Jump to content
Sign in to follow this  
Giovanni5

Προβλημα!!!!

Recommended Posts

Ρε παιδιά, πήρα σήμερα το πρωί τη μηχανή, πήγα σε μια δουλειά και το βράδυ που πήγα να τη βάλω μπροστά τίποτα. Δεν δίνει ρεύμα καθόλου, ούτε τσαφ... Φαντάζεται κανείς τι μπορεί να είναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δοκίμασες με καλώδια στην μπαταρία?

Δεν δοκίμασα ρε παιδιά, αλλά είναι νεκρή τελείως, παίζει να άδειασε η μπαταρία έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εύκολα η μπαταρία. και είναι και το πρώτο πράμα που κοιτάς άλλωστε. καλώδια για να πάρει μπροστά, και λογικά πας για καινούργια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να αδειασε ομως η μπαταρια..... μαλλον δεν την φορτιζει ο ανορθωτης....

τσεκαρε τον πριν αγορασεις μπαταρια..... θα αδειασει και αυτη....

ισως μετα την αλλαγη ανορθωτη (αν ειναι απο εκει το προβλημα) η μπαταρια να μην θελει αλλαγη......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να αδειασε ομως η μπαταρια..... μαλλον δεν την φορτιζει ο ανορθωτης....

τσεκαρε τον πριν αγορασεις μπαταρια..... θα αδειασει και αυτη....

ισως μετα την αλλαγη ανορθωτη (αν ειναι απο εκει το προβλημα) η μπαταρια να μην θελει αλλαγη......

για να μην αγοράζει και δεύτερη μπαταρία, και ανορθωτή, μετράει το κύκλωμα με το που βάλει μπαταρία...

πάντως γενικά παίζει και περίπτωση μια μπαταρία να κλάσει έτσι απλά, γιατί μια από τις εσωτερικές τις συνδέσεις στα στοιχεία, κόπηκε. την έχω πάθει έτσι με μπαταρία αυτοκινήτου και έβγαζε τάση 0 (!), και με την καινούργια ποτέ δεν άνοιξε ρουθούνι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα βήμα την φορά παίδες...

Η μπαταρία πρώτα. Είτε έχει φάει τα ψωμιά της (π.χ. θειίκωση, εσ. βραχυκύκλωμα, κακή εσ./εξ. σύνδεση), είτε απλά κάτι έμεινε ανοικτό και την άδειασε.

(Επίσης οι έλεγχοι στο σύστημα φόρτισης (γεννήτρια / R/R) πρέπει να γίνονται με μπαταρία σε πολύ καλή κατάσταση αλλιώς μπορεί να παίρνεις λάθος μετρήσεις.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιάννη, πριν κάνεις οτιδήποτε:

• ελέγχεις αν οι πόλοι της μπαταρίας είναι σφιγμένοι
  • στο καπάκι ελέγχεις και την γείωση που καταλήγει στο (-) της μπαταρίας, αν εξακολουθεί να είναι βιδωμένη στο πλαίσιο (στην άλλη μεριά της)
  • μετράς τη μπαταρία. Αν δείχνει 10±V έχει πεθάνει.
  • σκέψου: υπάρχει περίπτωση να είχες αφήσει τα φώτα parking για πολλές ώρες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αλλα αν δεν φορτιζει ο ανορθωτης, δεν προκειται να δειξει ταση η μπαταρια, γι' αυτο λεω να τσεκαρει αυτο πρωτα...

ο ηλεκτρολογος θα το δει αμεσως...

για να μην αγοράζει και δεύτερη μπαταρία, και ανορθωτή, μετράει το κύκλωμα με το που βάλει μπαταρία...

πάντως γενικά παίζει και περίπτωση μια μπαταρία να κλάσει έτσι απλά, γιατί μια από τις εσωτερικές τις συνδέσεις στα στοιχεία, κόπηκε. την έχω πάθει έτσι με μπαταρία αυτοκινήτου και έβγαζε τάση 0 (!), και με την καινούργια ποτέ δεν άνοιξε ρουθούνι.

εγω ειπα να δει πρωτα τον ανορθωτη, πριν αγορασει μπαταρια....

αλλαξα εχτες μπαταρια... που ηταν ψοφια απο τον Μαρτη....

οταν εκανα πανω απο 20χλμ επαιρνε κανονικα μπροστα γιατι φορτιζε, εστω και λιγο.... μια καλη μπαταρια, που εδωσε εκκινηση κανονικα και μετα δεν ειχε ρευμα, χωρις αλλο προηγουμενο, μαλλον θεν φορτισε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως επειδή έχω τρομάξει, μην αρχίσω να πανικοβάλομαι για πηνία, εγκεφάλους και τέτοια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως επειδή έχω τρομάξει, μην αρχίσω να πανικοβάλομαι για πηνία, εγκεφάλους και τέτοια?

μην αρχίσεις, πολύ πιθανόν να ναι αβάσιμη μια τέτοια ανησυχία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης ένας φίλος μου είπε ότι μπορεί να έχει καεί απλά μια ασφάλεια. Τεσπα, το πρωί θα το κοιτάξω και λογικά αύριο θα σας πω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχει καεί ασφάλεια, τότε είναι που ανησυχείς... (Γιατί θα πρέπει να βρεθεί τι το προκάλεσε.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπας κι απλά έχεις κλειστό το kill και δεν το'χεις πάρει πρέφα; Ηλίθιο, ξέρω, αλλά το'χω δει άπειρες φορές...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπας κι απλά έχεις κλειστό το kill και δεν το'χεις πάρει πρέφα; Ηλίθιο, ξέρω, αλλά το'χω δει άπειρες φορές...

Όχι, επειδή την έχω πατήσει κι εγώ ήταν το πρώτο που κοίταξα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά τί τυπου μπαταρία φοράει??!?!? γενικά οι νέες μπαταρίες σε πάνε αδιάβαστο μία και έξω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα