Jump to content
minus_gr

Μεταβίβαση εξ αποστάσεως και με e-banking

Recommended Posts

Κατ αρχάς έχω διαβάσει από αντίστοιχα thread. Θέλω όμως γνώμες για την περίπτωσή μου.

Ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα μπορέσει να ερθεί να δεί τη μηχανή πρίν τα μέσα Ιουλίου. Την θέλει ωστόσο και καταλήξαμε σε:

α)έλεγχο από συγγενικό του πρόσωπο.

β)μεταφορά με e-banking.

γ)μετά από 1-2 ημέρες τρέξιμο της διαδικασίας με εξουσιοδοτήσεις.

Από το β εώς το γ θα του αφήσω την άδεια και φωτοτυπία ταυτότητας.

Είναι οκ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

β) στην μεταφορά, να μπει αιτιολογία ''αγορα μοτό υπ'αριθμ. ΑΒΓ 123'', ωστε να εχεις και να έχει κάποιο τρόπο να φαινεται για ποιο λογο σε πίστωσε.

Η μεταβίβαση πρεπει να γινει την ημερα της πίστωσης. Πλέον δεν σου ανηκει, αλλά η αδεια ΑΚΟΜΗ γραφει τα στοιχεια σου.

θες ασφάλιση.

Επίσης, δεν πρέπει να δωσεις την άδεια αν δεν γινει η μεταβιβαση. Αν ο αλλος, πεθανει/το ξεχασει/ το αμελήσει / το κυκλοφορει χυμα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, κάηκες..

Πηγαινετε σε ΚΕΠ κοντινό, μετα την πίστωση + να εχει και εξουσιοδοτηση ο συγγενης. Να φυγει η αδεια απ' τ ονομα σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε:

θες ασφάλιση.

Δηλαδή φίλε μου; Το ζητάω από ασφαλιστικές αυτό;

Με προβληματισες με την μεταβίβαση. Εγώ ζήτησα τις 1-2 ημέρες. Δεν μπορεί μετά την κατάθεση και την μεταβίβαση να προχωρήσει σε ακύρωση της μεταφοράς ηλεκτρονικά;

Τροποποιήθηκε από τον minus_gr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος minus_gr έγραψε:

Κατ αρχάς έχω διαβάσει από αντίστοιχα thread. Θέλω όμως γνώμες για την περίπτωσή μου.

Ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα μπορέσει να ερθεί να δεί τη μηχανή πρίν τα μέσα Ιουλίου. Την θέλει ωστόσο και καταλήξαμε σε:

α)έλεγχο από συγγενικό του πρόσωπο.

β)μεταφορά με e-banking.

γ)μετά από 1-2 ημέρες τρέξιμο της διαδικασίας με εξουσιοδοτήσεις.

Από το β εώς το γ θα του αφήσω την άδεια και φωτοτυπία ταυτότητας.

Είναι οκ;

Η μεταφορα να γινει απο την ιδια τραπεζα (πχ πειραιως σε πειραιως) ωστε τα χρηματα να φανουν αμεσα. Σε δικη μου περιπτωση που το ζητησα αυτο, εκανε ντεμεκ τη μεταφορα Σαββατο απο γιορομπανκ σε πειραιως και μπυ εστειλε πλαστο swift me email. Οποτε δεν κανεις τιποτα αν δεν δεις το μπαγιοκο στο λογαριασμο σου.

θεωρω επισφαλες να δωσεις το οχημα σου χωρις να εχεις εξασφαλισει οτι ο αλλος θα κανει τη μεταβιβαση. Ας κανει μια εξουσιοδοτηση στο συγγενικο του προσωπο να πατε να κανετε μαζι τη μεταβιβαση.

η ασφαλεια, απο τη στιγμη που φευγει απο το ονομα σου το μηχανακι, παυει να καλυπτει τον αλλο. 

Υγ: ανακληση της μεταφορας χρηματων απο ebanking εγω δεν εχω δει να γινεται και θα ηταν Η παπαρια ΑΝ γινοταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι αγόρασα μηχανή πριν κανένα μήνα. Είδε φίλος την μηχανή, μιλήσαμε με τον πωλητή, έδωσα προκαταβολή μέσω e banking, πήγα από εκεί, έβαλα το υπόλοιπο ποσό μέσω ebanking άφησα εξουσιοδοτήσεις κλπ και έφυγα με την μηχανή. Αυτά ημέρα Σάββατο.

Την Δευτέρα έκανε την μεταβίβαση και με ενημέρωσε στέλνοντας μου φωτό την άδεια. Με την φωτό έβγαλα ασφάλεια άμεσα στην anytime. Μου έστειλε άδεια κλπ με courier. 

Διαδικασία τέλος.

Στα εμβάσματα έγραφα τον λόγο της μεταφοράς του ποσού και την πινακίδα της μηχανής. Έγιναν και υπεύθυνες δηλώσεις με το ποσό της αγοραπωλησίας για την εφορία κλπ και αυτό ήταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα