Jump to content
snpl

Αγορά Aftermarket απο ΗΠΑ

Recommended Posts

Θέλω να αγορασω 2 τελικα εξάτμισης ΙDS2 Silent της Supertrapp απο κάποιο κατάστημα της Αμερικής.Έχω βρεί κάποια καταστήματα τα οποία αποστέλουν και εκτός ΗΠΑ.Κοιτάζοντας τις τιμές στίς διαφορές εταιρείες Courier είδα οτι όλες έχουν πολύ ποιο ακριβες τιμές από την USPS (united states postal service) οπότε θα την επιλέξω για την μεταφορα.

Εχει κανείς εμπειρία από αντιστοιχη αποστολη πακετου απο ΗΠΑ?

Επίσης βρήκα οτι ο τελωνιακός δασμός για τις εξατμίσεις (και άλλα παρεμφερεί αντικείμενα) είναι περίπου 3,7% της δηλωμένης αξίας.

Γνωρίζει κανείς αν αυτό ισχυει όντως? Τα πακέτα με courier 'η ταχυδρομίο περνάνε από τελωνείο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω αρκετό καιρό να πληρώσω δασμούς, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο 3% και ισχύει απο κάποια αξία και μετά.

Με UPS είχα φτύσει αίμα. Ήρθανε τα προϊόντα μου και δεν μου τα στείλανε σπίτι. Έπρεπε πρώτα να μου τα ζαλίσουνε μέσω τηλεφώνου, για να καταλείξω στο αεροδρόμιο μία ολόκληρη μέρα μέσα στην γραφειοκρατεία για να τα εκτελωνίσω. Μιλάμε για 20 ευρώ όλα και όλα και άλλα 20 ευρώ σε 20λεπτα...50λεπτα απο γραφείο σε γραφείο.

Άμα είναι κλειστό το πακέτο και δεν έχει απόδειξη και τα λοιπά υπάρχει το ενδεχόμενο να το γλυτώσεις.

Κάτι xenon που έφερα εγώ πρόσφατα, ήτανε ελαττωματικά και έπρεπε να τα στείλω πίσω για επισκευή. Όταν μου τα επιστρέψανε δεν πλήρωσα τελωνείο, ήτανε μέσω Fedex επομένως υπολογίζω πως άμα είναι κλειστό το πακέτο μπορείς να γλυτώσεις χρήματα.

Εν πάση περιπτώση συμφέρει να βρεις κάποιον που να πηγαινοέρχεται για να σου τα μεταφέρει. Όλο και κάποιον θα ξέρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άμα είναι κλειστό το πακέτο και δεν έχει απόδειξη και τα λοιπά υπάρχει το ενδεχόμενο να το γλυτώσεις.

Εκανα μια μικρή έρευνα στο internet περί του θέματος και βρήκα τα εξής:

Βάση του Εγχειρίδιου Τελωνιακών Θεμάτων

"Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα :

α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,

β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ΄ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους.

γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

→ Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 €.

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι:

ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές, που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών ."

Η δασμολογική κατάταξη μπορεί να την βρεί κανείς ψάχνοντας αχικά στο ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

Στην συνέχεια να αναζητήσει στο Site της Ε.Ε για τα τελωνεία τους δασμούς.

Eπίσης θα πρέπει μάλλον να αναζητήσει στο Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων --> Αναζήτηση Εθνικών Πρόσθετων Κωδικών Φορολογίας επιπλέον επιβαρύνσεις.

Αυτό που δεν κατάλαβα βέβαια είναι πώς διακρίνουν την μή εμπορική αποστολή. Ανοίγουν τα δέματα?

Ελπίζω πως αν συννενοηθώ με το κατάστημα να μην αποστείλει τιμολόγια κλπ κλπ κλπ μπορεί όπως είπες να γλιτώσω κάποια χρήματα. Αν και απότι κατάλαβα εμπορική απο΄μή εμπορική δεν έχουν διαφορά εκτός και αν στην μη εμπορική δεν πληρωνεις ΦΠΑ.

Αν υποθέσουμε ότι ολα αυτα είναι σωστα θα χειαστεί να πληρώσω επιπλέον 100 περίπου δολλαρια μεταφορικά-δασμους-ΦΠΑ .

Αν κρίνω απο τα λεγόμενα σου 'ομως μπορεί να χρειαστει να πληρώσω και το 100% τις αξίας :shock: ... Το κακο θα είναι πως αν δεν έχω να τα πληρώσω θα έχω χάσει ήδη την αξία της αγοράς.

Μήπως θυμάσαι τί ακριβώς χρειάστηκε να πληρώσεις?

Μήπως και κάποιος άλλος γνωρίζει περι του θέματος?

Υ.Γ.: Ελπίζω τα URL να να ανταποκρίνονται στο πρόβλημα και να βοηθήσουν και άλλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπερδεύτηκα. Ρε janabeti, για δώσε μας τα φώτα σου, εσύ που το έκανες και πρόσφτα.

