Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2009 (τροποποιήθηκε) Εχοντας μισό χρόνο περίπου το Honda Transalp 700 C-Abs, λέω να αρχίσω να γράφω κάποια πράγματα για το μηχανάκι, όπως έκανα και παλιότερα με το Yamaha XT660R. Και μια και ανέφερα το ΧΤάκι, μια από τις πρώτες δουλειές που έκανα στο Transalp ήταν να του τοποθετήσω το Top Case της SHAD (37 λίτρων) που είχα στο ΧΤ. Ωραία. Υπήρχε όμως ένα θέμα που με απασχολούσε. Η σχάρα του νέου Transalp 700 είναι 1ον) μικρότερη από του 650, 2ον) πλαστική και 3ον) όχι εντελώς επίπεδη αλλά ελαφρώς καμπυλωτή και ανάγλυφη, όπως θα δείτε. Μια πλαστική σχάρα όμως θα είναι πιο "μαλακή" και θα έχει αναγκαστικά περισσότερες ελαστικότητες από μια σιδερένια. Κι αν πάνω στην πλαστική σχάρα, που δεν είναι καν εντελώς επίπεδη (αλλά έχει ανάγλυφη και καμπυλωτή σχεδίαση) βιδώσεις μια επίσης πλαστική βάση (αυτή του Top Case), το όλο σύνολο που ούτως ή άλλως ταλαντώνεται (λόγω της βαλίτσας) θα έχει ταλαντώσεις. Καλό θα ήταν η πλαστική βάση της βαλίτσας να μεταφέρει με κάποιον τρόπο το βάρος κατευθείαν στο υποπλαίσιο. Εδώ είναι το θέμα. Λοιπόν η σχάρα του Transalp 700 είναι αυτή: Έχοντας διαβάσει αρκετά post σε διάφορα fora για ενοχλητικές ταλαντώσεις και κουνήματα στο τιμόνι από κατόχους Transalp από τη στιγμή που έβαλαν κεντρικό βαλιτσάκι (Top Case), είπα να το ψάξω λίγο. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι ταλαντώσεις αυτές πιθανόν να οφείλονται στην πλαστική σχάρα. Δηλ. αν τοποθετήσεις την πλαστική βάση του Top Case κατευθείαν πάνω στην πλαστική (και άρα με ελαστικότητα) σχάρα του Transalp, ίσως να είναι αυτή, όπως προείπα, η αιτία των αναφερόμενων από πολλούς κατόχους Transalp ταλαντώσεων και κουνημάτων στο τιμόνι. Και αυτό διότι το όλο σύνολο βαλίτσας - βάσης - σχάρας θα ταλαντώνεται ελαφρώς, λόγω του ότι η σχάρα του Transalp είναι πλαστική. Ψάχνοντας βρήκα ότι η SHAD (η εταιρία του Top Case που είχα ήδη από το ΧΤ) προσφέρει μια ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ προσαρμογή ειδικά για το Transalp 700 (κόστος 38 ευρώ), η οποία τοποθετείται ως εξής: 1) Η πλαστική σχάρα του Transalp μένει κανονικά στη θέση της. 2) Αφαιρούμε τις τέσσερις βίδες, με τις οποίες η πλαστική σχάρα στηρίζεται στο υποπλαίσιο. 3) Τοποθετούμε τη σιδερένια προσαρμογή και βιδώνουμε (με τις μακρύτερες βίδες που έχει αυτή) τόσο την ίδια την σιδερένια προσαρμογή όσο και την πλαστική σχάρα. Δηλ. η ίδια βίδα περνάει μέσα από τη σιδερένια προσαρμογή και την πλαστική σχάρα. 4) Πάνω στη σιδερένια προσαρμογή (που πατάει πλέον στο υποπλαίσιο και είναι ακλόνητη, χωρίς ίχνος ταλάντωσης) βιδώνουμε πλέον την πλαστική βάση του Top Case. 5) Τοποθετούμε κανονικά το Top Case. Δείτε και μόνοι σας. Η βαλίτσα (Top Case) πλέον δεν στηρίζεται καθόλου στην πλαστική σχάρα του Transalp αλλά ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο ΥΠΟΠΛΑΙΣΙΟ, χωρίς έτσι να μεταφέρει ταλαντώσεις στο μηχανάκι και χωρίς να προκαλεί κουνήματα στο τιμόνι. Μέχρι τα 110 χ.α.ω. τουλάχιστον (στη Σύρο δεν μπορείς να πας και με περισσότερα άλλωστε και ακόμη δεν το έχω βγάλει ταξίδι) δε διαπίστωσα καμία ταλάντωση ή κούνημα. Περισσότερα για το θέμα, μετά από ταξίδι. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 19 , 2009 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 πως μπορώ να μάθω αν η shad βγάζει κάτι τέτοιο και για την deauville ... ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Ωραίος! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Σωστός! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 πως μπορώ να μάθω αν η shad βγάζει κάτι τέτοιο και για την deauville ... ? Ρώτα σε ένα μαγαζί που να εμπορεύεται βαλιτσάκια της SHAD. Λογικά θα υπάρχει ανάλογη βάση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 ααααα εσυ εισαι καλοοοοος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
takis79 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 ωραιος! B) αρα για να βγαλει η shad σιδερενια προσαρμογη,υπηρχε οντως γενικα προβλημα κραδασμων-ταλαντωσεων στο ΤΑ 700; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 αρα για να βγαλει η shad σιδερενια προσαρμογη,υπηρχε οντως γενικα προβλημα κραδασμων-ταλαντωσεων στο ΤΑ 700; Ναί, κάτι έχει ακουστεί σε διάφορα fora. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sebastian 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 πολύ καλό είσαι φοβερός :) B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Επανέρχομαι στο θέμα με μια μικρή (αλλά πολύ χρήσιμη και ουσιαστική) βελτίωση για να απαλειφθούν οι κραδασμοί στο top case της μοτοσυκλέτας. Οπως γνωρίζετε, τα περισσότερα top case στηρίζονται πάνω στην πλαστική βάση τους ΧΩΡΙΣ να παρεμβάλλεται κάποιο ελαστικό - αντικραδασμικό υλικό. Δηλαδή έτσι όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτο: Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν περνάς πάνω από γρανιτένιους δρόμους, πλακόστρωτα ή χωματόδρομους νιώθεις (και ακούς) το βαλιτσάκι να χορεύει καρσιλαμά πάνω στη βάση του, κάτι που είναι αρκετά ενοχλητικό. Τη λύση την έδωσα με την παρακάτω πατέντα: Αντικραδασμικό λάστιχο (πωλείται σε λωρίδα χύμα με το μέτρο), το οποίο κόλλησα στη βάση της μπαγκαζιέρας. Δεν είναι ούτε πολύ λεπτό (για να έχει ουσιαστικό αντικραδασμικό ρόλο) αλλά ούτε και πολύ παχύ (για να μη δυσκολεύει το "κούμπωμα" της μπαγκαζιέρας). Προσεχώς θα το βάψω και μαύρο για λόγους αισθητικούς. Λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η μπαγκαζιέρα δεν κουνάει ΚΑΘΟΛΟΥ και είναι πλέον ένα σώμα με τη βάση της, οπότε τη λύση την προτείνω ανεπιφύλακτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis_mar 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2010 Πολυ καλο! Εχω κανει το ιδιο αλλα εχω βαλει το υλικο με τις φουσκαλες προσωρινα... Ειμαι στο ψαξιμο ενος υλικου σαν και αυτο που εβαλες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Ωραίος ο Αιγαιοπλόος!!! Εγώ έβαλα τσοχάκια, αυτά που πουλάνε στα SM για να βάζουμε στα πόδια από τα έπιπλα και να μην κάνουν φασαρία όταν τα σέρνουμε, και είναι ήσυχη και ακλόνητη η βαλίτσα. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Σωστος ο Αιγαιοπλοος εγω εχω κανει το ιδιο αλλα με την διαφορα οτι εκοψα ενα παλιο πατακι απο το αυτοκινητο στο σχημα της βασης και το εχω εκει για τον ιδιο λογο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 Φίλε Αιγαιοπλόε, καταρχήν μιας και γράφω στο post αυτό να σ'ευχαριστήσω για τη δουλειά που έχεις κάνει...τα posts σου τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα (πιστεύω) πριν αγοράσω το Transalpάκι μου! Στο θέμα μας λοιπόν...Η βαλίτσα είναι η Givi V46. Υπάρχει και η ειδική μεταλλική βάση (αντάπτορας) για τη σχάρα του 700. Η μεταλλική βάση βιδώνει με 6 βίδες στο υποπλαίσιο. Η δε πλαστική βάση της βαλίτσας βιδώνει με 4 βίδες πάνω στη μεταλλική. Βάση & μεταλλική προσαρμογή εννοείται πως είναι κάτι το ακλόνητο και επίσης αμελητέου βάρους (χωρίς τη βαλίτσα φυσικά). Επίσης υπάρχουν λαστιχένια (4) "πατήματα" (3η φωτο) για τους κραδασμούς προφανώς (δεν νομίζω όμως να κάνουν ιδιαίτερη δουλειά) Ακόμα και χωρίς τη βαλίτσα επάνω, αν αφήσω χέρια το τιμόνι "παίζει" ακριβώς μετά τα 40 χλμ/ώρα. Οπως σου είπα και παραπάνω το βάρος της μεταλλικής προσαρμογής & της πλαστικής βάσης μόνο μου φαίνεται αδύνατο να προκαλεί τέτοια ταλάντωση στο τιμόνι. Να σου πω επίσης πως δε τίθεται θέμα πιέσεων ελαστικών... Δε ξέρω αν έχει γίνει κάτι λάθος στη τοποθέτηση αλλά δε το νομίζω... Ευτυχώς που, στα 39 πια, ΔΕΝ κατεβαίνω το Πήλιο όρθιος και χωρίς χέρια!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 Νικόλα, σαν να μου μυρίζει προβληματικό ελαστικό... Τι ελαστικά φοράει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 Bridgestone Trail Wing 101/152 (της μαμά της δλδ ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 Με τα ελαστικά αυτά κοσκινίζει πολύ το τιμόνι και υπάρχει μια ασάφεια στο πάτημα γενικότερα. Μόλις τα άλλαξα (πριν λίγους μήνες) και έβαλα τα sirac είδα άλλο μηχανάκι εντελώς (χωρίς να αλλάξει ο χαρακτήρας του). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 ναι, όντως με έχουν μπερδέψει αυτά τα ελαστικά ως προς το feedback που δίνουν... για την ώρα όμως θα τα υποστώ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΦΟΡΑΣ;;;;;;;;;;;; :scared: Όταν μπορέσεις άλλαξε τα, φαγωμένα ή μη!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 (τροποποιήθηκε) Πάντως εμένα δεν κάνει κανένα κούνημα το μηχανάκι, παρόλο που φοράω ακόμα τα "μαμά" ελαστικά Bridgestone Trail Wing. Ακόμα και στην τελική ταχύτητα (184 κοντερίσια) δεν έχει κούνημα το μηχανάκι. Τσεκαρισμένο από εμένα τον ίδιο. Και μάλιστα το δοκίμασα και μονοκάβαλος αλλά και δικάβαλος φορτωμένος με τριβάλιτσο (για λίγο όμως, με σωστό φόρτωμα, σε άδειο κομμάτι αυτοκινητόδρομου και με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψιν ότι φορτωμένος και με τριβάλιτσο μετριάζεις την ταχύτητα). Κανένα απολύτως κούνημα. Κι επειδή στο Transalp forum, όπου είμαι και εκεί μέλος, έχουν αναφερθεί κάμποσες περιπτώσεις σε κουνήματα στο τιμόνι, ΜΟΝΟ όταν το μηχανάκι έχει Top Case, τείνω να πιστέψω ότι η όλη ιστορία έχει να κάνει με το ίδιο το Top Case, δηλ. την εταιρία που το κατασκευάζει και (κυρίως) τη βάση στην οποία στηρίζεται. Δεν ξέρω λοιπόν αν και κατά πόσο παίζουν ρόλο τα, όντως μέτρια, ελαστικά της Bridgestone, τα οποία κι εγώ δεν πρόκειται να ξαναβάλω (μάλλον για τα Michelin Anakee 2 με βλέπω την Άνοιξη). Προσωπικά δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι είναι θέμα ελαστικών, αφού δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτά, όπως προείπα στο θέμα του κουνήματος στο τιμόνι. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2012 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 έχουν αναφερθεί κάμποσες περιπτώσεις σε κουνήματα στο τιμόνι, ΜΟΝΟ όταν το μηχανάκι έχει Top Case, τείνω να πιστέψω ότι η όλη ιστορία έχει να κάνει με το ίδιο το Top Case, Bεβαιως και ειναι το top case. Το γραφει αλλωστε και εσωτερικα στο αυτοκολλητο max speed 120 km. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ναι, μόνο που οι διαμαρτυρόμενοι για τα κουνήματα μιλάνε για ταχύτητες ΚΑΤΩ των 100 χ.α.ω. και όχι για τελικές. Την "τελική ταχύτητα" την ανέφερα εγώ, όχι φυσικά γιατί ταξιδεύω με τέτοιες παράλογες (για το είδος της μοτοσυκλέτας) ταχύτητες αλλά για να καταδείξω ότι όταν είναι ΣΩΣΤΑ τοποθετημένο το Top Case δε δημιουργεί ταλαντώσεις στο τιμόνι σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ταχύτητα. Ακόμα και στην τελική. Το γράφω σαφέστατα το "ακόμα και" στο παραπάνω μου μήνυμα. Το πρόβλημα όμως που αναφέρουν πολλοί Transalp-άδες είναι το "κοσκίνισμα" στο τιμόνι, ακόμα και στα 50-60 χ.α.ω., όταν έχουν τη βαλίτσα επάνω. Κι αυτό είναι θέμα βαλίτσας και όχι τελικής ταχύτητας. Οταν σου λέει ο άλλος ότι βάζω το Top Case και μου τρέμει το τιμόνι με 50 χ.α.ω., το βγάζω και σταματάει, τότε το πράγμα μιλάει. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2012 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες