Jump to content
Sign in to follow this  
kostaskymco

jetix 50cc

Recommended Posts

Γεια σας παιδια,ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα να ρωτησω και που με ενδιαφερει πολυ,σε λιγο καιρο βγαζω διπλωμα για 50αρι και εχω καταληξει στο kymco jetix , εχει το ιδιο και ενας φιλος μμου και επειδη το εχω παρει ενω ειναι καλο εμφανισιακα απο δηναμη τπτ...αν αλλαξω μηχανη και βαλω απτο jetix 125 και αλλαξω τα καπακια του μοτερ δλδ τα καπακια του μοτερ 50 να τα βαλω στο 125 για Να ειναι ιδιοι οι αριθμοι στην αδεια κκαι στο μοτερ υπαρχει περιπτωση αν με σταματισουΝ για ελεγχω θα το καταλαβουν;(την αλλαγη θελω να την κανω απλα για να τραβαει 2 ατομα χαλαρα δεν θελω το μηχανακι για κοντρες και καγκουριες σπιτι σχολειο αντε και καμια βολτα με την κοπελα )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πραγματι, το jetix 50 δεν τραβαει μια σε σχεση με τα αντιστοιχα 50νταρια της daytona(sprinter-dv). Δηλαδη μην περιμενεις πανω απο 60 τελικη και θα σου βγαζει την ψυχη σε ανηφορες κτλπ, για να μην κανω λογο για δικαβαλα. Παρολαυτα, τα πλαστικα και η συνολικη προσοχη στη λεπτομερεια που εχει το jetix ειναι κλασεις ανωτερα απο την daytona που ετσι και ανοιξεις στις 5χιλ στροφες θα αρχισουν να τριζουν τα πλαστικα λες και ειναι κολλημενα πανω με uhu.

Στην περιοχη που βρισκομαι εγω κανουν ελεγχους για 2 μηνες το καλοκαιρι και ειναι πραγματικα μυθος να ελεγξει μπατσος τους αριθμους. Επομενως ολα τα πιτσιρικια παιρνουν το τζετιξ (τουλαχιστον τα περισσοτερα) που εχει καλη ποιοτητα κατασκευης και στη συνεχεια επειδη η kymco δεν πουλαει ξεχωριστα τον 125 κινητηρα της (που ειναι σκυλι) πηγαινουν και βαζουν του sprinter και δεν ανησυχουν για τιποτα. Πραγματικα δεν μπορω να την καταλαβω αυτη τη λογικη ενω ξερεις οτι στην περιοχη που εισαι ελεγχουν κωδικους. Αν και νομιζω ταιριαζουν τα καπακια του τζετιξ στον κινητηρα του σπριντερ δεν θα το ρισκαρα. Στην περιπτωση σου αν θελεις ντε και καλα μηχανακι εδω και τωρα αγορασε ενα μετεχειρο 50αρι σε καλη κατασταση με κανα 800αρι και περιμενε καρτερικα να γινεις 18. Μαζευε και κανα φραγκο να παρεις ενα σοβαρο μηχανακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν λεω οτι κινηγανε να δουν τον αριθμο του μοτερ πειραια ειμαι...δλδ αν παω το jetix και απτην αντιπρωσοπια ζητησω τον 125 κινητηρα δεν θ τον βαλουν;το διχρονο το μισω μονο θοριβος και βρωμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, δεν θα στο βάλουν και πολύ καλά θα κάνουν, είναι παράνομο. Θα συμφωνήσω με τον Dimisglxs από πάνω. Αφού δεν σε καλύπτει το 50αρι, τη στιγμή που δεν μπορείς ακόμα να οδηγήσεις μεγαλύτερο, βρες ένα μεταχειρισμένο φτηνά και κάνε υπομονή 2 χρόνια. Σπίτι - σχολείο και βολτούλες με την κοπέλα σου με λίγη υπομονή και καλή θέληση, θα σε βγάλει. Παίξε και με το γρανάζωμα αν δεν τραβάει και θα είσαι οκ.

Αν ο αστυνομικός θέλει να ψάξει, πολύ εύκολα θα δει τον υπερκυβισμό, φαίνεται από πολλά πράγματα πέρα από τους αριθμούς του μοτέρ. Τέτοια θέματα υπάρχουν πολλά στο φόρουμ, αν ψάξεις θα βρεις όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου και τις συνέπειες. Αν, παρόλα αυτά επιμένεις για την αλλαγή του μοτέρ, ρώτα πρώτα τους γονείς σου, αυτοί έχουν την ευθύνη για σένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θελω να παρω καινουριο και εχω καταληξει στο jetix γιατι σε 2 χρονια θα το παρει ο πατερας μου και εγω θα παρω κατι καλητερο...δηλαδη μπορω να παρω το jetix 50 και να το πηραξω δλδ να αλλαξω κιλινδροπιστονο μπιελα καρμπ γραναζομα κλπ κλπ και να ειμαι νομιμος ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλυτερα να μην το πειραξεις. Τζαμπα τα λεφτα αλλωστε. Τωρα αμα θες ντε και καλα να τραβαει παραπανω κανε μια σωστη δουλεια και αγορασε το επισημο kit της kymco να το κανεις 72cc με 250 ευρα. Αλλα και παλι θα εισαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και αμα σε πιασουνε καλυτερα να τους πεις να το παρουν οπως ειναι το μηχανακι και να το βαλουν στην καροτσα παρα να περασουν οι γονεις σου απο δικαστηριο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο δικαστηριο γτ ειχα τετοιο δικαστηριο αλλα οχι για μεγαλυτερο μοτερ μονο αλλα και αλλαγη πλαισιου την εβγαλα με μια επιπληξη παντως ουτε ενα ευρω πληρωσα ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε αμα δεν το πιραξω οχι 2 ατομα δεν θα πηγεναι ουτε εμενα δεν θα πηγενει καλα καλα γιατι ειμαι 1.90 και 95 κιλα...φαντασου με την κοπελα μου που ειναι 55 μονο κατηφορα και ευθιες με 30 χαω θα πηγενουμε ? το κιτ της κιμκο θα γραφτει στα χαρτια ? αν παρω εγω κιλινδροπιστονα μπιελα καρμπ και γραναζι και τα βαλω εγω ? θα το καταλαβουν αν με σταματισουν ? ( ξερω να τα βαλω εχω μια μικρη πιρα...ειναι και ο πατερας μου μηχανικος θα βοηθισει )

Τροποποιήθηκε από τον kostaskymco

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταλαβαίνω το πρόβλημα αλλά δυστυχώς, ότι και να κάνεις που θα αυξήσει τον κυβισμό σε καθιστάει αυτόματα παράνομο... Ακόμα και το "κιτ" να βάλεις, δεν γράφεται και δεν μπορεί να γραφτεί στα χαρτιά και πάλι παράνομος θα είσαι. Είσαι σίγουρος όμως, ότι δεν θα σε πηγαίνει; Σε ρωτάω γιατί ένα κινέζικο 50αρι που πέρασε από τα χέρια μου, μια χαρά με πήγαινε (για 50αρι) και είμαστε παραπλήσια κιλά! Τι να σου πω, αφού θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις αυτό το παπί ή θα συμβιβαστείς με τα λίγα κυβικά του ή θα αποφασίσεις αν θα είσαι παράνομος. Γνώμη μου, αγόρασε το, αφού το θέλεις και αν δεις ότι σου δημιουργεί πρόβλημα τότε τι να πω, ανέβασέ το. Πάντως κάνε κράτει και λίγο στα θέλω σου. Έτσι είναι ο νόμος και οφείλεις να τον σεβαστείς. 50cc, αυτά προβλέπονται. Τώρα, αν αποφασίσεις να το ανεβάσεις, αν δεν αλλάξεις μοτέρ, αν πειράξεις μόνο χιλιοστά, δηλαδή βάλεις πιο μεγάλο κύλινδροπίστονο μόνο και τίποτα άλλο και έχεις τα πλαστικά και τους καθρέφτες και το κράνος σου και τα χαρτιά εντάξει και δεν προκαλείς, το πιο πιθανό είναι να μην ασχοληθούν σε έλεγχο με το μοτέρ. Αλλά πάντα θα έχεις τον κίνδυνο ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νμζω να ψαχνουν μοτερ απο τι ξερω μονο καγκουρομηχανκια ψαχνουν πολυ...θα το παρω θα δω πως συμπεριφερεται και αναλογος πρατω μπορει οντως να με πηγενει και να αλλαξω μονο πισω γραναζομα για λιγο νευρο απο τι ξερω εχει 39Δ θα βαλω ενα 36-37Δ...αν και νομιζω οτι δεν θα με πηγενει γιατι ενα daytona sprinter 50αρι με πηγεναι κανονικα αλλα απο τι ξερω αν αληθευει το jetix ειναι ποιο αδυναμο απτο daytona απλα το jetix εχει καλητερη εμφανιση καλητερη αναρτιση καλητερα πλαστικα και δεν ειναι και κινεζικο απλα εχει μιονεκτημα οτι δεν παει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, στο σχολείο για τη ζωή σου και στο φόρουμ για τη μηχανή σου!!!

Εννοώ φυσικά, ότι αν ψάξεις και διαβάσεις στο φόρουμ, απορίες του είδους που έχεις θα σου λυθούν αμέσως. Υπάρχει πάρα πολύ υλικό και θα μάθεις πράγματα που ούτε φαντάζεσαι πως υπάρχουν. Κάνε μια αναζήτηση και θα δεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικοτερα το 50αρι απο οπου και να το πιασεις δεν ειναι για τιποτα αμα εσυ εχεις ονειρα για μεγαλυτερα κυβικα. Η συμβιβαζεσαι η κανεις βλακειες. Τωρα, το τζετιξ με μια εξατμισουλα θα σε πηγαινει 60-65 τελικη. Τωρα για τα γραναζια ΜΕΤΑ το σωστο στρωσιμο αναλογα τι θελεις να επιτυχεις, αμα βαλεις γραναζωμα για επιταχυνση θα χασεις σε τελικη και vice versa. Απλη επιλογη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βαλω γραναζια για τελικη θα χασω επιτάχυνση;και τι εξατμιση προτινεις;protech tri oval θα του πηγενει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα, δεν έχει νόημα να μιλάς σε 50αρι για επιταχύνσεις και τελικές. Τα όρια είναι πολύ στενά. Αν βάλεις μακρύ γρανάζωμα αυτό θα είναι αποδοτικό μόνο σε κατηφόρες, στην ευθεία δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά και σε ανηφόρα θα είναι... κατέβα να σπρώξω! Βάλε όσο πιο κοντό σε παίρνει ώστε σε ευθεία να κινείται με λογικές στροφές στο μοτέρ στα 50 άντε και 60 χαω (να μην μπαίνει στα κόκκινα). Παραπάνω μην ψάχνεις, δεν έχει. Αυτό προϋποθέτει βέβαια λίγο πειραματισμό από μεριάς σου και κάποια έξοδα (μην φοβάσαι, δεν είναι ακριβά τα γρανάζια) αλλά αφού θα σας μείνει το μηχανάκι, αξίζει τον κόπο. Η εξάτμιση δεν νομίζω να κάνει μεγάλη διαφορά. Προσωπικά, σε αυτά τα κυβικά το θεωρώ τζάμπα έξοδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βαλω γραναζια για τελικη θα χασω επιτάχυνση;και τι εξατμιση προτινεις;protech tri oval θα του πηγενει;

επειδη οντως η εξατμιιση σε αυτα τα κυβικα αλλα και γενικα δεν εχει και πολυ διαφορα η protech trioval που λες ειναι πολυ ακριβη !!δεν αξιζει πιστευω να δωσεις πανω απο 100 ευρω για μια εξατμιση σε ενα 50αρι!αν το θελεις ομως μπορεις να παρεις μια πιο θφηνη και να εχει τις ιδιες αποδοσεις οπως apido,nob1,ride it,moto sport ,sebring,αν και οι τρεις τελευτεες δεν εχουν σηγαστηρα αλλα και να ειχαν δεν θα σου τις προτεινα!!Στην θεση σου θα επερνα μια apido με 40ευρω χωρις δευτερη σκεψη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα