Jump to content
javaneze

Φρενάρετε με κατεβάσματα;

Recommended Posts

Το σωστο φρεναρισμα θελει να κατεβαινουν οι σχεσεις στο κιβωτιο οπως και στο ανεβασμα αλα το αντιστροφο και περι τις 600-700 στροφες κατω.Δηλ αν κανεις αλαγη απο 3η σε 4η στις 6000 στροφες,στο κλατεβασμα απο 4η σε 3η ο κινητηρας θα πρεπει να φτασει το πολυ μεχρι τις 5300.Το κατεβασμα βοηθαει στην γρηγοροτερη ακινηοποιηση της μηχανης και φορτιζει τον πισω τροχο με βαρος για να μην μπλοκαρει.Αν βλαπτει κινητηρα και σασμαν?Μαλον οσο βλαπτει και το ανεβασμα.Αυτα εμπειρικα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

java, τόσοι και τόσοι έγραψαν πως κατεβάζουν πάντα, κανείς δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα, πέρα από μπλοκάρισμα του πίσω τροχού για συγκεκριμένη μάρκα μηχανής που ούτως ή άλλως κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα το μπλοκαρισμα του πισω ειναι στανταρ σε ολες τις μοτο αν κατεβασεις 2 σχεσεις ... ειδικα απο 3η σε 1η δεν παιζει να την γλυτωνεις ουτε με ABS :D ...

Aλλα μαλλον ετσι θα ειναι ... μαλλον μλκιες μου ελεγε ο συναδελφος ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΛΟΓΟ ΜΠΟΞΕΡ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ Η ΔΥΜΟΥΤΣΟΥΝΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΣΙΝΙΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ-ΦΡΕΝΟΥ-ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ.ΤΟ ΧΕΡΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΕΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΡΟΟΠΤΟ

ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΡΟΠΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ¨ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ Η΄ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Analogos me to an 8elw na stamathsw apotoma h omala!!!

An prepei na stamathsw apotoma fysika kai kanw katevasmata outos wste

na exei perissoterh adistash kai na stamataei pio grhgora!!!

an pali apla 8elw na stamathsw pataw synithws mono freno!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατεβαζω παντα ταχυτητες...ποτε μονο με φρενο.

Βασικα αν κατεβαζεις και καθε φορα ακουγεται το σασμαν σου (λογω κακου συγχρονισμου) ε τοτε μαλλον ειναι βλαβερο και στα πιστας (οπως το ρ6 που εχει σκληρο σασμαν απο την μανα του) αυτο ειναι πολυ εντονο...λιγο να αργησεις, λιγο ο συμπλεκτης λιγο το γκαζι και λιγο το ποδι σου (γιατι θελει απαλες και μαλακες κινησεις) κραου την ακουσε το σασμαν...

Γενικα πιστευω οτι ειναι χειροτερο να το ξεκινας κρυο παρα να κανεις κατεβασιες στο φρεναρισμα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΜΕ ΡΕΓΟΥΛΟ ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ........

ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΒΟΗΘΑΕΙ .....

ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ......ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ...

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αν εχω ξαναποσταρει εδω αλλα πλεον εχω συνηθισει εφοσον κοβει ταχυτητα η μοτο να κατεβαζω αναλογα και ταχυτητα στο σασμαν...ποτε μα ποτε ομως γονατισμα...αυτο κανει κακο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ απορώ με την ερώτηση. Είναι δυνατόν να μήν κατεβάζεις την ώρα που φρενάρεις?

Τώρα τα άλλα περι φθορών κλπ τα ακούω βερεσέ.

Τώρα όσον αφορά μπλοκαρίσματα πίσω τροχού, ABS κ.λ.π, ας εκπαιδευθούν μερικοί να δουλεύουν σωστά τον συμπλέκτη τους και να κάνουν και τη διπλογκαζιά όπου χρειάζεται. Μηχανάκια είναι βρέ παιδιά, ο συμπλέκτης παίζεται δεν είναι ον-οφφ όπως στ' αμάξια. Τώρα αυτοί που έχουν μονόδρομο, γλυτώνουν απ' όλα αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσπαθώ να πατάω φρένο όσο λιγότερο μπορώ.Προτιμώ να κατεβάζω ταχύητες.Βέβαι ρυθμίζω την ταχύτητα που κινούμαι ανάλογα με τις συνθήκες.Πάντως προσπαθώ να δουλεύω περισσότερο τις στροφές του κνητήρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εδω είναι η φάση:

από τη μια όλοι δηλώνουν πως κατεβάζουν πάντα και το θεωρούν απαράιτητο

κι από την άλλη έχουμε τους διχρονάκηδες που (φυσικά) δεν χρησιμοποιούν το κατέβασμα αφού δεν έχει νόημα γι' αυτούς και επιπλέον το θεωρούν μεγάλη πατάτα το ότι κόβει στα 4χρονα η μηχανή ταχύτητα με το κατέβασμα!

εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εδω είναι η φάση:

από τη μια όλοι δηλώνουν πως κατεβάζουν πάντα και το θεωρούν απαράιτητο

κι από την άλλη έχουμε τους διχρονάκηδες που (φυσικά) δεν χρησιμοποιούν το κατέβασμα αφού δεν έχει νόημα γι' αυτούς και επιπλέον το θεωρούν μεγάλη πατάτα το ότι κόβει στα 4χρονα η μηχανή ταχύτητα με το κατέβασμα!

εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες

Και στα δίχρονα κατεβάζεις, όχι για να φρενάρεις αλλά για να έχεις την σωστή σχέση όταν χρειαστεί να ξανανοίξεις το γκάζι.

Δίχρονα... Υπάρχουν ακόμα? :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κατεβασμα στις ταχυτητες δεν εχει να κανει τοσο με φρεναρισμα που θα σε επιφερει ο κινητηρας, οσο με το στυλ οδηγησης που ακολουθεις σε συγκεκριμενη διαδρομη. Αν εχετε παρατηρησει στα MotoGP αναλογα με την πιστα, υπαρχουν οδηγοι που κατεβαζουν ακατασχετα ταχυτητες στην εισοδο της στροφης και αλλοι που τις κατεβαζουν μια-μια προοδευτικα αναλογα με το πως θελουν την ισορροπια της μοτοσυκλετας την συγκεκριμενη στιγμη. Μην ξεχνατε οτι ολοι χρησιμοποιουν μονοδρομους συμπλεκτες που μειωνουν αισθητα το φρεναρισμα του μοτερ. Το κατεβασμα σε δημοσιο δρομο με αυτο το στυλ ειναι ασκοπο, πρωτο γιατι οι περισσοτερες παραγωγης δεν εχουν την ακριβεια σε λειτουργια οπως μια racing και δευτερον μετα απο καποια χιλιομετρα καποιο κομπλερ θα πει αντιο. Στην εισοδο το κατεβασμα δεν χρησιμευει τοσο για το κοντραρισμα του μοτερ οσο για την ισορροπια του συνολου, καθοτι ο στροφαλος παραγει και ο ιδιος φαινομενα γυροσκοπικα (και ιδιως στα εγκαρσια τοποθετημενα μοτερ) οποτε οταν το μοτερ εχει περισσοτερες στροφες απο τι θα μπαιναμε με μια ταχυτητα επανω τοσο πιο "σφιχτη" αισθανομαστε την μοτοσυκλετα. Τα απανωτα κατεβασματα, ιδιως χωρις το αντιστιχο ανεβασμα στροφων ξεκολαει την προσφυση του τροχου και παραγει ασταθεια και συνδιασμο με τους υπεροχους δρομους μας δεν το συζηταω. Επισης το γλυστρημα του συμπλεκτη την ωρα που αισθανομαστε οτι κατεβασαμε παραπανω απο οσες επρεπε, τις περισσοτερες φορες ειναι σωτηριο, ειναι βασικα η λειτουργια ενος slipper αλλα θελει προπονηση :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τελικα παντως κανενας μας δεν ξερει αν το κατεβασμα για να κοψεις ταχυτητα ειναι επιβλαβες... :/ :/ :/

Τονιζω, κατεβασμα για να κοψεις... οχι αφου κοψεις να κατεβασεις.(το αυτονοητο)

Νικολα υπαρχουν καταπονισεις της αλυσίδας και των 2 γραναζιων (οι οποιες ειναι σχετικα μικρες και αμελητέες στην συνολικη φθορα λογω χλμ αν τα κατεβασματα δεν γινονται π.χ. κοφτης με 6η και κατευθειαν κατεβασμα 3η)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ απορώ με την ερώτηση. Είναι δυνατόν να μήν κατεβάζεις την ώρα που φρενάρεις?

Τώρα τα άλλα περι φθορών κλπ τα ακούω βερεσέ.

Τώρα όσον αφορά μπλοκαρίσματα πίσω τροχού, ABS κ.λ.π, ας εκπαιδευθούν μερικοί να δουλεύουν σωστά τον συμπλέκτη τους και να κάνουν και τη διπλογκαζιά όπου χρειάζεται. Μηχανάκια είναι βρέ παιδιά, ο συμπλέκτης παίζεται δεν είναι ον-οφφ όπως στ' αμάξια. Τώρα αυτοί που έχουν μονόδρομο, γλυτώνουν απ' όλα αυτά.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο! :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1

μου είναι εντελώς απαραίτητο

και έτσι όπως το κάνω, είμαι βέβαιος πως δεν προκαλώ καμία φθορά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ είμαι λίγο μπερδεμένος με κάποια που διάβασα παραπάνω... Προσωπικά όταν σταματάω χαλαρά κάνω κατεβάσματα. Σε περίπτωση ανάγκης όμως, σημαίνει οτι πρέπει να σταματήσω όσο πιο σύντομα, σταματάω μόνο με φρένο. Τι να προσφέρει η αντίσταση στην πίσω ρόδα αν μπορείς ακόμα και να τη μπλοκάρεις πανεύκολα;

Όσο για θέμα αντοχής δε νομίζω οτι τίθεται θέμα, τα κυβώτια ταχυτήτων και οι συμπλέκτες των μοτοσυκλετών είναι φτιαγμένα να αντέχουν μεγάλες μεταδώσεις ισχύος, τώρα αν εσύ κατεβάσεις απότομα το πολύ να μπλοκάρεις τον πίσω τροχό, σιγά τη δύναμη που χρειάζεται αυτό.

Τα αγωνιστικά φτιάχνονται με ορίζοντα κάποιων ορών λειτουργίας, η μοτοσυκλέτες παραγωγής για άφθονα χιλιόμετρα... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταματαω με λιγο φρενο και κατεβασμα,μου φενετε πως σταματαει καλυτερα το μηχανακι. :D

Οσο για κινητηρα/σασμαν δεν νομιζω οτι μπορει να παθουν ζημια οταν η αποσταση ταχυτητων δεν ειναι μεγαλη,π.χ απο 6 σε 2. :think: Ειναι κριμα το καϊμενο αν το κανετε αυτο. :lac:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακόμη κι αυτό μπορεί να γίνει (και από 6η σε 1η) αν τα χ/ω είναι κατάλληλα

βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω κατεβαζω μηχανικα τωρα πια στο φρεναρισμα απλα κοιταω να πεσουν καπως οι στροφες με το φρενο.

εχω συνηθισει κ κατεβαζω κ σταδιακα μια μια τις ταχυτητες.οχι δυο μαζι ας πουμε.καλυτερα δν ειναι ετσι?

βοηθαω κ με το πισω φρενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εγω κατεβαζω μηχανικα τωρα πια στο φρεναρισμα απλα κοιταω να πεσουν καπως οι στροφες με το φρενο.

εχω συνηθισει κ κατεβαζω κ σταδιακα μια μια τις ταχυτητες.οχι δυο μαζι ας πουμε.καλυτερα δν ειναι ετσι?

βοηθαω κ με το πισω φρενο.

Θα συμφωνησω μαζι σου,μονο που καπου καπου κατεβαζω ως 2 ταχυτητες ποτε πανω απο 2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα