Jump to content
Eimai_Koala

Ποιο κράνος να επιλέξω; (200€ πάνω-κάτω)

Recommended Posts

Το κράνος που έχω είναι το marushin tnt 888nx black. Για την τιμή του (70 ευρώ) μια χαρά ευχαριστημένος είμαι αλλά τώρα θέλω να ανέβω κατηγορία και να πάω σε κάτι πιο ασφαλές και ίσως και πιο αθόρυβο; Το μεγάλο debate για μένα είναι το εξής: αν οδηγάς γρήγορα και κάνεις διήθηση (όπως κάνω εγώ με την πάπια) τότε όσο πιο αθόρυβο κράνος τόσο καλύτερα;

Δείτε τι ευκαιρίες παίζουν τώρα... Αναλυτικά:

1.Shark Evoline 2011

http://www.fc-moto.de/Shark-Evoline/en

170€

Είναι ένα flip-up gadget κράνος το οποίο θα μου είναι εύχρηστο και την άνοιξη+καλοκαίρι. Νομίζω ότι είναι ιδανικό για άτομα που δουλεύουν πάνω στο μηχανάκι πολλές ώρες.

2.AGV GP-Tech Seven

http://www.fc-moto.d...P-Tech-Seven/en

200€

Διάβασα πολύ καλά λόγια από άτομα εδώ μέσα που έχουν το εν λόγω κράνος απλά το μόνο θεματάκι εδώ είναι ότι έχει από πίσω μονίμως ανοιχτούς αεραγωγούς οπότε το χειμώνα "μπάζει" κρύο. Να αναφερθεί ότι αυτό το κράνος είναι φτιαγμένο για αγωνιστική χρήση κυρίως.

3.Shark RSR2 Carbon

http://www.fc-moto.d...-RSR2-Carbon/en

200€

Carbon κράνος το οποίο απ'ότι διάβασα, σαν υλικό, γρατζουνιέται με το παραμικρό αλλά είναι πανάλαφρο και πολύ ωραίο εξωτερικά. Επίσης μερικοί το σύγκριναν με το gp-tech seven και είπαν ότι είναι πιο αθόρυβο και δεν έχει το πρόβλημα με τους αεραγωγούς που έχει το παραπάνω (http://www.mybike.gr...426-agv-gp-tech). Οι απόψεις διίστανται, εσείς τι λέτε;

Αξίζει να αγοράσω το flip-up προκειμένου να "ρίξω" λίγο την ασφάλεια και να είμαι πιο λειτουργικός ή να πάω σε ένα από τα full face; Στην τιμή που θέλω αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που έχω στην διάθεσή μου αυτή την στιγμή, σωστά;

Τροποποιήθηκε από τον Eimai_Koala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν θα επαιρνα φλιπ απ γιατί ειδικά το καλοκαίρι θα το άνοιγα λόγω ζέστης, οπότε ασφάλεια δεν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα σε πόλη το αθόρυβο κράνος δεν κάνει διαφορά...εκτός αν χτυπάς κατοστάρες στην πειραιώς :lipssealed: αλλά και πάλι καλύτερα να ακούς μέσα στην πόλη, για να έχεις συναίσθηση του τι γίνεται.

Απέφυγε το flip up αν έχεις τη δυνατότητα να πας σε full face και αν δε σε απασχολεί τέζα το να σηκώνεις το σαγόνι.

Προσωπικά μεταξύ των δύο, θα πήγαινα μάλλον στο agv, λόγω φίρμας, για τα shark δεν ξέρω και πολλά. Απο ότι φαίνεται, και τα δύο κράνη έχουν το ίδιο κέλυφος (kevlar-carbon).

Επίσης θεωρώ ότι παίζει να έχεις και περισσότερες επιλογές απο αυτά τα δύο μόνο, ειδικά αν ψαχτείς και εγχώρια. Μάνι μάνι μου σκασε το nolan n64 με 198 ευρώ, που το χω βρεί σε κατάστημα στην Αθήνα. Θαυμάσιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets.html?helmetbrand=24

Ριξε μια ματια κι εδω....

Το 10+ στα 230.....το θεωρω την καλυτερη επιλογη.

Αθορυβο δεν το λες....αλλα ειναι παναλαφρο και με καλη αεροδυναμικη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε καλά είναι και τα HJC αλλά αυτές οι προσφορές που έβαλα εγώ αφορούν κράνη που ανήκουν στην κατηγορία των 600και πωλούνται 200€ μόνο. Οπότε εξαρχής θα πρέπει να μου δείξετε κάτι πολύ ψαγμένο για να μου πείτε ότι: "ξέρεις κάτι, είναι καλύτερο συνολικά είτε από το shark είτε από το agv".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτο βήμα των τόσο καραμπινάτων (που σχεδόν πάντα κρύβουν κάτι) προσφορών: παίζει να μην υπάρχουν τα μεγέθη.

Τσέκαρες το μέγεθός σου;

Το fc moto είναι σχεδόν αδύνατο από όσο έχω καταλάβει σε τέτοιες προσφορές, να έχει τα μέσα μεγέθη. Εκτός αν φοράς XS ή XXL

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε κρανος κάθετε διαφορετικά σε καθε κεφαλι, δοκίμασε ποιο σου κάθετε καλα.

πχ ειχα ψηθεί για AVG αλλα δεν καθετε κανενα νουμερο καλα επανω μου.

Τροποποιήθηκε από τον ΕΚΣΩΓΗΙΝΟΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα τα κράνη που παρέθεσες είναι αρχαιολογίες monsieur, μοντέλα που κάθονται σε ράφια/αποθήκες το λιγότερο 3-4 χρόνια (ποιος ξέρει επίσης την ημερομηνία παραγωγής).

Οχι, δεν είνια ντομάτες/αυγά να "χαλάσουν" στο "έτσι" αλλά προτίμησε κάποιο πιο καινούργιο μοντέλο το οποίο συνεπάγεται πιο φρέσκια ημερομηνία κατασκευής...

HJC RPHA +, Suomy Apex, κάποια καινούργια της AGV κτλπ κτλπ...

θα δώσεις που θα δώσεις ενα συγκεκριμένο ποσό, δώσε κάτι παραπάνω για να είσαι comple' ;)

Προσωπικά, 1000 φορές να δώσω για ενα καινούργιο μοντέλο κράνους (με καλό δείκτη προστασίας πάντα) παρά για ενα 5ετίας επειδή κάποτε κοστιζε περισότερο...

ΥΓ : Έχεις δοκιμάσει κανένα απο αυτά στο κεφάλι σου ? "Τυφλή" αγορά απο ιντερνέτι...δεν...

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Έχεις δοκιμάσει κανένα απο αυτά στο κεφάλι σου ? "Τυφλή" αγορά απο ιντερνέτι...δεν...

Έχεις δίκιο μέντορα... Ας πούμε ότι ξεφεύγω στην τιμή, ποιες είναι οι top επιλογές που έχω; Το απόγευμα θα πάω να δοκιμάσω HJC RPHA 10+ και το shoei xr1100 (ένας σε ένα άλλο thread είπε για το shoei qwest, έχουν καμία ουσιαστική διαφορά;). Υπάρχει κάποιο άλλο που να κοντράρει τα 2 παραπάνω που μου πρότεινες;

Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι το κράνος να δημιουργεί ελάχιστο θόρυβο σε ταχύτητες μέχρι και 140χλμ/ώρα και να μην έχει μόνιμα ενσωματωμένους ανοιχτούς αεραγωγούς γιατί θα μπαίνει κρύο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ι να μην έχει μόνιμα ενσωματωμένους ανοιχτούς αεραγωγούς γιατί θα μπαίνει κρύο.

Αρα το hjc το βγαζεις απο τις επιλογες σου.....εχει μονιμα ανοιχτους του δυο μπροστα αεραγωγους,βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι θα παγωσεις αλλα μια δροσια θα την εχεις.

Εκτος και αν φορας μπαλακλαβα που το θεωρω την καλυτερη λυση για πολλα θεματα οπωςκρυο και λερωμα εσωτερικων κρανους.

Απο τις καλυτερες επιλογες (αν οχι η καλυτερη) σε αυτα τα λεφτα ειναι αυτο......και το εχει σε ολα τα νουμερα εκτος απο small.

http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/hjc-r-pha-10-zappy-red-white-blue.html

Για σχετικες πληροφοριες δες και αυτο το θεμα....

http://www.mybike.gr/topic/68428-hjc-rpha-10-plus/

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Small φοράω δικέ μου. :P Λέω να πάω για ένα Shoei που είναι εγγύηση να τελειώνω, εσύ τι λες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Shoei xr1100 και shoei qwest είναι τα μόνα που έχω στο μυαλό μου αυτή την στιγμή, έχεις να προτείνεις κάνα άλλο; 3 μέρες τώρα έχω λιώσει να διαβάζω για κράνη. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Shoei XR 1100. Σταθερή αξία και σε καλή τιμή πλέον. Αν σου κάθεται και καλά, είναι κρανάρα.

Και το HJC RPHA+ καλό είναι (δεν είναι φτηνό ούτε αυτό, παίζει στα 400+) και σχετικά φρέσκο (μετά του 2012) αλλά το XR1100 είναι καλύτερο ποιοτικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Shoei xr1100 και shoei qwest είναι τα μόνα που έχω στο μυαλό μου αυτή την στιγμή, έχεις να προτείνεις κάνα άλλο; 3 μέρες τώρα έχω λιώσει να διαβάζω για κράνη. :P

Πολυ καλα κρανη και τα δυο.....μονο που παιζουν στα 300 πανω-κατω και οχι στα 200 που ψαχνεις εσυ.

Στα 200 +- οτι καλυτερο παιζει ειναι το HJC.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σου πρότεινα αυτό όσο προλαβαίνεις:

https://www.louis.de...5?list=33953682

Από 420 στα 200 ευρώ λόγω λίγων κομματιών

216995_410_FR01_15.JPG

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα