Giannis90 870 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Ιστορίες βραδιάτικα.. Πέφτει τηλέφωνο από φίλο να πάμε καμιά βόλτα. Εν ολίγοις ψήνομαι και εγώ, κατεβαίνω κάτω βάζω μπροστά και με το που πάω να ανάψω τα φώτα το μηχανάκι σβήνει. Το ξαναβάζω μπρος, ξαναδοκιμάζω, το ίδιο. Στην συνέχεια παρατηρώ ότι με κλειστά φώτα το μηχανάκι δουλεύει ρολόι αλλά με χρήση φρένου (ποδόφρενο/μανέτα) σβήνει. Αμέσως ο νους μου πάει στην μπαταρία. Βγάζω την σέλα και εν τέλει βλέπω ότι το ένα καλώδιο που είναι πάνω στην μπαταρία, έχει φύγει από κάτω το παξιμάδι και δεν πατάει καλά πάνω της. Αντικατέστησα το χαμένο παξιμάδι, το άφησα να δουλέψει για κάποια λεπτά ρελαντί και όταν ξεκίνησα είχα μικρή σκάλα στα φώτα, έκανα και χρήση φρένων και με πήγε για κάποια λεπτά κανονικά μέχρι να συναντήσω τον άλλον. Με το ένα ή με το άλλο ζόρι την βόλτα την πήγαμε, αλλά ακόμη με το που πάω να κάνω χρήση φρένου ή φώτα σβήνει. Και ρωτάω.. Δεν ήταν η βόλτα αρκετή για να φορτίσει η μπαταρία; Σημείωση: Η κατάσταση της μπαταρίας (το παξιμάδι που έλειπε δηλαδή και δεν έκανε καλή επαφή), πρέπει να είναι έτσι εδώ και τρεις εβδομάδες και μέσα σε αυτό το διάστημα το μηχανάκι το χρησιμοποιούσα καθημερινά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, μέχρι και σήμερα το πρωί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Ειχα ενα σχετικα παρομοιο προβλημα, και ηταν το καλωδιο της γειωσης που χε φυγει απο τη μπαταρια (και το παξιμαδι). Τσεκαρε αν κανει καλη επαφη αυτο, αλλιως ανορθωτης? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIAMAPA 1.059 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Για να μην ανοιξω παρομοιο θεμα εμενα το δικο μου επειδη τωρα τελευταια το δουλευω αρκετα κοφτη, εχει αρχισει και μου καιει τις λαμπες και καποιες τρεμοπαιζουν αναλογα με τις στροφες. Μηπως εχει προβλημα κανα πηνιο?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giannis90 870 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2013 Ειχα ενα σχετικα παρομοιο προβλημα, και ηταν το καλωδιο της γειωσης που χε φυγει απο τη μπαταρια (και το παξιμαδι). Τσεκαρε αν κανει καλη επαφη αυτο, αλλιως ανορθωτης? Α ναι, ξέχασα να το αναφέρω. Τον ανορθωτή τον μέτρησα με πολύμετρο και είναι οκ. Πλέον και τα δυο καλώδια κάνουν καλή επαφή, αλλά δεν θα έπρεπε να είχε φορτίσει η μπαταρία μέσα στα λεπτά που το είχα εν κινήσει; (Βέβαια κάθε λίγο και λιγάκι πετύχαινα και διασταύρωση, πατούσα φρένο, έσβηνε..) Για να μην ανοιξω παρομοιο θεμα εμενα το δικο μου επειδη τωρα τελευταια το δουλευω αρκετα κοφτη, εχει αρχισει και μου καιει τις λαμπες και καποιες τρεμοπαιζουν αναλογα με τις στροφες. Μηπως εχει προβλημα κανα πηνιο?? Με τις λάμπες δεν έχω θέμα. Για το τρεμόπαιγμα τουλάχιστον. Συγκεκριμένα στο δικό μου όπως και στο xr του καλημέρα (τον έδωσα, μαζί ήμασταν), οι λάμπες μας φωτίζουν δυνατότερα στις ψηλές στροφές. Είναι κάτι το φυσιολογικό δηλαδή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Την ζημιά βρήκες τι την προκαλούσε (η κακή επαφή) τώρα όμως πρέπει να μετρήσεις την μπαταρία για να δεις σε τι κατάσταση είναι. Η εκφόρτιση μπορεί να της έχει κάνει ζημιά και να μην δουλεύει όπως πρέπει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Billanti 931 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Παιδιά,αν το μηχανάκι πάρει μπροστά,τι σχέση έχει η μπαταρία που σβήνει; Ο βγαλμένος πόλος ίσως δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στα.........μακάρι να κάνω λάθος. Στα πηνία!Hysky είναι,εκεί πονάει γενιές και γενιές τώρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Α γειά σου! Τι σχέση έχει η μπαταρία? Η φόρτιση είναι. Μάλλον πηνία λέω κι εγώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Δεν εννοούσα ότι το σβήσιμο είναι από την μπαταρία, του είπα να τσεκάρει την μπαταρία μήπως δεν φορτίζει σωστά τώρα. Το έχω πάθει σαν παράπλευρη απώλεια για αυτό το αναφέρω. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Derek_ 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 αν λόγω του βραχυκυκλώματος η μπαταρία "έλιωσε" τότε ακόμα και αν όλα δουλεύουν ρολόι δεν θα κρατάει τη φόρτιση και πάλι τα ίδια θα κάνει... πρέπει να την μετρήσεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Όταν σβήνει η μηχανή με τα Φώτα, (μπρος ή πίσω) το κάνει και στις ψηλές στροφές? Δηλαδή αν είσαι στο δρόμο με 5000 στροφές, και ανάψεις φώτα, θα σου σβήσει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Βγάλε τη μπαταρία, κάνε μια αργή φόρτιση για 7-10 ώρες (λίγα Α) στο σπίτι. Βάλ' την στο μηχανάκι και δες αν στο ξανακάνει. Έχεις επέμβει σε κάποιο μέρος του ηλεκτρικού κυκλώματος? Αν έχεις συναγερμό, βγάλε την ασφάλειά του για λίγο. Και έλεγξε την γείωση από τον αρνητικό πόλο προς το πλαίσιο. Και στις δύο άκρες της. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giannis90 870 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Όταν σβήνει η μηχανή με τα Φώτα, (μπρος ή πίσω) το κάνει και στις ψηλές στροφές? Δηλαδή αν είσαι στο δρόμο με 5000 στροφές, και ανάψεις φώτα, θα σου σβήσει? Όχι. Τουλάχιστον χθες που την είχα αφήσει να δουλέψει για κάποια λεπτά στο ρελαντί (σκεπτόμενος ότι ευθύνεται η μπαταρία), όταν ξεκίνησα μετά χρησιμοποιούσα κανονικά τα φρένα/φώτα εν κινήσει αλλά κι΄αυτό για λίγο γιατί απ΄ότι φαίνεται δεν φόρτισε όσο θα έπρεπε. Update: Μάλλον βγήκε η άκρη. Πέρα απ΄τον πόλο της μπαταρίας ο οποίος δεν πατούσε καλά, παρατήρησα σήμερα ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα στην συνδεσμολογία στην οποία πηγαίνει ρεύμα στα φώτα απ΄τον ανορθωτή. Τα καλώδια πίσω απ΄το τιμόνι είναι σε πολύ χάλια θέση απ΄την μάνα τους και μάλιστα με είχε πει ο μηχανικός να αλλάξουμε θέση τον ανορθωτή γιατί εκεί οι συνδεσμολογίες είναι αστοχία υλικού αλλά τ΄αρνήθηκα. Ελπίζω να είναι μόνο το βραχυκύκλωμα και με την φόρτιση της μπαταρίας να επανέλθει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giannis90 870 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Εν τέλει ήταν μόνο το βραχυκύκλωμα στην συνδεσμολογία που ανέφερα. Τρία καλώδια που πήγαιναν στο πηνίο ήταν σε κακή κατάσταση και κάποια είχαν βγει εντελώς απ΄την θέση τους, το ίδιο και για ένα καλώδιο που κατέληγε στο σώμα. Επισκευάστηκαν και όλα κομπλέ. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες