Naturalboy 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 την μοτο την παρελαβα σήμερα και ειναι 2007 μοντελο το 1000 ομως , για να πω την αληθεια χρηάζεται το αβσ απο οτι ειδα σημερα αλλα τι να κανουμε, ελπιζω να την ωγαλω καθαρη, παντως το μηχανακι ειναι αλο πραμα ετσι...πολη ροπή σε ολες τις στροφες ανιπομονω ποτε θα το στρωσω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Με γειες! Να το χαρεις, αλλα και προσεκτικος! τωρα στη αρχη μεχρι να ναθεις τα "χουγια" του!! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Naturalboy 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Με γειες! Να το χαρεις, αλλα και προσεκτικος! τωρα στη αρχη μεχρι να ναθεις τα "χουγια" του!! Ευχαριστώ να σαι καλα να δω πως θα κοιμηθω σημερα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Εν κατακλείδι προσωπική μου άποψη είναι ναι για χαλαρή οδήγηση,όχι για σφιχτή.Επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει και εγώ είναι οτι οι οδηγοί με ABS συνηθίζουν να πατάνε φρένο ΜΕΣΑ στις στροφές!Εξωφρενικό για οποιοδήποτε ακολουθεί απο πίσω αλλά ακόμη κι αυτό να μην είναι εξωφρενικό,είναι το γεγονός οτι μπερδεύουν το ABS με το Traction Control!Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές και το περιμένω πλέον όταν έχω προπορευόμενη μοτοσυκλέτα(σπάνια βέβαια αλλά λέμε τώρα! ). Κάτι άλλο που θέλω να τονίσω είναι οτι έχω ακούσει οτι τα ''καλά'' (αυτό συνήθως σημαίνει δυνατά) φρένα είναι και αυτά αποτελεσματικά.Διαφωνώ!Τα δυνατά φρένα θέλουν και επιδέξιους χειρισμούς γιατί μπορούν άνετα να γυρίσουν μπουμεραγκ!Προσοχή λοιπόν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Εγώ πάλι δεν το συμπαθώ καθόλου το ABS ........ Είμαι παραδοσιακός λέτε???? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 xμ... καλο παντος ειναι να φρεναρουμε με το μυαλο με η χωρις abs και γενικος να μην μαθαίνουμε να στηριζόμαστε στα διαφορα συστηματα γιατι οτι δουλευη χαλαει... ;) Mα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσαρμοζομαστε στην οδηγηση αναλογα με το ΤΙ διαθετει η μοτοσυκλετα.Δηλαδη διαφορετικά θα φρεναρουμε χωρις ABS και διαφορετικα με ABS.Εμεις εχουμε παντα κατα νου οτι κατι μπορει να μην δουλεψει αλλά δεν μπορουμε και να φρεναρουμε με αυτο τον γνωμονα.Τωρα αν κατι παει στην πορεια στραβα,τοτε πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να αναπροσαρμοσουμε παλι τον τροπο μας... ;) ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ την μοτο την παρελαβα σήμερα και ειναι 2007 μοντελο το 1000 ομως Με γειεεεες Ωραιο avatar(Παναχαικο-πρασια?) Ναι...ο δρομος που βγαζει για Πρασουδι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 B) Ασ υποθεσουμε οτι εισαι σε καποια πιστα και εχεις μηχανη με abs ΟΚ?Φτανεις λοιπον στη στροφη μετα την μεγαλη ευθεια οποθ χρειαζοντε και τα ποιο δυνατα φρενα και φρεναρεις οριακα.Πιστευετε οτι θα μπει το ABS?Εγω πιστευω πως οχι,γιατι εξ'ορισμου το συστημα μπαινει σε λειτουργια οταν ειναι να μπλοκαρει ο τροχος ετσι??Ποσες φορες σασ εχει μπλοκαρει ο τροχος??????Πολλες θα μου πειτε και αδικο δεν εχετε.Οποτε καταλιγουμε οτι μπλοκαρει ο τροχος και επεμβαινει το συστημα,ποσα μετρα φρεναρισματος χανεις???????? Οσα και να χασεις ειναι λιγα(γιατι,οταν αναπιδα ο πισω τροχος,χανεις λιγοτερα???Και υποθετουμε οτι μπαινεις με 5klm παραπανω στη στροφη,τι εγινε?????Ποιος απο εμας παει τοσο οριακα???Και ποιος απο εμας κανει τοσο οριακα φρεναρισματα??? Γνωμη μου ειναι οτι στη περιπτωση του απλου οδηγου το abs δεν θα χρειαστει η τουλαχιστον δεν θα τον ενοχλησει ουτε μεσα στην πιστα.Θα ενοχλησει ομως τον αγωνιζωμενο που κυνηγαει και το τελευταιο sec. -_- Tι λετε????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Tι λετε????? Λεμε οτι δεν μιλαμε για πιστα αλλα την καθημερινη χρηση, σε νερα, λαδια, πετρελαια και αλλα παρεμφερη που βρισκουμε στους δρομους καθε μερα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 ...Και ποιος απο εμας κανει τοσο οριακα φρεναρισματα??? ΑΥΤΟ ακριβως ειναι που μπορει να εκμεταλλευτει ο καθενας απο εμας με το ABS! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BILL VUZAS 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Μεσα στην πιστα δεν θα εκδηλωθει καθολου.Και γιατι αλλωστε,αφου η πιστα ειναι σαν σμιρυδοπανο. Στον πραγματικο κοσμο νερα-λαδια-μπουγαδα-τρακτερ.....σε πιθανο μπλοκαρισμα .....δεν θα μπλοκαρει και θα συνεχισουμε να εχουμε ελεγχο των κλιπονς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Mα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσαρμοζομαστε στην οδηγηση αναλογα με το ΤΙ διαθετει η μοτοσυκλετα.Δηλαδη διαφορετικά θα φρεναρουμε χωρις ABS και διαφορετικα με ABS.Εμεις εχουμε παντα κατα νου οτι κατι μπορει να μην δουλεψει αλλά δεν μπορουμε και να φρεναρουμε με αυτο τον γνωμονα.Τωρα αν κατι παει στην πορεια στραβα,τοτε πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να αναπροσαρμοσουμε παλι τον τροπο μας.. οκ τι ενοω, σίγουρα πρεπει να προσαρμοζουμε τιν οδηγηση μας αναλογα με το τι διαθετη η μοτοσυκλετα που οδηγουμε ΑΛΛΑ γιατι δηλαδη διαφορετικά θα φρεναρουμε χωρις ABS και διαφορετικα με ABS? ειναι λαθος ο αναβατης να τσαρουχωνει τα φρενα στηριζομενος στο abs γιατι ουσιαστηκα αυτο που κανει το συστημα αυτο ειναι την στιγμη που μπλοκαρει ο τροχος να τον αφησει να κυλησει ξανα για να μην εχουμε πτωσει απο το μπλοκαρισμα ...αρα λοιπον ο ιδιος ο αναβατης με την ιδια μοτοσυκλετα αν μπορει να φρεναρει με τετοιο τροπο ωστε οριακα να μην αφηνει το abs να παρεμβει το φρεναρισμα θα ειναι πολυ μικροτερο, εγω λεω ναι στο αβs σαν αναγκαιω συστημα ασφαλειας για μοτοσυκλετες που κινουντε στον δρομο, οπου υπαρχουν απροβλεπτοι παραγοντες (λαδια, πετρελαια) αλλα η υπαρξη του δεν πρεπει με κανεναν τροπο να αντικαθηστα την ''αισθηση'' του φρενου που εχει ο καθε αναβατης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
floyd 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 εμενα παντως μ εχει σωσει κανα δυο φορες απο βεβαιη πτωση...δεν ''χαζοπιανει'' συνεχως κ ειμαι υπερευχαριστημενος αφου λειτουργει μονο οταν πραγματικα το χρειαζομαι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 οκ τι ενοω, σίγουρα πρεπει να προσαρμοζουμε τιν οδηγηση μας αναλογα με το τι διαθετη η μοτοσυκλετα που οδηγουμε ΑΛΛΑ γιατι δηλαδη διαφορετικά θα φρεναρουμε χωρις ABS και διαφορετικα με ABS? ειναι λαθος ο αναβατης να τσαρουχωνει τα φρενα στηριζομενος στο abs γιατι ουσιαστηκα αυτο που κανει το συστημα αυτο ειναι την στιγμη που μπλοκαρει ο τροχος να τον αφησει να κυλησει ξανα για να μην εχουμε πτωσει απο το μπλοκαρισμα ...αρα λοιπον ο ιδιος ο αναβατης με την ιδια μοτοσυκλετα αν μπορει να φρεναρει με τετοιο τροπο ωστε οριακα να μην αφηνει το abs να παρεμβει το φρεναρισμα θα ειναι πολυ μικροτερο, εγω λεω ναι στο αβs σαν αναγκαιω συστημα ασφαλειας για μοτοσυκλετες που κινουντε στον δρομο, οπου υπαρχουν απροβλεπτοι παραγοντες (λαδια, πετρελαια) αλλα η υπαρξη του δεν πρεπει με κανεναν τροπο να αντικαθηστα την ''αισθηση'' του φρενου που εχει ο καθε αναβατης. To ΑΒS απο την στιγμη που υπαρχει μάς βγαζει απο το αγχος του μπλοκαρισματος.Οπότε γιατι να ειμαι "λεπτος" στο χειρισμο του φρενου απο την στιγμη που ξερω οτι δεν θα μπλοκαρει;Με τον τροπο αυτο θα πετυχω αποσταση ακινητοποιησης πολυ μικροτερη σε σχεση με τον "δικο μου χειρουργικο" σε περιπτωση μη υπαρξης ABS...Γιαυτο ειναι εκει το ABS...Θελω να σου πω οτι εαν εχεις το μυαλο σου στο να μην το αναγκασεις να ενεργοποιηθει το ABS σιγουρα θα χασεις χρονο και αποσταση σε σχεση με ενα τσαρουχωμα χωρις φοβο "εκ του ασφαλους"...Καταλαβαινω τι θελεις να πεις για την "αισθηση" αλλά ισως να μην χρειαζεται "καλη μεταχειριση" απο τη στιγμη που η μοτοσυκλετα μας διαθετει ενα πολυ καλο συστημα αντιμπλοκαρισματος.Διοτι κερδιζεις σε χρονο-αποσταση και χειρισμους...Ειναι και περιπτωσεις που το ABS θελει απενεργοποιηση.πχ με το 990 σε βρεγμενο λασπερο χωμα ή σε κροκκαλα ή σε γρασιδι ΔΕΝ φρεναρω αν ειναι on.Οπότε κουμπακι,off και γεια σας...με ντριφτ και πλασαρισματα...αλλά ΠΟΛΥ περισσοτερη προσοχη απο την πλευρα του οδηγου γιατι πλεον "δεν εχεις συμμαχους"... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
-ΚΑΠΟΙΟΣ- 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 πολυ καλο το αβς σε ευθυγραμμιζει πανω στη στροφη και οταν σε σωσει απο ακαριαιο φρεναρισμα στο δρομο εκει καταλαβαινεις την υπαρξη του Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Το θεμα ειναι να σου εμπνεει ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΑΝΤΑ...Και στην ΜπεΜπε υπαρχει θεμα... Όπου BMW και ....θέμα τελικά Εμένα αυτό το μαμημένο το GS γιατί δεν έχει χαλάσει ακόμα? Μήπως είναι προβληματικό και δεν χαλάει? Επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει και εγώ είναι οτι οι οδηγοί με ABS συνηθίζουν να πατάνε φρένο ΜΕΣΑ στις στροφές!Εξωφρενικό για οποιοδήποτε ακολουθεί απο πίσω αλλά ακόμη κι αυτό να μην είναι εξωφρενικό,είναι το γεγονός οτι μπερδεύουν το ABS με το Traction Control!Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές και το περιμένω πλέον όταν έχω προπορευόμενη μοτοσυκλέτα(σπάνια βέβαια αλλά λέμε τώρα! ). Κι εγώ πατάω φρένο μέσα στην στροφή.(πισινό) Πάντα πατούσα,είτε είχα ABS είτε όχι. Σου το είχα εξηγήσει και στην βόλτα πέρσι ότι με βοηθάει στο στρίψιμο.Το έχω υιοθετήσει στο στυλ οδήγησής μου. Εκτός κι αν εννοείς αυτούς που φρενάρουν κανονικά σαν να θέλουν να σταματήσουν μέσα στην στροφή. Κάτι άλλο που θέλω να τονίσω είναι οτι έχω ακούσει οτι τα ''καλά'' (αυτό συνήθως σημαίνει δυνατά) φρένα είναι και αυτά αποτελεσματικά.Διαφωνώ!Τα δυνατά φρένα θέλουν και επιδέξιους χειρισμούς γιατί μπορούν άνετα να γυρίσουν μπουμεραγκ!Προσοχή λοιπόν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Όπου BMW και ....θέμα τελικά Εμένα αυτό το μαμημένο το GS γιατί δεν έχει χαλάσει ακόμα? Μήπως είναι προβληματικό και δεν χαλάει? Για τα 1200αρια ελεγα...μην εξαπτεσαι Ζηκο... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Aυτά ας χαλάνε,δεν με νοιάζει :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Μουααααααχαχαχααα!!!! :2funny: :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 (τροποποιήθηκε) To ΑΒS απο την στιγμη που υπαρχει μάς βγαζει απο το αγχος του μπλοκαρισματος.Οπότε γιατι να ειμαι "λεπτος" στο χειρισμο του φρενου απο την στιγμη που ξερω οτι δεν θα μπλοκαρει;Με τον τροπο αυτο θα πετυχω αποσταση ακινητοποιησης πολυ μικροτερη σε σχεση με τον "δικο μου χειρουργικο" σε περιπτωση μη υπαρξης ABS.. πιστευω,και αν κανω λαθος διωρθοστε, με οτι ο κυριος λογος υπαρξυς του abs στις μοτοσυκλετες δεν ειναι για να πετυχαίνουν μικροτερη αποσταση ακινοιτοποιησης αλλα για να γλυτωσουν απο μια ενδεχομενη πτωση γιατι ο αναβατης εκανε μ@λ@κι@ πανω στον πανικο του και μπλοκαρε τον τροχο Aυτά ας χαλάνε,δεν με νοιάζει tongue.gif εχουμε εμφυλιο ? :D :D Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 από τον kiriakos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 πιστευω,και αν κανω λαθος διωρθοστε, με οτι ο κυριος λογος υπαρξυς του abs στις μοτοσυκλετες δεν ειναι για να πετυχαίνουν μικροτερη αποσταση ακινοιτοποιησης αλλα για να γλυτωσουν απο μια ενδεχομενη πτωση γιατι ο αναβατης εκανε μ@λ@κι@ πανω στον πανικο του και μπλοκαρε τον τροχο Συστημα Αντιμπλοκαρισματος Φρενων...που επεμβαινει στα φρενα για να μην μπλοκαρουν οι τροχοι.Ομως δεν εχει μονο αυτο το αποτελεσμα στην πραξη.Αποστασεις και χρονοι ακινητοποιησης διαφερουν,αναλογα με το τεραιν.Δυνατοτητα χειρισμων επισης υπαρχουν (ως αποτελεσμα)και σε ορισμενες περιπτωσεις(μεσα σε στροφη)"διορθωση" της πορειας της μοτοσυκλετας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 και αν κανω λαθος διωρθοστε, Λάθος κάνεις.Σιγά μην ασχοληθούν οι εταιρίες με τους μλάκες της υπόθεσης.Ο μλκας θα καταφέρει να πέσει ακόμα και σε φρενάρισμα με abs. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 Υ.Γ..και δεν ειναι η μ@λ@κια του αναβατη..ειναι ο αιφνιδιασμος... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 ..Απλα, υπαρχουν "καλυτερα" και "χειροτερα" ABS (οσο αναφορα την ενεργοποιηση αλλα και την "αισθηση" γενικα, ΠΡΙΝ! ενεργοποιηθει! Εκει νομιζω παιζουν οι μικροδιαφορες, που μπορει να αποβουν καθοριστικες! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 ..Απλα, υπαρχουν "καλυτερα" και "χειροτερα" ABS (οσο αναφορα την ενεργοποιηση αλλα και την "αισθηση" γενικα, ΠΡΙΝ! ενεργοποιηθει! Εκει νομιζω παιζουν οι μικροδιαφορες, που μπορει να αποβουν καθοριστικες! ;) Σωστο...απλα τα ABS εξελίσσονται... ;) Η "αισθηση" παιζει ΜΕΓΑΛΟ θεμα ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 (τροποποιήθηκε) Υ.Γ..και δεν ειναι η μ@λ@κια του αναβατη..ειναι ο αιφνιδιασμος. βρε το μ@λ@κια τροπος του λέγειν οχι οτι ειναι μαλακας ο ανθρωπος...... τεσπα και εγω προτιμω να υπαρχει αβs στης πολιτικες μοτο, μην ειμαστε παραλογοι, απλα εγω πρωσοπικα τωρα αν μου πεις βγαλτο στην εθνικη και φρεναρε το με διακισια πχ δεν μου παει να το ''τσαρουχοσω'' προτιμω τον ''παλιο'' τροπο με την αισθηση και αν ειναι να ενεργηση το αβs θα ενεργηση :D Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 12 , 2008 από τον kiriakos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες