Jump to content
Sign in to follow this  
LOGIKOS

Αξίζει η αγορά τετρακύλινδρης μοτοσυκλέτας 30ετίας σήμερα, από θέμα συντήρησης-ανταλλακτικών?

Recommended Posts

Ο τίτλος τα λέει όλα!!!

Θέλω να αγοράσω μια μοτοσυκλέτα πχ GPZ 900 R , RX 1000 , FJ 1100 κλπ. αλλά φοβάμαι πως θα έχω δυσκολία στην εύρεση ανταλλακτικών, καθώς

επίσης και στην μεγάλη πιθανότητα παρουσίασης κάποιας σοβαρής βλάβης , λόγω παλαιότητας.

Η μοτο θα είναι καθαρά για ψυχαγωγία μιας και υπάρχει σκουτερ για τη δουλειά.

Να αναφέρω ότι πάντα ήθελα μια τέτοια μοτο, αλλά στα τέλη της 10ετίας του '80 που χρήματα για 1000άρια. Κανένα δίχρονο MotoCross και πολύ ήταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το βασικοτερο προβλημα που θα συναντησεις πιστευω θα ειναι το θεμα τροφοδοσιας aka καρμπυρατερ.

Μοτερ μπορει να βρεις κανα ξεχασμενο ολοκληρο,μπροστινο συστημα επισκευαζεται,πλαστικα δυσκολα αλλα η μηχανη θα κινειται.

Τα καρμπυρατερ επειδη σχεδον κανενας μαστορας δεν επιλεγει το σωστο κατσαβιδι θα ειναι η οι μισες βιδες ισιες

η οι μισες αν οχι ολες μεμβρανες κολλημενες με κολλα.

Προσπαθησε να βρεις οσο το δυνατον σε καλυτερη κατασταση ,πες το μαστορα σου (θα το ξερει αλλωστε) να τσεκαρει πρωτα

λε μοτερ -καρμπυρατερ και μετα ορμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να συμπληρώσω ότι το θέλω σε original (μαμίσιες εξατμίσεις,καθρέφτες κλπ) κατάσταση και όχι χρέπι.

Μάλλον δύσκολο ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορει να βρεις αλλα μπορει να το ζηταει και αντιστοιχα πολλα.

Εισαι διατεθειμενος να τα δωσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επίσης αν δεν βρίσκεις με τίποτα ανταλλακτικό στην Ευρώπη και πρέπει να παραγγείλεις από πιο έξω..?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς αυτή την περίοδο, λόγω οικονομικών δυσκολιών (πρόσκαιρων θέλω να πιστεύω) δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 3.000 ευρώ.

Όμως δεν βιάζομαι. Άλλωστε τόσα χρόνια περίμενα, ας περιμένω λίγο ακόμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το χεις μεράκι θα βρεις,

εάν εισαι λάτρης του παλαιότερου και σου αρέσει πιστεύω οτι αξίζει και παρα πολύ μάλιστα, βλέπω κάποια ανακατασκευασμένα όπως ήταν μαμα μηχανάκια 20-30 ετίας και τα λιμπίζομαι

πάρε μια πρόταση λίγο πιο μεταγενέστερη αλλά δείχνει μαμα και σε πολύ καλη κατάσταση

3762763_1_b.jpg

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3762763/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν έλεγες πιο πρόσφατα θα ήταν πιο εύκολα φαντάζομαι τα πράγματα..

ή αν έβρισκες κάτι πολύ προσεγμένο..

κάτι πιο σύγχρονο δεν παίζει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θες να το κάνεις, καλό είναι να είσαι διατεθειμένος να του δώσεις αρκετή αγάπη aka πλήρης και σωστή ανακατασκευή ωστε να έχεις κάτι που θα χαίρεσαι να το βλέπεις και θα ευχαριστεί και το μάτι αυτού που θα το βλέπει και γνωρίζει πέντε πράγματα. Βασικά ένα μεγάλο μέρος της ψυχαγωγίας που θα σου προσφέρει θα είναι η ίδια του η ανακατασκευή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σου έχει μείνει απωθημένο από παλιά να έχεις μια τέτοια μηχανή,φυσικά και να αγοράσεις μία,αν έχεις τη δυνατότητα.

Η έλλειψη ανταλλακτικών εξαρτάται απ'το τι μοντέλο θα επιλέξεις. Για το 90% των μοντέλων της εποχής,ανταλλακτικά υπάρχουν,και καινούργια,και μεταχειρισμένα.Στο εξωτερικό βρίσκεις τα πάντα.Για μια μηχανή που δε σε πειράζει να μείνει για λίγο σε ακινησία μέχρι να βρείς αυτό που θέλεις,δεν θα έχεις πρόβλημα.

Η κατάσταση που ζητάς δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί,και εξαρτάται απ'το μοντέλο η τιμή που θα το βρείς. Πες πιο συγκεκριμένα για ποιά μοντέλα ενδιαφέρεσαι,να σε βοηθήσουμε παραπάνω.

Το αν "αξίζει" τώρα,η απάντηση είναι όχι,αν: Ψάχνεις μια μηχανή για καθημερινή,που δε θα σε προβληματίσει,που δε θα χρειάζεται να βάζεις χέρι μόνος σου,που δε θα καίει πολύ,που θα είναι άνετη,θα στρίβει κλπ. Ένα σημερινό μοντέλο είναι πολύ καλύτερο,σχεδόν σε όλα. Τέτοια μηχανή θα πάρεις επειδή σου αρέσει,και πάντα ονειρευόσουν να έχεις μια απο παιδί. Όχι για να κάνεις τη δουλειά σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι πιο σύγχρονο δεν με ενδιαφέρει, μιας κατά καιρούς έχουν περάσει διάφορα πιο σύγχρονα όπως VARADERO,TIGER 955,AFRICA TWIN,CBR 600,APRILIA STRADA και άλλα πολλά.

Για αναπαλαίωση ούτε λόγος, μιας και δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αναπαλαίωση ούτε λόγος, μιας και δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος.

Δεν νομίζω ότι αξίζει για τα δεδομένα που μας λες.μακάρι να μπορέσεις σε 1-2 χρόνια..

Τροποποιήθηκε από τον ChristosZ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό ακριβώς θέλω Nippondenso.Δεν με ενδιαφέρει αν καίει, αν δεν στρίβει

,αν δεν.....,αν δεν....

Την θέλω τωρα γιατί δεν την είχα τότε. Ετσι απλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό ακριβώς θέλω Nippondenso.Δεν με ενδιαφέρει αν καίει, αν δεν στρίβει

,αν δεν.....,αν δεν....

Την θέλω τωρα γιατί δεν την είχα τότε. Ετσι απλά.

Απροβλημάτιστη μηχανή δύσκολο να βρείς θεωρώ. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι εκείνοι την εποχή (μάστορες και ιδιοκτήτες) ήταν άστα να πάνε. Αν αποφύγεις τα φτηνά των 1000-1500 ευρώ,θεωρώ πως εκεί κοντά στα 3000 θα βρείς κάτι αρκετά καλό. Σίγουρα θα έχει τα θεματάκια του,αλλά με λίγη δουλειά και ψάξιμο,θα τα λύσεις. Το βασικό είναι να μην μπλέξεις με μηχανή που δεν θα μπορείς να την συμμαζέψεις.Γι'αυτό ο,τι επιλέξεις,πρέπει να το δείς απο κοντά και πολύ προσεκτικά,να το ακούσεις και να το κάνεις μια βόλτα.

Πες ποιό μοντέλο θα ήθελες συγκεκριμένα.

Τροποποιήθηκε από τον Nippon Denso

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

29/1 μεταβιβαση στο ονομα μου, μιας cb400 Super Four, 1η αδεια στην Ελλαδα 3/1999, ενώ ημ/νια κατασκευης 5/1992. Είμαι γεννηθης το 1990.

Ουτε καρφακι δε μου καιγεται αν ειναι καρμπυρατερ ή οχι.

Εγω αυτή γουσταρα, αυτη πηρα.

Βεβαια, εκανα καλη ψαχτικη 2 μηνων για να βρω κατι, το οποιο δεν ηταν τρανσφορμερ στα χερια Ελληνάρα πατεντιαρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλός φαίνεται ο καρχαρίας doctora9. Αν ήταν το 1100 θα έτρεχα αύριο Φιλοθέη.

Nippondenso (όνομα από μπουζί βρήκες...αστειεύομαι χα χα) βασικά ενδιαφέρομαι για GPZ 900 R & FJ 1100-1200 , όχι ότι αποκλείω κανα KATANA1100!!(έχει ένα το MGI IMPORTS, αλλά

7.500 € είναι πολλά για μένα.)

Ξέχασα να πω. Η μηχανή θέλω το λιγότερο να είναι 750 κυβικά. Γούστα είναι αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να πάρεις μια ιδέα απ'το car

FZ750, φαίνεται αρκετά καλό και σε καλή τιμή. Σίγουρα θέλει τσεκάρισμα απο κοντά όμως και έλεγχο σε μηχανικό

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4218704/

CBX 750.Φαίνεται οκ,αλλά με προβλήματίζει κάπως :yeahright:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4384242/

GSXR 750. Μηχανή-θρύλος!

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4824749/

VF1000F.Αυτό φαίνεται πολύ καλό.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4674351/

Ένα ωραίο Katana 750

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4484485/

Και το κλασσικό GPZ1100.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4786545/

Ένας δεινόσαυρος

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4801185/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To FZ καλό.

Το CBX ποτέ δεν μου άρεσε.

Το GSXR 750 μου φαίνεται λίγο μόντα , κουστούμι και κοντέρ από 1100, εξάτμιση ωχ κουφάθηκα..

Το VF 1000, όπως και το 750 απ'οτι θυμάμαι ειχαν πρόβλημα λίπανσης στους εκκεντροφόρους. Ασε που το έχει βάψει .Άκου limited edition.Έλεος.

Το katana είναι ένα , το 1100. ΤΕΛΟΣ.

Το GPZ1100 καλοοοοο.Και ψεκαστό παρακαλώ.

Αυτό το δεινοσαυρο ούτε να μου τον χαρίζανε. Όσο ωραίο το GSXR έως το '90 μετά......από το SRAD πάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανταλακτικα υπαρχουν για πολλα μοντελα αρκει να εχεις υπομονη λεφτα και να ορεξη για ψαξιμο

Επισης υπαρχουν και μερικα μοτο που συνεχισαν να παραγονται μεχρι τις αρχες του 90 με πιο συχρονες αναρτησεις και φρενα

απο χρηματα ποσο υπολογιζεις ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

FJ1200_3CV.jpg

YWRhZWU5MzcxNzljZGFkZjAyNjY2M2UzNDU2ZDA.jpg

gsx100f

1995_GSX1100F_black_450.jpg

kawasaki__zx_900_a_1991_1_lgw.jpg

το kawasaki εχει το μοτερ που ξεκινησε απο το gpz900 και εφτασε μεχρι το zzr1100 αλλα εχασε σε αξιοπιστια με τα 150 αλόγα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το VF 1000, όπως και το 750 απ'οτι θυμάμαι ειχαν πρόβλημα λίπανσης στους εκκεντροφόρους.

To 750 είχε το γνωστό θέμα. Το 1000 δεν είχε ποτέ, ήταν άλλο μοτέρ με άλλη κεφαλή, με άλλη σχεδίαση.

Καλόν είναι να ξέρουμε και όχι να νομίζουμε πράγματα.

Αντιγράφω από δικό μου κείμενο σε άλλο forum

Το πρόβλημα των VF το είχαν τα VF750F την πρώτη χρονιά που βγήκαν και ήταν ότι μερικά έτρωγαν τους εκκεντροφόρους τους κάθε 10.000 χιλιόμετρα.

Έγινε μεγάλο σούσουρο τότε, και μετά από διάφορες παλινωδίες της Honda ως πιθανό αίτιο (να λάθος ρύθμιση βαλβίδων, να έβγαλε μετά ένα ειδικό εργαλείο για την ρύθμιση γιατί είχαν ένα σύστημα με ένα έκκεντρο που έδινε κίνηση σε δύο βαλβίδες με διχαλωτό κοκοράκι με ΔΥΟ βίδες ρύθμισης, να αντικατάσταση εκκεντροφόρων), τίποτα από αυτά δεν έλυσε το πρόβλημα, και τελικά αποκαλύφθηκε ήταν κακό R&D στην εξέλιξη του μοτέρ.

Συγκεκριμένα, οι δοκιμαστές εξέλιξης, δοκίμαζαν την μοτοσυκλέτα, πάντα τηρώντας το ευλαβικό ζέσταμα, και έτσι το πρόβλημα δεν φάνηκε στην εξέλιξη. Όταν η μοτοσυκλέτα δόθηκε στους αγοραστές της, που ΔΕΝ τήρησαν το ευλαβικό ζέσταμα, το κατασκευαστικό λάθος στις ανοχές και στο κύκλωμα λίπανσης...φάνηκε.

Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε στα VF750F. Στα 400, στα 500, και στα 1000, δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο: Οι κεφαλές αυτών ήταν ούτως ή άλλως διαφορετικές, και η πείρα από το πάθημα του 750 υπήρξε ήδη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομιζω οτι το καλυτερο ειναι αυτο

http://www.car.gr/cl...s/view/4667708/

και το λεω γιατι εμενα αυτο μου αρεσει :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα