Jump to content
nibble

Πρόβλημα μετά από 1 ώρα αγοράς μηχανής

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Καταρχήν ως νέος χρήστης της ιστοσελίδας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την ενημέρωση σε διάφορα θέματα πάνω στις μηχανές (και διαφόρων άλλων....)!

Θα ήθελα να σας ζητήσω την γνώμη σας για το πως θα πρέπει να κινηθώ ....

Το πρόβλημά μου ξεκίνησε σήμερα το πρωί (6-12-2008), όταν πήγα να παραλάβω την καινούργια μου μηχανή (Honda Hornet 2007 [CB600F αλλιώς]).

Λοιπόν πήρα την μηχανή την παρέλαβα από το κατάστημα και ξεκίνησα την βόλτα μου μαζί με έναν φίλο μου, εκείνος με την δική του Hornet... (όπως βλέπετε μπαίνω κατευθείαν στη ψητό γιατί από την στεναχώρια μου θα σκάσω....).

Κάποια στιγμή και ενώ είμαι πολύ προσεκτικός στον τρόπο οδήγησης (θέλουν στρώσιμο τα ρημάδια) , πάντα κάτω από 5000 στροφές και δεν είχα κάνει καλά καλά ούτε 30 χιλιόμετρα δεν μπορούσα με τίποτα να αλλάξω ταχύτητες (ούτε να ανεβάσω ούτε να κατεβάσω). Το λέω στον φίλο μου (ο οποίος στην αρχή είχε σκάσει στο γέλιο) δοκιμάζει και εκείνος και τίποτα.... Την πάμε την μηχανή όπως ήταν στο μαγαζί για να του πούμε το πρόβλημα... Έρχεται ο υπάλληλος, βλέπει και αυτός το πρόβλημα. Εντοπίζει ότι κάτι έχει σπάσει και θα πρέπει να το πάω σε ένα συνεργείο που μου είπε (το συνεργείο δεν ήταν αντιπρόσωπος της HONDA). Πηγαίνω, το βλέπει ο μάστορας και με ρωτάει αν είναι καινούργιο, του λέω "ΝΑΙ" και μου λέει ότι καλύτερα να το πάω σε επίσημο αντιπρόσωπο (συνεργείο) για να μου πουν εκείνοι τι θα πρέπει να γίνει (αντικατάσταση ή διόρθωση). Επιστρέφω πίσω στο μαγαζί που το πήρα και του είπα τι μου είπε ο μάστορας και μου λέει ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα και ότι θα πρέπει εγώ να το πάω στο συνεργείο και ότι μου πουν εκείνοι (δηλαδή στο επίσημο αντιπρόσωπο της Honda - συνεργείο).

Περιμένω εναγωνίως για τις συμβουλές σας για το πως θα πρέπει να κινηθώ.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

"Ένας πολύ δυστυχισμένος οδηγός μοτοσικλέτας"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αυτο να κανεις, πας σε εξουσιωδοτημενο συνεργειο , και σε καλυπτη η εγγυηση, δεν πλερωνεις δραχμη ναουμ .

μηπως εκανες καμια γκαφα εσυ με το κυβωτιο οπως οδηγουσες? ρωταω απλα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αυτο να κανεις, πας σε εξουσιωδοτημενο συνεργειο , και σε καλυπτη η εγγυηση, δεν πλερωνεις δραχμη ναουμ .

μηπως εκανες καμια γκαφα εσυ με το κυβωτιο οπως οδηγουσες? ρωταω απλα :)

Γκάφα? Μπα δεν νομίζω (11 χρόνια οδηγώ ....) Και από την άλλη αυτό που έσπασε ήταν κάτι μέσα στο κινητήρα όπως είπε και ο μάστορας που το είδε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι και να κάνει, ακόμη και καρφωτή να την έριξε, πάλι δεν δικαιολογείται.

Για την ακρίβεια, αυτά τα σασμάν είναι φτιαχμένα για να δουλεύουν με καρφωτές.

Φίλε μου, αφού το πήρες καινούργιο, εγώ θα έλεγα να το πας στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και επίσης να έρθεις σε επαφή με κάποιον δικηγόρο. Ίσως η περίπτωση να δικαιολογεί αντικατάσταση της μοτοσυκλέτας. Ίσως λέω, δεν ξέρω...απλά τσέκαρε το

Ναι κατά πάσα πιθανότητα, στον μύλο είναι η ζημιά

Τροποποιήθηκε από τον helonaracer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εεε ντεν ξερει φιλος :) μπορει να ηταν η πρωτη σου μηχανη και να διελησες το κυβωτιο , αλλα αφου λες οτι δεν εφτεγες εσυ τοτε μην σε αγχωνει. Ουτε τον κοπο ουτε τα ανταλλακτικα πληρωνεις. μαλλον σου εκατσε σαπιο κομματι, ποιος ξερει.

Αν εχεις καποιον γνωστο μηχανικο σου (αντιπροσωπιας) καλος, αν και δεν θα εχεις προβλημα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνε σε ενα συνεργείο της αντιπροσωπείας για να δουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια μην τρελλαθουμε δεν διελυσε το κιβωτιο ο ανθρωπος που πηγε μια βολτα για '20 λεπτα, η μηχανη ειχε προβλημα πριν την αγορασει, εγγυηση λογικα πρεπει να εχει,να μας πεις και ποιο ειναι αυτο το μαγαζι που πουλαει μοτοσυκλετες με προβλημα και κανει μετα τον μ@λ@κ@ οταν βγει η μηχανη εξω απο το μαγαζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σίγουρα θα σε καλύψει η εγγύηση!! Απλά φρόντισε το συνεργείο που θα την πας να είναι οπωσδήποτε επίσημος αντιπρόσωπος!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το όνομα του μαγαζιού μπορώ να το πω, είναι πασίγνωστος κιόλας....αλλά οι moderators θα το κόψουν....

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα από τους moderators ευχαρίστως να το αναφέρω :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μηπως ειναι ο Soulta...s? :)

Μην στεναχωριεσαι θα φτιαχτει, απλα ειναι η ξενερα της 1ης μερας,θα εχεις χρονο να κανεις τις βολτες σου απο δω και περα! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι δεν είναι αυτός που λες.... τελειώνει σε "...ιος" και δίνει αρκετά δώρα μαζί με την μηχανή.... αν με πιάνεις τι εννοώ... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α καταλαβα, απο Βι... αρχιζει! :)

Πες του να σου δωσει τοτε δωρο ενα κιβωτιο ταχυτητων αφου θελει τοσο πολυ να κανει δωρα! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά κατάλαβες..... δεν ξέρω τι και πως αλλά τα έχω πάρει τόσο άσχημα με την συμπεριφορά του και το τι έγινε που είμαι έτοιμος να πάω σε δικηγόρο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χανεις τιποτα να βαλεις καποιο γνωστο σου δικηγορο να τους παρει ενα τηλ,να τους κανεις λιγο να τρεξουν...

Για τον συγκεκριμενο εμπορο αυτα που ξερω ειναι οτι εχει καλες τιμες στα μεταχειρισμενα αλλα καποια ειναι ζημιαρικα, μου εχουν πει και φιλοι μου που εχουν παρει απο καταστηματα του οτι μετα απο λιγο καιρο εμφανισαν ζημιες οι μοτοσυκλετες τους.

Δεν πιστευω οτι ασχολειται να δει την κατασταση της μηχανης πριν την αγορασει.

Παντως κανει καλες τιμες σε αρκετες μοτοσυκλετες του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλησπέρα σε όλους.

Καταρχήν ως νέος χρήστης της ιστοσελίδας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την ενημέρωση σε διάφορα θέματα πάνω στις μηχανές (και διαφόρων άλλων....)!

Θα ήθελα να σας ζητήσω την γνώμη σας για το πως θα πρέπει να κινηθώ ....

Το πρόβλημά μου ξεκίνησε σήμερα το πρωί (6-12-2008), όταν πήγα να παραλάβω την καινούργια μου μηχανή (Honda Hornet 2007 [CB600F αλλιώς]).

Λοιπόν πήρα την μηχανή την παρέλαβα από το κατάστημα και ξεκίνησα την βόλτα μου μαζί με έναν φίλο μου, εκείνος με την δική του Hornet... (όπως βλέπετε μπαίνω κατευθείαν στη ψητό γιατί από την στεναχώρια μου θα σκάσω....).

Κάποια στιγμή και ενώ είμαι πολύ προσεκτικός στον τρόπο οδήγησης (θέλουν στρώσιμο τα ρημάδια) , πάντα κάτω από 5000 στροφές και δεν είχα κάνει καλά καλά ούτε 30 χιλιόμετρα δεν μπορούσα με τίποτα να αλλάξω ταχύτητες (ούτε να ανεβάσω ούτε να κατεβάσω). Το λέω στον φίλο μου (ο οποίος στην αρχή είχε σκάσει στο γέλιο) δοκιμάζει και εκείνος και τίποτα.... Την πάμε την μηχανή όπως ήταν στο μαγαζί για να του πούμε το πρόβλημα... Έρχεται ο υπάλληλος, βλέπει και αυτός το πρόβλημα. Εντοπίζει ότι κάτι έχει σπάσει και θα πρέπει να το πάω σε ένα συνεργείο που μου είπε (το συνεργείο δεν ήταν αντιπρόσωπος της HONDA). Πηγαίνω, το βλέπει ο μάστορας και με ρωτάει αν είναι καινούργιο, του λέω "ΝΑΙ" και μου λέει ότι καλύτερα να το πάω σε επίσημο αντιπρόσωπο (συνεργείο) για να μου πουν εκείνοι τι θα πρέπει να γίνει (αντικατάσταση ή διόρθωση). Επιστρέφω πίσω στο μαγαζί που το πήρα και του είπα τι μου είπε ο μάστορας και μου λέει ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα και ότι θα πρέπει εγώ να το πάω στο συνεργείο και ότι μου πουν εκείνοι (δηλαδή στο επίσημο αντιπρόσωπο της Honda - συνεργείο).

Περιμένω εναγωνίως για τις συμβουλές σας για το πως θα πρέπει να κινηθώ.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

"Ένας πολύ δυστυχισμένος οδηγός μοτοσικλέτας"

Αν δεν κάνω λάθος έχεις δικαίωμα μέσα σε 7 ή 10 μέρες απο την παραλαβή του οχήματος να ζητήσεις αναστροφή πώλησης (να σε δώσυν τα λεφτα πίσω) ή άμμεση αντικατάσταση του οχήματος . ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟΥ !!. Άποψη μου αν δεν είναι κάποια μεγάλη ζημιά που να σχέση με τον δίσκο συμπλεκτη κιβώτιο αρκείσου στην επισκεύη (η οποία θα έιναι τζάμπα λόγω εγγύηση. Ουτε εργατικά θα πληρώσεις ) διαφορετικά ζήτα άμμεση αντικατάσταση η αναστροφή.Μην μασήσεις. Είναι όλοι τους λαμόγια. Και μην ξεχνας ότι δεν την πήρες τζάμπα.Αν Έχεις δικηγόρο βάλε τον . Εγω έτσι είχα κάνει στην δικιά μου που μόλις την πήρα κάηκε η κεντρική μονάδα του ABS σε 5χλμ και ενω το τέτραναρ 3 μέρες μόλις πήρε ο δικηγόρος μου αμέσως την ίδια μέρα την παρέλαβα. Σωα και αβλαβη!!! :_thumbsup: Αν δεν έχεις ας σε βοη΄θησει κάποιο μέλος απο δω μέσα της πόλης σου . Ενα τηλέφωνο θα κάνει

Τροποποιήθηκε από τον veligekas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω δικηγόρο και να του ζητήσω όχι μόνο τα λεφτά μου πίσω αλλά και να του κάνω μήνυση γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μηχανή χάλασε με ούτε καν 1 ώρα διαδρομή... και μάλιστα στις ταχύτητες.... Πολύ φοβάμαι ότι θα γνώριζε το πρόβλημα και ήθελε να μου πασάρει μεταχειρισμένη μηχανή για καινούργια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις το δικαίωμα αυτο . Στο παρέχει ο νόμος. Αλλα την Δευτερα να είναι η 1η σου κίνηση. ¨Οσο το αφήνεις τόσο παγιόνεται . Μόλις μάθεις την ζημιά κάνε ότι πιστευείς ανάλογως το μέγεθός της. . Αν σε πούνε όχι δεν φταίει η μότο αλλα εσυ και θα πληρώσεις η δεν σε καλύπτει η εγγύση ζήτα και την γνώμη ενός 2ου μηχανικού - πραγματογνώμονα. Επίσης έχεις το δικαιώμα αν δεν τους εμπιστευέσαι να ζητήσεις στην επισκευη να είναι παρόντας και δικό σου άτομο αν δεν σκαμπάζει ς εσυ από μηχανικά.Κοινός μάμησε τους.

Τροποποιήθηκε από τον veligekas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν παιζει ρε φιλε veligeka να του πουνε θα τα πλησωσει και απο πανω. ενταξει ειπαμε πανε γυρευοντας αλλα οχι τοσο.

τωρα και εσυ ρε αδελφε ασε της μυνησεις. κοιταξε να φτιαχτει η να αντικατασταθει το μηχανακι και ολα καλα.

αν λες οτι ειναι και καινουριο δεν φταιει απαραιτιτα το μαγαζι, δεν την εβαλαν στον δρομο να δουνε αν ειναι ενταξει. ουτε πιστευω οτι θελουν τρεξηματα. ετυχε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφόσον σε καλύπτει η εγγύηση μην μπλέκεις με μηνύσεις κ.λ.π.Αν πάλι παρουσιάσει πρόβλημα τότε τι να πω.....σκίστον!!!!! B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Hρεμήστε βρε όλοι με τις μηνύσεις. Πάνε πρώτα στον ανθρωπο να δεις τι θα σου πει και βλέπεις και πράττεις ανάλογα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παιδια μην τρελλαθουμε δεν διελυσε το κιβωτιο ο ανθρωπος που πηγε μια βολτα για '20 λεπτα, η μηχανη ειχε προβλημα πριν την αγορασει, εγγυηση λογικα πρεπει να εχει,να μας πεις και ποιο ειναι αυτο το μαγαζι που πουλαει μοτοσυκλετες με προβλημα και κανει μετα τον μ@λ@κ@ οταν βγει η μηχανη εξω απο το μαγαζι.

Το μαγαζί δεν μπορεί να ξέρει αν μια μηχανή έχει έρθει με κάποιο πρόβλημα από την γραμμή παραγωγής....Και η εγγύηση δεν παρέχεται από το μαγαζί αλλά από την αντιπροσωπεία μέσω των εξουσιοδοτημένων συνεργείων...Άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο παρά να τον παραπέμψει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο...και έτσι πρέπει να κάνει γιατί αν βάλει χέρι μόνο κακό θα κάνει - μπορεί να τους δώσει "πάτημα" να μην αναγνωρίζουν μετά την εγγύηση

Από εκεί και πέρα σαφώς και δεν χάλασε το κιβώτιο σε μια βόλτα - αυτό έλειπε...ήταν από την αρχή...συμβαίνουν αυτά σε όλα τα βιομηχανικά προιόντα... θέμα στατιστικής είναι... Ψυχραιμία λοιπόν και βούρ στο εξουσιοδοτημένο...όλα καλά θα πάνε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε καλωσόρισες και καλορίζικη (παρά την στραβή).

Όλοι οι παραπάνω έχουν δίκιο, ο καθένας με τον τρόπο του.

Στη θέση σου θα έκανα αυτά που μου συστήνουν, παράλληλα. Δηλαδή, θα ενημέρωνα απο τώρα φίλο δικηγόρο και, Δευτέρα πρωί και θα πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και θα τους τηλεφωνούσε ο δικηγόρος, έτσι για να σφίξουν οι ...πωποί. Ψάξε αυτό που σου λέει ο Βελιγκέκας, αν το καταφέρεις είναι το καλύτερο.

Μην αγχώνεσαι πάντως, όλα θα στρώσουν.

Καλή τύχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τον φιλο Παναγιωτη.

Μιλα ηδη σε ενα δικηγορο σου και εχε τον stand by για το ολο θεμα.

Εγω προσωπικα δεν θα ασχολιομουν καθολου με συνεργεια κλπ. Αν αφησεις να σου λυσουν το μηχανακι δινεις πατημα ενδεχομενως να σου πουν οτι ο μηχανικος εκανε κατι αλλο κλπ

Οπως ειναι θα πηγαινα πισω και θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ αντικατασταση μηχανης Η αποζημιωση στο πληρες των χρηματων μου.

Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογια να αγοραζεις καινουργια μηχανη και να την παραλαμβανεις ουσιαστικα με το κιβωτιο ταχυτητων ηδη αλλαγμενο!

Και αν στα 10Κ σου βγαλει κατι αλλο που ηταν απορροια του κιβωτιου, πχ; Πως θα βρεις ακρη εκει;

Μιλα στο δικηγορο σου και τη Δευτερα καρφι για αντικατασταση μηχανης. Better safe than sorry.

Καλη δυναμη και μην το βαλεις κατω! Τα καλα ειναι μπροστα σου! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για όλες τις συμβουλές!!!! Ήδη έχω κλείσει ραντεβού για το συνεργείο και έχω ενημερώσει φίλο δικηγόρο!!!! Η βοήθειά σας είναι όντος χρήσιμη ... (έχω ψηλό-ηρεμήσει και το βλέπω λίγο ποιο καθαρά το θέμα).

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές!!! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περαστικα φιλε nibble και καλα ξεμπερδεματα. Μην μασας, θα την παραλαβεις ξανα καινουρια και θα κανετα πολλα χιλιομετρα μαζι. Αναμενουμε την συνεχεια των εξελιξεων....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα