Jump to content
Sign in to follow this  
μάθο...

Επικίνδυνα εμπόδια στη μεση του δρόμου;...

Recommended Posts

Οταν πηγαινεις μια βολτα ή ενα ταξιδι και εκει που κινεισαι κανονικα και ομορφα βλεπεις στη μεση του δρομου κατι που μπορει να αποβει απο επικινδυνο εως μοιραιο για μια μοτοσυκλετα... :blink: Δηλαδη βλεπεις λάδια,ή καποιο αντικειμενο που εχει πεσει απο καποιο οχημα και δεν το αντεληφθη,ενα κομματι ξυλο ή μεταλλο ή εστω πετρες απο κατολισθηση ή ενα κλαδι δεντρου σε ενα επαρχιακο δρομο και ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ που μπορει να καταστουν επικινδυνα για μοτοσυκλετιστη(και οχι μονο...)...Ποιά η αντιδραση σου; :_unsure: Ναι μεν προσπαθεις να το αποφυγεις και εστω οτι τα καταφερες ανωδυνα,αλλά απο κει και μετα ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;Προσπερνας και λες "Γμτ Γμτ" και φευγεις;Σταματας και μαζευεις το εμποδιο απο το δρομο;Ειδοποιεις καποια αρμοδια Υπηρεσια πχ για τα πετρελαια που ειδες στο δρομο;...ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣ;... :_unsure::_unsure::_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αναλογα, αν ειναι κανας βραχος και σωθω θα κοιταξω να κανω κατι, διαφορετικα οχι.

Στο μονο πραγμα που δεν το συζηταω οτι θα κανω τα παντα, ειναι τα λαδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δω λαδια θα περασω με συμπλεκτη πατημενο απο πανω, σε εμποδιο θα προσπαθησω να αποφυγω. Σε καθε περιπτωση θα σταματησω για να βγαλω απο την μεση το εμποδιο ή να ριξω τουλαχιστον χωμα πανω απο τα λαδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωμη μου ειναι να κρινουμε πάντα με τις συνθηκες . Αν εχουμε τη δυνατότητα να σταματησουμε με ασφάλεια χωρίς να μας μαζεψει κανενας από πίσω , καλώς και να το πραξουμε . Αν όμως εχει πολύ κινηση , τότε μαλλον θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο προβλημα και θα θεσουμε την ασφαλεια μας σε κινδυνο γιατί οι περισσότεροι δε μπορούν να αντιληφθουν ο,τι γινεται στο δρόμο παρά μετα το μοιραίο .

Εχω δει απίστευτα πράγματα . Να πεφτει ο άλλος στο περιπολικό το οποίο ειχε σταματησει σε τροχαίο και ειχε φαρους , αλαρμ και κωνους σε απόσταση μεγαλυτερη των 100 μ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε μακη να φανταστω οτι πανω στη μηχανη εχεις μονιμα ενα σακουλακι

με αμμο εεεεεεεεε?????????

:P :P :P :P

ντρεπομαι που το λεω αλλα αν εχω σταματησει να κανω κατι

ειναι λιγοτερες οι φορες απο οτι εχω φυγει βριζοντας το κρατος

και κανοντας το σταυρο μου οτι σωθηκα

το εντελως αντιθετο με το αν δω ατυχημα

οπου σιγουρα σταματαω

ε μπασ και το σωσω και ακουσω λιγοτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν δω λαδια θα περασω με συμπλεκτη πατημενο απο πανω, σε εμποδιο θα προσπαθησω να αποφυγω. Σε καθε περιπτωση θα σταματησω για να βγαλω απο την μεση το εμποδιο ή να ριξω τουλαχιστον χωμα πανω απο τα λαδια.

..μου εξηγείτε αυτό με τον συμπλέκτη στα λάδια?? δεν το ήξερα... :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..μου εξηγείτε αυτό με τον συμπλέκτη στα λάδια?? δεν το ήξερα... :online2long:

Θελω να πω πως αν δω οτι μπροστα μου υπαρχουν λαδια θα κλεισω γκαζι και θα κρατησω πατημενο το συμπλεκτη ωστε να αποφυγω το γλυστρημα. Ολα αυτα βεβαια σε ορθια θεση και σε ευθεια. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το συμπλεκτη πατημενο, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο πραγμα που μπορει να σε ριξει κατω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Με το συμπλεκτη πατημενο, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο πραγμα που μπορει να σε ριξει κατω..

οκ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως ειναι ψιλολάθος να πατας συμπλεκτη;Γιατι το γκάζι σε γλίστρημα ΙΣΩΣ και να ειναι σύμμαχος εαν χρειαστει να κανεις ψιλοδιόρθωση... :_unsure::_unsure::_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_zeppelin::_zeppelin::nono::nono:

Στο περασμα πανω απο τα λαδια δεν πρεπει να ασκειται καμια δυναμη στο πελμα. Η οποια δυναμη ασκηθει θα οδηγησει σε πτωση. Με ανοιχτο γκαζι θα γλυστρησει ο τροχος οπως και με το φρεναρισμα επισης και θα πεσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

, αφηνεις τη ροδα να "ρολαρει" αβιαστα,δεν μεταδιδεις καθολου κινηση στο δρομο

Στο περασμα πανω απο τα λαδια δεν πρεπει να ασκειται καμια δυναμη στο πελμα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γνωμη μου ειναι να κρινουμε πάντα με τις συνθηκες . Αν εχουμε τη δυνατότητα να σταματησουμε με ασφάλεια χωρίς να μας μαζεψει κανενας από πίσω , καλώς και να το πραξουμε . Αν όμως εχει πολύ κινηση , τότε μαλλον θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο προβλημα και θα θεσουμε την ασφαλεια μας σε κινδυνο γιατί οι περισσότεροι δε μπορούν να αντιληφθουν ο,τι γινεται στο δρόμο παρά μετα το μοιραio.

Συμφωνώ απόλυτα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο περασμα πανω απο τα λαδια δεν πρεπει να ασκειται καμια δυναμη στο πελμα..

Μηπως λεμε το ιδιο πραγμα, με αλλες λεξεις? :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγω λεω πως ειναι πιθανο να μην σε ριξει κατω.

Πανω σε λαδι Γκαζι εννοεις?? :scared:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πανω σε λαδι Γκαζι εννοεις?? :scared:

Λεω ξανα , την στιγμη που περεσεις πανω απο λαδια πρεπει να εισαι σε ορθια θεση και να μην δινεις γκαζι ουτε φρενο και το συμπλεκτη πατημενο να μην φρεναρη η μηχανη ουτε με τον κινητηρα.

Δηλαδη η μονη δυναμη που θα ασκειται στο λαστιχο θα ειναι η καθετη δυναμη απο το βαρος.

Μ'εσκασες γιατρε. :D :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ιδια λετε και δεν καταλαβαινοσαστε....ΑΜΑΝ ΜΑΣ ΣΚΑΣΑΤΕ...ανταλλαξτε τηλεφωνα να τα βρειτε... :2funny::2funny::2funny: :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λεω ξανα , την στιγμη που περεσεις πανω απο λαδια πρεπει να εισαι σε ορθια θεση και να μην δινεις γκαζι ουτε φρενο και το συμπλεκτη πατημενο να μην φρεναρη η μηχανη ουτε με τον κινητηρα.

Δηλαδη η μονη δυναμη που θα ασκειται στο λαστιχο θα ειναι η καθετη δυναμη απο το βαρος.

Μ'εσκασες γιατρε. :D :_thumbsup:

Μ'ΕΣΚΑΣΕΣ, ΜΑΚΗ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ!! :wallbash:

:_zeppelin: :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H oδηγηση σε δρομο με εξαιρετικα μειωμενη προσφυση,οπως παγος,λαδια ή πετρελαιο στο οδοστρωμα ειναι δεδομένα εξαιρετικα δυσκολη ενω αποτελει και ορισμο της επικινδυνης...Συνηγορει σε αυτο και ο αιφνιδιασμος. Ειναι διαφορετικο να μπορεσεις να δεις τα λάδια και να κανεις χειρισμους αποφυγης πριν ενω αν αιφνιδιαστεις το αποτελεσμα ειναι απο δυσκολο εως θλιβερο...Ειδικα σε συνδιασμο με υψηλη ταχυτητα μιλαμε για καταστροφικο αποτελεσμα... :( Η οσο δυνατον ορθια θεση (καθετη)της μοτοσυκλετας στο οδοστρωμα και η ΜΗ αλλαγη της κινητικης της ενεργειας,ειτε αυτη μεταφραζεται ως φρεναρισμα ειτε ως επιταχυνση ειναι δυο στοιχεια που βοηθουν σε αυτες τις περιπτωσεις.Φυσικα οταν μιλαμε για μικρη εκταση και οχι για...πετρελαιοκηλιδα σεβαστων διαστασεων...

Σχετικα με αυτες τις περιπτωσεις οσες φορες εχω διαπιστωσει κατι αναλογο,σταματαω με ασφαλεια στην ακρη του δρομου και τηλεφωνω στην Τροχαια προσπαθωντας να παραμεινω επι τοπου-ενα ειναι δυνατο-μεχρις της ελευσης της Τροχαιας,ειδοποιωντας με σημανση (εαν εχω ΚΑΙ σταθερη πχ προειδοποιητικο τριγωνο)τους διερχομενους οδηγους...Εννοειται οτι ενα υπαρχει εμποδιο στο δρομο και ειναι δυνατη η απομακρυσνη του,το κανω.Γιατι εγω μπορει να απεφυγα την πετρα αλλά ο επομενος να φαει τα μουτρα του... :) Δυστυχως ΚΑΙ ΕΔΩ υπαρχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ απο το συνολο των διερχομενων οδηγων που διαπιστωνουν εμποδιο στο οδοστρωμα... Το πολυ πολυ να ριξουμε ενα "γαλλικο" και αντε γεια..."ωχ αδερφε"... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
............................

Σχετικα με αυτες τις περιπτωσεις οσες φορες εχω διαπιστωσει κατι αναλογο,σταματαω με ασφαλεια στην ακρη του δρομου και τηλεφωνω στην Τροχαια προσπαθωντας να παραμεινω επι τοπου-ενα ειναι δυνατο-μεχρις της ελευσης της Τροχαιας,ειδοποιωντας με σημανση (εαν εχω ΚΑΙ σταθερη πχ προειδοποιητικο τριγωνο)τους διερχομενους οδηγους...Εννοειται οτι ενα υπαρχει εμποδιο στο δρομο και ειναι δυνατη η απομακρυσνη του,το κανω.Γιατι εγω μπορει να απεφυγα την πετρα αλλά ο επομενος να φαει τα μουτρα του... :) Δυστυχως ΚΑΙ ΕΔΩ υπαρχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ απο το συνολο των διερχομενων οδηγων που διαπιστωνουν εμποδιο στο οδοστρωμα... Το πολυ πολυ να ριξουμε ενα "γαλλικο" και αντε γεια..."ωχ αδερφε"... :afro:

Εχω φαει παρα πολες ωρες απο το ταξιδι μου σε παρομιες περιπτωσεις......

μακαρι να μαθουμε να το κανουμε ολοι αυτο ....και οχι να στιβουμε με να "γαλλικο" και αντε γεια..."ωχ αδερφε.....

ειναι και αυτο ενα μικρο δειγμα παιδειας .......που αντανακλα γενικοτερα στην ζωη μας .... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα