stefosg 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2014 Καλησπέρα στους φίλους συμφορουμίτες. Το τριήμερο στις 15 Αυγούστου λέω να πάω με τη γύναικα μου μία βόλτα προς τη λίμνη Πλαστήρα. Την Πέμπτη το βράδυ θα ανέβω στο χωρίο μου στην ευρύτερη περιοχή του Μπράλου και απο εκέι τη παρασκευή πρωί θέλω να ανέβω μέχρι τη λίμνη να δω το φράγμα και κανενα αξιοθέατο, να κάνουμε μπανάκι σε μία από τις οργανωνμένες πλαζ που υπάρχουνε να φάμε και να γυρίσω το απόγευμα πάλι στην έδρα μου για να αποφύγω τη διαμονή. Η ερώτηση μου σε φίλους που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή ποια διαδρομή να ακολουθήσω; Υπάρχουν αρκετές επιλογές... Επιλογή 1 Επιλογή 2 Επιλογη 3 Γενικά είμαι ανοικτός σε προτάσεις, αλλά θα προτιμούσα να μου πούν εντυπώσεις όσοι έχουν κάνει κάποια από αυτές τις διαδρομές ή κάποια άλλη που δεν έχω δει. Από τις τρείς η πρώτη πρέπει να είναι η πιο γρήγορη, η δεύτερη η μέση λύση σε τοπια και χρόνο, ενώ η τρίτη θα χορτάουμε βόλτα αλλά αν είναι ρεαλιστικός ο χρόνος που δίνει το google... τον ήπιαμε! Μάλλον κοιταω πιο πολυ για την 1 ή 2. Ακούω τις προτάσεις-παρατηρήσεις σας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2014 Κατ'αρχήν γιατί Μοσχάτο; Στα Καλύβια Πεζούλας θα πας. Εκεί να δεις τοπίο. Μετά μπορείς να φας είτε στο ξενοδοχείο Ναϊάδες, είτε στο Νεοχώρι στο ¨Κουτούκι". Εγώ πριν κανα μήνα πάντως, πήγα από Δομοκό. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο η διαδρομή, απλά είναι ο πιο γρήγορος δρόμος. Αν είχα βολικότερο μηχανάκι, ίσως και να πήγαινα από Καρπενisland, μόνο και μόνο για τα στροφιλίκια. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2014 Η τρίτη διαδρομή σου ειναι οντως χρονοβόρα, επίσης δεν ειμαι κ πολυ σιγουρος για καποια κομματια κοντα στο Σμόκοβο παιζει να μην είναι και άσφαλτος (μου εχει τυχει εκει σε καποια διαδρομη) και να σε καθυστερήσει πιο πολύ. Ειναι σαφώς πιο γραφικη αλλα δε νομιζω οτι πηγαίνοντας απο εκει στη λιμνη θα σου μεινει χρόνος για άλλες ημερησιες δραστηριότητες... Η δευτερη ειναι παρομοια με την πρωτη απλα δε πας απο Σοφαδες (θεωρώ πως ειναι ταχυτερος δρομος) και επίσης ειναι και οι δυο "καμπίσιες" διαδρομες μετα τον Δομοκό, αυτό σημαίνει πως αν δε περασεις πρωί από εκεί θα φας τον ηλιο στο κεφάλι Από Δομοκο μεχρι Καρδίτσα ετσι κ αλλιως τοπία δεν υπάρχουν οπότε εγω στη θεση σου θα διάλεγα τη πρώτη διαδρομη, να φτασω κατα το δυνατόν νωρίτερα και να αξιοποιησω το χρόνο στη λίμνη που εχει υπέροχες διαδρομές και χιλια δυο πραγματα να κανει κανείς! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stefosg 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2014 Κατ'αρχήν γιατί Μοσχάτο; Στα Καλύβια Πεζούλας θα πας. Εκεί να δεις τοπίο. Μετά μπορείς να φας είτε στο ξενοδοχείο Ναϊάδες, είτε στο Νεοχώρι στο ¨Κουτούκι". Εγώ πριν κανα μήνα πάντως, πήγα από Δομοκό. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο η διαδρομή, απλά είναι ο πιο γρήγορος δρόμος. Αν είχα βολικότερο μηχανάκι, ίσως και να πήγαινα από Καρπενisland, μόνο και μόνο για τα στροφιλίκια. Έχω βάλει το Μοσχάτο σαν την "εισοδο" αν θες στη λίμνη για βολτες στην γύρω περιοχή. Σκεφτόμουν να κάνω μια βόλτα στο φράγμα και να πάω στην παζ Λαμπερού που είδα ότι είναι ωραία. Η τρίτη διαδρομή σου ειναι οντως χρονοβόρα, επίσης δεν ειμαι κ πολυ σιγουρος για καποια κομματια κοντα στο Σμόκοβο παιζει να μην είναι και άσφαλτος (μου εχει τυχει εκει σε καποια διαδρομη) και να σε καθυστερήσει πιο πολύ. Ειναι σαφώς πιο γραφικη αλλα δε νομιζω οτι πηγαίνοντας απο εκει στη λιμνη θα σου μεινει χρόνος για άλλες ημερησιες δραστηριότητες... Η δευτερη ειναι παρομοια με την πρωτη απλα δε πας απο Σοφαδες (θεωρώ πως ειναι ταχυτερος δρομος) και επίσης ειναι και οι δυο "καμπίσιες" διαδρομες μετα τον Δομοκό, αυτό σημαίνει πως αν δε περασεις πρωί από εκεί θα φας τον ηλιο στο κεφάλι Από Δομοκο μεχρι Καρδίτσα ετσι κ αλλιως τοπία δεν υπάρχουν οπότε εγω στη θεση σου θα διάλεγα τη πρώτη διαδρομη, να φτασω κατα το δυνατόν νωρίτερα και να αξιοποιησω το χρόνο στη λίμνη που εχει υπέροχες διαδρομές και χιλια δυο πραγματα να κανει κανείς! Έχεις δίκιο και εγώ το ίδιο πράμα σκεφτόμουν. Μάλλον πρός την πρώτη πρόταση με βλέπω. Γενικά δεν με πολυ προβηματίζει το θέμα ζέστης, σκέφτομαι να φύγω νωρίς το πρωι με τη δροσιά να φτάσω εκεί γύρω στις 11 να δω να κάνω βόλτες και τις ώρες με ζέστη να κάνω μπάνιο. Μετά επίστροφή γύρω στις 18:00 που πέφτει η ζέστη. Από τοποθεσίες που αξίζει να δω έχεις υποψιν σου; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2014 Για την περιοχή και οσα αξιζει να δεις και να κανεις αυτο θα σε καλύψει απόλυτα! http://www.plastiras-lake.gr/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2014 την 3η επιλογη "με κλειστα ματια" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πυξιδας990 1.212 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2014 την τριτη την εκανα πριν κανα δεκαημερο. θα φας χρονο αφου πας για αραγμα. την πρωτη να πας και γρηγορα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stefosg 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2014 την τριτη την εκανα πριν κανα δεκαημερο. θα φας χρονο αφου πας για αραγμα. την πρωτη να πας και γρηγορα Θέλει όντως 5 ώρες όσο λέει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2014 5 ωρες παρα ειναι το λαρισα-δομοκο-καρπενησι-φουρνα-αναβρα-λαρισα οποτε λιγοτερο θα χρειαστεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πυξιδας990 1.212 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2014 Θέλει όντως 5 ώρες όσο λέει; οχι 5 ωρες ειναι πολλες.κανα 2 κομματια εχει κλειστα,εκει μετα τη φουρνα και στο κατεβασμα για κεδρο.αμα εισαι ελαφρα ντυμενος να ξερεις οτι ανεβαινεις ψηλα αφου θα φυγεις πρωι.τριωρο γεματο παντως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stefosg 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2014 Ο δρόμος πώς είναι γενικά; Επαρχιακός σε τι κατάσταση; Γενικά σε αποζημιώνει η διαδρομή, είναι όντω μέσα στο δάσος όπως φαίνεται; Κοίτα από μπουφάν θα φόραμε τα καλοκαιρινά και σε περίπτωση κρύου θα έχω τα αδιάβροχα για από πάνω. Αν και πάλι κρυώνουμε θα έχω και απο ένα φούτερ για απο μέσα στα μπουφάν. Το έχω χρησιμοποιήσει και άλλη φορά στο παρελθόν και είναι μία εύκολη λύση για να μην κουβαλάω τα χειμερίνά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πυξιδας990 1.212 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2014 Ο δρόμος πώς είναι γενικά; Επαρχιακός σε τι κατάσταση; Γενικά σε αποζημιώνει η διαδρομή, είναι όντω μέσα στο δάσος όπως φαίνεται; Κοίτα από μπουφάν θα φόραμε τα καλοκαιρινά και σε περίπτωση κρύου θα έχω τα αδιάβροχα για από πάνω. Αν και πάλι κρυώνουμε θα έχω και απο ένα φούτερ για απο μέσα στα μπουφάν. Το έχω χρησιμοποιήσει και άλλη φορά στο παρελθόν και είναι μία εύκολη λύση για να μην κουβαλάω τα χειμερίνά. ο δρομος ειναι πολυ καλος,προσφυση αριστη εκτος απο κανα 2 κομματια που ευκολα ξεχνιουνται.δασος και παλι δασος εκτος απο ενα κομματι που εισαι ψηλα σε αλπικη ζωνη στην πισω πλευρα του βουνου τυμφρηστου και ενα κομματι ξεραιλας κοντα στη ρεντινα.η διαδρομη αποζημιωνει στο μεγαλυτερο μεγεθος της.υποψιν περνας και διπλα απο τη λιμνη σμοκοβου που πανε να τη φτιαξουν μικρη πλαστηρα.ξεκινα λιγο πιο πρωι και καντη αν σε παιρνει.μην παρασυρθεις μετα τη μακρακωμη και δεις κατι ταμπελες φουρνα κτλπ.εχει χωματοδρομο.αποψη μου ειναι. 1.ξεκινας νωρις 2.πινεις καφεδακι στο χωριο τυμφρηστος μετα τις φουρκετες 3.ξεκινας για το υπολοιπο 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stefosg 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2014 Το 3ημερο του 15 Αυγουστου τελικά έκανα το ταξίδι που είπα με το Transalp και τη γυναίκα. Θα μεταφέρω εδώ τις εντυπώσεις μου για είναι σαν θέμα ολοκληρωμένο για όποιον θελει να κάνει την ιδια διαδρομή/εκδρομή. Ξεκίνησα από Αθήνα απόγευμα Πέμπτης και ανέβηκα από την παλία Εθνική (από Ελευσίνα) για το χωριό μου στη περιοχή του Μπράλου. Τη διαδρομή την προτιμώ με τη μηχανή είναι πιο σύντομη σε απόσταση από την κανονική εθνική και χωρίς διόδια. Ξεκούραση το βράδυ και την επόμενη ξεκινήσαμε για Λίμνη Πλαστήρα. Στόχος ήταν να περάσουμε και τη Λίμνη Σμόκοβου που ήταν στη διαδρομη. Η διαδρομή ήταν αυτή. Η διαδρομή ξεκινά με τις στροφές του Μπράλου για ζέσταμα, μετά λίγη εθνική και η ανάβαση Δομοκού. Αφού κατηφορίσουμε το βουνό μετά το Δομοκό στους πρόποδες πριν βγουμε στην πεδιάδα αριστερά έχει ένα βενζινάδικό της SilkOil όπου κάναμε και στάση για νερό και ξεμούδιασμα. Στη συνέχεια κάναμε αριστερά στο βενζινάδικο και συνεχίσαμε στον επαρχιακό για Καρδίτσα. Ωραίος δρόμος με ωραία σκηνικά αλλά οδηγικά όχι και πολλα πράματα. Για όσους θέλουν να δούν την τεχνητή λίμνη Σμόκοβου στην Ανάβρα κάνετε αριστερα και ακολουθείτε τις πινακίδες. Αν και κατακαλόκαιρο ο λίμνη έχει ακόμα νερό καθώς είναι και εμφανές η προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής με καινούργιους δρόμους. Συνεχίζουμε Καρδίτσα και απο εκεί την ανηφόρα για τη λίμνη. Στη λίμνη μπορείτε να δείτε όσο αντέχετε. Εμείς είδαμε το φράγμα και βουτήξαμε στη λίμνη να δροσιστούμε (είχε πάει 15:00). Να έχετε υπ΄όψιν σας ότι οι αποστάσεις γύρω από τη λίμνη είναι μικρές, αλλά τα χιλιόμετρα δεν μαζεύονται. Ο δρόμος είναι στενός με συνεχείς στροφές και μικρές αποστάσεις θέλουν 2 και 3 φορές το χρόνο που θα κάνατε κανονικά. Ειδικά αν είστε δικάβαλοι. Μετά τη βουτία μας σταματήσαμε Καστανία για φαγητό και απο εκεί μιλώντας με κάποιους ντόπιους μου είπαν ότι η διαδρομή που είχα επιλέξει για τα Φουρνά από άσφαλτο είναι πολύ μακρυα και θα ήθελα πολλες ώρες. Μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω κάποιους χωματόδρομους οι οποίοι όπως με ενημέρωσαν ήταν όλοι βατοί. Από Καστανία λοιπόν φεύγουμε για Ανθηρό, ο δρόμος μέχρι εκεί άσφαλτος. Λίγο πριν το χωριό έχει μια διασταύρωση που ξεκινά ο χωματόδρομος για Γιανουσέϊκα. Ο χωματόδρομος είναι δασικός δρόμος καλά πατημένος με πολύ λίγα σημεία που ήθελαν προσοχή. Εγώ πήγαινα δικάβαλος και χεσμένος, αλλά μόνος μάλλον δεν θα έκοβα πουθενά. Φοβερή διαδρομή και θεα που κόβει την ανάσα. Το νού σας σε κάποιες αριστερές στροφές ο γκρεμός είναι στο όριο του δρόμου και μία έξοδος ή π΄τωση πάς κατευθείαν στο ποτάμι 800 μέτρα πιο κάτω.... Από τα Γιανουσέικα μπαιόνουμε σε καινούργιο δασικό δρόμο ίδιας φιλοσοφίας καλά πατημένος με προσοχή σε ορισμένα κομμάτια. Στόχος το ορεινό χωριό Νεράιδα. Στάση για νερό και ξεκούραση σε κάποιους ντόπιοιυς που μας είδαν λιωμένους πάνω στη μηχανή και μας λυπήθηκαν. Αφού μας φίλεψαν νερό και γλυκό μας έδωσαν οδηγίες για το τελευταίο σκέλος της διαδρομής. Από Νεράϊδα ο δασικός δρόμος ανεβαίνει το βουνό που βρίσκεται το χωριό και περνά απο την πίσω μεριά όπου βρίσκεται το χωριο Φουρνά. Το πρώτο κομμάτι του δρόμου είναι βατός δασικός μέσα στα έλατα σε μεγάλο υψόμετρο. Ονειρική διαδρομή που προς στο τέλος γίνεται άσφαλτος. Το απόγευμα πλέον που φτάσαμε στα Φουρνά είμασταν διαλυμένοι από την κούραση. Φαγητό, ξεκούραση σε φιλικό σπίτι και τσίπουρο μέχρι τελικής πτώσεως. Για όσους θέλουν να κάνουν την διαδρομή να ξέρουν να υπολογίζουν πολυ περισσότερο χρόνο για τις αποστάσεις. Μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά δεν καλύπτονται γρήγορα. Εμείς αν και είχε ζέστη πολύ δεν είχαμε νερό, βρίσκαμε σε κάθε χωριό στο δρόμο μας και είμασταν οκ. Οι δασικοί δρόμοι αν και καλοί σε κατάσταση νομίζω ότι με βροχές και χιόνια θα είναι από δύσκολοι έως απροσπέλαστοι. Ιδανική επόχή μάλλον φθινόπορο η άνοιξη. Άλλες εποχές ετοιμαστείτε για λάσπη και χιόνι και τακούνι σε λάστιχα. Εγώ ήμουν δικάβαλος παντού με μπαγκαζιέρα γεμάτη και πέρασα εύκολα (αν και πολυ προσεκτικα) από παντού. Όποιος έχει διάθεση για εξερεύνηση και περιπλάνηση σε βουνά και τοπία που δεν βλέπουμε κάθε μέρα είναι ιδανική διαδρομή.... Θα ανεβάσω και φωτο από τη διαδρομή σύντομα. Αν θέλει ένας admin να προσθέσει στον τίτλο και τη λέξη Φουρνά για να είναι εύκολο στην αναζήτηση. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mars 538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2014 (τροποποιήθηκε) ο δρομος ειναι πολυ καλος,προσφυση αριστη εκτος απο κανα 2 κομματια που ευκολα ξεχνιουνται.δασος και παλι δασος εκτος απο ενα κομματι που εισαι ψηλα σε αλπικη ζωνη στην πισω πλευρα του βουνου τυμφρηστου και ενα κομματι ξεραιλας κοντα στη ρεντινα.η διαδρομη αποζημιωνει στο μεγαλυτερο μεγεθος της.υποψιν περνας και διπλα απο τη λιμνη σμοκοβου που πανε να τη φτιαξουν μικρη πλαστηρα.ξεκινα λιγο πιο πρωι και καντη αν σε παιρνει.μην παρασυρθεις μετα τη μακρακωμη και δεις κατι ταμπελες φουρνα κτλπ.εχει χωματοδρομο.αποψη μου ειναι. 1.ξεκινας νωρις 2.πινεις καφεδακι στο χωριο τυμφρηστος μετα τις φουρκετες 3.ξεκινας για το υπολοιπο Επειδη με ενδιαφερει η τριτη διαδρομη,δηλαδη απο λιμνη πλαστηρα στο κερπενησι,ειναι ολη η διαδρομη ασφαλτος η πατας και χωμα; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2014 από τον mars Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stefosg 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2014 Η λίμνη Σμόκοβου.. Εμείς λίγο πριν το φράγμα στη λίμνη Πλαστήρα... Μπανάκι και χαλάρωση στη λίμνη Πλαστήρα. Για όσους θα πάνε με γυναίκα να ξέρουν ότι η λίμνη δεν έχει βότσαλο και άμμο στις άκρες. Έχει μπόλικη λάσπη στις άκρες και θέλει προσπάθεια να μπεις. Το νερό πάντως ήταν τέλειο. Σε ένα από τους δασικούς δρόμους... Στα Φουρνά το βράδυ του καύσωνα φορούσα μακρύ παντελόνι και φούτερ και κρύωνα. Την επόμενη μέρα το πρωί στις 9 είχε 14 βαθμούς. Φυσικό κλιματιστικό. Προσοχή στα ρούχα που θα πάρετε στο ταξίδι, λόγω της εναλλαγής του υψομέτρου οι διακιμάνσεις της θερμοκρασίας θα φτάνουν και θα ξεπερνουν τους 20 βαθμούς. Η κετρικη πλατεία του χωριού με την εκκλησία της Και επιστροφή στη βάση μας την επόμενη μέρα... Επειδη με ενδιαφερει η τριτη διαδρομη,δηλαδη απο λιμνη πλαστηρα στο κερπενηση,ειναι ολη η διαδρομη ασφαλτος η πατας και χωμα; Αν κάνεις την τρίτη δεν πατάς καθόλου χώμα. Κάνεις μεγαλύτερο γύρο έτσι και για αυτό το λόγο οι ντόποι μου πρότειναν τις διαδρομές που σας έδειξα. Χαίρομαι που ακολούθησα τις οδηγίες τους και τόλμησα άγνωστες διαδρομές. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mars 538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2014 Ευχαριστω,γιατι με τα χωματα δεν τα παω καλα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες