μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Οταν πηγαινεις μια βολτα ή ενα ταξιδι και εκει που κινεισαι κανονικα και ομορφα βλεπεις στη μεση του δρομου κατι που μπορει να αποβει απο επικινδυνο εως μοιραιο για μια μοτοσυκλετα... Δηλαδη βλεπεις λάδια,ή καποιο αντικειμενο που εχει πεσει απο καποιο οχημα και δεν το αντεληφθη,ενα κομματι ξυλο ή μεταλλο ή εστω πετρες απο κατολισθηση ή ενα κλαδι δεντρου σε ενα επαρχιακο δρομο και ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ που μπορει να καταστουν επικινδυνα για μοτοσυκλετιστη(και οχι μονο...)...Ποιά η αντιδραση σου; Ναι μεν προσπαθεις να το αποφυγεις και εστω οτι τα καταφερες ανωδυνα,αλλά απο κει και μετα ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;Προσπερνας και λες "Γμτ Γμτ" και φευγεις;Σταματας και μαζευεις το εμποδιο απο το δρομο;Ειδοποιεις καποια αρμοδια Υπηρεσια πχ για τα πετρελαια που ειδες στο δρομο;...ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣ;... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Σταματαει κανεις;Ειδοποιει κανεις;... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Αναλογα, αν ειναι κανας βραχος και σωθω θα κοιταξω να κανω κατι, διαφορετικα οχι. Στο μονο πραγμα που δεν το συζηταω οτι θα κανω τα παντα, ειναι τα λαδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Αν δω λαδια θα περασω με συμπλεκτη πατημενο απο πανω, σε εμποδιο θα προσπαθησω να αποφυγω. Σε καθε περιπτωση θα σταματησω για να βγαλω απο την μεση το εμποδιο ή να ριξω τουλαχιστον χωμα πανω απο τα λαδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Γνωμη μου ειναι να κρινουμε πάντα με τις συνθηκες . Αν εχουμε τη δυνατότητα να σταματησουμε με ασφάλεια χωρίς να μας μαζεψει κανενας από πίσω , καλώς και να το πραξουμε . Αν όμως εχει πολύ κινηση , τότε μαλλον θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο προβλημα και θα θεσουμε την ασφαλεια μας σε κινδυνο γιατί οι περισσότεροι δε μπορούν να αντιληφθουν ο,τι γινεται στο δρόμο παρά μετα το μοιραίο . Εχω δει απίστευτα πράγματα . Να πεφτει ο άλλος στο περιπολικό το οποίο ειχε σταματησει σε τροχαίο και ειχε φαρους , αλαρμ και κωνους σε απόσταση μεγαλυτερη των 100 μ . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MonteXristos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 ρε μακη να φανταστω οτι πανω στη μηχανη εχεις μονιμα ενα σακουλακι με αμμο εεεεεεεεε????????? :P :P :P :P ντρεπομαι που το λεω αλλα αν εχω σταματησει να κανω κατι ειναι λιγοτερες οι φορες απο οτι εχω φυγει βριζοντας το κρατος και κανοντας το σταυρο μου οτι σωθηκα το εντελως αντιθετο με το αν δω ατυχημα οπου σιγουρα σταματαω ε μπασ και το σωσω και ακουσω λιγοτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Βρε Monte ειπαμε......... Παντως απο χωματα στην Ελλαδα παμε καλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
veligekas 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Με καλυψαν οι BUSA και CARLOS. Από κει και πέρα ....... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pocahondas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Αν δω λαδια θα περασω με συμπλεκτη πατημενο απο πανω, σε εμποδιο θα προσπαθησω να αποφυγω. Σε καθε περιπτωση θα σταματησω για να βγαλω απο την μεση το εμποδιο ή να ριξω τουλαχιστον χωμα πανω απο τα λαδια. ..μου εξηγείτε αυτό με τον συμπλέκτη στα λάδια?? δεν το ήξερα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 ..μου εξηγείτε αυτό με τον συμπλέκτη στα λάδια?? δεν το ήξερα... Θελω να πω πως αν δω οτι μπροστα μου υπαρχουν λαδια θα κλεισω γκαζι και θα κρατησω πατημενο το συμπλεκτη ωστε να αποφυγω το γλυστρημα. Ολα αυτα βεβαια σε ορθια θεση και σε ευθεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pocahondas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 αν προχωρήσεις με σταθερό γκάζι πάνω σε λάδια, τί γίνεται??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Με το συμπλεκτη πατημενο, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο πραγμα που μπορει να σε ριξει κατω.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pocahondas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Με το συμπλεκτη πατημενο, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο πραγμα που μπορει να σε ριξει κατω.. οκ.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Μηπως ειναι ψιλολάθος να πατας συμπλεκτη;Γιατι το γκάζι σε γλίστρημα ΙΣΩΣ και να ειναι σύμμαχος εαν χρειαστει να κανεις ψιλοδιόρθωση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Με το συμπλεκτη πατημενο, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο πραγμα που μπορει να σε ριξει κατω.. Στο περασμα πανω απο τα λαδια δεν πρεπει να ασκειται καμια δυναμη στο πελμα. Η οποια δυναμη ασκηθει θα οδηγησει σε πτωση. Με ανοιχτο γκαζι θα γλυστρησει ο τροχος οπως και με το φρεναρισμα επισης και θα πεσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 , αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο Στο περασμα πανω απο τα λαδια δεν πρεπει να ασκειται καμια δυναμη στο πελμα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FZMAN 1.693 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Γνωμη μου ειναι να κρινουμε πάντα με τις συνθηκες . Αν εχουμε τη δυνατότητα να σταματησουμε με ασφάλεια χωρίς να μας μαζεψει κανενας από πίσω , καλώς και να το πραξουμε . Αν όμως εχει πολύ κινηση , τότε μαλλον θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο προβλημα και θα θεσουμε την ασφαλεια μας σε κινδυνο γιατί οι περισσότεροι δε μπορούν να αντιληφθουν ο,τι γινεται στο δρόμο παρά μετα το μοιραio. Συμφωνώ απόλυτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Με το συμπλεκτη πατημενο, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο πραγμα που μπορει να σε ριξει κατω.. Στο περασμα πανω απο τα λαδια δεν πρεπει να ασκειται καμια δυναμη στο πελμα.. Μηπως λεμε το ιδιο πραγμα, με αλλες λεξεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Εγω λεω πως ειναι πιθανο να μην σε ριξει κατω. Πανω σε λαδι Γκαζι εννοεις?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Πανω σε λαδι Γκαζι εννοεις?? Λεω ξανα , την στιγμη που περεσεις πανω απο λαδια πρεπει να εισαι σε ορθια θεση και να μην δινεις γκαζι ουτε φρενο και το συμπλεκτη πατημενο να μην φρεναρη η μηχανη ουτε με τον κινητηρα. Δηλαδη η μονη δυναμη που θα ασκειται στο λαστιχο θα ειναι η καθετη δυναμη απο το βαρος. Μ'εσκασες γιατρε. :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Τα ιδια λετε και δεν καταλαβαινοσαστε....ΑΜΑΝ ΜΑΣ ΣΚΑΣΑΤΕ...ανταλλαξτε τηλεφωνα να τα βρειτε... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Λεω ξανα , την στιγμη που περεσεις πανω απο λαδια πρεπει να εισαι σε ορθια θεση και να μην δινεις γκαζι ουτε φρενο και το συμπλεκτη πατημενο να μην φρεναρη η μηχανη ουτε με τον κινητηρα. Δηλαδη η μονη δυναμη που θα ασκειται στο λαστιχο θα ειναι η καθετη δυναμη απο το βαρος. Μ'εσκασες γιατρε. :D Μ'ΕΣΚΑΣΕΣ, ΜΑΚΗ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ!! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2007 Συνενοηση κουδουνι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2007 H oδηγηση σε δρομο με εξαιρετικα μειωμενη προσφυση,οπως παγος,λαδια ή πετρελαιο στο οδοστρωμα ειναι δεδομένα εξαιρετικα δυσκολη ενω αποτελει και ορισμο της επικινδυνης...Συνηγορει σε αυτο και ο αιφνιδιασμος. Ειναι διαφορετικο να μπορεσεις να δεις τα λάδια και να κανεις χειρισμους αποφυγης πριν ενω αν αιφνιδιαστεις το αποτελεσμα ειναι απο δυσκολο εως θλιβερο...Ειδικα σε συνδιασμο με υψηλη ταχυτητα μιλαμε για καταστροφικο αποτελεσμα... :( Η οσο δυνατον ορθια θεση (καθετη)της μοτοσυκλετας στο οδοστρωμα και η ΜΗ αλλαγη της κινητικης της ενεργειας,ειτε αυτη μεταφραζεται ως φρεναρισμα ειτε ως επιταχυνση ειναι δυο στοιχεια που βοηθουν σε αυτες τις περιπτωσεις.Φυσικα οταν μιλαμε για μικρη εκταση και οχι για...πετρελαιοκηλιδα σεβαστων διαστασεων... Σχετικα με αυτες τις περιπτωσεις οσες φορες εχω διαπιστωσει κατι αναλογο,σταματαω με ασφαλεια στην ακρη του δρομου και τηλεφωνω στην Τροχαια προσπαθωντας να παραμεινω επι τοπου-ενα ειναι δυνατο-μεχρις της ελευσης της Τροχαιας,ειδοποιωντας με σημανση (εαν εχω ΚΑΙ σταθερη πχ προειδοποιητικο τριγωνο)τους διερχομενους οδηγους...Εννοειται οτι ενα υπαρχει εμποδιο στο δρομο και ειναι δυνατη η απομακρυσνη του,το κανω.Γιατι εγω μπορει να απεφυγα την πετρα αλλά ο επομενος να φαει τα μουτρα του... :) Δυστυχως ΚΑΙ ΕΔΩ υπαρχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ απο το συνολο των διερχομενων οδηγων που διαπιστωνουν εμποδιο στο οδοστρωμα... Το πολυ πολυ να ριξουμε ενα "γαλλικο" και αντε γεια..."ωχ αδερφε"... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2007 ............................ Σχετικα με αυτες τις περιπτωσεις οσες φορες εχω διαπιστωσει κατι αναλογο,σταματαω με ασφαλεια στην ακρη του δρομου και τηλεφωνω στην Τροχαια προσπαθωντας να παραμεινω επι τοπου-ενα ειναι δυνατο-μεχρις της ελευσης της Τροχαιας,ειδοποιωντας με σημανση (εαν εχω ΚΑΙ σταθερη πχ προειδοποιητικο τριγωνο)τους διερχομενους οδηγους...Εννοειται οτι ενα υπαρχει εμποδιο στο δρομο και ειναι δυνατη η απομακρυσνη του,το κανω.Γιατι εγω μπορει να απεφυγα την πετρα αλλά ο επομενος να φαει τα μουτρα του... :) Δυστυχως ΚΑΙ ΕΔΩ υπαρχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ απο το συνολο των διερχομενων οδηγων που διαπιστωνουν εμποδιο στο οδοστρωμα... Το πολυ πολυ να ριξουμε ενα "γαλλικο" και αντε γεια..."ωχ αδερφε"... Εχω φαει παρα πολες ωρες απο το ταξιδι μου σε παρομιες περιπτωσεις...... μακαρι να μαθουμε να το κανουμε ολοι αυτο ....και οχι να στιβουμε με να "γαλλικο" και αντε γεια..."ωχ αδερφε..... ειναι και αυτο ενα μικρο δειγμα παιδειας .......που αντανακλα γενικοτερα στην ζωη μας .... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες