Jump to content
panos.anavasi

kymco spike 125r

Recommended Posts

Γεια σας!τους τελευταιους 3 μηνες υπεφερα μεχρι εγκεφαλικου γιατι εβγαζε ολο προβληματα.πληρωσα τα μαλλιοκεφαλα μου και δεν βλεπω να γινεται κατι ουσιαστικο.αγχος,τρεξιμο,αυπνια,λεφτα πεταμενα κι ολα αυτα για τους κλεφτες στην kymco που φετος ανεβασε απο 50%-400% τις τιμες πρωτομαγιατικα.το λοιπον τον δεκεμβριο βρηκα απο ενα τιμιο παιδι εδω στην θεσσαλονικη ενα ημιτελες κοματι για ανταλακτικα αλλα δεν καλυψαν το προβλημα μου και αναγκαστηκα να παρω δυο τρια απο αυτους στην kymco(δυστηχως).θελω να μου πει καποιος πως γινεται να ανεβασω φωτο απο το email μου εδω στο φορουμ για να ρωτησω καποια τεχνικα θεματα καθως και να ενημερωσω τους κατοχους κι εγω απο οσα ξερω για τα ευαισθητα σημεια του παπιου και πως επιδιορθωνονται.εμενα μεχρι στιγμης εβγαλε:καρμπυρατερ,αμορτισερ,δυο καμπανες,κοπλερ μιζας,κεντρο πισω τροχου,ηλεκτρονικη,ανορθωτη,καδενα,εξατμιση,πλαστικα φαναριου,τρεμουλο γενικο(ισως απο ψευτικο σασι kymco)σπασιμο στην ουρα του σασι,αναλωσιμα και αλλα που δεν τα θυμαμαι.στην χωρα παντως το συγκεκριμενο πουλησε πολλα spike απο το 2001-2008.κατα τα αλλα εχει γκαζι,γερα φρενα,μεγαλο τεποζιτο και καλη θεση οδηγησης.ευχαριστω!παναγιωτης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οταν ειχα αγορασει το astrea ο αδερφος μου πηγε και αγορασε αυτο το χρεπι. Απο την αρχη ειχαν αν θυμαμαι καλα ειχαν ανακαλεσει αρκετα για την καμπανα και τα περισσοτερα απο αυτα που αναφερεις τα εβγαλε πολυ συντομα και στον αδερφο μου. Ασε που μου ειχε κανει εντυπωση τα χαμηλα σε υψος ποδοστημα και οταν επαιρνες στροφη με παραπανω κλιση εβρισκαν. Γενικα για μενα ηταν απο τα χειροτερα που κυκλοφορησαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ηθελα να μαθω/ειμαι περιεργος τι προβλημα εβγαλε η καμπανα και το καρμπυρατερ αν ξερετε να μου πειτε.
Εγω αυτο το μηχανακι δεν το ξερω καθολου(απλα με αυτο ειχα δωσει για διπλωμα το 2010 και η σχολη ειχε πολλα απο δαυτα)
Αν θες να ανεβασεις εικονες tinypic γραψε στο google.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια!μολις ανοιξα το tablet.θα προσπαθησω με το θεμα φωτο.οι σιαγωνες φυγοκεντικου ξεπριτσινωθηκαν στην πρωτη καμπανα με αποτελεσμα να μενουν παντα ανοιχτες.οι μηχανουργοι αρνουνταν να το φτιαξουν.παω σε ενα σιδερα μου κοπανα τα τρια πριτσινια με τη βαρια,το πιανουν αλλα πεντε χερια μηχανικων,περιεργων δικα μουκ.λπ.ε,αχρηστευτηκε στο τελος.αυτο το μονο που ηθελε ειναι αντικατασταση των 3ων πριτσινιων των 9χιλιοστων και μια μικρη πρεσα και θα το εβαζα και ολα οκ!το χαριζω οποιος μπορει να το φτιαξει ας στειλει email σε μενα.αυτο ενω στα astrea κ.λπ.εχει 12€ το aftermarket και σε ολα τα παπια τα γνησια φθανουν μεχρι 25€ η kymco το δινει 65€.εκει θυμωσα παρα πολυ και εψαχνα 1 μηνα για να παρω απο astrea,innova αλλα τα εργοστασια φτιαξαν διαφορετικες φωλιες στις καμπανες και δεν ταιριαζε.εχω 2 εβδομαδες που δουλευω το μοτο και ενω αναγκαστηκα να παρω το καινουργιο(δεν ειχα εργαλεια αλλιως θα το εφτιαχνα  μονος μου το ρημαδι)απο τοτε τριβεται πανω στο πιατο της καμπανας και κανει ενα δυνατο ουρλιαχτο/σφυριγμα  οταν ανοιγω γκαζι και ντρεπομαι να περασω απο τις γειτονιες.λετε να στρωσει?υποθετω πως επειδη ειναι καινουργιο θελει χιλιομ.να ξυθει?η καμπανα ειναι καλη,με ελαχιστα ιχνη γραμμων,εννοειτε πως δεν την αλλαξα(την δινουν και 50€).στην αλλη καμπανα βρηκα μια μεταχειρισμενη αλλα εβαλα τα παλια δισκακια και ψιλοπατιναρει αλλα οκ!προσοχη  στις 3 ροδελες πισω απο την πολυδισκη καμπανα.εγω νομιζα πως βρηκα 2 αλλα εχει τρεις.η στρογγυλη μπανει πρωτη οι αλλες 2 ομως πρεπει να ερθουν ενωμενες βαζοντας στον αξονα την πρωτη με τις πολλες ακρες αμεσως μετα την γυριζεις λιγο δεξια και κατευθειαν βαζεις την τριτη με τις 3τρεις εγκοπες να αγκαλιασει την δευτερη.αν δεν το κανεις ετσι η καμπανα θα βρισκει στο καρτερ η''στον επιλογεα ταχυτητων.εγω απο λαθη και γκαντεμιες το εδεσα και το ανοιξα 3 φορες.βρηκε στο καρτερ,ξεκουμπωθηκε ο επιλογεας ταχυτητων.με τα χιλια ζορια μου ειπε ενας μηχανικος τα τρικ αυτα τα οποια πληρωνουμε.εχω και αλλες αποριες αν εχει και καποιος αλλος γραφει και θα απαντησω.επειδη ειμαι λιγο μεγαλος σε ηλικια με τα pc δεν τα πω καλα ας μου ξαναπει καποιος πως ανεβαζω φωτο μεταφερομενες απο email?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαλιστα,εσυ δεν λες την καμπανα,εννοεις το φυγοκεντρικο,γιατι παραξενευτηκα διοτι η καμπανα δεν παθαινει τιποτα.Και αν εχει και χαρακιες εκει που πατανε οι δισκοι μη το φοβασε καθολου,ειναι οκ,δεν ειναι οπως το φυγοκεντρικο.Εκτος αν τρωει την επιφανεια γαματα,εκει ναι ισως να σου δημιουργησει θεμα αλλα λογικα για να παθει κατι τετοιο πρεπει να το αφησεις διχως λαδια,και γενικα το θεωρω απιθανο.Στο φυγοκεντρικο αντιθετα δεν πρεπει να χει γρατζουνιες μεσα εκει που πατανε οι σιαγωνες,συνηθως οι γρατζουνιες γινονται απο φαγωμενους σιαγωνες...

Τωρα για τον ηχο που σου κανει,πολυ παραξενο,εισαι σιγουρος οτι ειναι απο το φυγοκεντρικο?Η αληθεια και στο δικο μου παπι οταν ειχα ανοιξει το μοτερ απο κεινη τη μερια το φυγοκεντρικο οταν το γυρναγα με το χερι εκανε ενα πολυ ψιλο ουρλιαχτο αλλα αυτο μολις το βαζεις μπροστα δεν ακουγεται καν(ισως να ειναι και φυσιολογικο απλα εμενα παλια που μου το φτιαχνε ενας μαστορας μου ειχε πει οτι το γραναζακι του φυγοκεντρικου σου που εχει πισω δεν γυρναει οσο θα επρεπε,παρολα αυτα μεχρι τωρα ειναι απολυτως οκ και δεν μου εχει δημιουργησει κανενα θεμα).Τα ουρλιαχτα παντως συνηθως προερχονται απο σασμαν η εκτος αν δεν ειναι μεσα απο το μοτερ και βρισκει κατι καπου και στο κανει(αλυσιδα ισως?).Τη καμπανα την εχεις βαλει να πατησει μεχρι τερμα πισω εισαι σιγουρος?

Οσο για τις ροδελες αν ειναι σαν του αστρα ακριβως τοτε ναι 3ις πρεπει να χει, αν και η 3η σε μας στο αστρα ειναι προερετικη,εμενα ειχε 2 και ηταν οκ,παρολα αυτα οταν αρχισα να ασχολουμε και ειδα στο cmsnl οτι υπαρχουν 3ις και γω εχω 2,πηγα απο σαρακακη και οταν του ειπα για αυτην την 3η μου λεει εγω βλεπω εδω στο σχημα εχει 2...τελικα τα ξαναψαχνει και βρισκει σε μια αλλη σελιδα οτι πραγματι εχει 3ις αλλα η 3η δεν ειναι απαραιτητη,μου το λεει και με ρωταει αν την θελω και του λεω ναι,και απο τοτε εχω και την 3η,αλλα ειναι σαν πλαστικη ενα πραγμα και αυτη παλι με τα χιλιομετρα θα φαγωθει.Οι αλλες δυο δεν εχει σημασια με ποια σειρα θα μπουν αρκει να μπουν απο την σωστη μερια(σε μας λενε επανω out και outside).Η καμπανα για να βρει στο αστερακι του επιλογεα θελει να παιζει αρκετα η να μην ειναι βιδωμενη σωστα και να ξεβιδωθει(αυτο ακριβως επαθα εγω και σταματησα να το πηγαινω σε αυτον που το πηγαινα, και μου ελεγε αυτος εχεις θεμα με το σασμαν κτλ ενω το σασμαν ηταν οκ,και απλα πηρα ενα καινουργιο αστερακι απο το σαρακακη και ολα καλα και το φτιαξα  μονος μου,Μπορουσε βεβαια να μου χε δημιουργησει πολυ πιο σοβαρη ζημια,τυχερος ημουν).

Τωρα απ οσο ξερω τα kymco ειναι απομιμηση astrea και απ οσα  λες ακομα και με τις ροδελες βλεπω αρκετες ομοιοτητες αλλα επειδη δεν εχω ανοιξει ποτε δεν μπορω να στο πω με 100% σιγουρια.Αν ανεβασεις φωτος ισως να βοηθησει,επισης δεν χρειαζεσαι και πολλα εργαλεια για να το φτιαξεις αμα δεν εισαι ψειρας κτλ χρησιμοποιεις παραδοσιακες μεθοδους xD.Το σωστο βεβαια ειναι να τα χεις και πρεπει να σ αρεσει να ασχοληθεις και να αφιερωσεις χρημα γι αυτα,για μενα αξιζει γι αυτο και το χω κανει γιατι ειναι κατι που θα σου βγαλει τα λεφτα του,και θα σου μεινει,και θα μπορεις να ασχοληθεις φτιαχνοντας και αλλων αμα στα φερνουν αλλα και να μη τα θες πια μπορεις να τα πουλησεις και να βγαλεις παλι λεφτα οποτε ειναι κατι που σου μενει και μπορει να βγαλει τα λεφτα του,δεν ειναι ενα ποτο που πηγες το ηπιες και τα λεφτα πεταξαν...

Οσο για τις φωτος  θα σου πω πως γινεται απο pc,δεν ξερω αν στο tablet ειναι το ιδιο αλλα αμα θες δοκιμασε το.
Πας google,γραφεις tinypic και πατας αναζητηση,ανοιγεις το 1ο site,πατας εκει που λεει επιλογη αρχειου,εντοπιζεις το αρχειο στον υπολογιστη σου αναλογα που το εχεις αποθηκευμενο,πατας ενα κλικ πανω στο αρχειο και μετα ανοιγμα/οκ,μετα θα δεις οτι θα σου ζητησει λογικα ενα κωδικο για επιβεβαιωση που θα στον δειχνει σε μια εικονα αυτον τον κωδικο τον γραφεις στο κενο που θα χει και πατας παλι οκ και η εικονα θα ανεβει,μετα κανεις μια αντιγραφη  τον συνδεσμο που λεει για ''forum'' και το κανεις επικολληση εδω και μολις πατησεις αποστολη απαντησης το βλεπουμε εμεις(θα το δεις και συ αν μπηκε κομπλε)

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλε!ευχαριστω για την ολοκληρωμενη απαντηση σου!για τις ροδελες ειναι οπως τα λεμε και οι δυο,τα ιδια επαθα κι εγω οπως κι εσυ με τον σαρακακη.το σασμαν δεν ειναι αλλαζω λαδια καθε 1200 χιλιομ.δεν το ζοριζω.ουρλιαζει το φυγοκεντρικο,μαλλον θελει χρονο να ξυθουν οι νεοι σιαγωνες με το παλιο ψιλοχαραχμενο πιατο καμπανας.στην αλλη ομως καμπανα κανενα προβλημα,απο την πρωτη καθαρα ακουγεται.παρατηρησα ομως απο το προηγουμενο πασχα που αλλαξα την αλυσιδα/γραναζι οτι μετα απο χιλιομ.αρκετα,ενω την λαδωνα συχνα,αυτη ξαφνικα τεντωνοταν μονη της αρκετα.την ξελασκαρα αλλα αυτο μου το εχει κανει 5 φορεςς το καλοκαιρι.αυτη η ροδελα που λες στο δικο σου ειναι η καφε η χαλκινη,την εχουν πολλα,εμενα εχει την απλή αντι γι'αυτη.η kymco στο πρωτο αυτο παπι της δεν εχει κανει απομιμηση την honda αλλα εκανε τα δικα της κολπα.μετα εκανε απομιμηση με το activ,straiht αν θυμασαι. Ελεγα να σου εστελνα απο το mail μου κανα δυο φωτο στο δικο σου και ανεβασε τες στο φορουμ εσυ αντι για μενα.προσπαθησα απο tynipic και αρλαπικ αλλα εχω tablet και δεν το κοβω να γινεται.θελω να ανεβασω φωτο απο σασι να δειτε τις παραξενες βασεις που εχει και τι πατεντα κανουμε για να ταιριαξει κανα μοτερ daytona,dayang,astrea που θα βαλω οταν ξαναχαλασει.θα φυγω απο την kymco,δεν τους ξαναδινω λεφτα τους απατεωνες.λεω να το κανω μια ενοτητα εδω ::::πως φτιαχνω:::-kymco spike- οπως εχει για inonova για ν α ωφεληθουν και αλλα παιδια.μπορει να μην μιλανε γι''αυτο αλλα πολλοι το εχουν.αν το φτιαξεις κι ολας ειναι απο τα πιο ομορφα παπακια.φερνει λιγο στο suzuki fx125 (χα,χα!!) αλλα ειμαι πεντε χρονια μαζι του με 81.000χιλιομ.και οσο κι αν με αρωστησαν οι αντιπροσωποι και τα μαστορια δεν το βαζω κατω,ο σκελετος θα κρατηθει.

Τροποποιήθηκε από τον panos.anavasi
ορθογραφικα λαθη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η 3η ροδελα μου πισω απο την καμπανα ειναι μια πλαστικη ασπρη=φενεται οτι αυτη καποια στιγμη θα φαγωθει απο μονη της δεν παιζει. βρες καποιον υπολογιστη καλυτερα για να κανεις το ανεβασμα των φωτο

https://www.youtube.com/watch?v=rrKtPa5fjGE

εδω στο βιντεο αυτο η ροδελα φενεται στο 4ο λεπτο αλλα εχει γινει αυτο το χρωμα που βλεπεις λογω του λαδιου.
Αν θες να ανοιξεις θεμα αποκλειστικα για το συγκεκριμενο μηχανακι τοτε ανοιξε το οπως εκανες με αυτο απλα βρες pc για τις φωτος...η αν καποιος γνωριζει πως γινεται απο το tablet να σου πει.
Βαλτου ενα αλλο μοτερακι,δηλωσε το κανονικα και εισαι οκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια - θα σας ενημερωσω σχετικα με το spike 125r επειδη το εχω ψαξει πολυ με το δικο μου 2004 μοντελο.
1/ το προβλημα του καρμπυρατερ [συνηθως] ειναι οτι φοραει ενα πλαστικο ψευτικο φλοτερ - που αν το βαζεις το μηχανακι στο πλαινο stand πετσικαρη και δυσκολα παιρνει μπροστα και κανει και υπερχειλιση- Λυση αλλαγη αξιοπιστου καρπυρατερ- -οχι το δικο του-

2/καμπανα φυγοκεντρικου δεν ταιριαζει απο honda αστρεα- supra ειναι πιο κοντη.
 Ελυσα τη καμπανα και τη πηρα στο χερι να την ταιριαξω με αστρεα η αλλο παπι
αλλα δυστυχως. - Λυση δικη του μονο - αλλα οταν ζηταει η kymco 125 ευρω
για τη καμπανα και 67 για τις σιαγωνες και δεν ξερεις ποσο καιρο θα σου κρατησει
ειναι ασυμφορο να διαθεσεις τοσα λεφτα.

3/ Εξατμιση που κουδουνιζει εχει ξεκοληση καποιο διαφραγμα οποτε μονο αλλαγη
αλλα για γνησια η τιμη δεν παιζεται.

4/ Κατω απο τη σελα εχει ενα ρυθμιστη πιεσεως βενζινης υποπιεσης.
Αυτο εχει μια μεμβρανη μεσα που σχιζεται δεν δεν μπορει να στειλει βενζινη.

5/After market ανταλλακτικα δεν βρισκεις εκτος ισως απο εξατμιση που και αυτη
 σε συγκρισει με honda ειναι ακριβη.

Τροποποιήθηκε από τον sat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απαντώ λιγάκι αργά εδω πέρα αλλά ο κολλητός μου είχε για λίγο διάστημα ένα απο αυτά. Όταν πούλησε το παλιό GLX που είχε του έδωσε ένας συγγενής του το Spike 125. Ο δείκτης βενζίνης δεν λειτουργούσε, η εξάτμιση έκανε και σε αυτόν έναν παράξενο ήχο σαν να είχες ρίξει πέτρες μέσα ένα πράμα. Μετά απο τα 60 χιλιόμετρα και όταν άνοιγες λίγο παραπάνω το γκάζι όλα τα πλαστικά τρίζανε λες και ήτανε έτοιμο να διαλυθεί στον δρόμο κομμάτι-κομμάτι. Όχι απο τα καλύτερα παπάκια η αλήθεια είναι. Μετά απο αυτό βρήκε ένα Kawasaki Kaze-S 115 του 2015 που έχει μέχρι και σήμερα το οποίο βγήκε σαφώς καλύτερο και μοτερικά και άποψη ομορφιάς και κατασκευής. Επίσης με ένα Spike 125 εδωσα για το Α1. Ίδιο πρόβλημα με τα πλαστικά του και αυτό αλλά για κάποιο λόγο όλες οι σχολές οδηγών σχεδόν έχουνε αυτό το παπί και ελάχιστες έχουνε άλλα όπως Innova. Αλλά κατά τα άλλα δεν παύει να είναι ένα παπί που δεν πούλησε σχεδόν καθόλου γιατί την εποχή που βγήκε (2003-2004) τα Crypton 105 και Crypton, τα Innova και τα Kaze-R ήτανε κυρίαρχα μοντέλα στην αγορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα