Jump to content
maon

HONDA DEAUVILLE Μία παρεξηγημένη μοτοσυκλέτα...

Recommended Posts

Ti παραπάνω προσφέρει η Honda Deauville σε σύγκριση με το Burgman.?

Η μοναδική τους διαφορά (εκ πρώτης όψεως) είναι ότι είναι κακάσχημη η Χόντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οταν οδηγήσεις το Deauville, θα καταλάβεις. Αν δεν είχε καμία διαφορά, τότε όλος ο κόσμος θα έπαιρνε σκούτερ.

Το Burgman είναι ένα πολύ καλό σκούτερ (από τα καλύτερα). Αλλά η οδηγική αίσθηση και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας είναι εντελώς διαφορετική.

Περί ορέξεως, ουδείς λόγος. Το γούστο του καθενός είναι προσωπικό και απόλυτα σεβαστό.

Αλλά σίγουρα η εμφάνιση ΔΕΝ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ τους διαφορά.

Πίστεψέ με, σου μιλάω εκ πείρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από φρένα το Deauville τι λέει? Αν το συγκρίνουμε σε φρένα και με το V-Strom? Έχει κανείς άποψη?

Α! Επίσης μου κάνει εντύπωση αυτό για το συνοδηγό ότι τρώει πολύ αέρα... θεωρούσα ότι σε μια τουριστική μηχανή θα είχε προσεχτεί κάτι τέτοιο...

Τροποποιήθηκε από τον Ηalk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από φρένα το Deauville τι λέει? Αν το συγκρίνουμε σε φρένα και με το V-Strom? Έχει κανείς άποψη?

Είναι από τα καλά του σημεία τα φρένα του Deayville. Συνδυασμένη πέδηση και καλό ABS. Θεωρώ ότι έχει ανώτερα φρένα από αυτά του V-Strom.

Το V-Strom όμως υπερτερεί σε άλλους τομείς: Δυνατότερος κινητήρας, καλύτερο πλαίσιο και μακράν καλύτερη τιμή αγοράς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τίποτε παραπάνω (συνολικά). Κάπου χάνει, κάπου κερδίζει αλλά συνολικά πιστεύω πώς το Burgman είναι πιο πολύπλευρο, πιο "πολυεργαλείο", πιο ολοκληρωμένο.

Αυτό που, προσωπικά, με τραβάει σε μία μοτοσικλέτα σαν τη Deauville είναι το ότι θα είναι σημαντικά απλούστερη στη συντήρησή της σε σχέση με το Burgman. Επίσης ότι είναι μοτοσικλέτα που δεν χάνει σε πολλά σημεία από το Burgman αφού έχει χώρους, προστασία και ροπάτη λειτουργία χωρίς να είναι 1000+ κυβικά... Λίγες τα συνδυάζουν αυτά τα τρία (μην πω μόνο η Deauville...).

Όσο για την αισθητική, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εμένα μου αρέσει πολύ. Μία φορά είδα μία μπορντό στο δρόμο και στράβωσε ο λαιμός μου να τη χαζεύω και μία άσπρη σε μία έκθεση Honda που τη βρήκα επίσης πανέμορφη.

Η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα... Πολλοί θεωρούν το Burgman απίστευτα άσχημο... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πλησιάζω το 12,000 χλμ και 3 χρόνια οπότε πλησιάζει η ώρα για κάποια συντήρηση... (μέχρι τώρα μόνο λάδια, φίλτρο λαδιού και βαλβολίνη στον άξονα [μάλλον περιττό αυτό] έχω αλλάξει)

Λογικά θέλω φίλτρο αέρα, μπουζί, υγρά φρένων, γενικός έλεγχος.

Ξεχνάω κάτι; Χρειάζομαι και ρύθμιση βαλβίδων; (έτσι μου λέει ο εξουσιοδοτημένος της γειτονίας μου, στέκει; )

Σκέφτομαι να αλλάξω και τα λάστιχα - άντε να τα κρατήσω μέχρι το 36ώρο 2011 - όχι για τα χλμ αλλά για τα χρόνια, οπότε θέλω να αποφύγω τα κάπως περιττά έξοδα.

Ακούω γνώμες και ... αναρωτιέμαι αν γράφω στο σωστό νήμα... ;

Τροποποιήθηκε από τον mesastou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φαίνεται νωρίς για βαλβίδες, εμένα στις 50.000 δεν έχουν κάνει κιχ, αν και θα τις κοιτάξω προληπτικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φαίνεται νωρίς για βαλβίδες, εμένα στις 50.000 δεν έχουν κάνει κιχ, αν και θα τις κοιτάξω προληπτικά.

Έχω να ρυθμίσω βαλβίδες στο ΧΧ πάνω από 90.000 χλμ...

Στα μεγάλα σέρβις,βάζει φίλερ ο μηχανικός και παθαίνει πλάκα! Τίποτα,όλες ΟΚ!

Πιστεύω πως πέρα από την σωστή μεταχείρηση ( ΠΑΝΤΑ και καλό εν κινήσει ζέσταμα,προοδευτικό άνοιγμα και ξέσκισμα,αλλαγή λαδιών on time κλπ κλπ),είναι καταπληκτικό το μοτέρ του ΧΧ.

Γιατί την ίδια συμπεριφορά είχα και στο CBR 1OO0 F,και κάθε 10.000 χλμ ήθελε όπωσδήποτε βαλβίδες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πλησιάζω το 12,000 χλμ και 3 χρόνια οπότε πλησιάζει η ώρα για κάποια συντήρηση... (μέχρι τώρα μόνο λάδια, φίλτρο λαδιού και βαλβολίνη στον άξονα [μάλλον περιττό αυτό] έχω αλλάξει)

Λογικά θέλω φίλτρο αέρα, μπουζί, υγρά φρένων, γενικός έλεγχος.

Ξεχνάω κάτι; Χρειάζομαι και ρύθμιση βαλβίδων; (έτσι μου λέει ο εξουσιοδοτημένος της γειτονίας μου, στέκει; )

Σκέφτομαι να αλλάξω και τα λάστιχα - άντε να τα κρατήσω μέχρι το 36ώρο 2011 - όχι για τα χλμ αλλά για τα χρόνια, οπότε θέλω να αποφύγω τα κάπως περιττά έξοδα.

Ακούω γνώμες και ... αναρωτιέμαι αν γράφω στο σωστό νήμα... ;

Εκτός από τα παραπάνω, να αλλάξεις και αντιψυκτικό, ειδικά αν μένεις σε περιοχή με πολλή υγρασία.

Κάθε 12.000 χλμ λέει το Service manual για ρύθμιση βαλβίδων στην καλή μας σύντροχε, καλά σου τα λέει ο συνεργείος. Θα σου πρότεινα να το κάνεις για να ξέρεις σε τι φάση βρίσκονται γιατί σίγουρα δεν έγινε ρύθμιση στα 1.000 χλμ που προτείνει το μάνουαλ. ;)

Φίλτρο αέρα στα 18.000 χλμ.

Τα λάστιχα μην τα έχεις εμπιστοσύνη μετά από 3 χρόνια. Για αλλαγή είναι κι αυτά, αν δεν σε παίρνει οικονομικά άστο για μετά αλλά πρόσεχέ τα!

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

μα τα υγρά έχουν όλα αλλαχθεί (λάδια 3 φορές, βαλβολινή αξονα, και evans npgr για αντιψυκτικό - ναι άκουσα διαφορά!)

τα λάστιχα δεν είναι άσχημα, με μόνο 12,000 χλμ και παρκάρισμα σε πηλωτή, βοηθάει και το abs, με βλέπω όμως να τα αλλάζω πριν το 36ώρο.

για τις βαλβίδες θα ρωτήσω το κόστος και θα σκεφτώ.

το άλλο θέμα είναι που να πάω (και προτιμώ μη-εξουσιοδοτημένο επειδή πιστεύω πως έχουν περισσότερα κίνητρα να κάνουν καλή δουλειά)

δέχομαι μετά χαράς προτάσεις με πμ ή και απευθείας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

μα τα υγρά έχουν όλα αλλαχθεί (λάδια 3 φορές, βαλβολινή αξονα, και evans npgr για αντιψυκτικό - ναι άκουσα διαφορά!)

τα λάστιχα δεν είναι άσχημα, με μόνο 12,000 χλμ και παρκάρισμα σε πηλωτή, βοηθάει και το abs, με βλέπω όμως να τα αλλάζω πριν το 36ώρο.

για τις βαλβίδες θα ρωτήσω το κόστος και θα σκεφτώ.

το άλλο θέμα είναι που να πάω (και προτιμώ μη-εξουσιοδοτημένο επειδή πιστεύω πως έχουν περισσότερα κίνητρα να κάνουν καλή δουλειά)

δέχομαι μετά χαράς προτάσεις με πμ ή και απευθείας.

Ν αλλαξεις και τα υγρα φρενων μετα απο 3 χρονια εχουν γινει ζουμι.Τωρα λαστιχο 3 χρονων ειναι για πεταμα σιγουρα.Δεν ειναι και τεραστιο εξοδο γτ αφορα την ασφαλεια σου.Ποσα χλμ περιμενεις να σου βγαλει ενα λαστιχο σε μηχανη?Σκεψου οτι πανω σε αυτο στηριζεις την ζωη σου.

Τωρα για το deauville γενικοτερα ολα καλα αυτα που λετε για την χρηστικοτητα του αλλα για μενα ειναι πανακριβο σαν καινουργιο βαρυ και αδυναμο.Ασε που σχεδιαστικα ειναι εντελως αδιαφορο.Μπορει να ειναι χρηστικη ευκολη δεν ξερω και γω τι αλλο αλλα σορυ δεν θα παρω.Προσωπικη αποψη παντα.Φαρδυ δεν ειναι παντως πολυ γιατι ειχα κολλησει πισω απο ενα και ειδα οτι οι βαλιτσες ειναι ισα με το τιμονι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ν αλλαξεις και τα υγρα φρενων μετα απο 3 χρονια εχουν γινει ζουμι.Τωρα λαστιχο 3 χρονων ειναι για πεταμα σιγουρα.Δεν ειναι και τεραστιο εξοδο γτ αφορα την ασφαλεια σου.Ποσα χλμ περιμενεις να σου βγαλει ενα λαστιχο σε μηχανη?Σκεψου οτι πανω σε αυτο στηριζεις την ζωη σου.

Ναι, σωστά για τα υγρά φρένων (το έγραψα αλλά κακώς μετά έγραψα ότι έχουν αλλαχθεί όλα)

Τώρα σχετικά με λάστιχα δεν είναι λίγα τα 11,000 για touring λάστιχα; Την έχω και σε πυλωτή...

Αλλά ναι, θα τα αλλάξω μέσα στους επόμενους μήνες.

Για συνεργείο για το service έχω ακούσει καλά λόγια αλλά μόνο από έναν - και ψάχνω για επιβεβαίωση - για τον Βασίλη εδώ http://www.papoutsas-frames.com/

Τωρα για το deauville γενικοτερα ολα καλα αυτα που λετε για την χρηστικοτητα του αλλα για μενα ειναι πανακριβο σαν καινουργιο βαρυ και αδυναμο.Ασε που σχεδιαστικα ειναι εντελως αδιαφορο.Μπορει να ειναι χρηστικη ευκολη δεν ξερω και γω τι αλλο αλλα σορυ δεν θα παρω.Προσωπικη αποψη παντα.Φαρδυ δεν ειναι παντως πολυ γιατι ειχα κολλησει πισω απο ενα και ειδα οτι οι βαλιτσες ειναι ισα με το τιμονι.

Καλά τα λες. Εγώ δηλώνω ικανοποιημένος, συνειδητή πορεία από Honda NX 250 στα 26μου, Fazer '99 λίγο πριν τα 30 μου - σε Varadero '05 - και Deauvile λίγο πριν το 36ώρο του 2009 (τα 2 τελευταία μεταχειρισμένα ελάχιστα - το fazer καινούργιο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τροποποιήθηκε από τον mitsaras

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καμία πρόταση για λάστιχα σε 120/70 ZR17 (58W) & 150/70 ZR17 (69W)

καιρός να αλλάξω τα BT20 παρόλα τα μόνο 12,000 χλμ λόγω ηλικίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα για να πάρεις μερικές ιδέες.

Εγώ φοράω τα Metzeler Roadtec Z6. Καλό λάστιχο με πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Κατηγορείται ότι κάνει την μοτοσικλέτα νευρική γιατί έχει σχετικά γρήγορη γεωμετρία πέλματος.

Για τη δική μας μοτοσικλέτα, από ότι διάβασα σε αγγλικό φόρουμ (όπου έχουν άσφαλτο... :whistling: ) καλά στην ευστάθεια θεωρούνται τα Bridestone BT-020 (αλλά κάνουν το τιμόνι της μοτοσικλέτας να φαίνεται "βαρύ" και απρόθυμο στις στροφές), με γρήγορη γεωμετρία τα Avon, Metzeler & Continental (ενδέχεται να κάνουν λίγο νευρική τη μοτοσικλέτα) και ουδέτερα τα Dunlop & Pirelli.

Γιατί θέλεις να αλλάξεις τα ΒΤ020; Δεν είσαι ικανοποιημένος ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω παράπονο με τα BT020, απλά ήρθε η ώρα τους. Μπορεί να βάλω και τα ίδια. Πήρα τηλ εκεί που συνήθως πάω και μου είπαν για τα Metzeler Z6 interact καθώς και για τα Bridgestone BT - 023 γύρω στα 280-300 eur. Το ψάχνω ακόμα και ευχαριστώ για το λινκ, θα το κοιτάξω αργότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενδιαφέρει μαλακή γόμα αλλά και μαλακός σχετικά σκελετός (για άνεση στις λακκούβες). Ίσως να είναι λίγο αντιφατικά αυτά που ζητάω.

Σκέφτομαι τα

1. Metzeler interact
  2. Bridgestone BT 023
  3. Michelin Road 2
  4. Avon Storm 2 Ultra (υπάρχουν στην Ελλάδα;)

Ασφαλής λύση για μένα τα ΒΤ 023 επειδή είμαι και ήμουν ικανοποιημένος από αυτά (@Varadero - μέχρι 2008).

Δεν αποκλείω όμως κανένα άλλο (και εκτός λίστας παραπάνω)

... χμμ ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βάλεις τα Metzeler θα ήθελα να μου γράψεις διαφορές από τα Bridgestone.

Εγώ έχω τα απλά, όχι τα interact, αλλά επειδή έχω τη μηχανή από τον Ιούνιο και δεν έχω δοκιμάσει άλλα λάστιχα πάνω της, δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω... Πάντως από πρόσφυση δεν έχω πρόβλημα (με εξαίρεση τις λευκές γραμμές του δρόμου όταν είναι βρεγμένες...) και ζεσταίνονται και σχετικά γρήγορα.

Τέλος, Avon πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα αλλά εγώ δεν έχω δει μέχρι τώρα φορεμένα, μόνο διαφημίσεις τους...

(Άσχετο), τι tank bag έχεις γιατί ψάχνομαι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...

(Άσχετο), τι tank bag έχεις γιατί ψάχνομαι;

αυτό έχω δώρο από φίλο οπότε δεν ξέρω που υπάρχει στην ελλάδα

http://www.cyclegear.com/spgm.cfm?L1=&L2=&L3=&L4=&item=FTL_CAR001

πολύ ικανοποιημένος, με έχει βολέψει πολύ και δεν έχει ίχνος φθοράς.

Τώρα, στα λάστιχα πάλι, πάνω που άρχισα να κλείνω προς metzeler είδα πως έχω 2 επιλογές, τα Z6 & τα Z8.

Αναρωτιέμαι τι διαφορές να έχουν πέρα από το γεγονός ότι το Z8 είναι νεότερο .. χμμ Θέλει ψάξιμο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ αυτόν τον βραχιόνα που βιδώνει αριστερά και πάνω έχει μπίλια για υποδοχή gps?

άλλη ερώτηση: η διάμετρος της μπίλιας είναι στανταρ?

Ρωτάω επειδή έχω αυτό http://www.mybanana....ucts/bike-mount και δεν θέλω να το βγάζω από το ποδήλατο και να το βάζω στην μηχανή κάθε λίγο και λιγάκι.

και http://www.motoraid.eu/ram-ball-teflon

Τροποποιήθηκε από τον mesastou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κατάλαβα καλά από τη φωτογραφία του Deauville που έβαλες, ψάχνεις αυτήν:

Άνω/χαμηλή (κάτω) βάση RAM-MOUNT με σπείρωμα M10

Τσέκαρε το σπείρωμα γιατί βγαίνει και σε Μ8, αλλά αν θυμάμαι καλά η Μ10 ταιριάζει εκεί αριστερά στην τάπα που έχει η μοτοσικλέτα μας.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις κι αυτή:

Χαμηλή (κάτω) βάση μακρυά RAM-MOUNT με μπίλια

Η μπίλια δεν είναι ίδια σε όλες τις βάσεις. Οι περισσότερες έχουν συμβατότητα με τις μπίλιες της Ram γιατί είναι πολύ διαδεδομένες και έχουν γίνει λίγο universal, αλλά έχω δει και μικρότερες μπίλιες. Πρέπει να το ψάξεις. Οι μπίλιες της RAM έχουν διάμετρο 25mm.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχει κανεί κανείς service το αμορτισέρ (πίσω);

μου είπαν πως δεν χρειάζεται πριν τα 40Κ χλμ (26 έχω) και πως δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια (7 έχω)

κάπου στα 100 βγαίνει όλα μέσα ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυριοι καλημερα. Νεος στo forum. Κατοχος mega scooter burgman 400 k7. Χαιρομαι που σας βρισκω. Θα μπορουσατε να με διαφωτισετε με τις αποψεις σας ? Ξεκινησα με τις μηχανες μετα απο σοβαρο προβλημα υγειας, ως κατι για να ασχοληθω, δινοντας μου ενδιαφερον για κατι εντελως αγνωστο εως τοτε. Ξεκινησα με cbf 250 την πρωτη μου επαφη, μετα f 650 gs, transalp 650 `07, mp3 125, και τωρα το burgman. Πηγα στο σκουτερ με την προοπτικη οτι θα βολευε στην πολη με συχνες μετακινησεις για ψωνια, φροντιστηρια με το παιδι, και κυριως γιατι δεν ανεβαινε η κορη μου σε μηχανη. (τρανσαλπ).το mp3 τελικα ηταν "λιγο" και κατελιξα στο burgman. Τωρα ξαναμπηκε το μικροβιο για μηχανη ,(μου λεει και η μικρη πως τωρα θα ανεβαινε) αλλα θελω και τους χωρους του σκουτερ που εχω τωρα. Εχω δει χωρις να οδηγησω το deauville 650 , και εχω προταση για ανταλλαγη με 2003 μοντελο με 12000 χλμ περιπου. Θα δυσκολευτω σε σχεση με το σκουτερ για καθημερινη χρηση? Καταναλωση θα ξεφυγω κατα πολυ? Νομιζω πως εχει το πακετο που θελω. Βεβαια γνωμες φιλων λογω εμφανισης κυριως ειναι αρνητικες. Αντιθετως λογω και της ηλικιας μου, 43, δεν το βλεπω αρνητικα.

Τροποποιήθηκε από τον Κώστας 1508

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα