Jump to content
Darkkon

Αναζήτηση γράσου (MoS2 >40%) για συντήρηση

Recommended Posts

Γεια σας,

μετά από 10 χρόνια με τη VN400 classic έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα και αγόρασα μια VN900 του 2007 σε πραγματικά άριστη κατάσταση.

Επειδή κάνω τα πάντα από συντήρηση μόνος μου και θέλω να ελέγξω τον άξονα της μετάδοσης κίνησης στο γρανάζι του ιμάντα, το service manual λέει ότι χρειάζεται το εν λόγω γράσο (πάστα στην ουσία) το οποίο δεν μπορώ να βρω πουθενά στη Θεσσαλονίκη! Αν έχει κάποιος από εδώ και μπορεί να συναντηθεί μαζί μου, χρειάζομαι ελάχιστη ποσότητα.

Στην επίσημη αντιπροσωπεία μάλιστα της Kawasaki ο μηχανικός εκεί μου είπε ότι "45 χρόνια μάστορας, πρώτη φορά το ακούω αυτό!" και σε ερώτηση μου τι βάζει όταν κάνει τέτοιου είδους εργασία, η απάντηση του ήταν "τίποτα" ! Μετά εγώ τους φαίνομαι και σαν εξωγήινος όταν ζητάω κάτι τέτοια πράγματα.

Τέλος πάντων αν ξέρει κάποιος που πουλάνε ή μπορεί να με εξυπηρετήσει προσωπικά με ελάχιστη ποσότητα, θα το εκτιμούσα αφάνταστα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ενα λίνκ σελίδας service manual, μια φωτό του βιβλίου, μια φωτό του σημείου, οτιδήποτε ωστε να καταλαβουμε ΠΟΥ θα εφαρμοστει η λίπανση.

η ποσότητα ανω 40% ΜοS2 στο γράσσο, ειναι πολυ μεγάλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστώ για την απάντηση, εδώ φαίνεται η διαδικασία:

https://www.manualslib.com/manual/375186/Kawasaki-Vn900-Classic.html?page=370#manual

αυτή την ποσότητα στο γράσο προτείνουν οι Αμερικάνοι χρήστες σε διάφορα φόρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Darkkon έγραψε:

Αυτό που διαβαζω, ειναι λίπανση στο καρέ του άξονα, όπου κουμπώνει η τροχαλία.

Ενα οποιοδήποτε γράσο λιθίου με διθειούχο μολυβδένιο, θα κάνει δουλειά. Υπάρχουν και σε μικρή ποσότητα 200-250 g.

Καλό θα ηταν να ελέγξεις και την πίσω τροχαλία, τα λάστιχα απόσβεσης στην γραναζιέρα, και τα ρουλεμάν τροχών.

Στην θέση σου θα άλλαζα και ιμάντα (ασχέτως αν δεν εχει μεγαλη φθορά ο παλιός), διότι οι τροχαλίες ειναι αρκετά ακριβές σαν ανταλλακτικό.

Τον παλιό, κράτα τον να υπάρχει σαν λύση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, έλεγχος + γρασάρισμα στον λαιμό. Ειναι θεόβαρο μοτό.

Καλορίζικο + καλοβολτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ αυτό θα κάνω, όσο για ιμάντα είναι σε άψογη κατάσταση όπως και ολόκληρη η μηχανή, μιλάμε για κόσμημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα