Jump to content
Dik

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

έχω μία μηχανή για απόσυρση αλλά διάβασα ότι πρέπει να πας τα σήματα που πλήρωνες από το 2004 μέχρι σήμερα.

Αν ισχύει αυτό την πάτησα γιατί φυσικά έχω πετάξει τα αποκόματα. Ξέρει κανείς αν και από που μπορώ να προμηθευτώ αντίγραφα των τελών που έχω πληρώσει?

Απο την εφορια φιλε μου.Μην ανησυχεις υπαρχουν στοιχεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παίδες καλημέρα . Ετοιμάζομαι τον Ιανουαριο να αγοράσω καινούριο ένα TDM , μηχανάκι το οποίο λιγουρευομαι και το θελω εδώ και περίπου 5 χρόνια .

Μου είπαν πως αν βρω ενα μεταχειρισμενο χρεπι , ακομα και παπι , και το δωσω για αποσυρση θα γλυτωσω περιπου 600-700? απο την τιμη του καινουριου καθως και 5χρονια τελη κυκλοφοριας .

Γνωρίζετε αν ισχύει κατι τετοιο ?

Αν ισχυει δηλαδη να ψαξω να βρω ενα μεταχειρισμενο (ακομα και να αγορασω με κανενα 100αρικο) και τι προυποθεσεις πρεπει να υπαρχουν . Μια που μου ειπαν ειναι οτι πρεπει να ειναι μοντελο πριν του '94 .

Ακομα κατι αλλο . Αυτο το κανουν τα μαγαζια που πουλανε ? δηλαδη εκει που θα το αγορασω θα πρεπει να δωσω το παλιο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παίδες καλημέρα . Ετοιμάζομαι τον Ιανουαριο να αγοράσω καινούριο ένα TDM , μηχανάκι το οποίο λιγουρευομαι και το θελω εδώ και περίπου 5 χρόνια .

Μου είπαν πως αν βρω ενα μεταχειρισμενο χρεπι , ακομα και παπι , και το δωσω για αποσυρση θα γλυτωσω περιπου 600-700? απο την τιμη του καινουριου καθως και 5χρονια τελη κυκλοφοριας .

Γνωρίζετε αν ισχύει κατι τετοιο ?

Αν ισχυει δηλαδη να ψαξω να βρω ενα μεταχειρισμενο (ακομα και να αγορασω με κανενα 100αρικο) και τι προυποθεσεις πρεπει να υπαρχουν . Μια που μου ειπαν ειναι οτι πρεπει να ειναι μοντελο πριν του '94 .

Ακομα κατι αλλο . Αυτο το κανουν τα μαγαζια που πουλανε ? δηλαδη εκει που θα το αγορασω θα πρεπει να δωσω το παλιο ?

ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λες είναι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι έτσι, είναι θετικό. Καλό όμως είναι να μάθουμε με ακρίβεια τί ισχύει, γιατί συχνά βγαίνουν φήμες και όταν πας στο.....ταμείο σου λένε άλλα.

Ας μας πει κάποιος αν το έχει κάνει και πόσα ΑΚΡΙΒΩΣ γλίτωσε.

Το λέω γιατί δεν το έχω ακουσει και τα μαγαζιά δεν λένε κάτι τέτοιο στους υποψήφιους πελάτες για να πουλήσουν. Περίεργο δεν είναι? Είναι μυστικό δηλαδή και όποιος το πάρει χαμπάρι επωφελείται?

Η επιλογή σου (TDM) κ@ύλα. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1100€ έχω γλυτώσει εγώ με τη μοτοσυκλέτα που έχω και 5 χρόνια απαλλαγή τελών.

Η συζήτηση και το pdf αρχείο έχει γίνει εδώ για περισσότερα:

http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=8...15&start=15

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η επιλογή σου (TDM) κ@ύλα. :_thumbsup:

Κωστα ευχαριστω .

Βασικα θα ξαναπαω σε καμια βδομαδα απο τα μαγαζια πωλησης μοτο να ξαναπαρω πληροφοριες να δω αν οντως ισχυει και τι προυποθεσεις εχει και θα ενημερωσω ξανα .

Απλα θελω να δω τι ξερετε απο δω για να δω μη μου πουν καμια μ@λ$κια στα μαγαζια , να ειμαι προετοιμασμενος .

Ας πουμε μια απορια που εχω ειναι αν το μηχανακι που θα δωσω θα πρεπει να εχει για ολα τα χρονια τελη κυκλοφοριας ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Φώτη, υπάρχουν πολλοί καταστηματάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διαδικασία (όχι πως είναι κάτι τραγικό). Εν συνεχεία να ξέρεις πως το μέτρο ισχύει μεχρι 31/12/2008! Προλαβαίνεις-δεν προλαβαίνεις.

Να ρωτήσεις το εξής: Μπορείς να κάνεις απόσυρση το 2008 κι αγορά το 2009??? Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις.ρώτησε και στο υπουργείο, αλλά και στον αντιπρόσωπο που θα την αγοράσεις, για να μην έχεις τρέξιματα.

Τροποποιήθηκε από τον panosxlv650

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω την εντύπωση πως η απόσυρση ισχύει μέχρι το τέλος του 2008 δεν είμαι σίγουρος γι αυτό όμως ρωτά και μάθε μην την πατήσεις, επίσης το "χρέπι" πρέπει να είναι 10ετιας τουλάχιστον και όχι 14ετιας,το 1994 αναφέρετε άπλα ως παράδειγμα μέσα σε κάποια εγκύκλιο του 2004, καλες αγορες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εχω την εντύπωση πως η απόσυρση ισχύει μέχρι το τέλος του 2008 δεν είμαι σίγουρος γι αυτό όμως ρωτά και μάθε μην την πατήσεις, επίσης το "χρέπι" πρέπει να είναι 10ετιας τουλάχιστον και όχι 14ετιας,το 1994 αναφέρετε άπλα ως παράδειγμα μέσα σε κάποια εγκύκλιο του 2004, καλες αγορες!

Λάθος! Την έχουν πατήσει πολλοί έτσι! Στο υπουργείο δεν κάνουν απόσυρση αν είναι πέραν του 1994!!! Έχουν διατυπώσει λάθος την εγκύκλιο ή τον νόμο!!! Παρόλο που πρέπει να είναι 10ετίας, στο υπουργείο γίνονται δεκτά μόνο όσα είναι πριν το 1994. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν όταν ενδιαφέρθηκα κι εγώ το καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε η κρίση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο νόμος αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμμένα ότι έως το 1994 ισχύει η απόσυρση για τις μοτοσυκλέτες και έως το 1996 για τα 50άρια.

Ξαναβάζω τη συζήτηση που έχουν ειπωθεί αυτά, και θα σας λύσουν όλες τις απορίες:

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ο νόμος αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμμένα ότι έως το 1994 ισχύει η απόσυρση για τις μοτοσυκλέτες και έως το 1996 για τα 50άρια.

Ξαναβάζω τη συζήτηση που έχουν ειπωθεί αυτά, και θα σας λύσουν όλες τις απορίες:

Τώρα θυμήθηκα. Ακριβώς. Φέρει τα 10 χρόνια ως παράδειγμα και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε κι έπαιρνε δίκυκλα 10ετίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα θυμήθηκα. Ακριβώς. Φέρει τα 10 χρόνια ως παράδειγμα και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε κι έπαιρνε δίκυκλα 10ετίας.

Ναι, ακριβώς, ο νόμος βγήκε το 2004 και έλεγε τα αποσυρόμενα να είναι έως και το 1994 δηλαδή 10ετίας και πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φίλε Φώτη, υπάρχουν πολλοί καταστηματάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διαδικασία (όχι πως είναι κάτι τραγικό). Εν συνεχεία να ξέρεις πως το μέτρο ισχύει μεχρι 31/12/2008! Προλαβαίνεις-δεν προλαβαίνεις.

Να ρωτήσεις το εξής: Μπορείς να κάνεις απόσυρση το 2008 κι αγορά το 2009??? Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις.ρώτησε και στο υπουργείο, αλλά και στον αντιπρόσωπο που θα την αγοράσεις, για να μην έχεις τρέξιματα.

Απο οτι βλεπω σατο φυλλο της κυβερνησεως στο λινκ στην παραγραφο 5 η αποσυρση ειναι μεχρι 31.12.2009 . Μη μου λες τετοια και τρεχω τωρα σαν το π....η να προλαβω !!!

Πωπω αγχωθηκα τωρα . :0 . Βασικα αν δεν παιζει το 2009 δεν ξερω αν θα το κανω μιας και δεν θελω να το κανω βιαστικα και να την πατησω με το μαγαζι που θα το αγορασω . Θα το κοιταξω .

Ευχαριστω ρε παιδες .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα έμαθα ότι ένα παιδί έδωσε το glx του για απόσυρση και το κράτος του δίνει 1.000 ευρώ έκπτωση για την αγόρα καινούργιας μοτοσυκλέτας. Ισχύει κάτι τέτοιο ρε παιδιά; Γιατί εγώ νόμιζα πως ήταν μόνο για αυτοκίνητα.

edit: Μόλις είδα ότι έχει ξαναπαίξει το θέμα. Ας κλειδωθεί λοιπόν.

Τροποποιήθηκε από τον adlib

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στελάρα το δικό σου είναι καινούργιο δε βγαίνει σε απόσυρση. Εκτός αν δεν αναφέρεσαι στο Modenas...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ισχυει ακομα η αποσυρση σωστα???

δλδ εγω αν δωσω το βιραγκο 400 κκ κερδιζω απο τα 9κ που κανει καινουρια η μηχανη

το 7 % δλδ 630 ? και 400 ? απο τα τελη κυκλοφοριας μιας και θα ειναι 800 κκ +

συνολο ενα χιλιαρικο χονδρικα....πολυ καλο ακουγετε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
παιδια ισχυει ακομα η αποσυρση σωστα???

δλδ εγω αν δωσω το βιραγκο 400 κκ κερδιζω απο τα 9κ που κανει καινουρια η μηχανη

το 7 % δλδ 630 ? και 400 ? απο τα τελη κυκλοφοριας μιας και θα ειναι 800 κκ +

συνολο ενα χιλιαρικο χονδρικα....πολυ καλο ακουγετε

Κατά 99% ισχύει από ότι θυμάμαι (ρώτησα και μαγαζί χτες που πουλάει μοτοσυκλέτες) έως το τέλος του 2009, δηλαδή έως 31/12/2009.

Αυτό που δεν θυμάμαι σίγουρα είναι ότι εάν το χαρτί της απόσυρσης που έχεις κάνει φέτος την απόσυρση, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αγορά καινούργιας έως και το τέλος του 2010.

Ας επιβεβαιώσει κάποιος.

Υ.Γ. Μιλάμε πάντα για μοτοσυκλέτες, γιατί στα αυτοκίνητα κάτι είπανε ότι νομοθετήθηκε προχτές, αλλά πρέπει να περάσει και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και κάτι κουλά..

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...................Μιλάμε πάντα για μοτοσυκλέτες, γιατί στα αυτοκίνητα κάτι είπανε ότι νομοθετήθηκε προχτές, αλλά πρέπει να περάσει και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και κάτι κουλά..

Ναι πρωτα θα τυπωθει στο ΦΕΚ αλλα στη συνεχεια θα πρεπει να ρυθμιστουν επιμερους θεματα με εγκυκλιους στις εφοριες στον ΟΔΔΥ αλλα και στις Δνσεις Συγκοινωνιων. Οποτε για αυτοκινητο λιγη υπομονη ακομα.

Το ωραιο παντως ειναι, αν και βγαινω εκτος θεματος, οτι αποσυρεις τωρα παιρνεις χιλια τωρα και επιπλεον χιλια αν αγορασεις αυτοκινητο μεχρι ΚΑΙ το 12/2010. Ειδατε δωρακια που μας εκανε ο Κωστακης τωρα που φευγει :lol: :lol:

Εγω παντως την Ασκονα του 78 θα τη στειλω :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φεκ βγηκε σημερα και να ξερεται ως αναφορα τα τελη κυκλοφοριας δεν συμπεριλαμβανουν τις μοτοσυκλετες οποτε πληρωνουμε οτι πληρωναμε το 2010.Προσωρινα βεβαια γιατι δεν ξερουμε τι θα γινει μετα τις εκλογες.Στην Ελλαδα ζουμε και οι νομοι φτιαχνονται πολυ πολυ ευκολα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν βρήκα στο φόρουμ κάτι σχετικό...

Ξέρουμε αν το "περιβαλλοντικό" χαράτσι θα ισχύσει και για τις μοτοσυκλέτες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχουν αποφασισει ακομα...παγωσε το θεμα με τις κατηγοριες αναλογα το CΟ2,

και λογω χρόνου και εκλογων δεν κοβω (για φετος) να προλαβαινουν να κανουν κατι...

βεβαια στην Ελλάδα είμαστε...οποτε καμια αρπαχτη να μην την αποκλειουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα