Jump to content

384 ψήφοι

1. 1. Δημοψήφισμα 5/7/2015.

• Ναί. Εγκρίνω τις προτασεις των δανειστών.
      37
    • Όχι. Δεν εγκρίνω τις προτάσεις των δανειστών.
      231
    • Δεν θα ψηφίσω.
      26
  2. 2. Θα πληρώσουμε την δόση, στις 30/6 ?

• Ναί.
      29
    • Όχι.
      188
    • Δεν ξερω/δεν απαντώ.
      77

Recommended Posts

Ποιος κυβερνά αυτό το 6μηνο ο φούφουτος;

Τ προηγούμενα χρόνια όλα καλά ε;;;

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ας γελάσω τρεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για τις πράξεις και τις παραλείψεις του τελευταίου 6μήνου ευθύνεται η τωρινή κυβέρνηση. Για τα λάθη του παρελθόντος ευθύνονται άλλοι.

Και προφανώς το ότι έχουμε άδεια τσέπη σαν λαός δεν είναι αποτέλεσμα 6 μηνών διακυβέρνησης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τώρα φάγαμε το (έξτρα) διασυρμό, θα φάμε και το ενισχυμένο φοροπακέτο που θα έρθει με το ναι...

Μην έχουμε αυταπάτες ότι τυχόν έξοδος από την Ευρώπη-Ευρωζώνη-Ευρωπαΐκή Ένωση είναι κάτι που μας συμφέρει, ειδικά στο γεωπολιτικό κομμάτι... Οι γείτονες καραδοκούν... Και το ΝΑΤΟ έχει τα μάτια φυσικά ερμητικά κλειστά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιος είπε όλα καλά; Αυτό το 6μηνο κυβερνά ο σύριζα με τους ανελ κι έχουν την ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα. Το πολιτικοοικονομικό πλαίσιο το ήξεραν.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, ο καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και κάνει τις δικές του επιλογές. Κάνει το σωστό γι' αυτόν. Αυτό είναι σεβαστό.

Τώρα το εάν το σωστό γι' αυτόν είναι λάθος για έναν άλλον και τον ζημιώνει, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

Γιατί να έχει κάποιος (θα είναι η πλειοψηφία) άδικο εάν θέλει να συνεχίσει την γνώριμη ανηφόρα που τραβά 5 χρόνια τώρα, παρά να πέσει σε ένα γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο χωρίς να ξέρει το βάθος του? Δεν είναι εύκολο να πάρεις τέτοιο ρίσκο.

Δεν λέω ότι κάποιος κάνει λάθος για την επιλογή του οχι. Είναι σεβαστό ότι το όχι είναι το σωστό γι' αυτόν.

Αξιοπρέπεια όταν έγραφα είχα στο νου μου τους λιπόθυμους παππούδες και τις γιαγιάδες που κλαίνε δίπλα από τα ΑΤΜ. Δεν αξίζουν τέτοια μοίρα οι βετεράνοι της ζωής.

Μιλάω για την αξιοπρέπεια όλων όσων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά τους διότι απλά δεν θα έχουν την δυνατότητα. Και μέσα σε μια βδομάδα θα δεις πολλές μαζεμένες περιπτώσεις.

Και φυσικά, οφείλω να μην παραλείψω την αξιοπρέπεια του Έλληνα που χάθηκε σταδιακά την τελευταία 5ετία. Απλά, αυτά που θα συμβούν το επόμενο 10ήμερο (στην καλύτερη) θα είναι το κεράσι στην τούρτα.

τα περί αξιοπρέπειας τα προσπερναω...

τα περί δημοκρατίας, την θυμόμαστε όποτε μας καπνίσει...

Δεν είναι θέμα αν για μένα είναι σωστό και για σένα λάθος, αν εγώ βολεύομαι και εσύ ζημιώνεσαι, είμαι παρτάκιας και κοιτάω την πάρτη μου και μόνο... αυτό που κάναμε πολλά χρόνια, και κάνανε και οι πατεράδες μας πριν από μας... εγώ να είμαι καλά και ο άλλος να πα να πνιγεί...

αμ δεν πάει έτσι όμως... και το λάθος του ΝΑΙ είναι ότι σκεφτόμαστε βραχυπρόθεσμα και έχουμε ως δεδομένα 2 πράγματα.

1. Το ότι αν πούμε όχι μας περιμένει μια κόλαση, που έχει καλλιεργηθεί και το τρέμουμε κυρίως από τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν και το επαναλαμβάνουν συνεχώς που έχει περάσει πλέον στο πετσί μας... δεν θα είναι ρόδινα σε καμία περίπτωση, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις

2. Το πρόγραμμα είναι αποδεδειγμένο ότι δεν βοηθάει...το βλέπουμε 5 χρόνια τώρα, από το κακό πάει στο χειρότερο αλλά πάλι φοβούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε. Μακρυπρόθεσμα λοιπόν, πρέπει να δούμε ότι όσο το δίνουμε παράταση σε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα έρθει ποτέ ανάπτυξη, δεν θα γίνει ποτέ κάτι σωστό σε αυτόν τον τόπο, και τα παιδιά μου παιδιά σου παιδιά μας δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα (και όσοι από μας που δεν έχουν παδιά, αν ποτέ μπορέσουν να κάνουν...)

Συνεπώς φίλε μου όχι, δεν είναι σεβαστή η άποψή μου, εμένα του βολεμένου, όταν η επιλογή μου αυτή ζημειώνει ΤΗΝ ΧΩΡΑ... και όχι μόνο εσένα, όχι δεν είναι σεβαστή...

Λάθος αναφορά στην δημοκρατία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι Νεφελίμ πότε σκάνε μύτη;

Ποιος είπε όλα καλά; Αυτό το 6μηνο κυβερνά ο σύριζα με τους ανελ κι έχουν την ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα. Το πολιτικοοικονομικό πλαίσιο το ήξεραν.

μλκ μου προσπερνάς 40 χρόνια διαπλοκής και 5 χρόνια καταστροφικων για το 80% της χώρα μνημόνια.

Σωραίος.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είναι τουλάχιστον αφελές, να λες ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να διαιωνίσει το πρόβλημα που έχουμε 35 χρόνια τώρα, δλδ να δανειστούμε για να ζήσουμε...

σε μια χώρα που για 35 χρόνια, το μόνο που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι να εξοντώσουν την βιομηχανία, την γεωργία και γενικά την "παραγωγή" της χώρας, να την καταστήσουν ανήμπορη να ζήσει χωρίς βοήθεια ... χωρίς να μας τσοντάρουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τις πράξεις και τις παραλείψεις του τελευταίου 6μήνου ευθύνεται η τωρινή κυβέρνηση. Για τα λάθη του παρελθόντος ευθύνονται άλλοι.

Και προφανώς το ότι έχουμε άδεια τσέπη σαν λαός δεν είναι αποτέλεσμα 6 μηνών διακυβέρνησης...

Μέχρι να λειτουργήσουν κανονικά ξανά οι τράπεζες άδειες θα ναι. Δε νομίζω ότι έχουμε αντιληφθεί ακόμα τη ζημιά που έγινε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είναι τουλάχιστον αφελές, να λες ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να διαιωνίσει το πρόβλημα που έχουμε 35 χρόνια τώρα, δλδ να δανειστούμε για να ζήσουμε...

σε μια χώρα που για 35 χρόνια, το μόνο που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι να εξοντώσουν την βιομηχανία, την γεωργία και γενικά την "παραγωγή" της χώρας, να την καταστήσουν ανήμπορη να ζήσει χωρίς βοήθεια ... χωρίς να μας τσοντάρουν...

έτσι πάνε αυτά,κακός είναι μόνο όποιος σε ξεβολεύει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και με τη δραχμή θα δανείζεσαι δε γίνεται αλλιώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα περί αξιοπρέπειας τα προσπερναω...

τα περί δημοκρατίας, την θυμόμαστε όποτε μας καπνίσει...

Δεν είναι θέμα αν για μένα είναι σωστό και για σένα λάθος, αν εγώ βολεύομαι και εσύ ζημιώνεσαι, είμαι παρτάκιας και κοιτάω την πάρτη μου και μόνο... αυτό που κάναμε πολλά χρόνια, και κάνανε και οι πατεράδες μας πριν από μας... εγώ να είμαι καλά και ο άλλος να πα να πνιγεί...

αμ δεν πάει έτσι όμως... και το λάθος του ΝΑΙ είναι ότι σκεφτόμαστε βραχυπρόθεσμα και έχουμε ως δεδομένα 2 πράγματα.

1. Το ότι αν πούμε όχι μας περιμένει μια κόλαση, που έχει καλλιεργηθεί και το τρέμουμε κυρίως από τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν και το επαναλαμβάνουν συνεχώς που έχει περάσει πλέον στο πετσί μας... δεν θα είναι ρόδινα σε καμία περίπτωση, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις

2. Το πρόγραμμα είναι αποδεδειγμένο ότι δεν βοηθάει...το βλέπουμε 5 χρόνια τώρα, από το κακό πάει στο χειρότερο αλλά πάλι φοβούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε. Μακρυπρόθεσμα λοιπόν, πρέπει να δούμε ότι όσο το δίνουμε παράταση σε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα έρθει ποτέ ανάπτυξη, δεν θα γίνει ποτέ κάτι σωστό σε αυτόν τον τόπο, και τα παιδιά μου παιδιά σου παιδιά μας δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα (και όσοι από μας που δεν έχουν παδιά, αν ποτέ μπορέσουν να κάνουν...)

Συνεπώς φίλε μου όχι, δεν είναι σεβαστή η άποψή μου, εμένα του βολεμένου, όταν η επιλογή μου αυτή ζημειώνει ΤΗΝ ΧΩΡΑ... και όχι μόνο εσένα, όχι δεν είναι σεβαστή...

Λάθος αναφορά στην δημοκρατία...

Άποψή σου είναι και είναι σεβαστή. Και αυτό είναι δημοκρατία. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με όσα λες. Και δεν έχει να κάνει με την προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά αποκλειστικά βάση της δικής μου λογικής. Προτιμώ και θα ψηφίσω συμφωνία αντί ρήξη. Και αυτό είναι δημοκράτία. Και τα παιδιά μας μια χαρά θα είναι. Για μας ανησυχώ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άποψή σου είναι και είναι σεβαστή. Και αυτό είναι δημοκρατία. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με όσα λες. Και δεν έχει να κάνει με την προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά αποκλειστικά βάση της δικής μου λογικής. Προτιμώ και θα ψηφίσω συμφωνία αντί ρήξη. Και αυτό είναι δημοκράτία. Και τα παιδιά μας μια χαρά θα είναι. Για μας ανησυχώ....

διαφωνείς με το 2; α επίσης ξέρεις πως χτίζονται οι λογικές του λαού ε; οπότε μην είσαι σίγουρος ότι δεν έχει να κάνει με την προπαγάνδα...

Και με τη δραχμή θα δανείζεσαι δε γίνεται αλλιώς.

ξέρεις τον λόγο δλδ που δεν γίνεται αλλιώς; γιατί δεν στέκει πχ να είσαι άνεργος, να δανείζεσαι πχ από τον πατέρα σου, να σου λέει ο πατέρας σου γιε μου βρες μια δουλειά, και να λες δεν έχει να κάνει η δουλειά ρε πατέρα, και δουλειά να βρω θα δανείζομαι έτσι και αλλιώς

Τροποποιήθηκε από τον Ravendark

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διαφωνείς με το 2;

και με τα 2...

Πιστεύω ότι η δραχμή είναι καταστροφή και θα μας πάει 40 χρόνια πίσω.

Πιστεύω ότι η λύση είναι να στηριζόμαστε στην Ευρώπη. Ανάπτυξη θα υπάρχει. Μπορεί να μην είμαστε εμείς τα αφεντικά, αλλά δουλειά θα έχουν όλοι και το βιωτικό επίπεδο θα ανέβει αρκετά.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πια ανάπτυξη ρε συ;που από τα 1100 που μου δινανε το 2011,δουλεύοντας σαββατοκύριακα και αργίες ,τώρα παρακαλώ για 450;; Αυτή είναι ανάπτυξη που περιμένουμε να έρθει;

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και παρόλα όσα έχουμε πει εδώ μέσα, και όσες συζητήσεις έχω κάνει με διάφορους ανθρώπους που γνωρίζω, οι περισσότεροι αν και θέλουν να ψηφίσουν ΟΧΙ, θα καταλήξουν στο ΝΑΙ από φόβο για τα χειρότερα, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού! Κι εγώ αναποφάσιστος είμαι, και πιο μπερδεμένος από ποτέ! Όλα έχουν γίνει τόσο γρήγορα, ώστε είμαστε οι περισσότεροι πραγματικά ανίκανοι, να ψηφίσουμε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, και βέβαια η προπαγάνδα έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της!

Σκέφτομαι συνεχώς την πιθανότητα πτώχευσης της χώρας, και το χάος που δημιουργείται πάντα σε μια τέτοια επώδυνη κατάσταση. Παραδείγματα έχουμε αρκετά, και δεν είναι μόνο η Αργεντινή. Ίσως το κυβερνών κόμμα είναι ανεύθυνο και ρισκάρει, αλλά και οι γνωστοί δοσίλογοι δεν είναι η λύση! Έχω πολλές αμφιβολίες, και ειλικρινά νιώθω πως μου έριξαν μια ευθύνη, την οποία έπρεπε να είχαν οι ίδιοι οι πολιτικοί ως εκπρόσωποι του λαού! Καλή η κίνηση του δημοψηφίσματος, αλλά έπρεπε να είχε γίνει πριν από 5 χρόνια, ίσως τώρα είναι αργά πια για οποιαδήποτε αλλαγή!

Λυπάμαι τους ανθρώπους που περιμένουν στα ATM, τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους, εκείνους που έχουν μαζέψει με κόπο και ιδρώτα μερικά χιλιάδες Ευρώ για μια δύσκολη στιγμή, διότι δεν υπάρχουν μόνο τα λαμόγια, μην το ξεχνάμε αυτό! Υπάρχουν άνθρωποι που δούλευαν σε δύο και τρεις δουλειές την ημέρα, για να αφήσουν κάτι στα παιδιά τους, και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό! Δεν μιλάω για τα ποζέρια που αγοράζουν αντικείμενα πολυτελείας, για να το παίζουν μούρη στους άλλους! Θέλω να πιστέψω στα λόγια του πρωθυπουργού, αλλά νιώθω ένα σφίξιμο στο στομάχι! Παίζεις με την τύχη του εαυτού σου και των συνανθρώπων σου, που αξίζουν κάτι καλύτερο; Σκέφτομαι επίσης πως ο ίδιος ο Τσίπρας, θέλει να αφήσει το χειρότερο όνομα στην πολιτική ιστορία του τόπου, και να αυτοκτονήσει πολιτικά, ενώ άλλα αποδεδειγμένα λαμόγια, αντί να βρίσκονται στη φυλακή, ακόμη υπάρχουν μέσα στη βουλή των Ελλήνων; Πάντως εδώ που τα λέμε, δεν ένοιαξε τον ΓΑΠ και έφτιαξε καινούριο κόμμα, ζητώντας με θράσος την ψήφο μας!!!

Ας μας φωτίσει η λογική μας λοιπόν, για την απόφαση που θα πάρουμε την Κυριακή!

Καληνύχτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μου έριξαν μια ευθύνη, την οποία έπρεπε να είχαν οι ίδιοι οι πολιτικοί ως εκπρόσωποι του λαού!

Πολύ σωστό. Τι τους ψηφίσαμε? Δεν ξέρουν αυτοί ποιο είναι το καλύτερο για μας?

Ας είναι και έτσι να παρθεί μια απόφαση να τελειώνουμε αυτήν την ιστορία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η χώρα θα δανείζεται όπως κι όλες οι χώρες με σκατά όρους γιατί δεν την εμπιστεύεται κανείς. Είναι πολύ απλό. Δεν είναι θέμα νομίσματος.

@chris Eίναι τραγικό μετά απ όλα όσα έχουμε περάσει να εμπιστεύεσαι τα λόγια Ελληνα πρωθυπουργού. Το να το παρουσιάζεις και σαν επιχείρημα καταντά γελοίο.

Τροποποιήθηκε από τον middlevillager
  • Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και με τα 2...

Πιστεύω ότι η δραχμή είναι καταστροφή και θα μας πάει 40 χρόνια πίσω.

Πιστεύω ότι η λύση είναι να στηριζόμαστε στην Ευρώπη. Ανάπτυξη θα υπάρχει. Μπορεί να μην είμαστε εμείς τα αφεντικά, αλλά δουλειά θα έχουν όλοι και το βιωτικό επίπεδο θα ανέβει αρκετά.

ωραία... ένα τελευταίο μήνυμα γιατί προφανώς έχεις την δική σου άποψη (λανθασμένη για μένα), σωστή για μένα αλλά όπως λες δημοκρατία έχουμε...

Ορισμός της προπαγάνδας:

Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και ιδιαίτερα αναφορικά με συγκεκριμένες κινήσεις που προωθούνται από κυβερνήσεις ή πολιτικές ομάδες. Ως προπαγάνδα εννοείται ένα σύνολο πληροφοριών οι οποίες είναι επίτηδες παροδηγητικές ή ψευδείς, προκειμένου να υποστηρίξουν πολιτικές σκοπιμότητες

Σκοπός της προπαγάνδας:

Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.

Οι απόψεις που αλλάζουν, (διαφορετικά δεν θα είχε νόημα), γίνεται χωρίς να το πάρει πρέφα αυτός που ακούει...

Συνεπώς, μιας και δεν συμφωνείς στο ότι το μνημόνιο είναι αποδεδειγμένο ότι δεν βοηθάει, κοίταξέ το λιγάκι... μήπως κάπου σφάλει η λογική σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...να αποφασίσεις εσύ για το μέλλον σου γιατί εμείς τα σκατώσαμε τόσο που πρέπει να στα φορτώσουμε.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραία... ένα τελευταίο μήνυμα γιατί προφανώς έχεις την δική σου άποψη (λανθασμένη για μένα), σωστή για μένα αλλά όπως λες δημοκρατία έχουμε...

Ορισμός της προπαγάνδας:

Σκοπός της προπαγάνδας:

Οι απόψεις που αλλάζουν, (διαφορετικά δεν θα είχε νόημα), γίνεται χωρίς να το πάρει πρέφα αυτός που ακούει...

Συνεπώς, μιας και δεν συμφωνείς στο ότι το μνημόνιο είναι αποδεδειγμένο ότι δεν βοηθάει, κοίταξέ το λιγάκι... μήπως κάπου σφάλει η λογική σου

Δεν μιλησα για μνημονιο, αλλα για συμφωνια. Αλλα εαν το θες ετσι, καλυτερα η σκληρη λιτοτητα των μνημονιων παρα η απομονωση της δραχμης.

Σφαλλει η λογικη μου και της μισης ελλαδας που θα πει το ναι...

Ευχαριστω και για το μινι σεμιναριο...

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σφαλλει η λογικη μου και της μισης ελλαδας που θα πει το ναι...

ακριβώς

α ξέχασα... δεν μίλησε κανείς για δραχμή... δεν είναι τόσο εύκολο για μια χώρα να φύγει από την ΕΕ και πόσο μάλλον από την ΟΝΕ...

επίσης δεν γίνεται να διωχθεί από άλλα κράτη... αυτό για την προπαγάνδα που λέγαμε από τα κανάλια...

Τροποποιήθηκε από τον Ravendark

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως μετά τα 65 θα πηγαίνω για κανένα τσιπουράκι(καλά ντεε...με την πίεση...αραιωμένο με μπόλικο νεράκι) και δεν θα ψηφίζω για τους 18-20άρηδες. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...