Αν δηλαδή θέλω να φέρω 3 τεμάχια που το καθένα κάνει 300-400e, τι παίζει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μπερδεύτηκα. Ρε janabeti, για δώσε μας τα φώτα σου, εσύ που το έκανες και πρόσφτα.

Αν δηλαδή θέλω να φέρω 3 τεμάχια που το καθένα κάνει 300-400e, τι παίζει;

Έχει να κάνει με τον όγκο/βάρος τους. Μπορεί να συμφέρει να τα παραγγείλεις. Θα γλυτώσεις δασμούς αλλά θα πληρώσεις x3 μεταφορικά. Από την άλλη η λέξη κλειδί είναι "δηλωμένη αξία"... όποιος το έπιασε το έπιασε.

Αποφύγετε την UPS σαν διάολο, μόνο μπελάδες παίζουν ιδιαίτερα με τον εκτελωνισμό.

Είναι πολύ καλύτερα με US Post Express Service, το οποίο επιπλέον ασφαλίζει σε πολύ πολύ καλή τιμή το δέμα. (Ασφάλισα 203 ευρώ δέμα για 4 ευρώ).

Επίσης τα περισσότερα καταστήματα θα γράψουν πάνω στο δέμα "gift" ή "commercial sample" έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο το τελωνείο να πειστεί ότι το πακέτο έχει μηδενική αξία.

Γενικά σε ανταλλακτικά μηχανών δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι δύσκολη η αξιολόγηση τους από τους τελωνειακούς.. τώρα αν πάρει κανείς laptop πχ.. ε κάθε άσχετος ξέρει ότι καινούργιο laptop κάτω από 500 ευρώ δεν παίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απότι ξέρω αν ενα δέμα σταλεί σαν gift ή sample δεν μπορεί να ασφαλιστεί, οπότε και σε περίπτωση που χαθεί/κλαπεί, ο παραλήπτης δεν αποζημειώνεται γι'αυτό και υπάρχουν μαγαζιά που δεν το δέχονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι εξατμίσεις ήρθανε.

Το δέμα ζύγιζε 8 κιλά.

Η αποστολή έγινε με USPS και με δηλωμένη αξία 390$.

Δυστυχώς το χαρτί που ήρθε από το τελωνείο είναι σε Γραμμική Β και δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω.

Από τα λίγα που φαίνονται , κατάλαβα ότι πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ 19% συν κάποια άλλα ποσά (πιθανον βάση δασμολογικής κατάταξης) και το σύνολό τους είναι 56 Ευρω. Πιθανόν το ποσο στο οποίο επιβλήθηκε ο ΦΠΑ να είναι το ποσό δηλωμένης αξίας μείων τα έξοδα αποστολής (85$) αλλα δεν είμαι σίγουρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα από την "αχέμ" εργασία μου...

επειδή έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία στο θέμα αγορά aftermarket από ΗΠΑ αλλά και ΕΕ λόγω φύσης της μηχανής μου, έχω να πω τα εξής:

Προτιμήστε το Ebay με κλειστά μάτια, ειδικά αν είναι κάτι λιγότερο από 10 κιλά! Δεν έχω πληρώσει ποτέ δασμούς ή ΦΠΑ από ΗΠΑ και ειδικότερα από το Ebay μόνο όταν πήρα κάτι πίσω φώτα για το κάρο ενός φίλου από Χονγκ Κονγκ αλλά και πάλι βγήκαν κατά 30 € φθηνότερα από όσο του τα έδιναν εδώ στη Θεσ/νίκη!!!

Επίσης έχω πουλήσει μέχρι και στην Αυστραλία χωρίς πρόβλημα!

Πολλοί στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να δηλώσουν το δέμα ως "δώρο" αν είναι καινούριο, αν είναι μεταχειρισμένο όμως το περιεχόμενο τότε δύσκολα θα σας το δασμολογήσουν...

Από ΕΕ τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα γιατί δεν έχει ούτε ΦΠΑ ούτε δασμούς αλλά οι τιμές δεν είναι και τόσο πιο χαμηλές...τη σέλα που έχω τώρα πάντως την πήρα καινούρια (κάποιος την έβαλε, δεν του άρεσε και την έβγαλε κατευθείαν) από Γερμανία με 150 € όλα πληρωμένα!!! Και μιλάμε για Corbin Gunfighter όχι για εργοστασιακή...

Ελπίζω να βοήθησα!

Αντώνης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλημέρα από την "αχέμ" εργασία μου...

επειδή έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία στο θέμα αγορά aftermarket από ΗΠΑ αλλά και ΕΕ λόγω φύσης της μηχανής μου....

Από ΕΕ τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα γιατί δεν έχει ούτε ΦΠΑ ούτε δασμούς αλλά οι τιμές δεν είναι και τόσο πιο χαμηλές...

Ελπίζω να βοήθησα!

Θα βοηθήσεις ακόμη περισσότερο φίλε αν βάλεις κάποιο site ευρωπαϊκό που εσύ θεωρείς ότι αξίζει το κόπο να παραγγείλει κανείς από κεί... :)

Υ.Γ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν του ειπες να το στείλει ως gift και με ψευτικο τιμολόγιο 50$;Τα πραγματικά να τα έστελνε ξεχωριστά στο σπίτι σου.

Με USPS και GIFT ούτε καν αχολούντε τα τελώνεια μαζί τους...τα περνάνε χύμα....τα στέλνουν σπίτι σου και πληρώνεις....3 ευρώ

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά αυτό για το ebay.com (Αμερική) ισχύει έχω φέρει τρία κράνη απο μαγαζί που κάνει πωλήσεις μέσω αυτού του site και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δέν πλήρωσα τελωνείο.

Απλά πιστεύω καλό είναι πρίν την αγορά οποιουδήποτε προιόντος να στείλεις mail και να ζητήσεις να σταλεί το προιόν με την ένδειξη gift.

Το κουτί να μήν μαρτυρά την μάρκα του προιόντος, να είναι ένα απλό κουτί.

Η απόδειξη αγοράς ή τιμολόγιο να σταλούν σε φάκελο και να μήν είναι μέσα στο ίδιο το κουτί του προιόντος.

Άν ο πωλητής απαντήσει πως διασφαλίζει όλα αυτά τότε προχωράς στην αγορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παιδιά αυτό για το ebay.com (Αμερική) ισχύει έχω φέρει τρία κράνη απο μαγαζί που κάνει πωλήσεις μέσω αυτού του site και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δέν πλήρωσα τελωνείο.

Απλά πιστεύω καλό είναι πρίν την αγορά οποιουδήποτε προιόντος να στείλεις mail και να ζητήσεις να σταλεί το προιόν με την ένδειξη gift.

Το κουτί να μήν μαρτυρά την μάρκα του προιόντος, να είναι ένα απλό κουτί.

Η απόδειξη αγοράς ή τιμολόγιο να σταλούν σε φάκελο και να μήν είναι μέσα στο ίδιο το κουτί του προιόντος.

Άν ο πωλητής απαντήσει πως διασφαλίζει όλα αυτά τότε προχωράς στην αγορά.

:blush: Κάποτε το είχα ζητήσει μέσω e-mail από Αμερική, με ρώτησε για ποιό λόγο και του είπα. :/ Ευγενέστατα μου απάντησε ότι είναι σοβαρή εταιρία και δε μπορεί να το στείλει κατ'αυτό το τρόπο. Στην αρχή τα είχα ψιλο-πάρει, :angry: ευτυχώς μου πέρασε γρήγορα και κατάλαβα το ότι επειδή το δικό μου κράτος με υποχρεώνει να κάνω τέτοια καραγκιοζιλίκια, δε σημαίνει ότι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ίδιο... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και η δική μου εμπειρία λέει ότι 4-5 πράγματα που έχω φέρει από Αμερική, δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο.

Μεταξύ αυτών και μί αεξάτμιση που πήρα πριν 1 μήνα και μου ήρθε με usps.

ήταν δηλωμένη σαν μεταχειρισμένη με αξία 80$.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμμμ.... Αποδειχτηκε περιτρανα οτι απο το 2007 που ανοιξε το θεμα μεχρι και τις μερες μας (2014) ο Ελληνας δεν πληρωνει τελωνειο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμμμ.... Αποδειχτηκε περιτρανα οτι απο το 2007 που ανοιξε το θεμα μεχρι και τις μερες μας (2014) ο Ελληνας δεν πληρωνει τελωνειο!

Spam alert: Νομίζω το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι το οτι "αναγκαζόμαστε" να κάνουμε αγορές απο το εξωτερικό.

Πάντως και εγώ που έχω κάνει αγορά απο ebay περίπου 170$ (καμία σχέση με αξεσουάρ μηχανής) δεν πλήρωσα τίποτα στο τελωνείο. Οι κινέζοι ξέρουν τα κόλπα (gift) και τα κάνουν χωρίς να τους πείς κάτι.

Τροποποιήθηκε από τον ΚΡΗΤΗ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φαγαμε μια φολα πριν καμια βδομαδα με ενα κυλινδρο απο αμερικη και πληρωσαμε 28 ευρω αδικα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φαγαμε μια φολα πριν καμια βδομαδα με ενα κυλινδρο απο αμερικη και πληρωσαμε 28 ευρω αδικα...

Σε καλό τελώνη έπεσες αν αναλογιστείς οτι βάζουν κατα το δοκούν φόρο. Ειδικά αμερικής δεν γλυτώνουν εύκολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα