μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 Οταν ακους Γουρούνα ΣΙΓΟΥΡΑ πρωτη σκεψη ειναι καπως ετσι... ή και καπως ετσι... Απο την αλλη,ακουμε αυτη τη λεξη εννιοτε οταν "φιλοφρονουνται" δυο συμπεθερες που συμπαθιουνται πχ...Εγω μωρη παλιογουρουνα; Τωρα θα σου δειξω εγω... και ακολουθει μαλιοτραβηγμα και "της πεθερας το καγκελο"... ...καπου εκει επεμβαινει ο γαμπρός..σε ρόλο πυροσβεστη...(επικινδυνο και ανθυγιεινο δηλαδη... :greece: ) ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ μιλάμε για τετοιες γουρουνες... ΠΟΙΕΣ οι διαφορές στην οδηγηση μιας γουρουνας ενος ATV δηλαδη σε σχέση με μια μοτοσυκλετα;Πόσο επικινδυνες ή πιο πορωτικές ειναι σε σχεση με μια μοτο;Τελικα ποια η διαφορετικότητα τους;Τι αλλαζει στην οδηγηση της σε σχεση με τη μοτοσυκλετα;Επιταχυνση;Φρενα;Στριψιμο;Προσβαση;και ολα αυτα που δηλωνουν το διαφορετικο χαρακτηρα και στυλ οδηγησης;... Σε θεματα εξοπλισμου ασφαλειας επισης ποιες οι διαφορές ATV & Moto;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psychod 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 Κώστα, αν είσαι εσύ στις φωτό, και μιλάς για νέους έρωτες, αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί αλλάζεις τα διάφορα αξεσουάρ σου (avatar, nick κλπ) Πρέπει να είναι κάτι τελείως διαφορετικό & εντελώς πορωτικό! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
City 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 Ωραίο θέμα και ελπίζω να αναλυθεί..πού σαι Warlord??! Η δικιά μου εμπειρία ήταν στο εξοχικό της μου, που οδήγησα ενα 250cc νομίζω.. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι προσοχή στις πρώτες επαφές, γιατί όσο και να γέρνεις το σώμα σου, αυτό δεν στρίβει! Σου δίνει παρόμοια άισθηση με μηχανή λόγω τιμονιού μόνο που αν "ντεν στρίψει τιμόνι,στροφή ντεν παίρνει". Επίσης υπάρχει και ο φόβος της ανατροπής όταν αποκτά κλίση μία από τις 2 πλευρές γιατί απλά δεν μπορείς να εντοπίσεις εύκολα τα όρια του ATV.. Άντε να μάθουμε κανένα κόλπο τώρα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikker 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 Στην μηχανή για να στρίψεις αριστερά, στρίβεις το τιμόνι αντίθετα, δηλαδή δεξιά, την εκτρέπεις απο την πορεία της. Στην γουρούνα για να στρίψεις αριστερά, στρίβεις το τιμόνι αριστερά κανονικά. Το βάρος είναι πολύ σημαντικό, να ρίχνεσαι προς την στροφή γιατί ιδίως την στιγμή που είναι και ψηλωμένες για να περνάνε εμπόδια είναι πολύ εύκολο να την σηκώσεις στις δύο ρόδες. Επίσης επικίνδυνες βρίσκεσαι σε έδαφος με κλίση κάθετα. Είναι λίγο απατηλές γιατί ενώ φαινομενικά δείχνουνε απλές στην χρήση και φαίνεται πως ο οποιοσδίποτε μπορεί να οδηγήσει μία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Βολεύουνε πάρα πολύ άμα ζεις στην Αράχωβα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
soulnick 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 Στην μηχανή για να στρίψεις αριστερά, στρίβεις το τιμόνι αντίθετα, δηλαδή δεξιά, την εκτρέπεις απο την πορεία της. οριστε???????????????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 ...πρεπει να ειναι πολυ πορωση ...... αλλα δυστυχώς δεν ανέβηκα σε γουρούνα ουτε εν σταση... ..θα κατσω να σας ακουσω ....απολαμβανωντας ενα κομμάτι απ τις πρωτες γουρουνες που αναφερες !!! ........ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikker 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 (τροποποιήθηκε) Soulnick Πάρε μηχανή βαριά (εκτός των Enduro , Supermotard που διαφέρουνε λίγο) και προσπάθησε να στρίψεις δεξιά στρίβωντας το τιμόνι προς τα δεξιά με ταχύτητα των 30km/h και άνω.Και θέλεις και την 1000άρα πανάθεμα σου, η 600άρα δεν σου κάνει. Κύριε Παναγιωτίδη (sorry για το κύριε και πάλι, αλλά έχει γίνει συνήθεια πια) μην σου στάζουνε τα σάλια γιατί την αίθηση της μηχανής δεν την ξεπερνάει τίποτα. Έχει ο αδερφός μου μία Arctic Cat 650cc, είχα περιπέτειες εκτός δρόμου, Αράχωβα και Κρήτη, την έβαλα σε χωματοπίστα (Κρήτη) και...ε, πλάκα έχει αλλά μία ελαφριά και ΌΧΙ πολύ δυνατή enduro είναι πολύ πιο ευχάριστη και ευέλικτη. Και κατά προτίμηση φτηνή και πλαστική γιατί..χώματα είναι... αλματάκια παίζουνε, ντριφταρίσματα παίζουνε...ε...και τούμπες παίζουνε. Απίστευτη ελευθερία μιλάμε. Βεβαίως δεν έχω χωθεί με αυτές τις τζαπανέζικες που φοράνε κάτι κινητήρες απο R1, ninja κτλ. Αυτές πρέπει να μετράνε. Για μένα οι γουρούνες είναι κάτι σαν Jet Ski. Πλάκα είναι να έχεις ένα, αλλά καλύτερα να περιμένεις να αγοράσει κανάς φίλος σου - κορόϊδο να το παίρνεις βόλτα μέχρι να σου φύγει η ....μανία. Τροποποιήθηκε Μάιος 10 , 2007 από τον Nikker Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
allo_bar 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 Στην μηχανή για να στρίψεις αριστερά, στρίβεις το τιμόνι αντίθετα, δηλαδή δεξιά, την εκτρέπεις απο την πορεία της. Δηλαδη εγω λάθος το έκανα τοσα χρόνια;;;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Estelion 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 (τροποποιήθηκε) O Nikker αναφέρεται στο "counter steering" στο οποίο όταν η μηχανή πηγαίνει με μερικά χλμ/ώρα στρίβοντας το τιμόνι αριστερά, η μηχανή στρίβει δεξιά επειδή πλαγιάζει προς τα δεξιά. Βέβαια αναφερόμαστε σε "παίξιμο-τράβηγμα" του τιμονιού και όχι να το κρατάς στριμένο κανένα δεκάλεπτο :D Πολύ χρήσιμη τεχνική για καταστάσεις κινδύνου... :) ... πού να είχα και δίπλωμα μηχανής δηλαδή... Edit: Aν πάτε στο youtube και ψάξετε για "How to ride a motorbike for the very first time" σε κάποιο part (νομίζω το 2ο αλλά δεν είμαι σίγουρος) φαίνεται on-camera η τεχνική αυτή. :) Τροποποιήθηκε Μάιος 10 , 2007 από τον Estelion Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikker 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 (τροποποιήθηκε) Τα supermotard στρίβουνε διαφορετικά. Όλες οι άλλες μηχανές στρίβουνε με ανάποδο τιμόνι και όχι μόνο για έκτακτες ανάγκες. Και τα scooterάκια στρίβουνε αλλιώς. Ιστορία: Ρωτάει ο καθηγητής στο California Bike School. "Πως στρίβουνε οι μηχανές?" "Με το τιμόνι" Πετάγεται κάποιος "Πολύ ωραία" Σημειώνει τιμόνι στον πίνακα "Πως αλλιώς?" "Βάρος" "Βάρος" "Μάτια" "Πολύ ωραία, μάτια" "Πως αλλιώς?" "Σκέψη" Πετάγεται άλλος ένας... "Σκέψη....να βάλουμε και Pepsi? Ας βάλουμε και Pepsi...και Coca Cola..." Αρχίζει να γράφει στον πίνακα... Χρααατσσσ χραααατσ....τραβέι ένα μεγάλο Χ προς έκπληξη ορισμένων το Χ καλύπτει ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ... "Η μηχανή στρίβει αποκλειστικά με το τιμόνι, προς την αντίθετη κατέυθυνση." Πρώτη άσκηση, μέσα στην πίστα αποκλειστικά με το ένα χέρι. Τραβάς το δεξί για να στρίψεις αριστερά, σπρώχνεις το δεξί για να στρίψεις δεξιά. Δήλωση μαθητού στο CBS, "20 χρόνια οδηγούσα μηχανή, 20 χρόνια δεν ήξερα να οδηγάω, νόμιζα πως ήξερα.". Καλή η εμπειρία στον δρόμο, όχι όμως να οδηγάς την μηχανή απο συνήθεια, αλλά συνειδητά. California Bike School παιδιά, και θα ξύνετε πατάκια στην άσφαλτο για πλάκα. Μετά μάθαμε και τι ρόλο βαράει το βάρος, αλλά δεν σου λέω. Να πληρώσεις για να μάθεις. Μην τα θέλουμε όλα τσάμπα. Με συγχωρείτε...ξεφύγαμε λίγο. Και όχι, δεν με πληρώνουνε ποσοστά. Και δεν είμαι τσαντισμένος όπως το ανθρωπάκι, αλλά δεν είχε χαμογελαστό off topic.... Οι γουρούνες που λετε... Costa πάντως σε παραδέχομαι. Δεν νομίζω να καταφέρω ποτέ να οδηγήσω γουρούνα έτσι. (Βλέπε την μαγκιά που ανέβηκες.) Ε βέβαια για αυτό κάθεσαι και πλακώνεσαι για την BMW. Άμα ο άλλος είναι χεράς και την Harley βγάζει εκτός δρόμου. Πριν ακόμα πορωθώ με μηχανές, ψάρευα κοπέλες με την γουρούνα. Σε ένα ανοιχτό club...πρότεινα βολτούλα, πήγαινα σε ένα γκρεμό, (που μέχρι και Lamborghini Diablo μπορούσε να χωνότανε άνετα), έλεγα ένα, "it is very important...not to move now...allright, and keep your weight back?", φωνάζανε "oh my god...please noOOOOooooooOOOOOO!!!!...." και φεύγαμε. Μετά παραλία και σπίτι μου. Χωρίς πλάκα, επιστημονικό documentarie, έδειξε πως η ανδρεναλίνη και ο φόβος, μπερδεύουνε την γυναίκα ως ερωτευμένη. Την επόμενη φορά που δεν θα κάτσει γκόμενα, δοκίμασε να της κάνεις..BOOOO!!!! Τροποποιήθηκε Μάιος 10 , 2007 από τον Nikker Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2007 "Σκέψη" Μην παιζεις με αγνωστες λεξεις.. Μπορει να σου'ρθει "αναποδα".. (Για το καλο σου στο λεω..) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 Προσωπικα τις θεωρώ υβριδια τα οποία μαλλον κλίνουν προς τα αυτοκίνητα .Δε μου προσφέρουν τίποτα , ούτε καν σε αισθητικό επίπεδο , απλώς περνάνε απαρατηρητες Soulnick...Και θέλεις και την 1000άρα πανάθεμα σου, η 600άρα δεν σου κάνει. Ρε για δες που θα αποφασίζει στο τέλος ποιος θα παρει ποια μηχανη :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zero_one 78 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 Μην ανησυχής, θα στο μάθω στην πράξη κάποια στιγμή Πρόσεξε μόνο μην κολλήσεις......... γουρουνίαση Σε λίγο καιρό αντικαθιστώ το μικρό ATV με αυτό το QUAD....... ....... και τότε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zero_one 78 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 Είναι λίγο απατηλές γιατί ενώ φαινομενικά δείχνουνε απλές στην χρήση και φαίνεται πως ο οποιοσδίποτε μπορεί να οδηγήσει μία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό ξαναπέστο!! Έχεις δίκηο......... ΜΕΓΑΛΟ! Αλλά αν κολλήσεις "αρρώστια" δύσκολα ξεκολλάς μετά.. :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zero_one 78 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 απλώς περνάνε απαρατηρητες Ωραία! Δηλαδή αν περάσω από μπροστά σου με..... χίλια+κάτι κάνοντας καγκουριές, δεν θα με γράψεις, απαρατήρητος γαρ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 Γεια σου ρε Παναγιωτηηηηη!!!!Αντε να σε δουμε και ...οπως ειπαμεεεεεε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 ημουνα τόσο κοντα αλλα συναμα τόσο μακρυά παντως απο ότι έχω καταλαβει είναι εξισου ευκολο να παθεις γουρουνουτιδα όσο και μπριονιτιδα. Να ξεφευγεις λιγάκι είτε με μπριονι είτε με γρουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 Το χωμα φταιει και η αναμιξη του με το νερο(βλ.λασπες και λοιπα)....Οτι και να'χεις ΠΟΡΩΝΕΣΑΙ!!!Ασε που ειναι και σχολείο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MonteXristos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2007 ημουνα τόσο κοντα αλλα συναμα τόσο μακρυά παντως απο ότι έχω καταλαβει είναι εξισου ευκολο να παθεις γουρουνουτιδα όσο και μπριονιτιδα. Να ξεφευγεις λιγάκι είτε με μπριονι είτε με γρουν. παντως και εγω τρελενομαι για γρουν (σαν αυτο στη φωτο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες