Jump to content
Sign in to follow this  
hayabusas

Εθνικο Μητρωο Αιμοδοτων

Recommended Posts

ενω ειμαι αιμοδοτης με τη βουλα (καρτα αιμοδοσιας) εδω και καποια χρονια, σημερα ελαβα ενα email απο το εθνικο μητρωο αιμοδοσιας οπου γραφει

Για να εγγραφείτε ως Εθελοντής Αιμοδότης στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα:

• Μεταβείτε στη διαδικτυακή πύλη www.bdr.gr.
  • Επιλέξτε την Εγγραφή Εθελοντή Αιμοδότη
  • Εισάγετε τη διεύθυνση e-mail σας
  • Εισάγετε τον εξής μοναδικό 12ψήφιο κωδικό: ************

Ο παραπάνω κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά και λήγει με την πάροδο 30 ημερών. Με την ολοκλήρωση της Εγγραφής σας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών θα λάβετε σχετικό email επιβεβαίωσης.

Γουαταφακα ις δις εντ γουαι σουλντ αι ντου ιτ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

κάπου διάβασα ότι θα ενοποιηθεί όλο το σύστημα με των αιμοδοσιών γιατι τόσα χρόνια κάθε νοσοκομείο είχε την δική του βάση δεδομένων. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύουν όλα τα παραπάνω και εγώ την τελευταία φορά που έδωσα μου έστειλαν σε μνμ και τον κωδικό ο οποίος όσες φορές προσπάθησα να μπω μου έλεγαν ότι ήταν λάθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω φιλο γιατρο που ηταν διευθυντης αιμοδοσιας σε δημοσιο νοσοκομειο μεχρι πριν μερικους μηνες. Θα τον ρωτησω σημερα να δω αν ξερει κι εστειλα επισης email οπου τους ρωτω για ποιο λογο θα πρεπει να εγγραφω και τι αλλαζει στο συστημα. 

Παντως, για γελια και για κλαματα ειμαστε. Την προτελευταια φορα που πηγα να δωσω αιμα μου ζητησαν δημοσιο εγγραφο που να πιστοποιει τα στοιχεια μου, δεν ηταν αρκετη η καρτα αιμοδοσιας. (οσες φορες βεβαια ειδα εδιναν ολοι αιμα χωρις ελεγχο στοιχειων) Ρωτησα τι συνεβη κι αλλαξε το συστημα και -ακουσον ακουσον- υπηρχαν περιπτωσεις ατομων φορεων μεταδοτικων νοσηματων οι οποιοι εδιναν αιμα με ψευτικα στοιχεια ή στοιχεια αλλου. Ποσο καργιολης/α πρεπει να εισαι?????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω φιλο γιατρο που ηταν διευθυντης αιμοδοσιας σε δημοσιο νοσοκομειο μεχρι πριν μερικους μηνες. Θα τον ρωτησω σημερα να δω αν ξερει κι εστειλα επισης email οπου τους ρωτω για ποιο λογο θα πρεπει να εγγραφω και τι αλλαζει στο συστημα. 

Παντως, για γελια και για κλαματα ειμαστε. Την προτελευταια φορα που πηγα να δωσω αιμα μου ζητησαν δημοσιο εγγραφο που να πιστοποιει τα στοιχεια μου, δεν ηταν αρκετη η καρτα αιμοδοσιας. (οσες φορες βεβαια ειδα εδιναν ολοι αιμα χωρις ελεγχο στοιχειων) Ρωτησα τι συνεβη κι αλλαξε το συστημα και -ακουσον ακουσον- υπηρχαν περιπτωσεις ατομων φορεων μεταδοτικων νοσηματων οι οποιοι εδιναν αιμα με ψευτικα στοιχεια ή στοιχεια αλλου. Ποσο καργιολης/α πρεπει να εισαι?????

Όσο δεν πάει...

Έτσι για την ιστορία είμαι εγώ περίπου 14 χρόνια αιμοδότης και πάντα είχα κάρτα αιμοδοσίας από το νοσοκομείο της Τρίπολης. Όταν μετακόμισα Λιβαδειά ξεκίνησα να δίνω στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Κάθε φορά που έβλεπαν την κάρτα από το προηγούμενο νοσοκομείο έλεγαν την ίδια καραμέλα ( θα σου βγάλουμε άλλη, θα σταλεί σπίτι σου θα θα θα ).. Ε λοιπόν 3,5 χρόνια στην Λιβαδεία επί 4 φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία πρίν 2 μήνες μου έβγαλαν κάρτα με τα στοιχεία του νοσοκομείου Λιβαδείας και στα καπάκια μου λένε και για το μητρώω που αναφέρεις.

ΑΙΣΤΑΔΙΑΛΑ ΡΕ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έδωσα, γράφτηκα και ενώ τόσα χρόνια ήξερα ότι είχα Ο+, στο online σύστημα βλέπω Α+. Και τώρα πρέπει να πάω να ξαναδώσω μόνο για εξακρίβωση γιατί δεν ξέρουν αν εγώ ξέρω λάθος (σχετικά απίθανο) ή εκείνοι.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εστειλα μειλ ρωτωντας (νομιζω Σαββατο) και πριν λιγο ηρθε αυτο

Καλησπέρα σας,

Μέσα από το λογαριασμό χρήστη του, ο εθελοντής αιμοδότης μπορεί να βλέπει το ιστορικό των αιμοδοτήσεων του και συγκεκριμένα την ημερομηνία κάθε αιμοδότησης και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η αιμοδότηση. Επίσης, ο εθελοντής αιμοδότης μπορεί να ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση, τηλέφωνο, κλπ), ώστε οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας να μπορούν να τον βρίσκουν άμεσα. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα, ο εθελοντής αιμοδότης να κάνει ηλεκτρονικό αίτημα μέσω του λογαριασμού χρήστη του για έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη. Τέλος, μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματη ειδοποίηση-υπενθύμιση από το ΕΜΑ, ώστε να ενημερωθεί όταν έχει περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και μπορεί να πάει να αιμοδοτήσει εκ νέου.

Εάν έχετε παλιά κάρτα εθελοντή αιμοδότη, η υπηρεσία αιμοδοσίας μπορεί να σας την αντικαταστήσει με τη νέα ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη. 

Αρα λοιπον γιατι οχι? :_thumbsup:

εντιτ: Μολις ολοκληρωσα την εγγραφη μου οπου διαπιστωσα α)φαινεται μονο η τελευταια αιμοδοσια 22/8 και καμια αλλη πισω και β)δεν εχουν περασει ομαδα αιματος και ρεζους αρα δεν μπορω να προχωρησω στην εκδοση καρτας. Νταξ, μικρο το κακο................

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λίγα χρόνια πριν ο συνερχόμενος πια πατέρας μου χρειάστηκε 18 μονάδες αίμα....

χρόνια αιμοδότης και αυτός και εγώ .......μας έδιναν μόνο !!!!!2!!!!!!!! ......

εγώ μια βδομάδα πριν είχα δώσει αίμα αρά δεν μπορούσα να δώσω ξανά !!!!

αναγκαστικά ξανάδωσα....

από τότε έπαψα να είμαι αιμοδότης θα εχω το αίμα μου πάντα εύκαιρο για όποιον το χρειαστεί εκείνη τη στιγμή !!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λίγα χρόνια πριν ο συνερχόμενος πια πατέρας μου χρειάστηκε 18 μονάδες αίμα....

χρόνια αιμοδότης και αυτός και εγώ .......μας έδιναν μόνο !!!!!2!!!!!!!! ......

εγώ μια βδομάδα πριν είχα δώσει αίμα αρά δεν μπορούσα να δώσω ξανά !!!!

αναγκαστικά ξανάδωσα....

από τότε έπαψα να είμαι αιμοδότης θα εχω το αίμα μου πάντα εύκαιρο για όποιον το χρειαστεί εκείνη τη στιγμή !!!!

Πλην βλαμμένης Ελληνικής γραφειοκρατίας, άμα είσαι αιμοδότης δικαιούσαι όλες τις μπουκάλες αίματος που έχεις δώσει (τράπεζα αίματος)  να τις κάνεις ότι θέλεις (μεταφορά στον πατέρα σου και τις 6 π.χ.) μου κάνει πολλή εντύπωση αυτό που λες. Άσε που εγώ, που μαζεύω το πολύτιμο αίμα μου για όταν το χρειαστώ, άμα μου πούνε ότι δεν μου το δίνουν (για οποιονδήποτε λόγο) το καλό που τους θέλω να με αφήσουν να πεθάνω γιατί άμα σηκωθώ από το κρεβάτι θα γίνει όλη η ηγεσία και γιατροί του Νοσοκομείο δωρητές οργάνων, τόσα πολλά όργανα που δεν θα ξέρουν που να τα πρώτο βάλουν. (Χτυπάω την ανεργία και την έλλειψη μοσχευμάτων)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια μικρή λεπτομέρεια ότι το αίμα από την στιγμή που θα το πάρουν αντέχει σε συντήρηση περίπου 45 ημέρες μετά χαλάει.....οπότε εσύ και εγώ όταν χρειαστούμε αίμα θα πάρουμε από αυτούς που έδωσαν εκείνη την περίοδο και όχι το δικό μας......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια μικρή λεπτομέρεια ότι το αίμα από την στιγμή που θα το πάρουν αντέχει σε συντήρηση περίπου 45 ημέρες μετά χαλάει.....οπότε εσύ και εγώ όταν χρειαστούμε αίμα θα πάρουμε από αυτούς που έδωσαν εκείνη την περίοδο και όχι το δικό μας......

Αααα....όλα κι όλα....

Εγώ θέλω από το δικό μου, το «παλαβό» το αίμα.

Να μου δώσουν από κανέναν απονευρωμένο και να θέλω να πουλήσω την 14άρα για να πάρω Carina? :laugh::tooth:  :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα λεφτά σου άμα τα κάνεις κατάθεση δεν θα σου δώσουν τα ίδια χαρτονομίσματα πίσω στην ανάληψη αλλά είναι δικά σου, επίσης ξέρω για 42 μέρες οχι 45
Μην με καις νυχτιάτικα
:katana:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλα χρονια κι εγω εθελοντης αιμοδοτης, μου ετυχε το ιδιο περιστατικο με τον flaskas

δυστηχως μονο για τον εαυτο σου και για πρωτου βαθμου συγγενεια ισχυει το να χρησιμοποιησεις

την τραπεζα αιματος που εχεις δημιουργησει. δεν μπορεσα να βοηθησω ενα θειο μου.

για τον εαυτο σου παντως θα σε καλυψουν στο 100%

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν μπορεσα να βοηθησω ενα θειο μου.

"""""Λογικο"""" μου ακουγεται. Σπαστικο, αλλα λογικο. 

Παντως, επειδη υπαρχει κοσμος που (δικαιως) αγανακτει, υπαρχουν αιμοδοτικοι αθλητικοι συλλογοι (πχ απο μικροομαδες 5χ5 που ημουν παλιοτερα) και το αιμα που συγκεντρωνουν οι ομαδες χρησιμοποιειται οπως θελουν για οποιον θελουν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα το δω αυτο το συστημα.

χρονια αιμοδοτης ποτε δεν ειχα προβλημα με την καρτα αιμοδοτη. οπου κι αν πηγαινα δεν μου ελεγαν τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα πάρει και εγώ μήνυμα με κωδικό πριν μερικούς μήνες αλλά δεν ασχολήθηκα, τώρα που το ξαναθυμήθηκα και μπήκα δεν μπορώ να κάνω εγγραφή γιατί κολλάει σε λάθος κωδικό, μάλλον έχουν χρονικό όριο σε ισχύ; :laugh:

εδιτ: μάλλον θα πάρω άλλο κωδικό όταν ξαναδώσω αίμα.

Τροποποιήθηκε από τον grigor1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα πάρει και εγώ μήνυμα με κωδικό πριν μερικούς μήνες αλλά δεν ασχολήθηκα, τώρα που το ξαναθυμήθηκα και μπήκα δεν μπορώ να κάνω εγγραφή γιατί κολλάει σε λάθος κωδικό, μάλλον έχουν χρονικό όριο σε ισχύ; 

Απο το μειλ που μου εστειλαν

Ο παραπάνω κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά και λήγει με την πάροδο 30 ημερών

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο το μειλ που μου εστειλαν

Ο παραπάνω κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά και λήγει με την πάροδο 30 ημερών

Αυτό κατάλαβα και εγώ αλλά απο sms δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Τον άλλο μήνα που ξαναδώσω θα στείλουν λογικά :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα πάρει και εγώ μήνυμα με κωδικό πριν μερικούς μήνες αλλά δεν ασχολήθηκα, τώρα που το ξαναθυμήθηκα και μπήκα δεν μπορώ να κάνω εγγραφή γιατί κολλάει σε λάθος κωδικό, μάλλον έχουν χρονικό όριο σε ισχύ; :laugh:

εδιτ: μάλλον θα πάρω άλλο κωδικό όταν ξαναδώσω αίμα.

Παίδες επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίσω κάλεσε στο 213 214 6700 δίνοντας τους στα στοιχεία σου και θα σου αποστείλουν νέο κωδικό επιτόπου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Εδώ και 4 μήνες (μετά την τελευταία μου αιμοδοσία) έχω γραφτεί στο ΕΚΑ και τα στοιχεία ήσαντε ελλειπή. Από το προφίλ μου λείπει η ομάδα αίματος και το rhesus. Στην επικοινωνία που είχα τότε με το ΕΚΑ μου λένε "στην επόμενη αιμοδοσία σας ζητήστε στο νοσοκομείο που θα πάτε να το περάσουν, εμείς δεν μπορούμε και δεν έχουμε και τα στοιχεία". 

Σ¨ημερα δίνω αίμα, το λέω στην κοπέλα στη γραμματεία (εξυπηρετικότατη, δεν μπορώ να πω) και μου λέει πάμε αμέσως στο εργαστήριο να ενημερώσουμε να σας το περάσουν. Πάμε, λέει μια ξινομούρα "αυτό που λέτε δε γίνεται" της λέω μα-μου-σου-ξου-του και με τα πολλά ανοίγει την καρτέλα ενός προγράμματος και μου δείχνει ότι φαίνεται κανονικότατα πλήρης ο φάκελος με τα στοιχεία μου. 

Γυρίζω πίσω, παίρνω στο πρώτο τηλ που βρίσκω για το ΕΚΑ, μου δίνουν ένα άλλο για το θέμα μου. Παίρνω στο άλλο, μου δίνουν άλλο. Έγινε 6 φορές αυτό, σιχτίρισα και στέλνω τελικά email όπου γράφω τον πόνο μου. Σε 10 λεπτά με παίρνει μια κοπέλα (ευγενέστατη) και μου λέει σχετικά με το θέμα σας, τα στοιχεία αυτά περνιούνται μόνο από σταθμό αιμοδοσίας και πιθανολογούμε ότι αυτό που σας έδειξαν είναι το δικό τους τοπικό πρόγραμμα κι όχι το ΕΚΑ. Έγινα κάπως έτσι :blink: και της λέω "οκ, και τώρα τι κάνουμε?" Θα πάτε εκεί μου λέει (σσ σταθμό αιμοδοσίας) και θα τους πείτε να περάσουν τα στοιχεία στο ΕΚΑ κι όχι στο δικό τους σύστημα. 

Κάπου εκεί κατάλαβα οτι απλά ήρθε η ώρα να κλείσω το τηλέφωνο............................................................................

Οκ, φυσικά και δεν καίγομαι να βγάλω την ηλεκτρονική κάρτα αιμοδότη κι ούτε αλλάζει κάτι στη ζωή μου αν δεν είναι πλήρη τα στοιχεία μου στο Εθνικά Κέντρο Αιμοδοσίας, ΑΛΛΑ τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο μαλάκες είμαστε???????????????????????????????????????????????????? Ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά???????????????????????????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυτε αυτό

Πήγαινε, δώσε απλά αίμα, να στο γράψουν στο καρτελάκι και φύγε. Εγώ αυτό κάνω

(Σημείωση στον εαυτό μου: Πρέπει να πάω να δώσω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δινω αιμα εδω και παρα πολλα χρονια.Δεν το βαζω στην ακρη με την λογικη να το παρω οταν το χρειαστω.Ας το παρει οποιος το εχει αναγκη και αμα χρειαστω βλεπουμε.

Φυσικα κανεις δεν παιρνει το αιμα που δινει,ασχετο με το ποσες μερες διατηρειτε.

Ποτε δεν μου ζητανε καρτα αιμοδοτη και ποτε δεν μου ζητησαν πιστοποιηση των στοιχειων μου.Καποτε ειχα βγαλει μια αλλα την εχασα.Δεν ξερω αν αλλαξε αυτο προσφατα.

Επισης τις φιαλες απο την τραπεζα αιματος του ο καθενας μπορει να τις διαθεσει σε οποιον θελει.Δεν χρειαζετε να εχει καμμια συγκενεια με αυτον που θα το παρει.Και το λεω αυτο γιατι ειχα ασχοληθει με την τραπεζα αιματος σε μοτοφορουμ και με απλη τηλεφωνικη επικοινωνια μπορουσα να το δωσω οπουδηποτε.Και παλι δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι προσφατα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δινω αιμα εδω και παρα πολλα χρονια.Δεν το βαζω στην ακρη με την λογικη να το παρω οταν το χρειαστω.Ας το παρει οποιος το εχει αναγκη και αμα χρειαστω βλεπουμε.

Μα αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς. Δεν κρατάνε το αίμα για σένα που το δίνεις. Η λογική της προσωπικής τράπεζας είναι ότι (φτου κακά για όλον τον κόσμο) αν χρειαστεί αίμα, δεν χρειάζεται να ψάχνει εκείνη την ώρα. (πχ σε προγραμματισμένο χειρουργείο)

Φυσικα κανεις δεν παιρνει το αιμα που δινει,ασχετο με το ποσες μερες διατηρειτε.

Νομίζω 40 μέρες. 

Ποτε δεν μου ζητανε καρτα αιμοδοτη και ποτε δεν μου ζητησαν πιστοποιηση των στοιχειων μου.Καποτε ειχα βγαλει μια αλλα την εχασα.Δεν ξερω αν αλλαξε αυτο προσφατα.

Άλλαξε πρόσφατα (Στην αιμοδοσία του Αυγούστου που πήγα το έμαθα) ότι πλέον απαιτείται δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητα του αιμοδότη (βιβλιάριο (με φωτογραφία) δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα ή διαβατήριο) γιατί υπήρχαν άτομα (άκουσον-άκουσον) φορείς διαφορών ασθενειών που έδιναν αίμα με ψεύτικα στοιχεία. Εκεί που πάω και δίνω εγώ (αν και φαντάζομαι ότι είναι πανελλαδική οδηγία) γίνεται από το γιατρό ταυτοποίηση στοιχείων αλλιώς τον πούλο)

Επισης τις φιαλες απο την τραπεζα αιματος του ο καθενας μπορει να τις διαθεσει σε οποιον θελει.Δεν χρειαζετε να εχει καμμια συγκενεια με αυτον που θα το παρει.Και το λεω αυτο γιατι ειχα ασχοληθει με την τραπεζα αιματος σε μοτοφορουμ και με απλη τηλεφωνικη επικοινωνια μπορουσα να το δωσω οπουδηποτε.Και παλι δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι προσφατα.

Σε αιμοδοτικούς συλλόγους αυτού του είδους μπορείς να διαθέσεις το αίμα όπως θες. (ξέρω από τον αιμοδοτικό σκοπευτικό σύλλογο που ήμουν) Στον κουμπαρο του αδερφού του φίλου σου. Στη νοσοκομειακή τράπεζα, μόνο σε συγγενή Α βαθμού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα