουν μονοπατια. Δυστυχως δεν εβγαλα φωτο απο τις φετεινες διακοπες για να δειτε για τι μιλαμε, 2 ατομα, τριπλετα με εξτρα τσαντες και tangbag. Στην τελικη αν θες να κουβαλας το σπιτι σου, παρε ενα navara... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
haris 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να φορτώσεις το ΚΤΜ ή όχι. Απλά το ΒΜW φορτώνεται πολύ πιο΄εύκολα και φορτωμένο ταξιδεύει καλύτερα. Ακόμα να σου πω ότι την ΚΤΜ την έκαναν γνωστή αυτά τα ξερά μοντέλα. Εξάλλου οι περισσότεροι ΚΤΜάδες γι αυτό την προτειμούν. Γιατί μπορεί να ανοίγει μονοπάτια B) .Αν ήθελαν κάτι άλλο θα προτειμούσαν την BMW :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Η συνολικοτερη φιλοσοφια της BMW ειναι σαφως περισσοτερο προσανατολισμενη στο ταξιδι.. Περα απο την μεγαλυτερη και ανετοτερη ικανοτητα για φορτωμα (επηρεαζομενη λιγοτερο απ'αυτο στο ταξιδι) ειναι η ανεση της σελας, η διαμετρος των τροχων, οι αναρτησεις (τυπος και διαδρομες) ο αξονας κλπ.. απο την αλλη, το ΚΤΜ, σαφως πιο "πολεμικο" στοχευει μονο του (χωρις αντιπαλο) στην off-road αναζητηση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
morfeas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 άμα εισαι χωματερος....κτμ.... άμα εισαι πολύδιαστατος.....μακραν bmw..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
950adv 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Συγνωμη ρε αδερφια, αλλα πως ακριβως οριζεται η μεγαλυτερη και ανετωτερη ικανοτητα για φορτωμα;; :think: Επισης αν δεν εχει αναρτηση το ΚΤΜ ποια αλλη μηχανη παραγωγης εχει;; :think: Δεν εχω οδηγησει φορτωμενο BMW1200 (μονο το παλιο μου Dakar) αλλα το KTM μου που το οδηγησα, δε με προβληματισε καθολου σε ολες τις μορφες τερεν. Και κατι τελευταιο, δε θεωρω τον εαυτο μου χωματερο, ισα-ισα μαλλον το αντιθετο και μαλιστα παω παντου απροβληματιστα και πολυ ανετα (η σελα παιδια ειναι κατι που αλλαζει, άλλα πραγματα δεν αλλαζουν) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 άλλα πραγματα δεν αλλαζουν) Όπως? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 (τροποποιήθηκε) Συγνωμη ρε αδερφια, αλλα πως ακριβως οριζεται η μεγαλυτερη και ανετωτερη ικανοτητα για φορτωμα;; :think: Ανεση στο φορτωμα ξεφορτωμα (Το GS ΔΕΝ! χρειαζεται καγκελα) και μετωπικη επιφανεια, χωρις απωλεια στους χωρους! (Μην ξεχνας οτι το BMW, ειναι η μονη μηχανη της κατηγοριας δοκιμασμενη σε αεροδυναμικη σηραγγα!) ;) Επισης αν δεν εχει αναρτηση το ΚΤΜ ποια αλλη μηχανη παραγωγης εχει;; :think: Το θεμα ειναι, εν προκειμενω, η συμπεριφορα της αναρτησης με φορτιο σε ψηλες ταχυτητες, καθως και οι μεταβολες της γεωμετριας, λογω ακριβως των περισσοτερο "χωματινων" αναρτησεων! Δεν εχω οδηγησει φορτωμενο BMW1200 Εγω το εχω οδηγησει, και οχι μια φορα, με τριπλετα και συναναβατη μεχρι την τελικη του (210+) και σε πληροφορω οτι και "βραχος" ηταν στο δρομο και τα φρενα του (σ'αυτην την ταχυτητα) Α-Γ-Κ-ΥΡ-Ε-Σ! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 27 , 2007 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
950adv 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Όπως? Καταρχην το σχολιο εγινε γιατι βαρεθηκα να ακουω τις ιδιες "δηλωσεις" με τον ιδιο παντα στοχο: γιατι προσπαθουμε να "υποβαθμισουμε" επιλογες αλλων μοσυκλετιστων, προβαλοντας ισχυρισμους οπως αυτους που υπαρχουν παντα στα μαχιμα τοπικ "ΚΤΜ εναντίον όλων των υπολοιπων"; Αυτη ηθελα να παρω αυτη πηρα, αν θελει ο οποιοδηποτε πολυθρονα με ροδες για να ταξιδευει και μια καλαθουνα απο διπλα για να την φορτωνει, ας τα παρει...γιαιτ πρεπει να μας πρηζει οτι "την πηρα γιατι ολες οι αλλες ειναι βαριες-ελαφριες, δε φορτωννται καλα με 100 κιλα επιπλον του προτεινομενου βαρους, ειναι κοντες-ψηλες, χαλανε-δε χαλανε" κ.ο.κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ στα δικα μου μετρα και γουστα, η μηχανη μου φορτωνεται οσο & ΟΠΩΣ θελω για ειμαι ανετα και με παει οπου θελω, τι αλλα να ζητησω ρε παιδια; Φετος το καλοκαιρι με πηγε παντου: Αμοργο, Τηνο, Κατερινη, Χαλικιδικη αγογγιστα. Παραλιγο να ξεχασω γιατι σου γραφω ρε ALX, sorry Πραγματα που δεν αλλαζουν: κινητηρας, πλαισιο, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα). Ολα τα υπολοιπα οπως αναρτησεις-φρενα και κατ' επεκταση μερος της γεωμετριας μπορουν να αλλαξουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Καταρχην το σχολιο εγινε γιατι βαρεθηκα να ακουω τις ιδιες "δηλωσεις" με τον ιδιο παντα στοχο: γιατι προσπαθουμε να "υποβαθμισουμε" επιλογες αλλων μοσυκλετιστων, προβαλοντας ισχυρισμους οπως αυτους που υπαρχουν παντα στα μαχιμα τοπικ "ΚΤΜ εναντίον όλων των υπολοιπων"; Αυτη ηθελα να παρω αυτη πηρα, αν θελει ο οποιοδηποτε πολυθρονα με ροδες για να ταξιδευει και μια καλαθουνα απο διπλα για να την φορτωνει, ας τα παρει...γιαιτ πρεπει να μας πρηζει οτι "την πηρα γιατι ολες οι αλλες ειναι βαριες-ελαφριες, δε φορτωννται καλα με 100 κιλα επιπλον του προτεινομενου βαρους, ειναι κοντες-ψηλες, χαλανε-δε χαλανε" κ.ο.κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ στα δικα μου μετρα και γουστα, η μηχανη μου φορτωνεται οσο & ΟΠΩΣ θελω για ειμαι ανετα και με παει οπου θελω, τι αλλα να ζητησω ρε παιδια; Φετος το καλοκαιρι με πηγε παντου: Αμοργο, Τηνο, Κατερινη, Χαλικιδικη αγογγιστα. Παραλιγο να ξεχασω γιατι σου γραφω ρε ALX, sorry Πραγματα που δεν αλλαζουν: κινητηρας, πλαισιο, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα). Ολα τα υπολοιπα οπως αναρτησεις-φρενα και κατ' επεκταση μερος της γεωμετριας μπορουν να αλλαξουν. "Παρτο αλλοιως".. Κανεις δεν εχει διαθεση να υποβαθμισει την επιλογη κανενος..Απλα ο καθενας εχει διαφορετικες προτεραιοτητες κριτηρια και εκτιμησεις!.. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
950adv 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 @black_hawk Γιατι, ποιος ειπε οτι το ΚΤΜ χρειαζεται καγκελα για να φορτωθει; Να με συγχωρεσεις αλλα μια πολυ-ρυθμιζομενη αναρτηση μου δινει μια παραπανω αισθηση ασφαλεις απο μια προφορτιση ελατηριου. Η οδηγηση με τριπλετα, φουλ φορτωμα και συνεπιβατη στα 210+, δε με ενδιαφερει ουτε την προτεινω...οι νομοι της φυσικης ισχυουν δυστυχως για ολους μας φιλε. Με ελεγχομενο και αναμενομενο φρεναρισμα ολες οι μηχανες σταματανε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
950adv 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 "Παρτο αλλοιως".. Κανεις δεν εχει διαθεση να υποβαθμισει την επιλογη κανενος..Απλα ο καθενας εχει διαφορετικες προτεραιοτητες κριτηρια και εκτιμησεις!.. ;) Σε αυτο συμφωνω απολυτα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Συγνωμη , τι παραπάνω εχουν οι αναρτήσεις του BMW από τις WP του ΚΤΜ , ωστε να θεωρούνται καλύτερες για τη διατηρηση της συμπεριφοράς σε φόρτωμα? Αντί να λέμε ότι το ΚΤΜ εχει μακράν τις καλύτερες αναρτήσεις από οποιοδηποτε αλλο μηχανακι στην κατηγορία και από τα περισσότερα ανεξαρτήτως κατηγορίας , μας προέκυψαν οι αναρτήσεις των BMW ως κορυφαίες ? Να σταματήσουν τότε οι πωλήσεις WP και Ohlins ως aftermarket και να πουλάνε BMW αναρτήσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Συγνωμη , τι παραπάνω εχουν οι αναρτήσεις του BMW από τις WP του ΚΤΜ , ωστε να θεωρούνται καλύτερες για τη διατηρηση της συμπεριφοράς σε φόρτωμα? Αντί να λέμε ότι το ΚΤΜ εχει μακράν τις καλύτερες αναρτήσεις από οποιοδηποτε αλλο μηχανακι στην κατηγορία και από τα περισσότερα ανεξαρτήτως κατηγορίας , μας προέκυψαν οι αναρτήσεις των BMW ως κορυφαίες ? Να σταματήσουν τότε οι πωλήσεις WP και Ohlins ως aftermarket και να πουλάνε BMW αναρτήσεις Μιλαμε για τη συμπεριφορα των μεγαλυτερων αναρτησεων σε συνθηκες ταξιδιου με φορτιο, και εκει οι μετατοπισεις φορτιου ειναι μεγαλυτερες, οτι και να΄ναι.. (Η φυσικη εχει τους νομους της..) Εκει που υπερτερουν σ'ενα τεραιν,(χωμα) υστερουν σ'ενα αλλο (δρομος) Εξ'αλλου, η BMW, Ohlins φοραει και οχι "BMW"! :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Εγώ θα πώ απλώς πως αν διέσχιζα βουνά, χωριά, χώρες, Ηπείρους κλπ η μηχανή που θα με έκανε να νιώθω πιο άνετα οτι δεν θα με προδώσει πουθενά είναι μια.. 1150GS(θα έψαχνα μια καλή μεταχειρισμένη) Για κάποιο λόγο ούτε το KTM και ούτε το 1200GS θα με άφηναν τόσο ήσυχο οτι δεν θα μείνω στην μέση του πουθενά (καθαρά δική μου λογική έτσι, όπως τα νιώθω τα 2 μοντέλα) Αν έπρεπε να διαλέξω όμως μια απο τις 2 θα έπαιρνα: KTM (αν δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με λεφτά, για χώμα σίγουρα περισσότερο και γιατί συνολικά μου φαίνεται πολύ πιο διασκεδαστική) BMW(αν ήθελα να δω λίγο περισσότερο σαν επένδυση τα λεφτά μου και αν προσανατολιζόμουνα πιο πολύ σε ταξίδια ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 διαμετρος των τροχων ΒΜW Front tyre dimensions: 110/80-R19 Rear tyre dimensions: 150/70-R17 KTM Front tyre dimensions: 90/90-21 Rear tyre dimensions: 150/70-18 Μήπως καταλαβα λάθος ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 ΒΜW Front tyre dimensions: 110/80-R19 Rear tyre dimensions: 150/70-R17 KTM Front tyre dimensions: 90/90-21 Rear tyre dimensions: 150/70-18 Μήπως καταλαβα λάθος ? Πολυ σωστα καταλαβες! ΑΥΤΟ ΛΕΩ!! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Μιλαμε για τη συμπεριφορα των μεγαλυτερων αναρτησεων σε συνθηκες ταξιδιου με φορτιο, και εκει οι μετατοπισεις φορτιου ειναι μεγαλυτερες, οτι και να΄ναι.. (Η φυσικη εχει τους νομους της..) Εκει που υπερτερουν σ'ενα τεραιν,(χωμα) υστερουν σ'ενα αλλο (δρομος) Εξ'αλλου, η BMW, Ohlins φοραει και οχι "BMW"! :P Σε αυτές τις συνθήκες , όπως τις περιγράφεις , οι ''BMW'' αναρτησεις :P εχουν παραπανω ρυθμίσεις ώστε να βρεις το ιδανικό ? Και από πότε η BMW φοράει Ohlins μαμά? Ή μήπως ανεβαζεις και άλλο το budget? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Πολυ σωστα καταλαβες! ΑΥΤΟ ΛΕΩ!! :D ότι ? η μικρότερη διάμετρος είναι πιο επιθυμητή ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2007 Σε αυτές τις συνθήκες , όπως τις περιγράφεις , οι ''BMW'' αναρτησεις :P εχουν παραπανω ρυθμίσεις ώστε να βρεις το ιδανικό ? Δεν ειναι μονο θεμα ρυθμισεων (που ουτως 'η αλλως εχει πολλες..)Εγω μιλαω για διαδρομες! (Και σε συνδυασμομε τον τυπο αναρτησης της BMW, που σε συνθηκες δρομου ειναι γενικα καλυτερη) Και από πότε η BMW φοράει Ohlins μαμά? Ή μήπως ανεβαζεις και άλλο το budget? Απο ποτε, δεν ξερω..εγω τετοιες εχω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες