Jump to content
μάθο...

Ιεραρχωντας τις αναγκες μας...

Recommended Posts

Ενα απο τα "θεματα" που ειναι ιδιαιτερως δημοφιλη αλλά και συνηθισμενα να τα συναντας σε καθε μοτοφορουμ αλλά ακομα και στα μοτοπεριοδικα ή και στις κατ'ιδιαν παρεες μας ειναι το ερωτημα "Ποιο μηχανακι να παρω"...

Ειναι ενα ερωτημα που με καλοπροαιρετη αφελεια ή περιεργεια για την γνωμη του κοσμου τιθεται επι ταπητος απο πολλους μας κατα καιρους.

Ισως να μην υπαρχει απαντηση-κανονας που να καλυψει πληρως τον ενδιαφερομενο αγοραστη.Και ευτυχως δηλαδη διοτι αν ολοι μας θελαμε και ειχαμε την ιδια μοτοσυκλετα τοτε θα χανοταν το ουρανιο τοξο του μοτοσυκλετισμου μετατρεπομενο σε αχαρη μετακινηση πανω σε δυο ροδες.Δεν θα μιλουσαμ δηλαδη για μοτοσυκλετα αλλά για "πιασε μια απ'ολα"...Ευτυχως τα πραγματα ειναι αλλιως.

Ισως τελικα το ερωτημα να επρεπε να το θεσουμε σιωπηλα αλλά ουσιαστικα στον ιδιο μας τον εαυτο.Εμεις οι ιδιοι ειμαστε αυτοι που μπορουμε να απαντησουμε ευθεως και χωρις αναστολες ή υπεκφυγες στο ερωτημα αυτο.Ναι μεν μας ενδιαφερει η γνωμη του κοσμου και των υπολοιπων μοτοσυκλετιστων για το "φλεγον" ζητημα μας,αλλά τελικα ισως μεσα απο αυτη την κινηση μας να δημοσιευσουμε μια τετοια ανησυχια μας και το περισσοτερο που θα καταφερει ειναι να μας μπερδεψει και να μας αποσυντονισει απο τις αρχικες μας προσεγγισεις σε καποια ή καποιες μοτοσυκλετες.Αρα πιθανον να οδηγηθουμε σε επιλογη "περιπου" και οχι την σωστη.

Ο σωστος τροπος λοιπον ειναι η αυτοεπιλυση του "προβληματος",χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θελουμε να ακουσουμε και μια γνωμη απο τριτους,να μην παρουμε που λεμε και μια "βοηθεια κοινου";...Και πώς λυνετε ενα "προβλημα;Μα φυσικα αναλυοντας οσο δυνατον περισσοτερο τις συνισταμενες του ωστε να οδηγηθουμε στο τελικο αποτελεσμα-επιλυση.Αρα μιλαμε για την περιπτωση μας για ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ και "ΘΕΛΩ"...

Εδω λοιπον εχουμε δυο ΚΥΡΙΕΣ συνισταμενες.Το αντικειμενο(ποθου...)και τον Ανθρωπο...Ποιο μηχανακι θελω και ποιος το θελει.Παμε λοιπον...

Α.Ποιος;

Αναφερομενοι στο ποιος θελουμε να εννοησουμε ποιος θα ειναι ο κατοχος της μελλοντικης μοτοσυκλετας.Μιλαμε για τον παραγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ.Και εφοσον μιλαμε για ανθρωπο-μοτοσυκλετιστη-οδηγο μιλαμε για τον μελλοντικο ΧΡΗΣΤΗ της μοτοσυκλετας. Εδω πρεπει να εχουμε ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ,δυνατοτητων και ικανοτητων επιγνωση δηλαδη.Θα ειναι ατοπο και ασκοπο να θελουμε μια οποιαδηποτε μοτοσυκλετα αν ΔΕΝ μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε,αν δεν μπορουμε να την χειριστουμε καταλληλα.Γιατι ο 18χρονος ας πουμε να παρει το hayabusa αν το περισσοτερο που θα μπορει να το "στιψει στριβοντας" ειναι ξεπαρκαροντας το σε πλαγια θεση;Ή γιατι να παρει ο Κωστας το soupersport touring αν δεν εχει την γνωση και ικανοτητα να κανει γρηγορα ταξιδια ας πουμε.Αρα πριν προχωρησουμε καν στην ερωτηση "Ποια μοτοσυκλετα να παρω" καλο ειναι να συζητησουμε με τον εαυτο μας,ειλικρινως(γιατι δεν μπορουμε να κοροϊδεψουμε τον ιδιο μας τον εαυτο-τους αλλους ισως...)ΤΙ δυνατοτητες και ικανοτητες εχω.Ειναι πιο αρεστο και τελικα θεαρεστο να εχουμε υπομονη να αποκτησουμε εμπειρια και γνωση για καθε βημα μας οσον αφορα την μοτοσυκλετιστικη μας ζωη και τις επιλογες που θα κανουμε.Ετσι θα το χαιρομαστε περισσοτερο και με περισσεια ασφαλεια και για μας αλλά και για τους γυρω μας.Καπου εδω παιζει και η λεξη "παιδεια"...υπο την εννοια της αυτογνωσιας και αυτοκριτικης που εχει ως αποτελεσμα την αυτοπειθαρχια.Γνωριζοντας ΠΟΙΟΣ ειμαι θα επιλεξω την καταλληλη μοτοσυκλετα για μενα.

Β.Ποια μοτοσυκλετα.Εδω αφου εχουμε ξεκαθαρισει πληρως το "Ποιος"αρχιζουμε και αναρωτιομαστε για το "Ποια μοτοσυκλετα"...Εδω ειναι πιο περιπλοκο το θεμα,οι παραμετροι ειναι πιο πολλοι,μα καθολου δυσκολοι,αρκει να τους φερουμε εις περας εναν-εναν και οχι μπερδευοντας το κουβαρι.

1)ΕΜΦΑΝΙΣΗ.Κακα τα ψεμματα αν δεν σου αρεσει μια μοτοσυκλετα δεν πα να ειναι η καλυτερη και εμπορικοτερη μοτοσυκλετα του κοσμου,δεν προκειται να την ευχαριστηθεις.Γιατι απλα δεν θα σου αρεσει...δεν θα σου κανει εκεινο το περιβοητο "ΚΛΙΚ"...Αν σου αρεσει τοτε προχωρα παρακατω αφοβα.

2)ΓΙΑΤΙ και ΠΟΥ; Γιατι θελουμε μια μοτοσυκλετα στην παρουσα χρονικη στιγμη της αγορας και ζωης μας;...Πώς σκεφτομαστε να την χρησιμοποιησουμε;Γιατι θα την χρησιμοποιησουμε και θα την καβαλαμε;Ποιος ειναι ο χωρος που θα κοινουμαστε με την μοτοσυκλετα που θελουμε να επιλεξουμε;Που να πας ας πουμε με το WR450 χωμενο στη λασπουρα μεσα στο Armani κοστουμακι σου στο γραφειο στην Σολωνος;Δεν παει ε;...

3)ΠΟΤΕ;Πότε θελουμε να την αγορασουμε ;Μας ενδιαφερει να την αγορασουμε άμεσα ή εχουμε την υπομονη να περιμενουμε οσο χρειαστει προκειμενου να εχουμε μια οσο πιο ολοκληρωμενη αγορα μπορουμε;Ισως και παιξει και ρολο εδω το πότε σε επιπεδο προσφορων που ακουγονται για καποια μοντελα που σκεφτομαστε να επιλεξουμε.Και αν ειναι και μεταχειρισμενη ακομα χειροτερα και καλυτερα.Εκει θελουμε πιο πολυ υπομονη και χρονο.

4)ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ ...Και υστερα για πόσο σκεφτομαστε να την κρατησουμε;Εδω ας πουμε θα πρεπει να σκεφτουμε την Τιμη Μεταπωλησης και το "βαρυ ονομα" που εχει μια μοτοσυκλετα που θελουμε να αποκτησουμε...Γιατι αν καποια στιγμη θελουμε να παμε για "αλλα" τοτε μην μετανοιωσουμε για την επιλογη μας...Να τα "βγαλει τα λεφτα της"...

5)ΠΟΣΑ ΚΥΒΙΚΑ; Το θεμα του κυβισμου ειναι συγκεκριμενο.Θελω και μπορω τοσα κυβικα γιατι...(εσυ ξερεις...).Δεν χρειαζεσαι τα σουπερ ντουπερ κυβικα παρα μονο για να εντυπωσιασεις τους γυρω σου;Αργα ή γρηγορα θα το μετανοιωσεις...ειναι σιγουρο.Να επιλεξεις μονο αυτα που ΘΕΛΕΙΣ...και βλεπουμε αργοτερα βρε αδερφε...

6)ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.Που θελεις να εκπληρωσεις περισσοτερο την επομενη αγορα σου;Δινοντας κατευθυνση για αγορα μιας Sport;On-Off,Touring,Off,Enduro,Scooter,Supersport,Custom και παει λεγοντας...Τι θα σε ικανοποιησει περισσοτερο να οδηγεις;Ποια γουσταρεις να καβαλας με το χαμογελο ως τα αυτια;...

7)ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ...Αντε και πηρες την νεα σου αγαπη...Ειδες ομως οτι δεν ειχες σκεφτει που θα βαλεις το trailer;Εμ το σκυλο;Την πεθερα να μην την παρεις κι αυτη μια βολτα;Ασε που τη γυναικα θες να την ανεβαζεις πανω και να μην σε...πιεζει σε σημεια που σου ειναι χρησιμα...Αλλά και ο αερας δεν μπορουσε ρε Τακη να ειναι λιγοτερος;Παει το μαλλι...Ολα αυτα λοιπον καλο ειναι να μην τα διαπιστωνουμε κατοπιν επιλογης.Ισως ειναι λιγακι αργα...Καλο ειναι να σκεφτομαστε προ επιλογης αυτο το θεμα ευχρηστια και ανεση...Γιατι αν ειναι καθε φορα που ξεπαρκαρεις να ψαχνεις για πεζοδρομιο για να ανεβεις πανω ε μαλλον δεν εισαι κοντος,η μοτοσυκλετα φταιει.

8)ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ .Εδω αναφερομαστε και αναρωτιομαστε(ψαχνοντας ισως και λιγο στη σχετικη βιβλιογραφια...)για τις επιδοσεις και συγκινησεις που υποσχεται να μας προσφερει το νεο μας μοντελο αλλά και το συνολικο "στησιμο" και κινηση στο δρομο...το καινουριο μας αποκτημα.Θελουμε 200 ιππους ή μηπως και οι 90 μια χαρα ακουγονται;Θελουμε ροπη χαμηλα ή να "σκοτωνει" μετα τις 8.000σ.α.λ;Θελουμε φρενα να σταματα τη μοτοσυκλετα πριν καν το σκεφτουμε;Μηπως να ξυνω γονατο με την καλη μου;Μα ρε συ;Με το Virago που πηρες ειναι λιγο δυσκολο θα σου πει ο Αλεκος...και θα'χει και δικιο.Θελουμε αυτο εκεινο και το αλλο οσον αφορα την ενεργητικη ασφαλεια της πιθανης επιλογης μας;ε τοτε καλο ειναι να μαθουμε πεντε πραγματα πριν αγορασουμε κατι που δεν θα μας "κανει τα γουστα"... Και ναι μεν θα ακουσεις τοσα κι αλλα τοσα απο φιλους και γνωστους αλλά θυμησου.Ενημερωσου ΕΓΚΥΡΑ γιατι ο καθενας λεει τα δικα του.

9)ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.Τι θελεις να παρεις;Την Σκλεναρικοβα ή μηπως και η Πίγγυ μια χαρα θα σε βολευε;Μηπως το R1200GS Adventure που γουσταρες τρελλά τελικα δεν κανει για τη διαδρομη στα Στενα της Κυψελης που την πηρα;Μηπως εκεινο το busa ναι μεν ειναι γρηγορο αλλά δεν βολευεται στην Σταδιου και περναω καθημερινα απο κει 15 φορες;...Αυτο το "κομματι" της μοτοσυκλετας θα μας απασχολησει σε συναρτησει με το "ΓΙΑΤΙ και ΠΟΥ"παραπανω...

10)ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ...Γιατι καλα το πηρες,αλλά τελικα εκεινο το τηλεφωνο απο τον Δικαστικο κλητηρα για κατασχεση γιατι εγινε;Μηπως τελικα καιει "τα αντερα του" και εγω εχω και 5 παιδια να θρεψω;...Ή επειδη σου ειπε ο Τασος οτι "ελα μωρε 100 ευρω ειναι το γενικο σερβις"και συ πηγες στα 10.000χλμ και σου ειπε ευγενικα η ξανθια της ρεσεψιον..."Οφειλετε 450 ευρω¨σε οδηγησει σε κανα εμφραγμα;...Ολα αυτα λοιπον περι ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ καλο ειναι να μας απασχολουν πριν την αγορα γιατι αλλιως θα πρεπει να ξαναδιαβασουμε αμεσως το παραπανω "4"..."Πωλειται σε τιμη ευκαιριας"...και δεν θα ειναι και το πιο ευχαριστο ε;...

11)ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.Την θελεις λες παρα πολυ.Αλλά μηπως σου δημιουργει συνεχως προβληματα;Μηπως χαλαει συνεχεια και σε αποτρεπει απο καθε καλοπροαιρετη σκεψη για μια χαλαρη βολτα;Αν και οι σημερινες μοτοσυκλετες δυσκολα θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως "κακες" ή προβληματικες καλο ειναι να εχουμε και μια γνωμη για "τι λεει ο κοσμος"αλλά και ο ειδικος τυπος .Και ας κρατησουμε αυτο που θελουμε απο αυτα που θα ακουσουμε και θα διαβασουμε.Μην μας πουν μετα" Καλα ρε συ.Δεν ηξερες,δεν ρωταγες";.Μην ξεχνας ε,οτι η αξιοπιστια μιας μοτοσυκλετας στην διαρκεια της συμβιωσης της μαζι σου θα εξαρτιεται κατα πολυ και απο τις δικες σου ορεξεις.Αν τη στιβεις,αν την ξεχνας να την πηγαινεις στο Σερβις γιατι ειχες εκεινη τη γκομενιτσα στην Ιθακη και που να τρεχω τωρα για το σερβις στη Σαλονικα...αλλα και γενικα στο πόσο καλα ή χουλιγκανικα θα ασχολεισαι μαζι της κατα τη διαρκεια της συμβιωσης σας...Γιατι μπορει να μην σπαει να μην χαλαει αλλά "ολα γινονται"...συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια.

12)ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ.Εδω ειναι ισως και ο σημαντικοτερος παραγοντας αγορας μιας μοτοσυκλετας.Γιατι οσα και να ειναι τα "θελω " μας και τα "γουσταρω" αν δεν φτανει εκει η τσεπη μας τοτε "αστα βραστα"...ναι μεν ιεραρχεις τα θελω σου και τις αναγκες σου οταν προκειται να επιλεξεις την "σωστη" μοτοσυκλετα αλλά τελικα αυτο που θετει τον "όρο" για την αγορα ειναι η οικονομικη ανεση που θα εχεις την στιγμη της αγορας...Η τσεπη δυστυχως ή ευτυχως παιζει ανασταλτικο ή επιτρεπτικο παραγοντα στην τελικη μας επιλογη.Γιατι ναι μεν τα θελω και οι αναγκες μπορει να μας ειναι γνωστες αλλά αν το πορτοφολι δεν φτανει εκει που θελουμε τοτε αναποφευκτα αρχιζουμε τους συμβιβασμους που πολλες φορες "καπελωνουν" τα θελω...Για μενα σωστοτερο βεβαια ειναι να μην γινεται βιαστικη επιλογη μονο και μονο γιατι "κ@υλωσαμε" να παρουμε το ταδε μοτο γιατι ετσι θα οδηγηθουμε παρορμητικα σε κατα πασα πιθανοτητα λαθος ή πολυ συμβιβαστικη επιλογη.Καλυτερο ειναι να κανουμε λιγη υπομονη και περισσοτερη ερευνα αγορας και να προσεγγισουμε αυτο που μας ενδιαφερει οσο δυνατον περισσοτερο.Και την καταλληλη στιγμη να ειμαστε ευτυχεις κατοχοι μιας μοτοσυκλετας και οχι ευκαιριακοι και δυσαρεστημενοι.

13)ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ!!!Αν εχεις τη δυνατοτητα,κανε το παν που περνα απο το χερι σου,ωστε ΠΡΙΝ επιλεξεις μια μοτοσυκλετα να οδηγησεις(test ride)οσες περισσοτερες μπορεις.Ισως να φαινεται,"ωχ βρε αδερφε'...,αλλά ειναι μια παραμετρος που ΔΥΝΑΤΑΙ να σου αλλαξει γνωμη.Ειναι καποιες μοτοσυκλετες που μπορει να μην "μιλανε" σε σενα αλλά μολις ανεβεις πανω και κανεις καποια μετρα...σε κερδιζουν.Ισως σου κανουν τα γουστα,ισως σου δινουν αλλο "αερα",ισως την ειχες αδικησει τελικα...Καντο στην τελικη ρε παιδακι μου,δεν χανεις και τιποτα...

Αρα λοιπον μεσα απο την ορθη σκεψη ιεραρχουμε τις αναγκες μας και δυνατοτητες μας,λαβαινουμε υποψη ολα τα παραπανω-με τη σειρα που θελουμε-και αφου καταληξουμε σε καποια συγκεκριμενα μοντελα τοτε εχοντας σαφη εικονα της μοτοσυκλετας που μας ενδιαφερει,τα πραγματα πλεον ειναι ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.Στο σημειο αυτο ζηταμε αν θελουμε και μια γνωμη απο τριτους αλλά εδω πρεπει να προσεξουμε οτι ο καθε τριτος θα σου πει την αποψη του ίσως αναλυοντας το θεμα οπως εχεις κανει και συ παραπανω.λαβαινοντας υποψη του τις προσωπικες αναγκες και θελω.Ετσι ισως συμπεσουν οι αποψεις σας ισως ομως και αρχισετε να θολωνετε βλεποντας οτι οι αποψεις ειναι εκ διαμετρου αντιθετες με τις δικες μας...Ενα ειναι το σιγουρο.Θα λαβουμε υποψη καθε αποψη,σεβομενοι την διαφορετικοτητα των αποψεων και την "τριτη αποψη" αλλά θε επιλεξουμε ΤΕΛΙΚΑ την μοτοσυκλετα που εμεις ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ περισσοτερο.Αυτην που θα μας κανει και κεινο το "ΚΛΙΚ"... Γιατι οσο και ορθολογιστες να ειμαστε,οσο και να μας φαει η σκεψη,αν η καρδια λεει τα δικα της,ε δεν ειμαστε και ρομποτ;...Το θεμα ειναι να εχεις την καταλληλη ηρεμια και τσαμπουκα να κανεις αυτο που πραγματικα θα σε ευχαριστησει και σαν ΑΡΙΣΤΗ αγορα αντικειμενικα αλλά και αναλογιζομενος το σκιρτημα που νοιωθεις οταν την δεις μπροστα σου για πρωτη φορα...Σκεψου και το αλλο ε;.Μια μοτοσυκλετα ποτέ δεν θα την κρατησεις για μια ζωη.Αλλά οσο εισαι μαζι της δεν θελεις να σου δημιουργει και προβληματα.Η ωριμη σκεψη βοηθα να κανεις οσο το δυνατον καλυτερη αγορα.Αντε και καλοταξιδος.- :)

Υ.Γ Τα ανωτερω ισχυουν με οποια σειρα θελεις,αρκει να μην τα παραλειψεις γιατι μπορει να φαινονται ανουσια καποια αλλά στην πορεια της συμβιωσης να πεις..."Ρε γαμωτο δεν επρεπε να παραλειψω κιαυτο"...Και φυσικα ισως ισχυουν και αλλες παραμετροι.Ειπαμε ο καθενας το σκεφτεται διαφορετικα,αλλά μεσα απο μια κοινη λογικη :_hi:

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ!!!ΚΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ... :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Athos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παρακαλω αν καποιος εχει να συμπληρωσει ή διορθωσει κατι,θα ηταν ευπροσδεκτος και αρεστός :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα καλα αυτα που λες Κωστα, αλλα εγω που ξερω τι θελω και το εχω σκεφτει απο ολες

τις μεριες και δεν μπορω να την αποκτησω λογω χρηματων;

Παντως ειμαι διατεθειμενος να κανω υπομονη μεχρι να καταφερω να παρω την μοτοσυκλετα που

ειναι για μενα, περιμενα χρονια να βγει κατι τετοιο στην παραγωγη και ειναι το ονειρο μου.

Δεν θελω να παρω μηχανη για να παρω, θελω αυτη που μου κανει το ΚΛΙΚ, δυστυχως λιγοι ειναι

αυτοι γυρω μου που το καταλαβαινουν, αλλα τι να κανω που εγω τωρα αυτη θελω και ας κανει οσο κανει;

Τεσπα, ο χρονος θα το δειξει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θα λαβουμε υποψη καθε αποψη,σεβομενοι την διαφορετικοτητα των αποψεων και την "τριτη αποψη" αλλά θε επιλεξουμε ΤΕΛΙΚΑ την μοτοσυκλετα που εμεις ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ περισσοτερο.Αυτην που θα μας κανει και κεινο το "ΚΛΙΚ"... Γιατι οσο και ορθολογιστες να ειμαστε,οσο και να μας φαει η σκεψη,αν η καρδια λεει τα δικα της,ε δεν ειμαστε και ρομποτ;...Το θεμα ειναι να εχεις την καταλληλη ηρεμια και τσαμπουκα να κανεις αυτο που πραγματικα θα σε ευχαριστησει και σαν ΑΡΙΣΤΗ αγορα αντικειμενικα αλλά και αναλογιζομενος το σκιρτημα που νοιωθεις οταν την δεις μπροστα σου για πρωτη φορα...Σκεψου και το αλλο ε;.Μια μοτοσυκλετα ποτέ δεν θα την κρατησεις για μια ζωη.Αλλά οσο εισαι μαζι της δεν θελεις να σου δημιουργει και προβληματα.Η ωριμη σκεψη βοηθα να κανεις οσο το δυνατον καλυτερη αγορα.Αντε και καλοταξιδος.- :)

Θέλοντας να συμπληρώσω το απόλυτα κατατοπιστικό άρθρο σου θα σταθώ λίγο στο ρόλο που παίζει το λεγόμενο "ΚΛΙΚ" στη διαδικασία επιλογής της μοτοσικλέτας.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει με όλα αυτά τα κριτήρια που έχεις παραθέσει αλλά όσον αφορά τη σειρά η διαδικασία πιστεύω ότι είναι απόλυτη και απλή.

Η ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ "ΚΛΙΚ" ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΛΗ.

Και αυτό γιατί μετά τη διαίσθηση και το ένστικτο (κλικ) θα έρθει η λογική σκέψη σαν συνήγορος και θα υποστηρίξει αυτή την επιλογή! Δηλαδή πολύ απλά άν η διαίσθηση λέει "αυτή θέλω" μετά η λογική έρχεται να βρει χίλια επιχειρήματα για να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.Παράδειγμα μπορεί να έχει κραδασμούς αλλά δεν θα πηγαίνω και μακρινά ταξίδια , καίει πολύ αλλά έχει επιδόσεις , δεν έχει χώρους αλλά βολεύομαι και με ένα tank bag κ.α.

Αν πάρουμε τα πράγματα αντίστροφα και υπάρχει μια θεωρητικά "κατάλληλη" αλλά δεν μας κάνει "κλικ" η λογική πάλι θα υποστηρίξει την "άρνηση".Παράδειγμα αφού έχει κραδασμούς πως θα κάνω ταξίδια ,έχει επιδόσεις αλλά καίει πολύ, δεν έχει χώρους που θα κουβαλάω τα αδιάβροχα κ.τ.λ

Τελειώνοντας για να επιλέξουμε την "καλή" μας ξεκινάμε από αυτή που μας κάνει "κλικ" και μετά τα επιχειρήματα έρχονται μόνα τους για να υποστηρίξουν την επιλογή μας η οποία θα είναι σύντομη ,ξεκάθαρη και χωρίς το άγχος της "σωστής απόφασης".Εάν επιλέξουμε αυτή που πραγματικά θέλουμε αυτό αρκεί για να μας φτιάχνει τη διάθεση κάθε μέρα και κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με την "επιλογή μας".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:clapping2: Φιλε τι να συμπληρωσουμε .......μας υπερκάλυψες σε ολα !!!! :_thumbsup:

Δεν εχεις αδικο ολα αυτα που προαναφερες ειναι σοβαροι παραγοντες κατα την αγορα μιας μοτοσικλετας και ολα εχουν την δικη τους λογικη ..... :thumbsup1:

... αλλα επετρεψε μου να σου πω οτι προσωπικα εγω ποτε δεν το πηρα τοσο λογικα το θεμα μηχανης ....

για να πω και την αληθεια τις περισσοτερες μηχανες που αλλαξα ουτε τις ειχα καβαλησει πριν ....ηταν ερωτας απο την πρωτη ματια !!!

..... το "ΚΛΙΚ" που αναφερεις ....αυτο ειναι το παν για μενα ... ειναι ενα συναισθημα που ξεχειλίζει απο μεσα σου οταν την κοιτάς, ειναι ενα φτερουγισμα στην ιδέα να την αποκτήσεις!!

δε λεω καλη και αξια μεταπωλησης ,καλη και η οικονομικη συντηρηση ......αλλα για τη μηχανη μου ή την επομενη που θα παρω (αν...λεω...αν !!) φιλε αν μου κανει "ΚΛΙΚ" θα πιασω και 3 δουλιες θα πληρωσω και δυο χρονια παραπανω αλλα θα την καβαλαω και θα ναι καθε μερα "Κυριακη". :spiteful:

:meeting: Δεν μπορω να βρω πανω μου ίχνος λογικης ...αλλα ετσι νιωθω!!

:greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τα λες Κώστα, και έτσι θα έπρεπε να είναι ίσως, αλλά σε επιλογή αυτοκινήτου μάλλον. :D

Για την μηχανή, παίζουν άλλα πράγματα ρόλο, πολύ πιο προσωπικά και υποσυνείδητα. Έχει να κάνει πάρα πολύ με τον χαρακτήρα του καθενός, το τι μηχανή διαλέγει.

Αλλιώς δεν θα δικαιολογούνταν πωλήσεις μηχανών γυμνών, πολύ αργών, πολύ γρήγορων, με μονόσελλα, με μεγάλη κατανάλωση κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ με τον Στάθη είμαι σ' αυτό.

Αλλά προφανώς για πολλούς δεν ισχύει, αλλιώς δε θα 'χε πήξει ο κοσμος στα στρωματέξ :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ καλο και χρησιμο κειμενο σε ενα φορουμ.Ειδικα για τους νεους στον χωρο που ακομα ψαχνονται.

Ολοι ζηλευουν τα φαντεζι SS και τις υπερεπιδοσεις τους,αλλα τελικα κανει γι αυτους?Μπορουν να το πανε?Τους βολευει γι αυτο που ζητουν,ή απλα το αγορασαν μονο και μονο για τα νουμερα στα τεχνικα χαρακτηριστικα?

Η απαντηση ειναι οτι οι Ελληνες τουλαχιστον αγοραζουν με τα τεχνικα χαρακτηριστικα τις περισσοτερες φορες κι οχι με κριτιριο αυτο που πραγματικα χρειαζονται.Μπορει αργοτερα να το καταλαβουν,αλλα μεχρι να γινει αυτο,υποστηριζουν με σθενος την λαθος επιλογη τους.

Μετα απο πολλα χρονια ενασχολησης μου με τους δυο τροχους,εχω φτασει σε σημειο να μην κοιταζω τεχνικα χαρακτηριστικα.

Αποδειξη στον εαυτο μου τουλαχιστον,ειναι το οτι αγορασα το πιο βαρυ,το πιο αδυναμο και ο πιο αργο ον οφ της αγορας,δινοντας τοσα χρηματα που με αυτα θα μπορουσα να εχω μια μοτοσυκλετα με τα διπλα αλογα η οποια δεν θα τελειωνε στα 200 αλλα στα 300χαω.

Κι αυτο το εκανα γιατι?Γιατι πιθανον να μην εχω "χερια" για τετοιο μηχανακι,γιατι δεν χρειαζομαι τετοιο μηχανακι γι αυτα που ζηταω,γιατι εν τελει προτιμω αυτο που πηρα να με καλυπτει σε περισσοτερα πραγματα κι ας υπολειπεται σε καποια αλλα που δεν ειναι τοσο σημαντικα σε μενα.

Μπορει να γουσταρω τα γκαζια (οχι μπορει...τα γουσταρω) αλλα οταν η μοτοσυκλετα που τα εχει δεν μπορει να μου εκπληρωσει αλλα (βασικοτερα κατ εμε) πραγματα,δεν κανει για μενα.

Μακραι να ειχα την δυνατοτητα να εχω δυο και τρεις μοτο.Μια για γκαζια,μια για ταξιδια,μια για καθε μερα.Ομως αφου δεν την εχω,προσπαθω να βρω την χρυση τομη.

Αρα για να επανελθω στον τιτλο του τοπικ,ιεραρχω τις αναγκες μου και αναλογως αγοραζω.

Περα απο τις επιδοσεις και τα λοιπα,σημαντικοτατο ρολο για μενα παιζει,το κοστος συντηρησης (συχνοτητα βλαβων,κοστος αναλωσημων,κοστος σερβις κτλ) κι οχι τοσο το κοστος κτησης.Το αν θα δωσεις πολλα να την αποκτησεις,θα ειναι μια φορα.Ενω το κοστος χρησης θα ειναι συνεχομενο και για οσα χρονια την εχεις στην κατοχη σου.

Kαι να συμπληρωσω πως μεγαλο ρολο στην τελικη μου επιλογη παιζει και το αν θα μου αρεσει εμφανησιακα αυτο που θελω,κι οχι μονο γιατι μου καλυπτει ολα αυτα (ή τα περισσοτερα τουλαχιστον)που ζηταω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος ο νιόπαντρος :_thumbsup::_thumbsup:

νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο και το αν υπάρχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την μηχανή που θέλουμε να πάρουμε, ποια η κατάσταση του και ποια η κατάσταση του αρχιμάστορα που βρίσκετε εκεί μέσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου επειτρέπεις Κωστα,

14. Παρκάρισμα.Διοτι διφορετικά ειναι να κοιμάσαι και να έχεις την GS η το CBR 1000 στο πεζοδρόμιο και διαφορετικά το παπακι.Επισης πρεπει να σκεφτείς πως θα το προστατέψεις απο κλοπή και πόσο θα σου κοστίσει αυτό.

και νομιζω οτι στο 10 ξέχασες την κατανάλωση.

προσωπικά εβαλα πρώτα την λογική και μετά τι μου αρέσει σε ποσοστο 70 -30 .. οχι οτι με χαλαει το fazer αλλα αλλα μου κάνουν περισσοτερο ΚΛΙΚ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε κωστα με πεθανες τοσο δεν ειχα διαβασει ουτε στις πανελληνιες :_zeppelin::_zeppelin:

αλλα τι να κανω ενα μεντορα εχω :_thumbsup:

και οταν γραφει κατι το παρακολουθω

με καλυψες

:worthy::worthy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιο τοπικ.....απο τον κυριο παντρεμενιδη....καλο θα ειναι να το διαβάσουν ολοι οι φιλοι του φορουμ....ειτε εχουν εμπερεια ειτε οχι.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια για το τόπικ. Όντως προτού αποκτήσεις μηχανάκι πρέπει να σκεφτείς όλες αυτές τις παραμέτρους με σειρά ανάλογη του τρόπου που σκέφτεσαι και της κατάστασης. Εγώ ας πούμε επέλεξα τη δικιά μου πέρσι σαν μια φθηνή μεταχειρισμένη μοτο με συμπλέκτη και ευκολοδήγητη (αρχάριος γαρ) για να δοκιμάσω πως είναι η συμβίωση με αυτό το πράγμα με τις 2 ρόδες. Μετά από χρόνο πλέον πιο κατασταλαγμένος και εμπειρότερος σε σχέση με το 0 λέω ότι πάω για το τάδε και πάλι υπολογίζοντας πρώτα τα φράγκα (αλλεργικός στις δόσεις) και μετά όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που αναφέρθηκαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα συμπληρωσω αυτο που μου ειπε φιλος και

αξιος μηχανοβιος.Δυο τα κρητηρια σε μια μοτο αν πας

στο οτι μ'αρεσει παρτω και τελειωνε αν παλι θελεις να

παρεις το σωστο μετρα τι ειδους και που εκανες τα

χιλιομετρα των 2-3 τελευταιων ετων και παρε την αναλογη μοτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγω θα συμπληρωσω αυτο που μου ειπε φιλος και

αξιος μηχανοβιος.Δυο τα κρητηρια σε μια μοτο αν πας

στο οτι μ'αρεσει παρτω και τελειωνε αν παλι θελεις να

παρεις το σωστο μετρα τι ειδους και που εκανες τα

χιλιομετρα των 2-3 τελευταιων ετων και παρε την αναλογη μοτο

Και τα ΔΥΟ παιζουνε ρε φιλε EKEINOS ενας συνδιασμος

δεν ειναι μονοδρομος :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γιατι ο 18χρονος ας πουμε να παρει το hayabusa αν το περισσοτερο που θα μπορει να το "στιψει στριβοντας" ειναι ξεπαρκαροντας το σε πλαγια θεση;

Ξαναδιαβάζοντας αυτό το τόπικ...θα διαφωνήσω σε αυτό το σημείο.

Ο 18χρονος ΜΠΟΡΕΙ να στίψει το εργαλείο πολύ καλύτερα από έναν 40αρη και πεπειραμένο οδηγό,κι αυτό γιατί ως 18χρονος δεν έχει εκείνη την αίσθηση του κινδύνου που έχει ο 40αρης με μια οικογένεια πίσω του.

Αν δεν μπορούσαν να στρίψουν/στίψουν/σκίσουν τέτοια μηχανάκια οι 18άρηδες,σήμερα δεν θα βλέπαμε να τρέχει ο Stoner ο Pedrosa κτλ στα GP αλλά ο Doohan κι ο Fogarty στην τωρινή τους ηλικία!!

To μυαλό,δεν έχει ο 18χρονος για να μπορέσει να επιβιώσει πάνω σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα όταν την χρησιμοποιεί σε δημόσιους δρόμους.Και το σίγουρο είναι πως θα κάνει υπερβολές και απερισκεψίες εκθέτοντας πολύ άσχημα σε κίνδυνο τον εαυτό του.

Νομίζω πως ένα edit Κώστα στο συγκεκριμένο σημείο να είναι επιβεβλημένο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ξαναδιαβάζοντας αυτό το τόπικ...θα διαφωνήσω σε αυτό το σημείο.

Ο 18χρονος ΜΠΟΡΕΙ να στίψει το εργαλείο πολύ καλύτερα από έναν 40αρη και πεπειραμένο οδηγό,κι αυτό γιατί ως 18χρονος δεν έχει εκείνη την αίσθηση του κινδύνου που έχει ο 40αρης με μια οικογένεια πίσω του.

Αν δεν μπορούσαν να στρίψουν/στίψουν/σκίσουν τέτοια μηχανάκια οι 18άρηδες,σήμερα δεν θα βλέπαμε να τρέχει ο Stoner ο Pedrosa κτλ στα GP αλλά ο Doohan κι ο Fogarty στην τωρινή τους ηλικία!!

To μυαλό,δεν έχει ο 18χρονος για να μπορέσει να επιβιώσει πάνω σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα όταν την χρησιμοποιεί σε δημόσιους δρόμους.Και το σίγουρο είναι πως θα κάνει υπερβολές και απερισκεψίες εκθέτοντας πολύ άσχημα σε κίνδυνο τον εαυτό του.

Νομίζω πως ένα edit Κώστα στο συγκεκριμένο σημείο να είναι επιβεβλημένο

Σωστο...ΟΜΩΣ να ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ...οπου "18χρονος" βαλε "Ελληνας 18χρονος"... και δεν μιλαω για τα παιδια που απο πιτσιρικια τρωνε τις πιστες στη μ'απα καθε μερα και ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ και μάς ριχνουν στ'αυτια ΜΑΚΡΑΝ,ουτε για τους αγωνιζομενους,αλλά για τους 18χρονους που "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΡΑΣ,ΘΕΛΩ hayabusa"....γιατι πιστιρικας με δυνατοτητα αγορας busa και ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ...βρες μου καποιον... ;) Συνηθως οι "χεραδες"...σπανιζουν,οι Ελληνες χεραδες ΑΚΟΜΗ περισσοτερο :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πσιτ....χεράδες υπάρχουν.Απλά δεν το ξέρουν ούτε θα δοθεί ποτέ τους η ευκαιρία να το μάθουν και να το αποδείξουν και παραέξω.

Άλλα χέρια έχει δηλαδή ο Ιταλός και ο Ισπανός? Άλλο φταίει...κι όχι τα χέρια και είμαστε και off topic :P

Α και στα 18 δεν μπορεί να έχει busa γιατί δεν θα έχει δίπλωμα. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήθελα να ήμουν σε θέση να σου απαντήσω:

Από δω η..... "γυναίκα μου"

κι από κει το.... "αίσθημά μου"

:shades:

Γμ τα λεφτά γμ :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγοοοοο ........ ποτε δεν ειναι αργα ...... μολις παρεις την συνταξουλα σου και το εφ απαξ ....... ξερεις εσυ .........

....... :thumbsup::thumbsup::thumbsup: ........ ορμα .........

Κωστα ........... σχεδον παντα η @αβλα μπαινει πανω απο τις αναγκες μας ......... εγω για παραδειγμα ........ με ενα 250 σκουτερακι θα εκανα την δουλεια μου ανετα ......... αλλα ........

................. θελω ενα 1000αρι για την δουλεια μου (fazer) και ενα 1000αρι για την πιστα (CBR) ........τρομαρα μου τωρα στα γεραματα το εχω χασει εντελως ....... μαλλον εχει δικιο η γυναικα μου που με φωναζει ξεμωραμενο .......... και το γελιο το μεγαλο ειναι οτι καλοβλεπω και το 1098 .......... αυτο και αν ειναι ονειρο θερινης νυχτος ...........................

Τροποποιήθηκε από τον petani

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Refresh :)

Υ.Γ.

καλοβλεπω και το 1098 .......... αυτο και αν ειναι ονειρο θερινης νυχτος ...........................

Τι εγινε το πηρες τελικα; :lol: :lol: :bop:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα