zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2012 το έχω διαβάσει αυτό του Καλφάκη, αλλά δεν βοηθάει όσον αφορά τις τεχνικές. Όσον αφορα τον αερογράφο, έχω καταλήξει ποιόν θα πάρω, διάβασα πολύ καλές κριτικές από πολλούς. Όσον αφορά τις δημιουργίες... έχω χρόνια που παράτησα το άθλημα και δεν νομίζω ποτέ να έφτασα σε αξιοπρεπές επίπεδο. Ήμουν στο γυμνάσιο, δούλευα χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και φυσικά δεν είχα μελετήσει αρκετά. Οπότε, θεωρώ ότι όταν ξεκινήσω, θα είναι σαν να ξεκινάω από μηδενική βάση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 Για πιο πολλα γραψου στο modelclub.gr/forums , ειναι μεσα πολλοι απ'τους παλιους μου "δασκαλους" . Με κατάστρεψες ρε παλιοχαρακτήρα... δεν προλαβαίνω να διαβάζω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Ενας Uruk Hai που μαστορευω στα 28mm.. Σαν να εχει παθει λυσσα και να αφριζει ειναι το στομα, αλλα αμα σκεφτεις οτι ειναι 10 φορες μικροτερος απ΄οτι φαινεται στη φωτο αιντε βαφτο :P 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Warhammer φάση? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Warhammer φάση? Lord of the Rings, αλλα ακριβως ιδια φαση με warhammer (η ιδια εταιρια τις βγαζει) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Καλή φάση, εγώ την Τρίτη περιμένω έναν Τίγρη, έναν Πάνθηρα, έναν Κυνηγό Πάνθηρα και ένα Panzer IV. Όλα στην 1/35, έχει γίνει χαμός λέμε! Βασικά έκανα τρελή αγορά, χρώματα, πινέλα, εργαλεία, στόκους, κόλλες, αερογράφο και κομπρεσέρ! Ξαναμπαίνω στο άθλημα δυναμικά, έχω παραγγείλει και 4 βίβλια με τεχνικές κατασκευής και βαψίματος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Καλή φάση, εγώ την Τρίτη περιμένω έναν Τίγρη, έναν Πάνθηρα, έναν Κυνηγό Πάνθηρα και ένα Panzer IV. Όλα στην 1/35, έχει γίνει χαμός λέμε! Βασικά έκανα τρελή αγορά, χρώματα, πινέλα, εργαλεία, στόκους, κόλλες, αερογράφο και κομπρεσέρ! Ξαναμπαίνω στο άθλημα δυναμικά, έχω παραγγείλει και 4 βίβλια με τεχνικές κατασκευής και βαψίματος. χαχα θα εχεις δουλεια για τα επομενα 5 χρονια μεχρι να τα φτιαξεις ολα! με τρωει και μενα να ξανασχοληθω με τιποτα πιο μεγαλο, αλλα εδω τη μαλακιστηρι που ειναι 3ς ποντους 20 μερες δεν εχω βρει χρονο να το τελειωσω.. μονο το βραδυ εχω χρονο, αλλα θελει πολυ καλο φως για να μην τα κανεις σκατα.. χωσε καμια πικ να γουσταρουμε οταν αρχισεις να μονταρεις! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Καλά, χρόνο δεν έχω ούτε εγώ, ειδικά τώρα που ανοίγει η σεζόν και θα δουλεύω και βράδυ (10.30-19.30 η πρωινή, 23.00-07.00) η βραδυνή. Μόνο τα σαββατοκύριακα θα έχω χρόνο και μέσα σε αυτό το σαββατοκύριακο θα πρέπει να χώσω και ένα 3ώρο για προπόνηση στην πίστα με το μπέργκ. Μέχρι τελικής πτώσεως λέμε! Όποτε κάνω πρόοδο, θα ανεβάζω και καμμιά φώτο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Καλή φάση, εγώ την Τρίτη περιμένω έναν Τίγρη, έναν Πάνθηρα, έναν Κυνηγό Πάνθηρα και ένα Panzer IV. Όλα στην 1/35, έχει γίνει χαμός λέμε! Βασικά έκανα τρελή αγορά, χρώματα, πινέλα, εργαλεία, στόκους, κόλλες, αερογράφο και κομπρεσέρ! Ξαναμπαίνω στο άθλημα δυναμικά, έχω παραγγείλει και 4 βίβλια με τεχνικές κατασκευής και βαψίματος. Φουλ Ζιμεριτ ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Δεν θυμάμαι αν έχει ο κυνηγός, τα άλλα έχουν. Αν δεν έχουν, tough luck γιατί δεν πρόκειται να κάτσω μόνος μου να φτιάξω. Σε αυτή τη φάση προέχει να μπώ στο κλίμα και να προπονηθώ λίγο. Για αυτό άλλωστε διάλεξα 4 κιτ με μέση τιμή τα 28ε, αν και σκέφτομαι τον κυνηγό και το 4άρι να τα αφήσω προς το παρόν στην άκρη και αγοράσω 2 πιο φθηνά της tamiya, που ξέρω τι περιμένω και μετά να πιάσω αυτά της Gunze. Ο τίγρης και ο πάνθηρας είναι italeri με μερικά ΡΕ κομμάτια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2012 100% αντρικός χώρος 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2012 Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έπιασα το πρώτο από τα τέσσερα άρματα που έχω προς κατασκευή, το οποίο είναι ο Τίγρης της Ιταλερι. Έχω συμβιβαστεί ότι αυτός ο τίγρης είναι το πειραματόζωο μου και τα λάθη ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρα, τα οποία ψιλοδιορθώθηκαν με τη χρήση mr dissolved putty και τριψίματος. Για αρχή, το πήγμα μόλις το κόλλησα. Το λάθος ήταν ότι δεν κόλλησα πρώτα τα πλαϊνά κομμάτια με το μπροστινό και το πίσω, αντ'αυτού ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή Όπως και να έχει, νομίζω πως το μπροστινό κομμάτι ήταν πιο πλατύ από όσο θα έπρεπε, μπορεί και να κάνω λάθος. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα να χρησιμοποιήσω τα ΡΕ κομμάτια και πήγα εκ του ασφαλούς και χρησιμοποίησα τα πλαστικά Ο πύργος με παίδεψε αφού το zimmerit ήταν σε δύο ξεχωριστά φύλλα πλαστικού, τα οποία έπρεπε να κολληθούν πάνω βασικά κομμάτα του πύργου. Λίγο η έλλειψη υπομονής, λίγο η δυσκαμψία του πλαστικού, με ανάγκασε να τρίψω και να στοκάρω στο πίσω μέρος του πύργου. Εδώ είναι το μοντέλο ψιλοτελειωμένο και στοκαρισμένο Δεν ήξερα να δουλέψω σωστά τον στόκο και κακώς πρόσθεσα τις λεπτομέρες, ενώ είχα δει τις ατέλειες και ότι θα χρειαζόταν δουλειά να έρθει στα ίσα του. Όσον αφορά τον πύργο, το κουτί βοήθησε, αφού κρύβει τις ατέλειες πίσω. Εδώ είναι σχεδόν τελειωμένο, μου έχουν μείνει οι ερπύστριες και η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζουν λίγο. Σε δύο βιβλιά που έχω, ο ένας τις έχει βάλει πάνω στο κιτ και τα βάφει όλα μαζί και δουλεύει μετά τις λεπτομέρειες και ο άλλος τις φτιάχνει και τις βάφει ξεχωριστά. Η αλήθεια είναι πιο σωστό μου φαίνεται να δουλέψω τους τροχούς και τις ερπύστριες ξεχωριστά από το υπόλοιπο μοντέλο, αλλά δεδομένου ότι βιάστηκα και κόλλησα τους οδηγούς πάνω στο καπάκι τους, λέω να δοκιμάσω την τρόπο που δείχνει στο πρώτο βιβλίο, να τα βάψω όλα μαζί και μετά να δουλέψω τις λεπτομέρειες και τυχόν ατέλειες χάνονται μετά με το weathering και το wash Τώρα έχει να ρίξω λίγο διάβασμα σχετικά με τον αερογράφο, να τον συνδέσω και να παίξω λίγο με τα χρώματα και τις αναλογίες. Το βάψιμο ίσως καθυστερήσει γιατί θέλω να αγοράσω έναν δεύτερο αερογράφο για να τον έχω μόνο για αστάρωμα και τελείωμα. Συνέχεια την επόμενη Δευτέρα, αφού το σαββατοκύριακο θα μπορέσω να δουλέψω πάλι με την άνεση μου! υ.γ. τι σας λέω τώρα ε... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2012 Πσςς.. το ειχα φταξει αυτο πριν χροοοονια.. Νταξει , για πειραματοζωο μια χαρα ειναι..! Οι ερπυστριες ειναι μαλακες σ'ενα κομματι η καθε μια ή πλαστικα σε διαφορα κομματια ? Εγω συνηθως τις εβαφα πριν τις τοποθετισω και μετα εκανα τα οποια αναγκαια ρετουσαρισματα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2012 (τροποποιήθηκε) πλαστικά είναι, γύρω από τους οδηγούς είναι κομμάτι-κομμάτι και τα κομμάτια που κάθονται στους εδαφιαίους είναι μονοκόματα. Στην τελευταία φωτογραφία φαίνονται οι οδηγίες, έτσι ακριβώς είναι οι ερπύστριες Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2012 από τον zb00p Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2012 Περιμενουμε συνεχεια.. αμα δεν εχει καλη εφαρμογη ειναι λιγο κωλοιστορια το κολλημα.. εγω θυμαμαι οτι ειχε χρειαστει ειτε να φαω ειτε να ζεστανω και να λυγισω, αρκετα κομματια για να κατσουν καλα.. βεβαια με το στοκαρισμα ξαναρχονται και τα κομματια που σου εχουν ψιλοξεφυγει, καθομαι και παιζω τελευταια με Greenstuff (ενας ειδος στοκου) και εχω προσθεσει/σκαλισει διαφορα πραγματακια σε μινιατουρες μου.. Κανα extra σακιδιο/μαλλια κτλπ.. πολυ καλη φαση, αλλα δυσκολο να δουλευτει το ατιμο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2012 έχω ακούσει ότι για αυτές τις δουλειές είναι μανούλα ο εποξικός (tamiya ή milliput) και ο πράσινος της Squadron. Έχω βρεί ένα αγγλικό site και θα χτυπήσω από εκεί έναν δεύτερο αερογράφο και από plastimodellisimo κάτι άλλα ψιλά που έχω σταμπάρει. Με λίγη υπομονή, όλα θα γίνουν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2012 Squadron πρασινο . & - ! Τον μπασταδευεις και με λιγο διαλυτικο/κολλα/Μ.Ε.Κ και τρουπωνει παντου ! Ακομα και στη δουλεια σε κατι μικροπραγματα κανει εργα . Ειδα κι αυτο τωρα προσφατα και θυμηθικα οτι εχω ενα centurion Shot '73 που το ειχα ψιλοαρζισει πριν απο 3 χρονια και με ψιλοψηνει να το ξαναπιασω σε συνδιασμο μ'αυτο..! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 Η προόδος αυτή την εβδομάδα δεν ήταν θεαματική, αλλά το απόγευμα πάμε για αστάρωμα. Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψαν λίγο οι ερπύστριες για να τις φτιάξω έτσι όπως ήθελα. Ο λόγος που προτίμησα να χτίσω τις ερπύστριες πάνω στους τροχούς ήταν για να μπορέσω να βάψω σωστά όλο το άρμα και να μπορέσω να δουλέψω τροχούς και ερπύστριες πιο εύκολα με βαψίματα και φθορές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2012 O Τίγρης ασταρωμένος: και σκιασμένος: Το βάψιμο θα περιμένει λίγο γιατί πρέπει να μου έρθουν τα ανταλλακτικά του αερογράφου ::brancard:: 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2012 Βρήκα τα κομμάτια για τους πίρους του πυροβόλου, μου είχε ξεφύγει αυτό το κομμάτι από την ταραχή που μου προκάλεσαν τα φύλλα zimmerit για τον πύργο. Επίσης, το κομμάτι που έσπασα από τον αερογράφο, δεν εμποδίζει τη λειτουργία του, οπότε σήμερα είχαμε βαψίματα. Το χρώμα είναι το desert yellow της tamiya. Περιττό να πώ ότι έχω ακόμα δουλειά με το κομπρεσερ και τον αερογράφο. Το δε κομπρεσερ μου χάνει λίγο και πρέπει να το μονώσω εκεί που βιδώνει ο σωλήνας γιατί δεν φτάνει στην σωστή πίεση ώστε να σταματήσει να δουλεύει και να δίνει αέρα από την δεξαμενή και ο δε αερογράφος με παιδεύει λίγο με το καθάρισμα του και πρέπει επίσης να αρχίσω να παίζω με τις μύτες και τις βελόνες για να μάθω να βάφω πιο σωστά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2012 Για τον αερογραφο σου προτεινω ψεκασμα με το οποιο διαλυτικο και μετα καθαρισμα τυπου λυση-αρμοση αν θελεις να παραμεινει καθαρος . Παντως και να σου μπουκωσει ενα μπεκακι το πετας σ'ενα λεκανακι με δυαλιτικο και σε μερικες ωρες εχουν φυγει ολα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2012 Ανακάλυψα ότι έχω διαλυτικό νίτρου στο γκαράζ, αλλά θα πάρω και άλλο γιατί δεν έχω πολύ. έβαλα στο δοχείο και ψέκασα μέχρι να αδειάσει, πιστεύω καθάρισε. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω με τις ερπύστριες, να τις βάψω τώρα ή να πιάσω και το jagdpanther και όταν είναι ώρα να τις βάψω μαζί? Με αυτή τη λογική, ίσως είναι καλύτερα να φτιάξω και τα 4 άρματα και μετά να βάψω όλες μαζί τις ερπύστριες! Θέλω να αγοράσω και μερικά κιτάκια zimmerit, αλλά πρέπει να σενιάρω πρώτα το paypal γιατί έληξαν οι παλιές μου κάρτες και έβαλα καινούριες. Βάσανα λέμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2012 (τροποποιήθηκε) βάψε τα ένα - ένα, καθώς τα φτιάχνεις, για να ξαναμάθει το χέρι σου (αυτός ήταν και ο σκοπός σου με το "πειραματόζωο") Αν τα κάνεις όλα μαζί, με την ίδια "απειρία" του 1ου, θα βγάλεις πιθανότατα και τα άλλα με τα ίδια τυχών ελαττώματα στις λεπτομέρειες..... ενώ έτσι (ένα-ένα)θα έχεις αρκετό χρόνο (μέχρι να τελειώσεις το επόμενο) για να παρατηρήσεις τυχών ατέλειες και λάθη στην "χ"-"ψ" τεχνική, και ξαναβρεί τις γραμμές του το χέρι σου (γνώμη μου πάντα) Τροποποιήθηκε Μάιος 9 , 2012 από τον originalksd 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2012 Σωστά τα λες και αυτό θα κάνω για να μην έχω μισοτελειωμένα μοντέλα, καλύτερα είναι να πιάνω το επόμενο όταν έχω τελειώσει το τρέχον κομμάτι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2012 Σήμερα έβαψα και τις λεπτομέρειες (πάθημα/μάθημα: τα ψιψιψίνια και τα κοκοψόνια τοποθετούνται αφού βαφτούν μόνα τους) και το πέρασα ένα ελαφρύ χέρι ματ βερνίκι με το σπρέη. Θα το αφήσω να στεγνώσει τώρα και από αύριο θα αρχίσω τα υπόλοιπα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες