bihlas87 732 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα σύντροχοι, σκεφτόμουν να αλλάξω κράνος όταν αγοράσω καινούρια μοτό. Από ότι φαίνεται η αγορά μοτό θα καθυστερήσει μέχρι να δούμε τι θα μας αφήσει στην τσέπη η Ευρώπη της αλληλεγύης. Πολύ φρέσκο το μοντέλο του τίτλου και φαντάζομαι ότι δεν το έχει κανένας συμφορουμίτης ακόμα αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι πρέπει για το budget μου (μέχρι 300 ευρώ), πολύ ωραίο σχεδιαστικά και η τιμή του στα Ελληνικά καταστήματα αντίστοιχη με αυτά του εξωτερικού. Review δεν υπάρχει ακόμα πουθενά, είμαι σκεπτικός ως πρός το μέγεθος, το Caberg που έχω είναι medium (57-58cm) ενώ το k5 βγαίνει σε medium small (57cm) και medium large (58cm), ως στενοκέφαλος πιστεύω ότι θα μου κάνει το ms. Μέχρι 300 ευρώ τι άλλο θα προτείνατε δεδομένου ότι έχω γυμνό με όρθια θέση οδήγησης και ψάχνω κάτι ήσυχο? Κάποια πρόσφορα σε παλιότερο μοντέλο που δεν έχει παρει το μάτι μου? Τροποποιήθηκε Ιούλιος 18 , 2015 από τον bihlas87 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Konstantinos! 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2015 http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec7493fcbfb1/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/AGV-Grid-Stigma/SubProducts/AGV-Grid-Stigma-0012 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bihlas87 732 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2015 Το είχε πάρει το μάτι μου το grid αλλά δεν το βρίσκω σε medium. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bihlas87 732 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 (τροποποιήθηκε) Το αγόρασα τελικά, κανονικό review ακόμα δεν υπάρχει πουθενά, οπότε ας γράψω εδώ μερικάπράγματα. Kαταρχήν αγοράστηκε από Ελληνικό κατάστημα στα 265 ευρώ, τιμή χαμηλότερη απότο εξωτερικό. Έχει 2 μεγέθη κελύφους, το ένα για τα xs, s, ms και το άλλο για τα ml, l, xl, xxl.Εγώ πήρα το ms (57cm) και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα λίγο πιο compact αλλά είναι σχεδόνίδιο με το Caberg EGO με το οποίο και θα γίνουν οι όποιες συγκρίσεις καθώς δεν έχω εμπειρίες μεάλλα κράνη.Την στιγμή που το έβγαλα από το κουτί του και το είδα από κάτω τρόμαξα με το πόσοστενό φαινόταν, πως θα χωρέσει το κεφάλι μου εδώ μέσα, this hole looks pretty tight...if you know what i'm saying Στην φωτό είναι και τα δύο χωρίς chin curtains τα οποία βάζω μόνο για μεγάλες διαδρομές επειδή μουχαλάνε το μούσι. 'Οπως φαντάζεστε το βάλε - βγάλε είναι ζόρικο με τόσο στενό άνοιγμα και θέλει λίγοκούνημα μόλις το βάλεις για να επιστρέψουν τα αυτιά σου στις προβλεπόμενες θέσεις τους...Το μέγεθος ευτυχώς μου έκατσε γάντι, ένα κλικ πιο σφιχτό από το caberg το οποίο είναι medium (57-58cm). Το πραγματικό βάρος του είναι πολύ κοντά στα 1390γρ που αναφέρουν τα specs για τα μικρά μεγέθη.Τα 150γρ διαφοράς σε σχέση με το caberg αν και φαίνονται λίγα είναι αισθητά όταν το φοράς αλλά καιόταν το κρατάς. Ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν είναι το κλείσιμο της ζελατίνας. Στο caberg υπάρχειδοντάκι το οποίο ασφαλίζει την ζελατίνα και μάλιστα δυνατά, στο agv σου δίνει την εντύπωση ότιδεν κλείνει ποτέ ''σωστά'' και εκτός αυτού το χείλος δεν βρίσκεται το κέντρο οπότε αφου την πιέσειςαπο την αριστερή πλευρά πρέπει να βρεις και κάποιο σημείο για να την πιέσεις και από τα δεξιά. Πάμε την ουσία τώρα, στο δρόμο. Είναι σίγουρα πιο αεροδυναμικό από το caberg όπως περιμένεις καιαπό τη σχεδίασή του. Νιώθεις κάποια διαφορά στην αντίσταση του αέρα που σε συνδυασμό και με τοχαμηλότερο βάρος του το κάνουν πιο ξεκούραστο για το σβέρκο. Η μικρότερη αντίσταση όμωςδυστυχώς δεν μεταφράζεται και σε χαμηλότερο θόρυβο και εδώ ήταν που έφαγα την ξενέρα, τα επίπεδαθορύβου στα 140 χαω ήταν ίδια με το caberg που είχα αγοράσει 100 ευρώ φτηνότερα και είναι γεμάτογωνίες Επίσης, αν είσαι αρκετά σκυμένος ακούγεται ένα σφύριγμα από τον κεντρικό αεραγωγόάσχετα αν είναι ανοιχτός ή κλειστός. Στο δικό μου μηχανάκι που στέκομαι πιο όρθιος δεν έχω θέμααλλά σε κάτι πιο σκυφτό φαντάζομαι θα είναι ενοχλητικό. Στα κουνήματα του κεφαλιού επίσης είναιπιο σταθερό. Κατά τα άλλα την ποιότητα κατασκευής δεν θα την έλεγα ανώτερη από αυτήν του caberg. Μία ακόμαπαραφωνία, τα πλαϊνά μαξιλαράκια στο κάτω μέρος τους (στο χείλος του κελύφους δηλαδή)ξεκουμπώνουν εύκολα και ξαναμπαίνουν στη θέση τους δύσκολα οπότε όταν βάζεις και όταν βγάζειςτο κράνος πρέπει να τα κρατάς σφιχτά για να μην ξεκουμπώσουν. Στον εξαερισμό τώρα, στο πάνω μέρος είναι ικανοποιητικός χωρίς φυσικά να φτάνει τον... τρίφτη τυριούτου caberg. Στο κάτω μέρος είναι καλύτερος καθώς στέλνει τον αέρα στο πιγούνι και όχι στο επιρύνιοόπως το caberg. Μια ακόμα λεπτομέρεια, σε ορισμένα site τα specs αναφέρουν ότι περιλαμβάνεταιαντιθαμβωτική ζελατίνα ενώ σε άλλα ότι είναι pinlock ready και σε κάποιες φωτό φαίνεται να έχει αλλάδεν έχει. Το οπτικό πεδίο είναι παρόμοιο με το caberg καθέτως και καλύτερο οριζοντίως. Εν κατακλείδι λοιπόν, κέρδισα σε βάρος, design, αεροδυναμική και οπτικό πεδίο και έχασα σεεξαερισμό στο πάνω μέρος, ευκολία στο βάλε βγάλε και φυσικά στην τσέπη, περίμενα περισσότεραμε τα χρήματα που έδωσα χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει άλλα κράνη σε αυτή την κατηγορία τιμής. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 24 , 2015 από τον bihlas87 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Το θεμα με το κλεισιμο της ζελατινας διορθωνεται.Στη συσκευασια θα σου ειχε λογικα σε σακουλακι καποια χρωματιστα κερατακια,λογικα κοκκινα και μπλε αφου τωρα φορας πρασινα.Βαλε τα κοκκινα και η ζελατινα σφραγιζει.Με τα πρασινα που φορας τωρα μενει ελαχιστα χιλιοστα ανοιχτη για να μη θολωνει το χειμωνα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bihlas87 732 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Τα κόκκινα είχε πάνω όταν το πήρα και τα άλλαξα για την επιπλέον θέση. Ξαναέβαλα τώρα τα κόκκιναγια δοκιμή αλλά και πάλι, αν έχεις συνηθίσει το κούμπωμα μπροστά αυτό σου φαίνεται ημίμετρο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες