Jump to content
Sign in to follow this  
NeosOdigos

Daytona Sprinter Αναβάθμιση

Recommended Posts

Καλησπερα! ειχα ανοιξει ενα παρομοιο θεμα για την αναβαθμιση του παπιου μου πριν λιγες μερες αλλα απο της απαντησεις δεν καταλαβα και πολλα :P

Λοιπον εχω ενα daytona sprinter 125cc μαμα..Το μονο που το εχω αλλαξει ειναι μια εξατμιση εχω μια protech oval και μια φιλοτροχοανη μικρη 36mm νομιζω ειναι δεν ειμαι σιγουρος.Ολα τα υπολοιπα ειναι μαμα! Τι θα χρειαστω για να το κανω 56mm? Η μαμα διαδρομη μου ειπαν ειναι 54 και αν ισχυει αυτο θα την αφησω μαμα! Αναλυτικα τι θα χρειαστω αν μπορειτε γιατι δεν σκαμπαζω και πολλα απο μηχανικα :P και περιπου ποσα λεφτα θα χρειαστω για αυτην την αναβαθμιση! Σας ευχαριστω! :)

Τροποποιήθηκε από τον NeosOdigos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό που δεν κατάλαβες από τις απαντήσεις στο άλλο θέμα είναι ότι δεν αξίζει να το πειράξεις. Το sprinter είναι πολύ καλό μηχανάκι (ίσως το πιο αξιόπιστο κινέζικο παπί) όσο το έχεις μαμά. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν τα προβλήματα. Για να εξαλείψεις όσο μπορείς τις πιθανότητες να σου βγάλει σχετικά γρήγορα ζημιά θα πρέπει να βάλεις πολλά χρήματα, κάτι που το μηχανάκι δεν τα αξίζει.

Αν παρόλα αυτά επιμένεις να το ανεβάσεις στα 56 θα χρειαστείς σίγουρα κύλινδρο και πιστόνι! Αν μείνεις σε αυτά τότε η μετατροπή θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Προσωπικά θα άλλαζα και στρόφαλο - μπιέλα και αφού θα το έλυνα που θα το έλυνα θα άλλαζα ΟΛΑ τα ρουλεμάν με επώνυμα, καδένα και γρανάζι εκκεντροφόρου, ελατήρια βαλβίδων και καμπάνας. Το καρμπυρατέρ θεωρείται αυτονόητο. Επίσης, θα σκεφτόμουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης της τρόμπας λαδιού.

Για το κόστος όλων αυτών ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Και το τι θα πάρεις θα έχει αντίκτυπο και στην απόδοση αλλά κυρίως στην αντοχή.

Πιστεύω να σε έβαλα κάπως στο νόημα. Περισσότερα θα σου πούνε οι πιο ψαγμένοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που δεν κατάλαβες από τις απαντήσεις στο άλλο θέμα είναι ότι δεν αξίζει να το πειράξεις. Το sprinter είναι πολύ καλό μηχανάκι (ίσως το πιο αξιόπιστο κινέζικο παπί) όσο το έχεις μαμά. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν τα προβλήματα. Για να εξαλείψεις όσο μπορείς τις πιθανότητες να σου βγάλει σχετικά γρήγορα ζημιά θα πρέπει να βάλεις πολλά χρήματα, κάτι που το μηχανάκι δεν τα αξίζει.

Αν παρόλα αυτά επιμένεις να το ανεβάσεις στα 56 θα χρειαστείς σίγουρα κύλινδρο και πιστόνι! Αν μείνεις σε αυτά τότε η μετατροπή θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Προσωπικά θα άλλαζα και στρόφαλο - μπιέλα και αφού θα το έλυνα που θα το έλυνα θα άλλαζα ΟΛΑ τα ρουλεμάν με επώνυμα, καδένα και γρανάζι εκκεντροφόρου, ελατήρια βαλβίδων και καμπάνας. Το καρμπυρατέρ θεωρείται αυτονόητο. Επίσης, θα σκεφτόμουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης της τρόμπας λαδιού.

Για το κόστος όλων αυτών ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Και το τι θα πάρεις θα έχει αντίκτυπο και στην απόδοση αλλά κυρίως στην αντοχή.

Πιστεύω να σε έβαλα κάπως στο νόημα. Περισσότερα θα σου πούνε οι πιο ψαγμένοι.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου με βοηθησες αρκετα! :)

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου με βοηθησες αρκετα! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Και δεν νομίζω να υπάρχει η έννοια του κιτ σε αυτά τα χιλιοστά. Άντε και τα πήρες, πού θα τα χωρέσεις στα μαμά κάρτερ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Και δεν νομίζω να υπάρχει η έννοια του κιτ σε αυτά τα χιλιοστά. Άντε και τα πήρες, πού θα τα χωρέσεις στα μαμά κάρτερ;

τα καρτερ θα ανοιχτουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ! Ισχύει αυτό που σου έγραψα πάνω - πάνω. Υπ'όψιν, αυτά είναι τα ελαχιστότατα που θα έκανα ΕΓΩ με βάση τις απαιτήσεις ΜΟΥ και στην απίθανη περίπτωση που θα άνοιγα τα κάρτερ (ΔΕΝ υπάρχει τέτοια περίπτωση). Στην πορεία μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα δικά μου γούστα δεν ταιριάζουν με τα δικά σου και ότι μένεις ακάλυπτος ή και κάποιος άλλος συμφορουμίτης να σου προτείνει και κάτι άλλο, οπότε θα σου βγουν και άλλα πράγματα. Κάτι φλάτζες, αλυσιδογράναζα κτλ δεν τα αναφέρω καν καθώς τα θεωρώ αναλώσιμα. Κόστος δεν τολμάω να υπολογίσω αλλά μαζί με εργατικά και βάζοντας καλά πράγματα φλερτάρεις με τα υψηλά 3ψήφια ίσως να αγγίξεις και 4ψήφιο νούμερο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ! Ισχύει αυτό που σου έγραψα πάνω - πάνω. Υπ'όψιν, αυτά είναι τα ελαχιστότατα που θα έκανα ΕΓΩ με βάση τις απαιτήσεις ΜΟΥ και στην απίθανη περίπτωση που θα άνοιγα τα κάρτερ (ΔΕΝ υπάρχει τέτοια περίπτωση). Στην πορεία μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα δικά μου γούστα δεν ταιριάζουν με τα δικά σου και ότι μένεις ακάλυπτος ή και κάποιος άλλος συμφορουμίτης να σου προτείνει και κάτι άλλο, οπότε θα σου βγουν και άλλα πράγματα. Κάτι φλάτζες, αλυσιδογράναζα κτλ δεν τα αναφέρω καν καθώς τα θεωρώ αναλώσιμα. Κόστος δεν τολμάω να υπολογίσω αλλά μαζί με εργατικά και βάζοντας καλά πράγματα φλερτάρεις με τα υψηλά 3ψήφια ίσως να αγγίξεις και 4ψήφιο νούμερο!!!

μηπως θα μου προτεινες κανενα μοτερ 150 οπως της racing για να μην καθομαι να μπλεκω με ολα τα παραπανω? θα ηταν καλη λυση ενα μοτερ 150cc? Τροποποιήθηκε από τον NeosOdigos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν το 125αρι φτιαχτεί όπως πρέπει, με σωστά πράγματα πάνω και σοφά μελετημένα θα πηγαίνει ίσως καλύτερα και θα αντέξει στο χρόνο αλλά θα είναι ασύμφορο οικονομικά. Από την άλλη, με ένα καινούριο μοτέρ κάνεις πολύ πιο εύκολα και οικονομικά τη δουλειά σου αλλά μπλέκεις με άλλα προβλήματα. Τα παραπάνω κυβικά μην νομίζεις ότι θα σου δώσουν και την ανάλογη δύναμη. Παράδειγμα το παπί σου με ένα μαμά supra. Το supra αν και λιγότερα κυβικά, και με σχεδόν ίδιο κινητήρα, πηγαίνει καλύτερα από το sprinter.

Προσωπικά, δεν θα το πείραζα καν. Παπί είναι και είναι φτιαγμένο για λίγα πράγματα, αυτά ακριβώς που δίνει. Επειδή και εγώ κινέζικο έχω και μάλιστα της ίδιας φιλοσοφίας με το δικό σου και το δικό μου σέρνεται. Προτίμησα όμως να επενδύσω βελτιώνοντας την αξιοπιστία του, κάνοντας σωστά τα σέρβις του και αλλάζοντας πράγματα σιγά - σιγά με επώνυμα και σωστά ανταλλακτικά και αναλώσιμα. Δεν με έχει προδώσει ποτέ, έχω κάνει ταξίδια ολόκληρα με αυτό και ξέρω ότι πάντα είναι ετοιμοπόλεμο να μεταφέρει εμένα και την παρέα μου όπου μας αρέσει απροβλημάτιστα και οικονομικά. Θα σου πρότεινα να το δεις και εσύ από αυτήν την πλευρά. Αντικειμενικά, το παπί όπως είναι μαμά σε καλύπτει για όλες τις ανάγκες σου. Αν οι απαιτήσεις σου είναι μεγαλύτερες από αυτά που σου δίνει τώρα, απλά ψάχνεις κάτι σε μοτοσυκλέτα, που το παπί δεν θα γίνει ποτέ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ανοιγμα καρτερ δεν θελει για 56..

Τροποποιήθηκε από τον digan21

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια θα ήθελα την βοήθεια σας έβαλα εξατμιση protech στρογγυλή σε Daytona sprinter 50cc ομως οταν κρατάω το γκάζι στη μέση περιπου σαν να γουρλώνει τι να κανω ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα