Jump to content
ALX™

Την μοτοσυκλέτα μου την συντηρώ....

Recommended Posts

Εγω παιδια απο τοτε που αλλαζω μονος μου τα λαδια,εχω κρατησει ενα 4λιτρο απο απιονισμενο νερο και ριχνω εκει μεσα τα λαδια που βγαζω/εβγαζα απο τις μοτοσυκλετες μου και τα πηγαινα στο κοντινοτερο πρατηριο.Δεν χρειαζεται δηλαδη καν να βρεις συνεργειο.Κανενας ποτε δεν μου αρνηθηκε να του αδειασω τα δικα μου λαδια εκει που τα μαζευει κι αυτος απο τις αλλαγες που κανει στα αυτοκινητα.

Και ξερετε κατι?Αν αρνηθει μπορειτε να τον καταγγειλετε.Ειναι υποχρεωμενος να τα παρει.Αφηστε που οπως ειπα δεν θα σας αρνηθει,αλλα λεμε μην τυχον πεσετε σε κανενα στραβοξυλο.

Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η τεμπελια που εχουν οι περισσοτεροι κι οχι η αμαθεια.Ειναι δυνατον να υπαρχει ανθρωπος που να μην ξερει οτι ριχνοντας τα λαδια στον υπονομο,αυτα καταληγουν στην θαλασσα?Η μηπως δεν ξερει οτι τα καμμενα λαδια ειναι σκετο δηλητηριο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Εγω παιδια απο τοτε που αλλαζω μονος μου τα λαδια,εχω κρατησει ενα 4λιτρο απο απιονισμενο νερο και ριχνω εκει μεσα τα λαδια που βγαζω/εβγαζα απο τις μοτοσυκλετες μου και τα πηγαινα στο κοντινοτερο πρατηριο.Δεν χρειαζεται δηλαδη καν να βρεις συνεργειο.Κανενας ποτε δεν μου αρνηθηκε να του αδειασω τα δικα μου λαδια εκει που τα μαζευει κι αυτος απο τις αλλαγες που κανει στα αυτοκινητα.

Και ξερετε κατι?Αν αρνηθει μπορειτε να τον καταγγειλετε.Ειναι υποχρεωμενος να τα παρει.Αφηστε που οπως ειπα δεν θα σας αρνηθει,αλλα λεμε μην τυχον πεσετε σε κανενα στραβοξυλο.

Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η τεμπελια που εχουν οι περισσοτεροι κι οχι η αμαθεια.Ειναι δυνατον να υπαρχει ανθρωπος που να μην ξερει οτι ριχνοντας τα λαδια στον υπονομο,αυτα καταληγουν στην θαλασσα?Η μηπως δεν ξερει οτι τα καμμενα λαδια ειναι σκετο δηλητηριο?

:_thumbsup:

Ετσι ακριβώς Αλέξη.

Εγώ το πληροφορήθηκα αυτό(οτι μαζεύουν τα λάδια και το κακό που κάνουν στο περιβάλλον) πριν 15 χρόνια από ένα άρθρο στο μοτο,και από τότε τα δίνω στο πλησιέστερο πρατήριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγώ που τα κάνω μόνος μου και μετά χρειάζεται να πάω συνεργείο για να τα διορθώσουνε σε ποιά κατηγορία ανήκω?

Ένας ψήφισε "Συντήρηση? Τ' είν'τουτο?". Μάλλον οδηγάει αξιόπιστο Ιταλικό για αυτό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Eγώ που τα κάνω μόνος μου και μετά χρειάζεται να πάω συνεργείο για να τα διορθώσουνε σε ποιά κατηγορία ανήκω?

Στην ιδια με μενα!!!! Ασε και γω κουλος ειμαι, δεν πιανουν τα χερια μου τι να κανουμε???

Παντως την παω μονος μου συνεργειο B) B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στην ιδια με μενα!!!! Ασε και γω κουλος ειμαι, δεν πιανουν τα χερια μου τι να κανουμε???

Παντως την παω μονος μου συνεργειο B) B)

Σε αντιθεση με τον Fiotaki που τον παει γερανος στο συνεργειο ε??? B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

monos mou giati goustaro!

alazo ladia mpouzi filtra takakia eeee ante k mia sta duo xronia ? diskous simplekti!

balbides rithmizmaa!??

ti einai afto!?

lc-4 KTM exo ksekola den thelei rithmizma pote k as einai sta 44000+km :yes: :yes: :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ειναι δυνατον να υπαρχει ανθρωπος που να μην ξερει οτι ριχνοντας τα λαδια στον υπονομο,αυτα καταληγουν στην θαλασσα?
Δεν το σκέφτηκα ποτέ! :frusty:

Δυστυχώς όλα τα κάνω στο συνεργείο. Δεν έχω αρκετή εμπιστοσύνη να επέμβω στη Ρ1 μου παρότι θα το ήθελα πολύ, όταν λήξει η εγγύηση. Στο παπί κάνω κάποια αλλά και πάλι όχι χοντρα, καθαρά λόγω αμάθειας. Όρεξη υπάρχει πολύ, χρόνος λιγότερος, γνώσεις σε μηχανικά ακόμα λιγότερες.

Που θα μου πάει, θα μάθω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μονος λογω του οτι ειναι διχρονο, μεχρι και τσιμουχες στροφαλου αλλαξα πριν δυο χρονια και δεν χρειαστηκα ιδιαιτερα εργαλεια ωστε να καταφυγω σε συνεργειο... Οταν φτιαχνω τη μηχανη η το αυτοκινητο η οτιδηποτε αλλο μπορει να κατσω απο το πρωι μεχρι το βραδυ χωρις φαι και νερο...Οι ωρες περνανε σαν λεπτα...και οταν με το καλο τελειωσω και βλεπω στο δρομο την διαφορα προς το καλυτερο νιωθω διπλη ικανοποιηση γιατι το εφτιαξα μονος μου... :D

post-3226-1190493688_thumb.jpg

post-3226-1190493708_thumb.jpg

post-3226-1190493725_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον ZX1977

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο bandit εχω αρχισει εδω και λιγο καιρο και τα κανω μονος μου σχεδον ολα η τουλαχιστον προσπαθω

οποιος θελει να βοηθησει με συμβουλες και βοηθεια ας δει το θεμα μου στα τεχνικα :)

στο παπι δε βαζω χερι μιας και δε χρειαζεται κι ολας, οταν με το καλο σε 2 χρονια ληξη η εγγυηση θα το περιποιηθω και εκεινο :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το book servise αλλα και για την εγγυηση της γιαμαχα δε πειραζω τπτ...μονο σε επισιμο service γιαμαχα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
makari na h3era :( esto ta basika alla fovamai sthn bmw min kanw kamia mamakia kai ....

Ειναι πολυ απλη μηχανη! (Αν ξερεις τα "βασικα" βεβαια, που λες και συ..) :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερει κανεις ρε παιδια για το δικο μου το gs 2004 καθε ποτε αλλαζουμε βαλβολινες στο διαφορικο και πως τις βγαζουμε αφου ο γερμανος [ακουσον ακουσον] δεν εχει ταπα εξαγωγης .Η πολΛη σιγουρια βλαπτη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε 60.000 χλμ (Στο καινουριο, εβαλαν την ταπα κατω, στο πρωτο την εχουν πανω με τη λογικη του "συμπληρωματος" και οχι της αλλαγης)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αληθεια ειναι οτι βαζω χερι σε περιφεριακα πραγματα , π.χ λαδια , οτι επισκευες μπορω σε πλαστικα , οργανα , χειριστηρια και τετοια . Προσφατος εβαλα χερι στο καρμπυρατερ πριν το βαλω ( τσιμπισα ενα fcr-39 ! ) και τα πηγα πολυ καλα μπορω να πω γιατι σημερα το αφησα στο συνεργειο να το βαλουν αυτοι που το 'χουν ξανακανει ( ευχαριστω το Σταθη , το Θωμα και τον Αντωνη ) και δουλεψε ΜΙΑ ΧΑΡΑ ! Αντε και εις ανωτερα ελπιζω !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέχρι τώρα έκανα ότι χρειάστηκε από πλευράς service μόνος μου. Μακάρι να είχα κλειστό χώρο να μπορούσα να μπλεχτώ και με καμμιά μηχανική βλάβη αν τύχει αλλά δεν...μάλλον σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μπλέξω με συνεργείο :angry:

Ένα πρόβλημα που είχα με τα καμπυρατέρ κάποτε, δεν μπόρεσε να το λύσει κανείς μηχανικός (άλλαξα 4). Είδα κι απόειδα και ξεστραβώθηκα στο internet για πολλές βδομάδες να παραγγέλνω εργαλεία, υποπιεσόμετρο, συμπιεσόμετρο, βιβλία, μέχρι και μια βιντεοκασέτα από Αγγλια για ρύθμιση καρμπυρατέρ (και τη μούφα το colortune που για να δω το χρώμα του θα πρεπε να χω το λαιμό του Τιραμόλα και να ρυθμίζω το μείγμα νύχτα).

Το πρόβλημά μου με το καρμπυρατέρ όχι απλά δεν ασχολήθηκε κανείς από τους 4 να το λύσει, αλλά μάλλον ούτε ήξεραν τι ακριβώς φταίει.

Και δυστυχώς έχω γνωρίσει μέσω internet και forums και άλλα άτομα με την ίδια μηχανή με μένα και έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που τράβηξα κι εγώ, και τους ταλαιπωρούν οι μηχανικοί χωρίς να λύνουν το πρόβλημα και όταν βλέπουν τα σκούρα τους πετάνε κι ένα: "φίλε έχει ελάτωμα το μηχανάκι, πούλα το..." :blink:

Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μπλέξω και με ρύθμιση βαλβίδων με καπελότα (δεν έχω εμπειρία από καπελότα) και ψιλοανησυχώ :P , αλλά πριν κάνω απόπειρα θα διαβάσω ότι περισσότερο μπορώ...

Μου λείπει εργαλείο εξαγωγής καπελότων ρε γμτ, αν και το manual λέει ότι μπορείς να τα βγάλεις και με ένα ισχυρό μαγνήτη αλλά ούτε τίποτα τέτοιο έχω...θα δούμε...

Μακάρι να ταν οι μηχανικοί αξιόπιστοι και ειλικρινείς στη δουλειά τους και λογικοί στις τιμές τους και δεν θα άγγιζα ούτε βίδα στη μηχανή, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία δεν είναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
....

:yes: ...σε συγχαίρω για το μερακι σου !. :_thumbsup:

...για πια μηχανη μιλαμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψήφισα οτι τα κάνω όλα άν και είναι λίγο αναληθές. Περιμένω να τελειώσει η εγγύηση!!! ;) Προς το παρόν, λίγο με ηλεκτρολογικά, ζημιές της πλάκας (αλλαγή τιμονιού π.χ.) και καρμπς. Ανυπομονώ να ρυθμίσω τις βαλβίδες μου!!! Βοηθάει βέβαια ότι το μηχανάκι μου είναι υπέρ-απλο!!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω black hawk αλλα σημερα τις αλλαξα μετα απο 15000χλ και ηταν νερο και καταμαυρες αρα βραστα και αστα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παω με την πρωτη ψηφος!! αν και εχω και καιρο το μηχανακι και το εχω ψαξει αρκετα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λόγω επαγγέλματος (Μηχανικός) τα κάνω όλα μόνος μου μιας και δεν εμπιστεύομαι τα συνεργεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα παντα μονοσ πανω στο χτ εκτοσ απο περιελιξει πηνεια και με σπεσιαλ πατεντα δισκοφρενο πισω. πολυ συντομα και φωτο XT 550 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσον αφορά την ψηφοφορία, ψήφησα απο το 1ο γκρούπ την 2η επιλογή, και απο το 2ο την 1η επιλογή. Βασικά, αν κατείχα λίγο περισσότερο απο μηχανικά μέρη, θα το έκανα και αυτό μόνος μου (έχω λύσει και δέσει με αρκετή επιτυχία το παλίο SHACKS για να φτιάξω, με τον πατέρα μου τότε, το σασμάν που είχε ένα χαλασμένο ελατήριο για την επαναφορά απο 2α σε νεκρά και σε 1η). Γενικά πιάνουν τα χέρια μου, και τώρα με την καινούρια, που είναι ουσιαστικά "must" να την custom-άρεις μόνος σου, πρέπει να αρχίσουν να πιάνουν περισσότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα