Jump to content
emio

Αγοράς σκούτερ 250cc έως 500cc

Recommended Posts

Καλημέρα.σκεφτόμουν να αγοράσω ένα σκούτερ όμως μερικά με προβληματιζουν..στα λεφτά μπορώ να δώσω μέχρι 2000 δεν το θέλω παλιό του 8 +σκεφτόμουν για διάφορα κάποια  που μου άρεσουν  είναι τα 500τμαξ,Kymco xciting και το Downtown τα 300cc και το Beverly(αν και δεν το πολύ εμπιστεύομαι)

Θα το κυκλοφορο σχεδόν συναιχεια..ποιο είναι αξιόπιστο εννοείτε και το ποιο άνετο όσο για το πόσο γρήγορα θα πάει δεν με ενοχλεί και τόσο..Απλά το 60% είμαι δικαβαλο μην ζορίζεται κιόλας 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατά τη γνώμη μου:

Ξεχνάς το T-max λόγω του ότι θέλεις τουλάχιστον 2.5-3 φορές επάνω το bugdet σου για να βρεις ένα καλό κομμάτι

Τα Xciting και Downtown είναι αξιόμαχα, με το δεύτερο να χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ελαφρώς καλύτερο. Το Xciting από την άλλη είναι πιο όμορφο (για εμένα) αλλά το 500αρι καίει τα άντερά του.

Το beverly αν και έχει πουλήσει πολύ, θα το απέφευγα λόγω των ζημιών που έχουν τύχει σε δύο φίλους (μπορεί και τυχαία).

Για πιο λόγο το χρειάζεσαι το scooter? Για πόλη, βόλτες ή και τα δύο?

Τροποποιήθηκε από τον MegaChannel7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για καθημερινή χρήση κάνω περίπου 30-40  χλμ εκτός πόλης..

Είμαι εκτός Αθήνας. δηλαδή αυτά τα χλμ τα κάνω σε ανοιχτό δρόμο με το μηχανάκι που έχω τώρα 70-80 χαλαρά πηγαίνω..το θέμα είναι να πηγαίνω Αθήνα ανετα μια στο τόσο που πάω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς το budget σου είναι λίγο περιορισμένο για ένα μεταχειρισμένο scooter 300-500 κ.ε. Προσωπικά δεν θα πηγαινα σε scooter σε αυτά τα λεφτά.

Ωστόσο, αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ των παραπάνω, θα επέλεγα το Downtown καθώς το έχω οδηγήσει και φαίνεται αξιόλογο. Ταξιδεύει μια χαρά με 120-130 χλμ/ώρα και είναι πολύ άνετο. 500αρι scooter το θεωρώ ανούσιο μιας και το μόνο που κάνει παραπάνω είναι να καίει βενζίνη. Ρίξε και μια ματιά και στο επίσης αξιόλογο Sym GTS300.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με 2000χιλιαρικα αυτα που προτεινετε; Τρακαρισμενο ισως.

χαχαχαχόχι ρε φίλε 2300 κάνει του 10' το Downtown και μέχρι 2000 βρίσκεις xciting σε καλή κατάσταση..τσέκαρα όλη μέρα 

Βρες ενα YAMAXA XMAX να εισαι πιο ησυχος !!!

ωχ το είχα ξεχάσει τελείως αυτο ρε συ θα ψαχτω..είχε ένας γνωστός πολύ αξιόπιστο είναι λέει 

Δυστυχώς το budget σου είναι λίγο περιορισμένο για ένα μεταχειρισμένο scooter 300-500 κ.ε. Προσωπικά δεν θα πηγαινα σε scooter σε αυτά τα λεφτά.

Ωστόσο, αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ των παραπάνω, θα επέλεγα το Downtown καθώς το έχω οδηγήσει και φαίνεται αξιόλογο. Ταξιδεύει μια χαρά με 120-130 χλμ/ώρα και είναι πολύ άνετο. 500αρι scooter το θεωρώ ανούσιο μιας και το μόνο που κάνει παραπάνω είναι να καίει βενζίνη. Ρίξε και μια ματιά και στο επίσης αξιόλογο Sym GTS300.

λογικά ναι εφόσον δεν το θέλω και για μεγάλες διαδρομές σε ένα 250cc με 300cc με  βλέπω να πηγαίνω..θα ψάξω και το sym 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, τσέκαρε και το Xmax. Από τα καλύτερα σε αυτά τα κυβικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.car.gr/used-bikes/yamaha/x-max_250.html?category=24&sort=pra&registration=2008-2010&offer_type=sale&variant=x+max

Από 2000 και πάνω. Μοντέλα του 2008 και μετά. Με 30000+ χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.car.gr/used-bikes/yamaha/x-max_250.html?category=24&sort=pra&registration=2008-2010&offer_type=sale&variant=x+max

Από 2000 και πάνω. Μοντέλα του 2008 και μετά. Με 30000+ χλμ.

από τα χλμ τι παίζει σε σκούτερ μην πάρω ένα με 40+ πχ και θέλει άλλαγμα όλο το σύστημα μετάδοσης 

Πόσο κραταεί ένας ιμάντας 

Και πόσο κανει  ένα σερβις μεγάλο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα σερβις ειναι αυτο που πονανε ολα. Εχουν συχνες συντηρισεις και σαν αποτελεσμα στα ιδια χιλιομτερα το αυτοκινητο ειναι πιο οικονομικο. Το καθε μηχανακι εχει τα δικα του, θα πρεπει να τα ψαξεις μονος σου οταν καταληξεις σε ενα δυο επικτρατεστερα μοντελα. Να πας να ρωτησεις κανα δυο καταστηματα για τιμες στα σερβις.
Ο ιμαντας κραταει πολυ περισσοτερο απο οσο λεει η καθε εταιρια. Εαν σπασει δεν εχεις προβλημα να χαλασεις κατι μεσα, απλα σταματας. Ουτε καν η ροδα δεν μπλοκαρει.

Στο δικο μου (Sym Joyride 200) λεει οτι κραταει για 12.000, τον αφηνω πολυ περισσοτερο, πανω απο 15.000. Κοστος 35ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα σερβις ειναι αυτο που πονανε ολα. Εχουν συχνες συντηρισεις και σαν αποτελεσμα στα ιδια χιλιομτερα το αυτοκινητο ειναι πιο οικονομικο. Το καθε μηχανακι εχει τα δικα του, θα πρεπει να τα ψαξεις μονος σου οταν καταληξεις σε ενα δυο επικτρατεστερα μοντελα. Να πας να ρωτησεις κανα δυο καταστηματα για τιμες στα σερβις.
Ο ιμαντας κραταει πολυ περισσοτερο απο οσο λεει η καθε εταιρια. Εαν σπασει δεν εχεις προβλημα να χαλασεις κατι μεσα, απλα σταματας. Ουτε καν η ροδα δεν μπλοκαρει.

Στο δικο μου (Sym Joyride 200) λεει οτι κραταει για 12.000, τον αφηνω πολυ περισσοτερο, πανω απο 15.000. Κοστος 35ευρω.

τα πεπερισσότερα όμως από τι βλέπω έχουν πολλά χλμ 35-40+!!!

Θα ναι μια καλή αγορά με τόσα χλμ;

Η θα εξαρτάτε από την χρήση που θα έχει κάνει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ώς κάτοχος του x-citing R300 2009 στο προτείνω αβλεπή.

Μη καθημερινή χρήση μεικτού κύκλου λειτουργίας και όχι πάνω από 120χλμ ταχύτητα βγάζω 300 περίπου χλμ με ένα τεπόζιτο.

Στην απλή συντήρηση είναι θετικό ότι παίρνει μόνο ένα λίτρο λάδι και ΔΕΝ παίρνει φίλτρο λαδιού έχει το κλασσικό με την σίτα, που σημαίνει ότι και το καλύτερο λάδι να πάρεις και πάλι σου έρχεται φθηνό. ΄Εχει πολύ καλά φρένα, καλή προστασία από αέρα( εγώ φοράω την μεγάλη ζελατίνα) και εμένα προσωπικά με έχει ωθήσει να στρίβω πολύ καλύτερα ακόμη και με τους μικρούς τροχούς που έχει σε σχέση, με παλαιότερα μηχανάκια που είχα. Συνοπτικά:

Ιμάντας - 54 ευρώ

Μπίλιες Malossi - 25 ευρώ

Ζευγάρι τακάκια πίσω π.χ 7,5 ευρώ

Μπουζί  3 ευρώ

Φίλτρο αέρα 8,5 ευρώ.

Καλή αγορά σε ότι και να επιλέξεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που λέγεται ότι η συντήρησή τους είναι πολύ συχνή και κυρίως πολύ ακριβή, προσωπικά ως ένας ακόμα μύθος απ' τους πολλούς που κυκλοφορούν αναπαραγόμενοι απ' τον έναν στον άλλον μου ακούγεται. Κάτι σαν αυτό που λένε όσοι γυρνάνε από Κούβα ότι μ' ένα κουτί τσίχλες ή 2-3 στυλό bic μαμάνε όποιο ντόπιο μο^νί θέλουνε.

Αν δεις τις τιμές που σου παραθέτει ακριβώς από πάνω μου ο ΓιάννηςΓιάννης, :laugh: μόνο αποτρεπτικές δεν είναι.

Όσο για τον περιβόητο ιμάντα, σιγά τ' αυγά πια.... έχει γίνει ανέκδοτο. Η αλλαγή του κάθε 15-16 χιλ.χλμ είναι σαν ν' αλλάζεις αλυσογράναζα στη μηχανή σου, δεδομένου του μισού κόστους / μισών χιλιομέτρων. Τα υπόλοιπα αναλώσιμα ανταλλακτικά έχουν συνήθως αστεία κόστη, ενώ και λόγω ιμάντα γλιτώνεις από φθορές στα λάστιχα που τρώγονται πολύ πιο δύσκολα απ' ότι σε μια μηχανή με κλασικό σασμάν. Ακόμα και άμα πέσεις (φτου-φτου), αναλόγως πάντα του τί θα έχεις πάρει, μπορείς ν' αντικαταστήσεις ολόκληρο κοστούμι με μια 500άρα-600 πάνω-κάτω, ενώ σε μια μηχανή τόσο μπορεί να κάνουν μόνο 2 καπάκια.

Εξαιρούνται τα Μπέβερλυ και ως κόστος ανταλλακτικών αλλά και συχνότητα βλαβών (σύμφωνα με κατόχους όταν εξομολογούνται χωρίς φόβο και πάθος).

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που λέγεται ότι η συντήρησή τους είναι πολύ συχνή και κυρίως πολύ ακριβή, προσωπικά ως ένας ακόμα μύθος απ' τους πολλούς που κυκλοφορούν αναπαραγόμενοι απ' τον έναν στον άλλον μου ακούγεται. Κάτι σαν αυτό που λένε όσοι γυρνάνε από Κούβα ότι μ' ένα κουτί τσίχλες ή 2-3 στυλό bic μαμάνε όποιο ντόπιο μο^νί θέλουνε.

kolynos-12.jpg

αυτό είναι το σωστό προϊόν, μη ξεχνάμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ώς κάτοχος του x-citing R300 2009 στο προτείνω αβλεπή.

Μη καθημερινή χρήση μεικτού κύκλου λειτουργίας και όχι πάνω από 120χλμ ταχύτητα βγάζω 300 περίπου χλμ με ένα τεπόζιτο.

Στην απλή συντήρηση είναι θετικό ότι παίρνει μόνο ένα λίτρο λάδι και ΔΕΝ παίρνει φίλτρο λαδιού έχει το κλασσικό με την σίτα, που σημαίνει ότι και το καλύτερο λάδι να πάρεις και πάλι σου έρχεται φθηνό. ΄Εχει πολύ καλά φρένα, καλή προστασία από αέρα( εγώ φοράω την μεγάλη ζελατίνα) και εμένα προσωπικά με έχει ωθήσει να στρίβω πολύ καλύτερα ακόμη και με τους μικρούς τροχούς που έχει σε σχέση, με παλαιότερα μηχανάκια που είχα. Συνοπτικά:

Ιμάντας - 54 ευρώ

Μπίλιες Malossi - 25 ευρώ

Ζευγάρι τακάκια πίσω π.χ 7,5 ευρώ

Μπουζί  3 ευρώ

Φίλτρο αέρα 8,5 ευρώ.

Καλή αγορά σε ότι και να επιλέξεις..

Ευχαριστώ πολυ με βοήθησε πολύ το σχόλιο σού..είμαι ανάμεσα σε χciting Downtown kai x-max..θα ψάξω πολύ για να πάρω κάτι καλό σε αυτά τα τρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο ποτε τα 30-40κ χλμ ειναι πολλα;

δεν ειναι καθολου πολλα.αν εχει βιβλίο σέρβις δεν εχεις να φοβάσαι τπτ..προχωρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεις τις τιμές που σου παραθέτει ακριβώς από πάνω μου ο ΓιάννηςΓιάννης, :laugh: μόνο αποτρεπτικές δεν είναι.

Όσο για τον περιβόητο ιμάντα, σιγά τ' αυγά πια.... έχει γίνει ανέκδοτο. Η αλλαγή του κάθε 15-16 χιλ.χλμ είναι σαν ν' αλλάζεις αλυσογράναζα στη μηχανή σου, δεδομένου του μισού κόστους / μισών χιλιομέτρων. Τα υπόλοιπα αναλώσιμα ανταλλακτικά έχουν συνήθως αστεία κόστη, ενώ και λόγω ιμάντα γλιτώνεις από φθορές στα λάστιχα που τρώγονται πολύ πιο δύσκολα απ' ότι σε μια μηχανή με κλασικό σασμάν. Ακόμα και άμα πέσεις (φτου-φτου), αναλόγως πάντα του τί θα έχεις πάρει, μπορείς ν' αντικαταστήσεις ολόκληρο κοστούμι με μια 500άρα-600 πάνω-κάτω, ενώ σε μια μηχανή τόσο μπορεί να κάνουν μόνο 2 καπάκια.

Εξαιρούνται τα Μπέβερλυ και ως κόστος ανταλλακτικών αλλά και συχνότητα βλαβών (σύμφωνα με κατόχους όταν εξομολογούνται χωρίς φόβο και πάθος).

Γιατι το λες αυτο ?Το 300ι επειδη ψαχνω και γω για σκουτερ εχω διαβασει οτι ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυκλοφορούν όμως τόσα πολλά, έχουν όλα αυτά προβλήματα?? Μήπως είναι, ας πούμε, ανα "παρτίδες"? Δηλ, μήπως απο χρονιά σε χρονιά αλλάζει και ποιότητα κατασκευής??
Π.χ., τα του 2008 είναι μπουρδέλα, τα επόμενα 2 χρόνια μια χαρά, μετά πάλι πάτος...

Όποιος ξέρει, ας πει. Και δικό του να είναι και να του έβγαλε την πίστη σε προβλήματα, να μας το πεί, θα συνεχίσουμε να τον αγαπάμε, και ας είναι  γκαντεμόσαυρος...
:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα