Jump to content
BabisStinson

Suomy SR Sport

Recommended Posts

Φίλος ψάχνει για κράνος και χαζεύοντας από δω κι από κει πέσαμε πάνω στο Suomy SR Sport.

http://www.suomy.com...s/sr-sport.html

http://www.xmoto.gr/...ts.aspx?cat=759

soumy-sr-skull-660x330.jpg

http://static2.masmo...sr-skull_04.jpg

Πάθαμε πλάκα και οι δύο, τόσο που σκέφτομαι να βάλω αγγελία το Shark μου να το τσιμπήσω κι εγώ..

To βρίσκουμε 380 ευρώ.

Κάποιες εντυπώσεις από ιδιοκτήτες? Αεροδυναμική? Εξαερισμός? Θόρυβος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Tα Suomy έχουν Α) φοβερή, σφιχτή εφαρμογή και είναι ελαφριά σε σημείο που δεν νιώθεις οτι φοράς κράνος και Β) φοβερή σχέση τιμής-ποιότητας.

Απο εκει και πέρα, ο συγκεκριμένος μηχανισμός ζελατίνας (ο ίδιος με του Vandal) ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ, κακο design/σχεδιασμος σε βαθμό που - αν το φοράς συχνά - θα πρέπει να τον αλλάζεις καθε Χ μήνες καθώς τρώγονται τα πάσα στα οποίο εφαρμόζει η ζελατίνα...και δεν μιλάμε στην περίπτωση που να θέλεις να αλλάζεις συχνά την ζελατίνα (απο φιμέ σε διάφανη και το αντίστροφο)...

Έχω το Vandal και...έχω αλλάξει τον μηχανισμό ζελατίνας 3-4 φορές μέσα σε 3 χρόνια...πάντα ο αριστερός έτσι ? Αυτό οφείλεται στο οτι ασκείται περισσότερη δύναμη στην αριστερή μεριά της ζελατίνας καθε φορα που την ανοίγεις/κλείνεις αφου το tab που χρησιμοποιείς για την ανοίξεις βρίσκεται στην αριστερή μεριά αυτής... Όπως προανέφερα, μιλάμε απλά για κακή σχεδίαση/αβλεψία εκ μέρους της εταιρίας/σχεδιαστικού τμήματος...

Check-αρε και στα ινερνέτια, γνωστό πρόβλημα με τα συγκεκριμένα κράνη (Vandal/SR sport)

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι νουμερο φορατε....??

Παιζει ενα large ευκαιρια.

http://www.car.gr/parts/view/5024449/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το Vandal και...έχω αλλάξει τον μηχανισμό ζελατίνας 3-4 φορές μέσα σε 3 χρόνια...

Τι κόστος έχει η αλλαγή του μηχανισμού?

Επειδή κ εγω ψάχνομαι για κρανάκι αυτη την περίοδο και σκέφτομαι για Suomy, κατά την άποψη σου αυτό το ελάττωμα θα σε απέτρεπε να ξαναγοράσεις το συγκεκριμένο κρανος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω βανταλ 2 χρονια κ δεν εχει παθει τιποτα ο μηχανισμος!

το κρανος αυτο θα το ξαναεπερνα

η καλυτερη αεροδυναμικη!

αρκετα καλος αερισμος!

ελαφρυ!

γενικος πολυ καλη ποιοτητα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι κόστος έχει η αλλαγή του μηχανισμού?

Επειδή κ εγω ψάχνομαι για κρανάκι αυτη την περίοδο και σκέφτομαι για Suomy, κατά την άποψη σου αυτό το ελάττωμα θα σε απέτρεπε να ξαναγοράσεις το συγκεκριμένο κρανος?

25-30€...

Φυσικά φίλε, ο ΜΟΝΟΣ λόγος που δεν πήγα πάλι σε vandal ή sr Sport είναι αυτός...Πάρα πολύ κρίμα καθώς και 5-άστερα είναι, και ελαφριά και - εμένα προσωπικά - μου κάθονται γ-ά-ν-τ-ι... Το μόνο μελανό σημείο στα συγκεκριμένα μοντέλα...Ξέρεις τι ωράια που είναι οταν είσαι βόλτα/ταξιδάκι, πας να ανεβάσεις/κατεβάσεις ζελατίνα και ξαφνικά χάνεις το μαντηλάκι που συγκρατεί τη ζελατίνα με αποτέλεσμα απο την μια μεριά να σου κρέμεται ? Απαρχαιωμένος και απαράδεκτος κυριολεκτικά μηχανισμός...

@ ιbar : Πόσο συχνά το φοράς ? Πόσο το χρησιμοποιείς ? Πόσες φορές έχεις βγάλει ζελατίνα να την καθαρίσεις ? πόσες φορές έχεις αλλάξει ζελατίνα στο συγκεκριμένο ? Αυτο λέω...Τα συγκεκριμένα που αναφέρω, τα έχουν και άλλοι κάτοχοι Vandal...Ρίξε μια ματιά φίλε μου στο internet, δεν τα βγάζω απο τον κώλο μου... :grin:

Eίναι απλά κακός σχεδιασμός φίλε μου...

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

30 ευρώ δεν τα λες και λίγα...

Κριμα ρε γμτ, γιατί με είχαν ψήσει τα Vandal/SR Sport...και στο Apex είναι ολοκληρη διαδικασία για να αλλαξεις την ζελατίνα!!!

Με βλέπω να καταληγω σε rpha-10...!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω βανταλ 2 χρονια κ δεν εχει παθει τιποτα ο μηχανισμος!

το κρανος αυτο θα το ξαναεπερνα

η καλυτερη αεροδυναμικη!

αρκετα καλος αερισμος!

ελαφρυ!

γενικος πολυ καλη ποιοτητα!

Τα ίδια ισχύουν και για μένα, εκτός του ότι το έχω 1 και κάτι χρόνο, αλλά δεν έχω αντιληφθεί την παραμικρή φθορά ή χαλάρωση στο μηχανισμό. Το μόνο μειονέκτημα που διακρίνω εγώ είναι ότι είναι λίγο θορυβώδες (με τους αεραγωγούς ανοιχτούς εννοώ), αλλά αυτό είναι μάλλον offtopic γιατί μιλάμε για άλλο κράνος. Να σημειώσω μόνο ότι το φοράω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και είναι το μοναδικό μου κράνος.

Όσον αφορά το μηχανισμό, αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι εν κινήσει το κούμπωμα μπορεί να "χτυπάει" από τον αέρα. Εννοείται ότι συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που γυρίσεις λίγο το κεφάλι να κοιτάξεις πίσω και παίζει απλά να είναι θέμα μόνο του δικού μου κράνους, καθώς συμβαίνει μόνο από τη δεξιά πλευρά και από τότε που ήταν ακόμη καινούριο.

Τροποποιήθηκε από τον ritchie

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα, να ρωτησω κ εγω κατι μιας και μιλατε για SUOMY.το APEX ειναι παλιο μοντελο ή ακομα κατασκευαζεται? και αν το εχει κανεις να μου πει θετικα & αρνητικα να εχω μια ιδεα...

Τροποποιήθηκε από τον MixosNG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποιο καινουργιο απο το βανταλ κ ακομα παραγεται

το μονο που ξερω ειναι το οτι ειναι απο πολυ καλα υλικα κ πολυ ελαφρυ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Exω το κράνος που θες εδω και οχτώ μηνες περίπου ειναι απο τα καινούργια της εταιρείας πολυ ελαφρύ ο μηχανισμός για την ζελατίνα ειναι μια χαρα σχεδόν καθε μερα σκέψου αλλαζω την φιμε μ την κανονική. Πολυ καλη αεροδυναμική και σε ταχυτητες ανω των 170 και σκεψου εχω και γυμνο μηχανακι. Εχω το άσπρο μαυρο εγω και οταν το πηρα εδωσα 470.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω και 'γω το vandal 5 χρόνια τώρα (ψάχνω το επόμενο σιγά-σιγά), τα τελευταία 3 ως μοναδικό κράνος. Έχω να πω τα καλύτερα για την εφαρμογή του (στο δικό μου προφανώς κεφάλι), την ποιότητα βαφής, το εσωτερικό (δεν έχει "κάτσει"), τη σταθερότητα και το βάρος. Έχοντας 2 ζελατίνες (normal και dark), αλλάζω συχνά... Ναι, ο μηχανισμός θα μπορούσε να είναι απλούστερος, έχω αλλάξει λόγω φθοράς τον αριστερό, αλλά πραγματικά με δεδομένα τα παραπάνω δε θα ήταν λόγος να μην πάρω το κράνος, ούτε το έχω μετανιώσει στιγμή. Λίγη προσοχή θέλει απλά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας, αυτό με τον μηχανισμό δεν μου κάθισε πολύ καλά να πως την αλήθεια, αλλά δεν είναι και τόσο αποτρεπτικό στην τελική.

Διαβάζω για το υλικό κατασκευής του:

Outer shell made of TRICARBOCO composite material (a combination of Kevlar, carbon fibreglass and aramidic resins)

Καλό είναι, ή στα χρήματά του μπορούμε να βρούμε κάποιο καλύτερο ποιοτικά?

Τέλος, έχετε να προτείνετε μαγαζί που θα το έχει πιο φθηνά από 380 ευρώ?

@GeorStrat: Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά μόνο το συγκεκριμένο σχέδιο μας άρεσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα