Jump to content
Road Stalker

Export settings, Upload σε Youtube και πιξέλιασμα

Recommended Posts

Χαιρετώ, έχω ένα τεράστιο πρόβλημα με τα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube. Έχω φάει γενική ξενέρα λόγω της συμπίεσης και του re-encode που εφαρμόζει το Youtube στα βίντεο. Είναι αδιανόητο η ποιότητα του uploaded βίντεο να μοιάζει με μιας κινεζοκάμερας που τραβάει στα 480p... καμία απολύτως σχέση με το αρχικό Material που τραβάει η GoPro 4, καθώς και με το exported από το Sony Vegas Pro. Το κύριο πρόβλημα είναι το απότομο Pixelιασμα για μερικά second. Δηλαδή εκεί που βλέπεις μια μέτρια εικόνα, τσουπ σου πιξελιάζει το σύμπαν και θυμάσαι μια δεκαετία πριν πως τραβούσαν τα κινητά βίντεο. Ας παραβλέψουμε το κόψιμο της ποιότητας στο 1/3, αλλά δε μπορώ να ανεχτώ το Πιξέλιασμα!

Η GoPro 4 τραβάει MP4 με bitrate στα 45 Mbps περίπου, στα 1080p 60fps.
Τo Youtube προτείνει Upload σε MP4, AAC για ήχο, H.264 για encoder, Progressive scan (no interlacing), High Profile, VBR στα 12 Mbps.

Έχω δοκιμάσει διαφορετικές ρυθμίσεις, διαφορετικούς codecs, διαφορετικά προγράμματα editing,ακόμα και να το τραβήξω ή να το κάνω Export σε 4K. 
Έχω δοκιμάσει Sony XAVC, απλό AVC, constant bitrate, resample, strech σε 2K και 4Κ, export με bitrate 8, 12, 22, 30, 45 Mbps...

Όταν ανεβάζουμε κάποιο βίντεο μέχρι τα 1080p και ανάλογα το μέγεθος του και το bitrate, το youtube το κάνει γρήγορο Re-encode με x.264 για να συμπιέσει το μέγεθος του.
Αν ανεβάσουμε υλικό σε 2Κ ή 4Κ, χρησιμοποιεί κάποιον άλλο ποιοτικότερο codec. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορά, το ίδιο χάλια!
Δείτε τι εννοώ παρακάτω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο βίντεο. Το αρχείο είναι 5,6 GB και 13 λεπτά με bitrate στα 45 Mbps.

Προφανώς έχω δοκιμάσει να ανεβάσω πχ. 10 Second αποσμάσματα με απείρως διαφορετικά settings, αλλά το πιξέλιασμα και η καταστροφή της ποιότητας παραμένει... 

Δείτε τη διαφορά με το συγκεκριμένο βίντεο του Royal Jordanian, αυτός δεν έχει σχεδόν καθόλου πιξέλιασμα! Και τα settings είναι παρόμοια.

Τροποποιήθηκε από τον Road Stalker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αντί του mp4 με H264, δοκίμασες WebM με codec VP9;

Γιατί αυτή βλέπω είναι η διαφορά σας στα 2 βίντεο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίταξε τι λέει στα Recommended upload encoding settings

Στα 1080p 60FPS θα ειναι 12MBPS οτι και να κάνεις , ακόμα και ασυμπίεστο. Την καλύτερη κάμερα του κόσμου, να έχεις να γράφει 50γιγα το δευτερόλεπτο, το youtube θα το συμπίεση στα 12mbps. 

Εγω το κάνω Upscale στα 4Κ, αν είναι μικρο, και το ανεβάζω 4Κ με αυτές τις ρυθμίσεις:

4ksettings_zpsmfb9ijyz.png

δηλαδή η κάμερα τραβάει 1080p το κάνεις upscale 4K και το βλέπεις μετά σε 4Κ σε 1080p Μονιτορ, και είναι σχεδόν όπως το αυθεντικό

Αν τσεκαρεις και το two pass, θα κάνει διπλάσιο χρόνο render, Αλλά με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τσεκαρε:

και απο που πήρα την ιδέα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντί του mp4 με H264, δοκίμασες WebM με codec VP9;

Γιατί αυτή βλέπω είναι η διαφορά σας στα 2 βίντεο.

WebM και VP9 είναι της Google. Δε μπορείς να επιλέξεις και να κάνεις export σε αυτή τη μορφή. Αν ανεβάσεις σε 2Κ ή 4K τότε κάνει το video σου re-encode σε αυτή τη μορφή.

Κοίταξε τι λέει στα Recommended upload encoding settings

Στα 1080p 60FPS θα ειναι 12MBPS οτι και να κάνεις , ακόμα και ασυμπίεστο. Την καλύτερη κάμερα του κόσμου, να έχεις να γράφει 50γιγα το δευτερόλεπτο, το youtube θα το συμπίεση στα 12mbps. 

Εγω το κάνω Upscale στα 4Κ, αν είναι μικρο, και το ανεβάζω 4Κ με αυτές τις ρυθμίσεις:

4ksettings_zpsmfb9ijyz.png

δηλαδή η κάμερα τραβάει 1080p το κάνεις upscale 4K και το βλέπεις μετά σε 4Κ σε 1080p Μονιτορ, και είναι σχεδόν όπως το αυθεντικό

Αν τσεκαρεις και το two pass, θα κάνει διπλάσιο χρόνο render, Αλλά με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τσεκαρε:

Τα βίντεο σου έχουν καλύτερη ποιότητα από τα δικά μου!
Σκέψου αρχείο 5.5GB να το κάνω Upscale σε 2K ή 4Κ!
Το κακό είναι ότι θέλω να διατηρήσω τα 60fps που τραβάει στα 1080p.
Όλοι οι "μεγάλοι" motovloggers βλέπω έχουν 
WebM με codec VP9. Άρα είτε τραβάνε σε 2Κ και 60fps με GoPro 4 Black είτε επειδή έχουν εκατοντάδες χιλιάδες subs και Views, μπορούν να ανεβάζουν με πολύ μικρή συμπίεση...

Υ.Γ.: Υπέροχη η CB500X, αυτήν ή V-Strom είχα στο νου μου μόνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι 5γιγα, εδώ κάτι οδοιπορικά βγήκαν 40 γιγα και βάλε :laugh: Εκεί οχι δεν τα έκανα 4Κ.  Γιατί ο i7 μου είναι 8 χρονών, και θέλει χρόνο (σαν την επιτάχυνση του CB), και λέω οτι για 5 λεπτά βιντεο, θα το κανω 4Κ και two-pass,  για 10 λεπτά θα το κάνω 4Κ μόνο, και από κει και πέρα 1080p και ας διαμαρτύρονται τα εκατομμύρια θαυμαστές μου :laugh:

Δυστυχώς το video editing, είναι άθλημα που θέλει χώρο, χρόνο, και χρήμα . Τώρα σε λίγες μέρες θα χτυπήσω αυτόν τον δίσκο, οι άλλοι γέμισαν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα να έχεις GoPro 4 και να γίνονται έτσι τα βίντεο:beee: ; Ποιο από τα τρία έχει την ας το πούμε καλύτερη ποιότητα;
3. 

2.

1.

Όταν δεν έχει κίνηση, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που τραβάω σε 720p 60fps έχει νόημα να τα κάνω upscale σε 1080 ή 2k πχ και να τα ανεβάσω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που τραβάω σε 720p 60fps έχει νόημα να τα κάνω upscale σε 1080 ή 2k πχ και να τα ανεβάσω?

Καλύτερα όχι πιστεύω!
Τσεκάρετε εδώ, το τράβηξα σε 2K, 30fps και 45Mbps. Το έκανα export με Adobe Premiere σε h264, 2K, 30fps και 45Mbps. Το YT το έκανε Re-encode σε Webm και VP9.
Πιστεύω το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα μου βίντεο στα 1080p και 60fps. Προς το παρόν μέχρι να βρω τη βέλτιστη λύση θα τραβάω σε 2Κ και 30fps.
Βέβαια, πάλι χάνει αρκετή ποιότητα αλλά δεν πιξελιάζει σχεδόν καθόλου!

Τροποποιήθηκε από τον Road Stalker
Στάση για 100άρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο που εχεις απο το motovlog #1  δεν ειναι ασχημο

εκει τι settings ειχες;

Τροποποιήθηκε από τον parisstc
κατι ξεχασα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο που εχεις απο το motovlog #1  δεν ειναι ασχημο

εκει τι settings ειχες;

Τα ίδια ακριβώς settings και στη κάμερα και στα export settings σε όλα μου τα βίντεο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα