GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2017 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα, είμαι κάτοχος της πάπιας Keeway Target 125 εδω και δυομισι χρόνια (ναι, παίζει να είμαι απο τους πρώτους ). Επειδή, όμως έχω τραβήξει πολλά με το παπί διότι οι... εξουσιοδοτημένοι μαστοράκλες δεν έχουν ιδέα καλά-καλά ακόμη και στο ποια είναι τα σωστά λάδια που παίρνει, αποφάσισα να κάτσω να ψαχτώ και να μάθω για να μπορέσω να το συντηρώ μόνος μου. Το παπί για να φανταστείτε μου το έβαζαν λάδια 5-40 (! μετά έμαθα οτι τέτοια βάζουν συνήθως σε υγρόψυκτα σκούτερ μεγάλου κυβισμού και μπορεί κάπου αλλού βέβαια) αλλά το κακό έγινε οταν στα 9.000 χλμ, το παπι δεν ανέβαινε ανηφόρα εδω στα Βόρεια που είναι και πολυ ζόρικα. Αλλαγή φελλών συμπλέκτη λοιπόν και 50 ευρώ. Επειδή, όμως έφαγα τα μούτρα μου ο αφελής έφτασα σε αυτό το σημείο που είστε και εσείς τώρα: να μάθω μονάχος μου και να το κανω μόνος μου, άσχετα ποιος είναι ο... ψευτοεπαγγελματίας και ποιος ο καλοθελητής επαγγελματίας (σωστά, που να βρείς τέτοιον άνθρωπο εύκολα στην χώρα μας;). Μετά απο το πρόσφατο σέρβις σε φίλτρο λαδιού OEM , λάδι, καθάρισμα και στεγάνωση του καρμπυρατέρ με φλαντζόκολλα γιατί οι καραγκιόζηδες δεν πουλάνε το σετ φλαντζών του αλλα πουλάνε το ... carbie ολόκληρο (ετσι μου είπε ο ενας απο τους δυο δηλαδή, με τον άλλον τα έχω περισσότερο μαζεμένα) τέλος ακολούθησε και μια φόρτιση της μπαταρίας που χορηγήθηκε απο το εργοστάσιο (ή απο εδω;;) έφτασα στο σημείο να ρωτήσω το εξής: ο μάστορας τότε που έβαλε τα φελλά είχε πει πως ρύθμισε και τα μπόσικα του συμπλέκτη. Ωστόσο, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό πως το κατέβασμα απο την 2η ταχύτητα στην 1η δεν υπακούει με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την κατεβάσω ξανά και το αποτελέσμα είναι επιτυχές. Ωστόσο, δεν το κάνει πάντα αλλα είναι φυσιολογικό αυτό; Ξέρω πως υπάρχει μια βίδα με ενα κόντρα καρυδάκι που είναι πάνω στο δεξί καπάκι του κινητήρα αλλά έχω άλλη απορία. Η ρύθμιση πρέπει να γίνει με κρύο η ζεστό μοτέρ; Επίσης, πρέπει να έχει μπει η 2η ταχύτητα για να μπορέσω να την ρεγουλάρω; Και κάτι ακόμη; Το παξιμάδι είναι όπως τα κλασσικά (αριστερά ξεβιδώνει - δεξιά βιδώνει) ή έχει κάποιο κόλπο; Το παπί έχει 23.000+ χλμ και το μόνο που χρειάζεται στο ερχόμενο σερβις είναι ρύθμιση βαλβίδων και κάποια επιπλέον πράγματα ακόμη. Ευχαριστώ. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 25 , 2017 από τον GiannisTs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2017 Μάλλον είναι δύσκολο αυτό που ρωτάω... Οκ, ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2017 Μην τσατιζεσαι, 5 ωρες περασαν απο το ποστ σου, ετσι ειναι τα φορουμ. Στο θεμα σου τωρα. Αρχικα πρεπει να δεις αν αποσυμπλεκει σωστα ο συμπλεκτης σου. Θα βαλεις την πρωτη και θα κρατας πατημενο τον λεβγιε ταχυτητων στην κατωτατη δυνατη θεση (χωρις να τον πιεζεις με δυναμη), επειτα θα πατησεις το γκαζι σταδιακα και θα ελεγξεις αν κουνηθει (μην το κανεις αποτομα και καρφωθεις). Αν ολα πανε καλα το μηχανακι θα μηνει εκει που ειναι και δεν θα νιωσεις καμια δυναμη να το σπρωχνει. Αν δεν γινει αυτο θα χρειαστει ρυθμισμα. Πρωτου αρχισεις το ρυθμισμα φροντισε να εχεις ζεστανει τον κινητηρα (διοτι τα κινεζικα ειναι λιγο περιεργα τις ρυθμιζεις τους), ισα-ισα, μην το βαλεις φωτια. Το παξιμαδι ειναι κλασικο και για να το ξεβιδωσεις θα πρεπει να κρατας την την εσωτερικη βιδα με το ισιο κατσαβιδι ωστε να μην κουνηθει στο ξεβειδωμα. Αφου λασκαρεις λιγο το παξιμαδι (ισα-ισα να ελευθερωθει η εσωτερικη βιδα), θα σφιξεις 1/4 της στροφης ή και λιγοτερο (δοκιμαστικα ετσι) την βιδα. Αφου το κανεις αυτο σφιγγεις το παξιμαδι με τον ιδιο τροπο που προανεφερα ωστε να μην γυρισει η βιδα και μετα δοκιμαζεις παλυ με την ταχυτητα. Για να ειχα το κεφαλι μου ησυχο, εγω θα κοιτουσα να σξιξω την βιδα οσο-οσο χρειαστει, δηλαδη την σφιγγεις στο σημειο που θα αρχισει να γινεται η δουλεια και οχι παραπανω. Αυτο που εκανες με την φλαντζοκολλα για εμενα ειναι λαθος, βαζεις την κολλα μονο οταν δεν στεγανοποιει το λαστιχακι γιατι αλλιως μπορει να ρουφηξει κανα κομματακι απο την ξεραμενη κολλα και να μεινεις στον δρομο. Ακομα τα 9.000 χλμ που ανεφερες για αλλαγη συμπλεκτη ειναι ξεφτυλα, κατι πηγε λαθος ή τα υλικα ειναι τελειως μαπα. Παντως απο οτι βλεπω σε φωτο το μοτερ που φορας ειναι παρομοιο με της honda οποτε λογικα μπορεις να βρεις τα περισσοτερα ανταλλακτικα απο αυτον τον κινητηρα σε οποιοδηποτε μαγαζι με μηχανακια, αρκει να ελεγξεις οτι σιγουρα ταιριαζει γιατι καμια φορα διαφοροπιουνται καποια πραγματα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος propapias έγραψε: Μην τσατιζεσαι, 5 ωρες περασαν απο το ποστ σου, ετσι ειναι τα φορουμ. Στο θεμα σου τωρα. Αρχικα πρεπει να δεις αν αποσυμπλεκει σωστα ο συμπλεκτης σου. Θα βαλεις την πρωτη και θα κρατας πατημενο τον λεβγιε ταχυτητων στην κατωτατη δυνατη θεση (χωρις να τον πιεζεις με δυναμη), επειτα θα πατησεις το γκαζι σταδιακα και θα ελεγξεις αν κουνηθει (μην το κανεις αποτομα και καρφωθεις). Αν ολα πανε καλα το μηχανακι θα μηνει εκει που ειναι και δεν θα νιωσεις καμια δυναμη να το σπρωχνει. Αν δεν γινει αυτο θα χρειαστει ρυθμισμα. Πρωτου αρχισεις το ρυθμισμα φροντισε να εχεις ζεστανει τον κινητηρα (διοτι τα κινεζικα ειναι λιγο περιεργα τις ρυθμιζεις τους), ισα-ισα, μην το βαλεις φωτια. Το παξιμαδι ειναι κλασικο και για να το ξεβιδωσεις θα πρεπει να κρατας την την εσωτερικη βιδα με το ισιο κατσαβιδι ωστε να μην κουνηθει στο ξεβειδωμα. Αφου λασκαρεις λιγο το παξιμαδι (ισα-ισα να ελευθερωθει η εσωτερικη βιδα), θα σφιξεις 1/4 της στροφης ή και λιγοτερο (δοκιμαστικα ετσι) την βιδα. Αφου το κανεις αυτο σφιγγεις το παξιμαδι με τον ιδιο τροπο που προανεφερα ωστε να μην γυρισει η βιδα και μετα δοκιμαζεις παλυ με την ταχυτητα. Για να ειχα το κεφαλι μου ησυχο, εγω θα κοιτουσα να σξιξω την βιδα οσο-οσο χρειαστει, δηλαδη την σφιγγεις στο σημειο που θα αρχισει να γινεται η δουλεια και οχι παραπανω. Αυτο που εκανες με την φλαντζoκολλα για εμενα ειναι λαθος, βαζεις την κολλα μονο οταν δεν στεγανοποιει το λαστιχακι γιατι αλλιως μπορει να ρουφηξει κανα κομματακι απο την ξεραμενη κολλα και να μεινεις στον δρομο. Ακομα τα 9.000 χλμ που ανεφερες για αλλαγη συμπλεκτη ειναι ξεφτυλα, κατι πηγε λαθος ή τα υλικα ειναι τελειως μαπα. Παντως απο οτι βλεπω σε φωτο το μοτερ που φορας ειναι παρομοιο με της honda οποτε λογικα μπορεις να βρεις τα περισσοτερα ανταλλακτικα απο αυτον τον κινητηρα σε οποιοδηποτε μαγαζι με μηχανακια, αρκει να ελεγξεις οτι σιγουρα ταιριαζει γιατι καμια φορα διαφοροπιουνται καποια πραγματα. Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου. Ίσα-ίσα θα ψαχνόμουν περισσότερο. Ναι, η αλήθεια είναι πως ο κινητήρας παραπέμπει σε αυτόν του Innova 1ης γενιάς αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός. Ο κινητήρας είναι της Qianjiang και κανενός άλλου διότι φέρει και δικό του κωδικό. Είναι αρκετά ισχυρός κατα εμέ, καθώς φέρει 8,72 ίππους/7.500 σ.α.λ, που αγγιζει τα 110 χλμ/ωρα αν και στο κοντέρ προειδοποιεί στις 6.200 σ.α.λ περίπου. Τα μοντέλα της Keeway έρχονται εδώ μέσω του εργοστασιακού παραρτήματος στην Ουγγαρία αλλά πραγματικά αυτό που με κουράζει και έχω φάει τον τον τόπο είναι οι επιπλέον πληροφορίες του κινητήρα. Όπου και να ψάξω δεν λέει αυτά που πρέπει, ενω δεν κάνω την κίνηση να μιλήσω στον κεντρικό διότι θα μου πει να απευθυνθώ στους αντιπροσώπους εδω πέρα (και μιλάω εκ πείρας) που δεν ξέρω την τύφλα τους. Και όμως φίλε τα 9.000 είναι όντως ξεφτύλα γιατί μου πλάσαραν 5-40 λάδια και το μοτέρ φέρει συμπλέκτη υγρό πολύδισκο. Όσον αφορά για την φλαντζόκολλα, προστέθηκε πάνω απο την φλάντζα επειδή έχανε βενζίνη και δεν υπήρχε διαφορετική λύση διότι η κατασκευή της φλάντζας μεταξύ της λεκανίτσας όπου βρίσκεται το φλοττέρ με τον κορμό του καρμπυρατέρ είναι συγκεκριμένη. Άρα και η πατέντα με κάποια απλή φλάντζα δεν ήταν επαρκής. Το καρμπ όπως μου είπε και ο ενας απο αυτούς κοστίζει 78 ευρώ, πράγμα που εμένα δεν μου είναι και νορμάλ γιατί δεν μιλάμε για επώνυμο. Άσε που τα επώνυμα αρχίζουν απο τα 30 και πάνω. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου, πάντως. Στην θέση της βίδας, υπάρχει καρυδάκι αρα με την καστάνια ή με κάποιο άλλο γερμανικό θα πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός. Υ.Γ: Απο Δράμα είσαι; Έλα ρε; Απο Καβάλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2017 (τροποποιήθηκε) Αν μπορεις στειλε ενα λινκ με το δικο σου μοντελο γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το μοτερ σου ειναι το astrea grand και οχι το innova καθως δεν κυκλοφορησαν, απο οσο ξερω, αντιγραφες απο innova. Οταν λες φλαντζα προφανως εννοεις το λαστιχακι, μπορεις να παρεις αυτο του glx ή του astrea ή του innova (αν ειναι οντως innova) διοτι τα περισσοτερα κινεζικα (αν οχι ολα) ειναι αντιγραφες. Νομιζω πως η αντιπροσωπεια της honda στην Καβαλα ειναι μεγαλη αρα θα βρεις οτι χρειαστεις εκει. Πρεπει να κανουμε καμια συναντηση, οι πολυ βορειοι να δουμε τι παιζει Τροποποιήθηκε Απρίλιος 26 , 2017 από τον propapias Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2017 (τροποποιήθηκε) πριν 17 ώρες, το μέλος propapias έγραψε: Αν μπορεις στειλε ενα λινκ με το δικο σου μοντελο γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το μοτερ σου ειναι το astrea grand και οχι το innova καθως δεν κυκλοφορησαν, απο οσο ξερω, αντιγραφες απο innova. Οταν λες φλαντζα προφανως εννοεις το λαστιχακι, μπορεις να παρεις αυτο του glx ή του astrea ή του innova (αν ειναι οντως innova) διοτι τα περισσοτερα κινεζικα (αν οχι ολα) ειναι αντιγραφες. Νομιζω πως η αντιπροσωπεια της honda στην Καβαλα ειναι μεγαλη αρα θα βρεις οτι χρειαστεις εκει. Πρεπει να κανουμε καμια συναντηση, οι πολυ βορειοι να δουμε τι παιζει Όχι αδερφέ, επειδή το έψαξα το θέμα τώρα που μου το λες, παρατήρησα πως έχει μεγάλες ομοιότητες με το Innova και το Astrea Grand που ήρθε τώρα αλλά... το Target είναι έξω εδω και 4 χρόνια στην αγορά ενω το δεύτερο μόλις δυο. Διαφέρουν στα σημεία, όπως στην τάπα του στροφάλου στα αριστερά, στην κυλινδροκεφαλή (και πόσο ζηλεύω ) , το πεντάλ των ταχυτήτων είναι διπλό στο Astrea ενω το δικό μου είναι μονό, το φίλτρο αέρος μεγαλύτερο απο το δικό του, τα λάδια που πρέπει να μπούν πρέπει να έχουν όγκο 0.8 γρ ενώ εμένα είναι 0.95, ο τζόγος αλυσίδας λεει εμένα οτι πρέπει να είναι 10-25 ενω το Astrea 20-30 χιλιοστά, άλλο κωδικό μπουζί το Astrea θέλει U20EPR9S(DENSO) εμένα είναι X24EPR-U9 (DENSO) ωστόσο έχουν κοινά σημεία: - Αρκετά (όχι όλα) στα εξωτερικά του κινητήρα - Στις επιδόσεις (8.7/7.500 σ.α.λ δίνει το Honda, 8.72/7.500 δίνει το Target) - Στις σχέσεις ταχυτήτων ολες κάτω απο την 1η εως και την 4η - Τα γρανάζια μετάδοσης πίσω τροχού είναι 14 μπροστά 37 πίσω. Το κυριότερο απο όλα είναι όμως αυτό: Το ένα είναι φτιαγμένο στην Κίνα και το άλλο στην Ινδονησία όπως λέει και... ο Χόντας. Αυτό που μαμάει είναι πως η κυλινδροκεφαλή του Astrea είναι στην ουσία ενα μονοκόμματο καπάκι με αποτέλεσμα να έχεις απευθείας ορατότητα στις βαλβίδες και στον εκκεντροφόρο ενώ εμένα είναι διαχωρισμένα και... άβολα για να κάνω την ρύθμιση τους στο μέλλον. Πάντως θα σου στείλω φώτο να το δεις. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 27 , 2017 από τον GiannisTs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Filippaios 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2021 Την 26/4/2017 at 1:08 ΠΜ, το μέλος GiannisTs έγραψε: Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου. Ίσα-ίσα θα ψαχνόμουν περισσότερο. Ναι, η αλήθεια είναι πως ο κινητήρας παραπέμπει σε αυτόν του Innova 1ης γενιάς αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός. Ο κινητήρας είναι της Qianjiang και κανενός άλλου διότι φέρει και δικό του κωδικό. Είναι αρκετά ισχυρός κατα εμέ, καθώς φέρει 8,72 ίππους/7.500 σ.α.λ, που αγγιζει τα 110 χλμ/ωρα αν και στο κοντέρ προειδοποιεί στις 6.200 σ.α.λ περίπου. Τα μοντέλα της Keeway έρχονται εδώ μέσω του εργοστασιακού παραρτήματος στην Ουγγαρία αλλά πραγματικά αυτό που με κουράζει και έχω φάει τον τον τόπο είναι οι επιπλέον πληροφορίες του κινητήρα. Όπου και να ψάξω δεν λέει αυτά που πρέπει, ενω δεν κάνω την κίνηση να μιλήσω στον κεντρικό διότι θα μου πει να απευθυνθώ στους αντιπροσώπους εδω πέρα (και μιλάω εκ πείρας) που δεν ξέρω την τύφλα τους. Και όμως φίλε τα 9.000 είναι όντως ξεφτύλα γιατί μου πλάσαραν 5-40 λάδια και το μοτέρ φέρει συμπλέκτη υγρό πολύδισκο. Όσον αφορά για την φλαντζόκολλα, προστέθηκε πάνω απο την φλάντζα επειδή έχανε βενζίνη και δεν υπήρχε διαφορετική λύση διότι η κατασκευή της φλάντζας μεταξύ της λεκανίτσας όπου βρίσκεται το φλοττέρ με τον κορμό του καρμπυρατέρ είναι συγκεκριμένη. Άρα και η πατέντα με κάποια απλή φλάντζα δεν ήταν επαρκής. Το καρμπ όπως μου είπε και ο ενας απο αυτούς κοστίζει 78 ευρώ, πράγμα που εμένα δεν μου είναι και νορμάλ γιατί δεν μιλάμε για επώνυμο. Άσε που τα επώνυμα αρχίζουν απο τα 30 και πάνω. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου, πάντως. Στην θέση της βίδας, υπάρχει καρυδάκι αρα με την καστάνια ή με κάποιο άλλο γερμανικό θα πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός. Υ.Γ: Απο Δράμα είσαι; Έλα ρε; Απο Καβάλα. καλησπέρα φίλε είδα ότι γνωρίζεις και θα ήθελα να σε ρωτήσω επειδή έχω ένα astrea grand 100 και άλλαξα μόνος μου δισκάκια ελατήρια συμπλέκτη σιαγώνες και φυγοκεντρικό Όλα μία χαρά τα έβαλα πάνω απλώς τώρα έχω ένα πρόβλημα με τη ρύθμιση ταχυτήτων διότι δεν σφίγγει κάπου τερματίζει και εκτός αυτού δεν έχει συμπίεση μανιβέλα μήπως πρέπει να βάλω κάποια ταχύτητα για να το ρυθμίσω ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nvoutsas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2022 Καλησπέρα, έχω και γω το keeway target 125, έχω κάνει 25000km και τώρα άρχισε να πατινάρει ο συμπλέκτης στην τέταρτη όταν ανεβαίνω ανηφόρα, με λίγο κόντρα αέρα και ανοίγω γκάζι, ο μάστορας μου είπε για αλλαγή στα δισκάκια συμπλέκτη. Να δοκιμάσω, πριν το πάω με τη βίδα ρύθμισης συμπλέκτη, η δεν θα γίνει δουλειά; Ευχαριστώ πολύ για όποια πληροφορία Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες