Jump to content
CrazyTsach

Πώληση/αγορά μότο - δήλωση εφορίας

Recommended Posts

Χελόου!

Πρόσφατα πούλησα το αγαπημένο μου xt,λόγω οικονομικών κυρίως κι ακόμα πιο πρόσφατα πήρα ένα καζέρι για να μετακινούμε!

Καλά ε; Τρελό γκάζι..Δεν έχει..

Τέλος πάντων μην τα πολυλογώ έχω κρατήσει επαφή (τηλεφωνική,όχι τίποτα πονηρό) και με τον αγοραστή του xt και με τον πωλητή του kaze r και θέλουν κι οι δύο μία υπεύθυνη δήλωση,ο ένας ότι αγόρασε με τόσα,ο άλλος ότι πούλησε για τόσα.

Και ποια είναι η ερώτηση τώρα κύριοι..

Τι χαρτί να δώσω στον καθένα; Ο αγοραστής μου'πε ένα τυπικό ποσό όσο θέλω,απλά για την εφορία,ο πωλητής δεν μου είπε ποσό,απλά για την εφορία το θέλει κι αυτός.

Εγώ τώρα με τι ποσά να βάλω;

Μην έχω τρεχάματα...

Θένκιου!

Peace & Love!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οι αγοραπωλησίες κανονικά δηλώνονται, άλλο αν κατα συνήθεια δεν δηλώνονται και δεν σε κυνηγάνε μετά.

Βάλε ότι θες ανάλογα με το πως θες να διαμορφώσεις τη δήλωσή σου. Αν δεν έχεις λεφτά να δικαιολογήσεις την αγορά του καζεριού π.χ. τότε φέρτο στα ίσα με την πώληση του εξ-τι και τελείωσες. Τυπική διαδικασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι φωτιες αναβεις τωρα ρε φιλε.

Εχω και γω επαφες με τον πρωην κατοχο του cb που αγορασα, αλλά δεν του ζητησα τετοιο χαρτί, ουτε κ εκεινος απο μενα φυσικα.

Λετε να μου 'ρθει κανενα περιεργο μηνυμα απο την Δ.Ο.Υ. ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εαν αγοραζες/πωλουσες ενα μοτο απο ενα καταστημα θα λαμβανες αποδειξη η/και τιμολογιο τα οποια μετα θα περνουσες ως εξοδο/εσοδο στη φ.δηλωση σου. Κατι αντιστοιχο γινεται κ με τις υπευθυνες δηλωσεις αφου εμεις οι μη επιχειρηματιες δε γινεται να κοψουμε τιμολογιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπευθυνη δηλωση θες.

Θα φτιαξεις μια με τα στοιχεια σου και θα δηλωνεις οτι: την ταδε μερα, πουλησες στον ταδε (ονομα επωνυμο αφμ διευθυνση τκ), μηχανη μαρκας ταδε, χρωματος ταδε, με αριθμο κυκλοφοριας ταδε, εναντι του ποσου των Χ €

Την ιδια υπευθυνη δηλωση συμπληρωνει κι ο αγοραστης. Πηγαινεται κι επικυρωνεται τις δηλωσεις και τις δινεται ο ενας στον αλλον. Το ιδιο ακριβως θα κανεις και με αυτον που αγορασες το παπι. Προφανως στη δηλωση σου θα λες οτι αγορασες.

Σχετικα με το χρηματικο ποσο, θα βαλεις οσα ακριβως πηρες/εδωσες.

Τις δηλωσεις αυτες τις κρατας στο αρχειο σου. Μιλα και με τον λογιστη/-στρια σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1200 στο Moustardas.

Τις υπεύθυνες αυτές δηλώσεις θα τις χρειαστείς για τη δήλωση Ε1 που θα κάνεις το 2015. Τότε θα μιλήσεις με το λογιστή σου και θα σε συμβουλέψει τι πρέπει να κάνεις. Στο Ε1 του 2014 την αγορά μοτό τη δ'ηλωνες στον κωδικό 719 και την πώληση στον 781. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπευθυνη δηλωση θες.

Θα φτιαξεις μια με τα στοιχεια σου και θα δηλωνεις οτι: την ταδε μερα, πουλησες στον ταδε (ονομα επωνυμο αφμ διευθυνση τκ), μηχανη μαρκας ταδε, χρωματος ταδε, με αριθμο κυκλοφοριας ταδε, εναντι του ποσου των Χ €

Την ιδια υπευθυνη δηλωση συμπληρωνει κι ο αγοραστης. Πηγαινεται κι επικυρωνεται τις δηλωσεις και τις δινεται ο ενας στον αλλον. Το ιδιο ακριβως θα κανεις και με αυτον που αγορασες το παπι. Προφανως στη δηλωση σου θα λες οτι αγορασες.

Σχετικα με το χρηματικο ποσο, θα βαλεις οσα ακριβως πηρες/εδωσες.

Τις δηλωσεις αυτες τις κρατας στο αρχειο σου. Μιλα και με τον λογιστη/-στρια σου.

ναι καλα γιατι αν δεν βαλει οσα ακριβως πηρε και εδωσε τι θα γινει? προφανως μιλαμε για μικρα ποσα.

δεν ειναι αμαξι που πες να κανει 10000 ευρω και να βαλεις 7000 αλλα ενα μηχανακι που μπορει να κοστισε 1000 ευρω το βαλεις 800 τι εγινε? θα σου ζητησουν ποτε αν κανεις καμια αγορα τρελη που βρηκες τα 200 ευρω που δεν ειχες δηλωσει?

αλλα και παλι δεν λεει κατι αν αντι για 1000 βαλεις 800. δεν κερδιζεις κατι.

το προβλημα θα υπαρχει αν εσυ π.χ πουλας κατι 3000 ευρω και σου λεει ο αλλος να το βαλουμε 1000 ευρω. αν εσυ θελεις να αγορασεις κατι και ειδικα καινουργιο εκει θα εχεις θεμα γιατι τα 2000 ευρω δεν θα φαινονται απο καπου. εκτος και αν μπορεις ετσι κι αλλιως να τα καλυψεις εισοδηματικα με τις ετησιες απολαβες σου.

τωρα θα μου πεις τι σου λεω.

απλα εχω δωσει και αυτοκινητο και μηχανακι και μηχανη και αγορασει και τα 3 οχηματα που πηρα μετα καινουργια.

σε μικρα ποσα δεν λεει κατι τι ποσο θα βαλεις (μικρα ποσα το ξαναλεω) γιατι κανενας δεν θα σου πει τιποτα για 800 η 1000 η 2000 ευρω και δεν εχει και καποια επιπτωση στη εφορια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπυρο εισαι τελειως λαθος.

Αν κατα τη μεταβιβαση, τα χρηματα κατατεθουν σε τραπεζικο λογαριασμο, τοτε πρεπει να δηλωθει το ακριβες ποσο.

Δεν εχει να κανει με το αν θα κρυψεις 200 €, αλλα με το αν σε επιλεξει το συστημα για ελεγχο, πως θα δικαιολογησεις αυτα τα χρηματα.

Προφανως και το ιδιο ισχυει και για την αλλη πλευρα. Μονο αν προσυμφωνηθει οτι θα κατατεθει το μεγαλυτερο μερος του ποσου σε τραπεζικο λογαριασμο και τα υπολοιπα στο χερι.

Θεωρητικα λοιπον, την υπευθυνη δηλωση την θες μονο για περιπτωση ελεγχου. Ο λογιστης θα ρωτησει για το ακριβες ποσο της αγοραπωλησιας κι απο κει και περα δεν προκειται να χρειαστει κατι αλλο για την δηλωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι χαρτί να δώσω στον καθένα;

Εγώ τώρα με τι ποσά να βάλω;

Μια απλή δήλωση σε ενα χαρτί Α4.

Ο ενας γραφει ''αγόρασα το χ μοτό υπ'αριθμ. ΩΩΩ 666 για 200 ευρω'' ο άλλος ''πούλησα το χ μοτό...κλπ για 200ε''.

Μια υπογραφη και ειναι οκ.

Αυτες οι δηλώσεις, δεν απαιτουν επικυρωση, αλλά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να προσκομιστούν ΜΑΖΙ με την δηλωση του 2015.

Ξερει ο λογιστης σου.

Ποσό, χαμηλό.

100-200 ε.

Και πολλά είναι.

Δεν το ελέγχει ουδείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη δεν εκανα κατι κατα την πουληση του αμαξιου δεν εκανα καμια ενεργεια, εβαλα οτι ελαβα σαν δωρεα την πωληση του αμαξιου μου και σαν αγορα το νεο (λογω τεκνου απο τριπορτο σε πενταπορτο). μου εμεναν και 1500 στο χερι στα χαρτια δεν αλλαξε κατι στην φορολογικη δηλωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λεφτά, στα έδωσε στο χέρι ή στα έβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό ?

Στο χέρι κι οι 2 συναλλαγές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα