Jump to content
Sign in to follow this  
bihlas87

AGV K-5 or what?

Recommended Posts

Καλησπέρα σύντροχοι, σκεφτόμουν να αλλάξω κράνος όταν αγοράσω καινούρια μοτό. Από ότι φαίνεται

η αγορά μοτό θα καθυστερήσει μέχρι να δούμε τι θα μας αφήσει στην τσέπη η Ευρώπη της αλληλεγύης.

Πολύ φρέσκο το μοντέλο του τίτλου και φαντάζομαι ότι δεν το έχει κανένας συμφορουμίτης ακόμα αλλά

στα χαρτιά φαίνεται ότι πρέπει για το budget μου (μέχρι 300 ευρώ), πολύ ωραίο σχεδιαστικά και η τιμή του

στα Ελληνικά καταστήματα αντίστοιχη με αυτά του εξωτερικού. Review δεν υπάρχει ακόμα πουθενά,

είμαι σκεπτικός ως πρός το μέγεθος, το Caberg που έχω είναι medium (57-58cm) ενώ το k5 βγαίνει

σε medium small (57cm) και medium large (58cm), ως στενοκέφαλος πιστεύω ότι θα μου κάνει το ms.

Μέχρι 300 ευρώ τι άλλο θα προτείνατε δεδομένου ότι έχω γυμνό με όρθια θέση οδήγησης και ψάχνω κάτι

ήσυχο? Κάποια πρόσφορα σε παλιότερο μοντέλο που δεν έχει παρει το μάτι μου?

Τροποποιήθηκε από τον bihlas87

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το αγόρασα τελικά, κανονικό review ακόμα δεν υπάρχει πουθενά, οπότε ας γράψω εδώ μερικά

πράγματα. Kαταρχήν αγοράστηκε από Ελληνικό κατάστημα στα 265 ευρώ, τιμή χαμηλότερη από

το εξωτερικό. Έχει 2 μεγέθη κελύφους, το ένα για τα xs, s, ms και το άλλο για τα ml, l, xl, xxl.

Εγώ πήρα το ms (57cm) και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα λίγο πιο compact αλλά είναι σχεδόν

ίδιο με το Caberg EGO με το οποίο και θα γίνουν οι όποιες συγκρίσεις καθώς δεν έχω εμπειρίες με

άλλα κράνη.Την στιγμή που το έβγαλα από το κουτί του και το είδα από κάτω τρόμαξα με το πόσο

στενό φαινόταν, πως θα χωρέσει το κεφάλι μου εδώ μέσα, this hole looks pretty tight...

if you know what i'm saying :yeahright:

3_zpsvx7zn2hn.jpg

Στην φωτό είναι και τα δύο χωρίς chin curtains τα οποία βάζω μόνο για μεγάλες διαδρομές επειδή μου

χαλάνε το μούσι. 'Οπως φαντάζεστε το βάλε - βγάλε είναι ζόρικο με τόσο στενό άνοιγμα και θέλει λίγο

κούνημα μόλις το βάλεις για να επιστρέψουν τα αυτιά σου στις προβλεπόμενες θέσεις τους...

Το μέγεθος ευτυχώς μου έκατσε γάντι, ένα κλικ πιο σφιχτό από το caberg το οποίο είναι medium (57-58cm).

Το πραγματικό βάρος του είναι πολύ κοντά στα 1390γρ που αναφέρουν τα specs για τα μικρά μεγέθη.

gdgdd_zpsbpuzmjb5.jpg

Τα 150γρ διαφοράς σε σχέση με το caberg αν και φαίνονται λίγα είναι αισθητά όταν το φοράς αλλά και

όταν το κρατάς.

Ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν είναι το κλείσιμο της ζελατίνας. Στο caberg υπάρχει

δοντάκι το οποίο ασφαλίζει την ζελατίνα και μάλιστα δυνατά, στο agv σου δίνει την εντύπωση ότι

δεν κλείνει ποτέ ''σωστά'' και εκτός αυτού το χείλος δεν βρίσκεται το κέντρο οπότε αφου την πιέσεις

απο την αριστερή πλευρά πρέπει να βρεις και κάποιο σημείο για να την πιέσεις και από τα δεξιά.

4_zpszjt0hzut.jpg

Πάμε την ουσία τώρα, στο δρόμο. Είναι σίγουρα πιο αεροδυναμικό από το caberg όπως περιμένεις και

από τη σχεδίασή του. Νιώθεις κάποια διαφορά στην αντίσταση του αέρα που σε συνδυασμό και με το

χαμηλότερο βάρος του το κάνουν πιο ξεκούραστο για το σβέρκο. Η μικρότερη αντίσταση όμως

δυστυχώς δεν μεταφράζεται και σε χαμηλότερο θόρυβο και εδώ ήταν που έφαγα την ξενέρα, τα επίπεδα

θορύβου στα 140 χαω ήταν ίδια με το caberg που είχα αγοράσει 100 ευρώ φτηνότερα και είναι γεμάτο

γωνίες :thumbsdown: Επίσης, αν είσαι αρκετά σκυμένος ακούγεται ένα σφύριγμα από τον κεντρικό αεραγωγό

άσχετα αν είναι ανοιχτός ή κλειστός. Στο δικό μου μηχανάκι που στέκομαι πιο όρθιος δεν έχω θέμα

αλλά σε κάτι πιο σκυφτό φαντάζομαι θα είναι ενοχλητικό. Στα κουνήματα του κεφαλιού επίσης είναι

πιο σταθερό.

Κατά τα άλλα την ποιότητα κατασκευής δεν θα την έλεγα ανώτερη από αυτήν του caberg. Μία ακόμα

παραφωνία, τα πλαϊνά μαξιλαράκια στο κάτω μέρος τους (στο χείλος του κελύφους δηλαδή)

ξεκουμπώνουν εύκολα και ξαναμπαίνουν στη θέση τους δύσκολα οπότε όταν βάζεις και όταν βγάζεις

το κράνος πρέπει να τα κρατάς σφιχτά για να μην ξεκουμπώσουν.

Στον εξαερισμό τώρα, στο πάνω μέρος είναι ικανοποιητικός χωρίς φυσικά να φτάνει τον... τρίφτη τυριού

του caberg. Στο κάτω μέρος είναι καλύτερος καθώς στέλνει τον αέρα στο πιγούνι και όχι στο επιρύνιο

όπως το caberg. Μια ακόμα λεπτομέρεια, σε ορισμένα site τα specs αναφέρουν ότι περιλαμβάνεται

αντιθαμβωτική ζελατίνα ενώ σε άλλα ότι είναι pinlock ready και σε κάποιες φωτό φαίνεται να έχει αλλά

δεν έχει. Το οπτικό πεδίο είναι παρόμοιο με το caberg καθέτως και καλύτερο οριζοντίως.

Εν κατακλείδι λοιπόν, κέρδισα σε βάρος, design, αεροδυναμική και οπτικό πεδίο και έχασα σε

εξαερισμό στο πάνω μέρος, ευκολία στο βάλε βγάλε και φυσικά στην τσέπη, περίμενα περισσότερα

με τα χρήματα που έδωσα χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει άλλα κράνη σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Τροποποιήθηκε από τον bihlas87

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα με το κλεισιμο της ζελατινας διορθωνεται.Στη συσκευασια θα σου ειχε λογικα σε σακουλακι καποια χρωματιστα κερατακια,λογικα κοκκινα και μπλε αφου τωρα φορας πρασινα.Βαλε τα κοκκινα και η ζελατινα σφραγιζει.Με τα πρασινα που φορας τωρα μενει ελαχιστα χιλιοστα ανοιχτη για να μη θολωνει το χειμωνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κόκκινα είχε πάνω όταν το πήρα και τα άλλαξα για την επιπλέον θέση. Ξαναέβαλα τώρα τα κόκκινα

για δοκιμή αλλά και πάλι, αν έχεις συνηθίσει το κούμπωμα μπροστά αυτό σου φαίνεται ημίμετρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα