Jump to content
ice_man

KTM 690 prestige vs duke III

Recommended Posts

καθως ηρθε η ωρα να αλλαξω μηχανη εχω καταληξει σε αυτα τα δυο μηχανακια της κτμ. μιλαω για τα μοντελα του 08,09,10 και μετα.

θα ηθελα να μαθω για καταναλωση και το κοστος των σερβις και για τυχων προβληματα που μπορει να βγαλουν. επισης θα χρησιμοποιηθουν και για ταξιδακια, βγαζοντας τον παραγοντα κουραση δεν πιστευω να υπαρχει καποιο προβλημα.

ευχαριστω εκ των προτερων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φιλος πηρε κουτα το prestige. πανω στο μηνα τρομπα και διαρροη υγρων συμπλεκτη απο κατω... μπορει να ετυχε,μπορει και οχι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το ιδιο μοτερ μιλας παντως ειτε για το prestige ειτε για το duke.

To κοστος των σερβις δεν ξερω να στο απαντησω γτ δν το παω σε συνεργειο για τις ψιλοδουλειες,παντως τα αναλωσιμα του για αλλαγη λαδιων π.χ ειναι καπου στα 45ευρω (2λιτρα λαδι motorex,2 φιλτρα λαδιου+1 oring για το ενα φιλτρο).Γενικα η μαμα προτεινει 5.000χλμ αλλαγη λαδιων και καπου στα διπλασια για τσεκ τις βαλβιδες.Προσωπικη μου αποψη η αλλαγη λαδιων αν ειναι στα 3.000-3.500 αναλογα βεβαια και που θα το δουλευεις(αν ειναι για καθε μερα+ταξιδια+τα παντα τοτε στις 3.000 θα ελεγα).

καταναλωση εγω μεσα στην πολη βλεπω 5.8-6L/100kmh και αυτο με ταχυτητες και ανοιγματα απο νορμαλ μεχρι τερμα.Σκορτσαριστο δεν το παω ποτε για να μην του κανω ζημια.Ισως το καλοκαιρι σε κανα νησι να καψει κοντα στα 5/100.

Ξερω οτι πονανε σε :κοντερ(απο το 08 και πριν περνανε υγρασια.καλυπτεται στην εγγυηση),αντλια νερου(χαλαγε η φλατζα και περναγε παραφλου στο μοτερ.θα το καταλαβεις αν σου καει υποπτα γρηγορα τα νερα),τρομπα συμπλεκτη(ειναι το κλασσικο θεμα που εχουν ολα τα κτμ.καλυπτεται στην εγγυηση νομιζω) και τελευταιο ειναι ο τεντωτηρας καδενας που επειδη ειναι υδραυλικος τεινει να μην δουλευει σωστα ειτε επειδη δεν υπαρχει επαρκης πιεση λαδιου ειτε επειδη εχει φαγωθει το σωμα του απο μεσα.Κοστος καπου στα 40ευρω για καινουργιο και καπου στα 90ευρω για να παρεις μηχανικο απο ιντερνετ και να εισαι ησυχος.

Εμενα το δικο μου εχει το παλιο κοντερ(το ελλατωματικο ας πουμε) και δεν εχει παρει υγρασια ποτε ειτε σε βροχη ειτε σε πλυσιμο.Επισης κανενα θεμα με την τρομπα συμπλεκτη αφου ο προηγουμενος την αλλαξε στην εγγυηση.

τωρα τα prestige πρεπει να παιζει κοντα σε τιμες με τον δουκα.Ειναι θεμα γουστου απο κει και περα.

Τροποποιήθηκε από τον mixos_1919

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορώ να καταλάβω πως από το κουκλί LC4 Prestige, έφτιαξαν το 690 Prestige, που είναι ένας εμετός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορώ να καταλάβω πως από το κουκλί LC4 Prestige, έφτιαξαν το 690 Prestige, που είναι ένας εμετός.

690 εμετος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το ιδιο μοτερ μιλας παντως ειτε για το prestige ειτε για το duke.

To κοστος των σερβις δεν ξερω να στο απαντησω γτ δν το παω σε συνεργειο για τις ψιλοδουλειες,παντως τα αναλωσιμα του για αλλαγη λαδιων π.χ ειναι καπου στα 45ευρω (2λιτρα λαδι motorex,2 φιλτρα λαδιου+1 oring για το ενα φιλτρο).Γενικα η μαμα προτεινει 5.000χλμ αλλαγη λαδιων και καπου στα διπλασια για τσεκ τις βαλβιδες.Προσωπικη μου αποψη η αλλαγη λαδιων αν ειναι στα 3.000-3.500 αναλογα βεβαια και που θα το δουλευεις(αν ειναι για καθε μερα+ταξιδια+τα παντα τοτε στις 3.000 θα ελεγα).

καταναλωση εγω μεσα στην πολη βλεπω 5.8-6L/100kmh και αυτο με ταχυτητες και ανοιγματα απο νορμαλ μεχρι τερμα.Σκορτσαριστο δεν το παω ποτε για να μην του κανω ζημια.Ισως το καλοκαιρι σε κανα νησι να καψει κοντα στα 5/100.

Ξερω οτι πονανε σε :κοντερ(απο το 08 και πριν περνανε υγρασια.καλυπτεται στην εγγυηση),αντλια νερου(χαλαγε η φλατζα και περναγε παραφλου στο μοτερ.θα το καταλαβεις αν σου καει υποπτα γρηγορα τα νερα),τρομπα συμπλεκτη(ειναι το κλασσικο θεμα που εχουν ολα τα κτμ.καλυπτεται στην εγγυηση νομιζω) και τελευταιο ειναι ο τεντωτηρας καδενας που επειδη ειναι υδραυλικος τεινει να μην δουλευει σωστα ειτε επειδη δεν υπαρχει επαρκης πιεση λαδιου ειτε επειδη εχει φαγωθει το σωμα του απο μεσα.Κοστος καπου στα 40ευρω για καινουργιο και καπου στα 90ευρω για να παρεις μηχανικο απο ιντερνετ και να εισαι ησυχος.

Εμενα το δικο μου εχει το παλιο κοντερ(το ελλατωματικο ας πουμε) και δεν εχει παρει υγρασια ποτε ειτε σε βροχη ειτε σε πλυσιμο.Επισης κανενα θεμα με την τρομπα συμπλεκτη αφου ο προηγουμενος την αλλαξε στην εγγυηση.

τωρα τα prestige πρεπει να παιζει κοντα σε τιμες με τον δουκα.Ειναι θεμα γουστου απο κει και περα.

ευχαριστω φιλε mixos για τις πληροφοριες! Η τιμη πανω κατω εχει μια διαφορα στο χιλιαρικο με πιο ακριβο τον δουκα. απο θεμα εμφανισης ειναι και τα δυο τερατα ομορφιας. εσυ την εχεις παρει καινουρια την μηχανη η μεταχειρα? Γτ εγω θα την παρω σιγουρα μεταχειρα και μαλλον θα πρεπει να τα κοιταξω ολα αυτα. επισης στα ταξιδακια τι λεει? (ας πουμε για ταξιδι 300 χλμ και..)

Τροποποιήθηκε από τον ice_man

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω φιλε mixos για τις πληροφοριες! Η τιμη πανω κατω εχει μια διαφορα στο χιλιαρικο με πιο ακριβο τον δουκα. απο θεμα εμφανισης ειναι και τα δυο τερατα ομορφιας. εσυ την εχεις παρει καινουρια την μηχανη η μεταχειρα? Γτ εγω θα την παρω σιγουρα μεταχειρα και μαλλον θα πρεπει να τα κοιταξω ολα αυτα. επισης στα ταξιδακια τι λεει? (ας πουμε για ταξιδι 300 χλμ και..)

Ταξίδι 300 χλμ με τη σέλα του Prestige; Καλή τύχη με αυτό :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποπο τι εχετε παθει ολοι τελευταια και ανεκατευεστε με τα 690.......

με βλεπω να βαζω αγγελεια το δικο μου σε λιγο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι καθαρα ποσο σιδεροκωλης εισαι...Εγω πχ εχω κανει ταξιδι γυρω στα 150-200κμ μονοκοπανιας με το 640 με δικαβαλο μεσα στο καλοκαιρι...Ενω εισαι πανω στο μηχανακι δεν πιανεσαι,τα νιωθεις ολα οταν κατευαινεις!

Αν εχεις το μαρουλι χτυπα τον δουκα μονο κ μονο για το αισθητικο κομματι...Το μηχανακι ειναι ΚΑΥΛΑΑΑΑΑΑ.Κατα τα αλλα ειναι ιδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι καθαρα ποσο σιδεροκωλης εισαι...Εγω πχ εχω κανει ταξιδι γυρω στα 150-200κμ μονοκοπανιας με το 640 με δικαβαλο μεσα στο καλοκαιρι...Ενω εισαι πανω στο μηχανακι δεν πιανεσαι,τα νιωθεις ολα οταν κατευαινεις!

Αν εχεις το μαρουλι χτυπα τον δουκα μονο κ μονο για το αισθητικο κομματι...Το μηχανακι ειναι ΚΑΥΛΑΑΑΑΑΑ.Κατα τα αλλα ειναι ιδια

το 690 εχει πιο φαρδια σελα πιστευω οποτε θα ειναι πιο ανετο. αλλα ναι εχει μεγαλη σημασια ποσο σιδεροκωλος εισαι.

βεβαια να πω την αληθεια αυτο που φοβαμαι πιο πολυ απο ολα ειναι σε τι κατασταση θα τα βρω τα μηχανακια αυτα. επειδη αν παρω ενα απο τα δυο θα το κρατησω για πολυ καιρο θελω να ειναι οσο πιο καθαρο γινεται ειτε το παρω απο ιδιωτη ειτε μεταχειρισμενο απο καποια αντιπροσωπεια της κτμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα...τα ΚΤΜ γενικα εχουν μια φημη...Καποιες φορες ειναι απλα φημη και καποιες γινεται πραγματικοτητα...Ακομα και τα 640 που στις μερες μας ειναι ολα μα ολα πιωμενα δυσκολα αν αγορασεις καποιο σε μετρια κατασταση,να το συντηρεις επισης μετρια και να σου σπασει τον πρωτο χρονο.Εχω φιλαρακι με duke II που το ειχε αγορασει σε τιμη ξεφτιλα πραγματικα,το εχει 1.5 χρονο,το βγαζει 3 φορες την εβδομαδα και λαδια ολο αυτο τον καιρο εχει αλλαξει ΜΙΑ μονο φορα..Το μηχανακι δεν εχει κανει κιχ..Δε ξερω για ποσο ακομα...Εγω βεβαια σου μιλαω για 640 που δεν εχει καμια σχεση σαν μοτερ και στα παρουσιαζω αξιοπιστα...Το 690 που το εχουν βγαλει τερας αξιοπιστιας αν εισαι απλα τυπικος δε θα σου βγαλει κιχ...Μικροζημιες ολα βγαζουν..Μην σου βαρεσει βαλβιδες για παραδειγμα στις 80000 ενω εχεις να τις ρυθμισεις απο τον καιρο του νωε και ερθεις και παραπονεθεις οτι τα ΚΤΜ σπανε..Γιατι ετι βγηκε η φημη.

Χτυπα ενα duke III...Παιζουν αρκετα αξιολογα αυτη τη στιγμη στο car και σε πολυ καλες τιμες...Θα το καταευχαριστηθεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω μεταχειρα το πηρα,του εχω κανει 12.000 σε λιγοτερο απο χρονο και τον πρωτο καιρο το ειχα σαν καθημερινο οποτε χει φαει και κινηση καλοκαιρι και ολα τα καλα.Δεν μου εχει βγαλει τπτ.Τωρα στο μελλον δν ξερω αλλα το πηρα πρωτο χερι,απο παλικαρι π ηταν συνεπης στα σερβις,ολο μαμα και παρ'οτι η τιμη ηταν πολυ χαμηλη και θα μπορουσε να κινησει υποψιες,εγω τον εκοψα ενταξει τον τυπα,ειχε αναγκη κ τα φραγκα οποτε με 3100 το εκανα δικο μου και ειμαι κομπλε.

Να σου πω εγω το sm το πηρα καθαρα λογο τιμης.αν εβρισκα smc η duke σε αυτα τα λεφτα ισως να το σκεφτομουν,αλλα ετσι κ αλλιως και τα 3 μ'αρεσαν για τους δικους τους λογους οποτε δν εχασα κ πολλα.Σιγουρα χαζευω ακομα τα smc/duke αλλα το ιδιο παθαινω κ καθε φορα που κατεβαινω στο γκαραζ να το παω βολτα.Το sm νομιζω εχει την βολικοτερη σελα απ'τα 3,δν εχω κανει ταξιδι πανω του αλλα εχω περασει κατι 2μισαωρα συνεχομενα και δν ενιωσα κατι.Εχει και σελα gel απ'την μαμα που νομιζω θα ικανοποιησει και τους πιο απαιτητικους.

Βρες ενα,οχι πολυ κανιβαλισμενο,να εχει μια εξατμιση αν θες (το μονο που μετανιωνω που δν εχει το δικο μου),και μετα οσο το δυνατον λιγοτερα χλμ σε σχεση με την τιμη που θες να πετυχεις.ελεγχος σε εναν καλο μαστορα εμπιστοσυνης και μην σε νοιαζει τπτ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καθως ηρθε η ωρα να αλλαξω μηχανη εχω καταληξει σε αυτα τα δυο μηχανακια της κτμ. μιλαω για τα μοντελα του 08,09,10 και μετα.

θα ηθελα να μαθω για καταναλωση και το κοστος των σερβις και για τυχων προβληματα που μπορει να βγαλουν. επισης θα χρησιμοποιηθουν και για ταξιδακια, βγαζοντας τον παραγοντα κουραση δεν πιστευω να υπαρχει καποιο προβλημα.

καταρχην φιλε σοφη αποφαση να μετακομισεις προς ktm :) κ εγω πριν 2 μηνες εκανα update απο το χτχ660(την ειχα πιπινι!) σε μια απο τις ομορφοτερες μηχανες κατα πολλους που κυκλοφορουν στις μερες μας 690 duke(2011) :) εγω βεβαια ημουν στο διλλειμα 690smc η 690duke κ τα δυο ειναι μ******ς ομως κατεληξα στην duke μιας και ειναι πιο ανετη κ καπως πιο φιλικη απο το smc, εγω στην θεση σου θα κοιτουσα προς αυτες τις δυο αν βεβαια ειναι κ κατα μεσο ορο 1500ευρω ακριβοτερες κ το σημαντικο για εσενα δεν κανουν για ταξιδια,και οι 2 μηχανες ειναι για χρηση εντος πολης,στροφιλικια πολλα drift κ σουζες για το smc αλλα οχι για ταξιδια,δεν ξερω τωρα για το prestige τι παιζει, παντως για ταξιδια βλεπεις αλλη κατηγορια...αν επιλεξεις prestige βρες το με εξατμιση(η μαμα δεν παλευεται με τιποτα) πουλανε ενα prestige r στο car.gr μαυρο πορτοκαλι τουμπανο το εχει ο τυπος στις 6000,βεβαια με 6500 παιρνεις δουκα σε αριστη κατασταση η αποφαση φυσικα δικη σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα φιλε ολη η δουλεια ειναι να βρω σε καλη κατασταση το μηχανακι, απο εκει και περα και οι εξατμισεις θα ερθουν μετα απο καιρο και ολα. προεχει να το βρω σε καλη κατασταση. και οντως με 6500 παιρνω δουκα πολυτελειας. εγω σκοπευω καπου στις 4000 να δωσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα φιλε ολη η δουλεια ειναι να βρω σε καλη κατασταση το μηχανακι, απο εκει και περα και οι εξατμισεις θα ερθουν μετα απο καιρο και ολα. προεχει να το βρω σε καλη κατασταση. και οντως με 6500 παιρνω δουκα πολυτελειας. εγω σκοπευω καπου στις 4000 να δωσω.

κοιτα κ γω για τον δουκα αυτον σκεφτομουν ειχε πολλους μ ακρα αλλα κ με πολλα χλμ ετσι προτιμισα ενα μαμισιο κ οι καθρεφτες πανω ηταν με πολυ λιγα ομως χλμ κ καινουργιο μοντελο,τωρα για ολα τα υπολοιπα οπως λες κ συ ειναι κλεισμενος σε ενα συνεργειο κ ανυπομονω να τον δω.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα