Jump to content
mallias-4

Αλλαγή κολάρων εισαγωγής

Recommended Posts

Nα σου πω κατι φιλε mallias-4 ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΗΣ ΤΟ ΚΑΡΜΠΥΛΑΤΕΡ δεν προκειτε να ξαναδουλεψει το μηχανακι σου γιατι απο τα λεγομενα σου και τις ερωτησεις σου μαλον δεν εχεις ιδεα που πας να μπλεξεις!!!! χρειαζεσαι προχωρημενες τεχνικες γνωσεις για να το φτιαξεις και κανενας δεν θα μπορει να σε βοηθησει μεσα απο ενα PC!!!

Oλλα αυτα στα λεω φιλικα βεβαια!!! Επισης κανενα o-ring δεν λιώνει απο την βενζινη :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

! Επισης κανενα o-ring δεν λιώνει απο την βενζινη :wallbash:

Είναι μ@@κες δηλαδή οι κατασκευαστές που για τέτοιες δουλειές φτιάχνουν o-ring απο neoprene.Κάνε μια δοκιμή.Βάλε ενα o-ring που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί,στο καρμπυρατέρ σου,σε σημείο που να έρχεται σε επαφή με βενζίνη,και έλα να μας πείς εμπειρίες.

Τροποποιήθηκε από τον Nippon Denso

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπότε εγω ανοιγω και τα δυο χωρις να τα χωρισω και βγαζω οτι ζιγκλερ, φλογερα, πυραυλακι βρω..

κατι αλλο που πρέπει να ΜΗΝ κανω;

Τα ο-ρινγκσ που λεγατε παραπάνω ειναι του καρμπ;

Ναι, αυτα που βρηκες.

Συμφωνω με τους παραπάνω οτι θα μπλέξεις....

Απο την άλλη ομως εχεις θεμα με τα κολάρα + πρεπει να αλλαχτουν.

Κανε τα ελάχιστα, ωστε να μην προκαλεσεις μεγαλυτερη ζημιά.

Αποσυνδεσε τα καρμπ απο πανω και άλλαξε τα κολάρα.

Καθαρισε τα εξωτερικά και εισαι οκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη εσύ λες να μη βγάλω ούτε ζιγκλερ βελονες κλπ?

οσο γνωρίζεις εσυ το καρμπ του xt αλλο τόσο το ξέρουν και 9 στους 10 μηχανικούς, ειναι πολυ δύσκολο καρμπ ιδικά στην ρύθμιση, υπάρχει ενα ολόκληρο διάγραμμα πως να ρυθμιστεί αλλα ούτε αντιπρόσωπος δεν θα μπορέσει να στο φέρει στο 100%

σε αυτο το καρμπ για να το πειράξεις δεν πρέπει απλα να ξέρεις απο καρμπ και μηχανές, θα πρεπει να ξέρεις οπωσδήποτε το συγκεκριμένο πως δουλεύει

το καρμπ εχει κάποιο πρόβλημα? αν οχι δεν υπάρχει λογος να το πειράξεις, ναι ειναι πολύπλοκο καρμπ αλλα αυτός ειναι και ο λόγος που ποτε δεν εχει θέματα σε σχέση με τα υπόλοιπα, οσα καρμπ απο xt ειχαν θέμα ηταν επειδή τα δούλευαν με φιλτροχοανες

λάθος ρύθμιση στο xt αν δεν εχεις εμπειρία δεν την καταλαβαίνεις, και λάθος μείγμα - ρύθμιση σημαίνει μεχρι και κόλλημα του μοτερ

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πως να βγάλεις τα καρμπ:

λύνεις πλαϊνά πλαστικά σέλα και πιθανών ντεπόζιτο (ειναι η πρώτη σου φορα οπότε θα βγάλεις και το ντεπόζιτο για να εχεις χώρο)

1. ξεσφίγγεις εντελώς ολα τα κολάρα απο τα καρμπ

2. λύνεις τις βιδες απο το φιλτροκουτι που ειναι απο πάνω και μια κάτω απο την μπαταρία,

3. ξεκουμπώνεις απο τον σκελετό το πλαστικό της εργαλειοθήκης που ειναι μονοκόμματο με το φιλτροκουτι, ειναι το μεσα πλαστικό στο τέλος του αριστερού φτερού, αν δεν ξεκουμπώσεις αυτο θα παιδεύεσαι και δεν θα ξέρεις γιατί

4. τραβάς οσο ποιο πίσω μπορείς το φιλτροκουτι

5. σπρώχνεις τερμα μπροστά τα καρμπ να μπούνε μεσα σεις μπροστά εισαγωγές για να εχεις χώρο απο πίσω

6. στρίβεις πρως τα κατω τις πίσω εισαγωγές (του φίλτρου δηλαδή)

7. τραβας το καρμπ και βγαίνει, δεν ειναι ανάγκη να βγάλεις τις ντιζες του γκαζιού γιατι εχει μεγάλα περιθώρια

8. τα καθαρίζεις οπως μπορείς, αλλάζεις τις εισαγωγές και τα τοποθετείς ακολουθώντας τα βήματα με αντίστροφη φορά

Συμβουλή:

Εισαγωγές δεν ειναι ανάγκη να ειναι γιαμαχα, ειναι γελοία πανάκριβες (40+40=80ε αν θυμάμαι σωστά), υπάρχουν και άλλες japan εισαγωγές για το xt με την μισή τιμη, υπάρχουν και φθηνότερες αλλά δεν ξερω πόσο θα κρατήσουν.

Στο σημείο που πατάνε οι εισαγωγές πανω στο μοτερ υπάρχει ενα Ο-ring στην καθε μια, άλλαξε τα και αυτα ή στην χειρότερη βάλε φλαντζοκολλα που αντέχει στην βενζίνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι μ@@κες δηλαδή οι κατασκευαστές που για τέτοιες δουλειές φτιάχνουν o-ring απο neoprene.Κάνε μια δοκιμή.Βάλε ενα o-ring που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί,στο καρμπυρατέρ σου,σε σημείο που να έρχεται σε επαφή με βενζίνη,και έλα να μας πείς εμπειρίες.

Oχι μ@@κες ειμαστε εμεις που προτεινουμε οτι μας κατεβει!!!!!

Διαβασε παρακατω που μπαινουν τα neoprene

Επισης αυτα που πουλανε σχεδον ολλα τα μαγαζεια με ανταλακτικα αυτοκινητων φορτηγων μηχανηματων ειναι τα HNBR που ειναι ενα οring γενικης χρησης

Επισης εγω δεν χρειαζεται να κανω καποιο τεστ γιατι εχω τοποθετησει αρκετες εκατονδαδες o-ring!!!!

http://www.fluidseal...tion_guide.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oχι μ@@κες ειμαστε εμεις που προτεινουμε οτι μας κατεβει!!!!!

Διαβασε παρακατω που μπαινουν τα neoprene

Επισης αυτα που πουλανε σχεδον ολλα τα μαγαζεια με ανταλακτικα αυτοκινητων φορτηγων μηχανηματων ειναι τα HNBR που ειναι ενα οring γενικης χρησης

Επισης εγω δεν χρειαζεται να κανω καποιο τεστ γιατι εχω τοποθετησει αρκετες εκατονδαδες o-ring!!!!

http://www.fluidseal...tion_guide.html

Σου επαναλαμβάνω τα λόγια σου "Κανένα O-Ring δεν λιώνει απ'τη βενζίνη :wallbash: "

Επιμένεις πως το παραπάνω που είπες είναι σωστό; Το neoprene είναι φυσικά ένα απ'τα πολλά είδη που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς.Προφανώς και μπορεί να βάλει και άλλα.Αλλά δεν μπορεί να βάλει οτιδήποτε όπως λες εσύ. Εσύ ας πούμε θα έβαζες EPDM στο καρμπυρατέρ σου; Ή VMQ;Επειδή την έχω πατήσει με λάθος τύπο o-ring που μετά απο λίγες μέρες χρήσης έγινε σουρωτήρι,γι'αυτό του το λέω να προσέξει τι θα πάρει. Τη μ@@κια δεν ξέρω που τι βλέπεις, το λάθος το είπες εξ'αρχής εσύ και όχι εγώ. Ας έλεγες "Δεν λιώνει κανένα απ'τα o-ring αυτά" και να παρέθετες τον πίνακά σου. Η γενίκευσή σου όμως αφήνει να εννοειθεί πως ο,τι o-ring βρώ,ας το βάλω και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σου επαναλαμβάνω τα λόγια σου "Κανένα O-Ring δεν λιώνει απ'τη βενζίνη :wallbash: "

Επιμένεις πως το παραπάνω που είπες είναι σωστό; Το neoprene είναι φυσικά ένα απ'τα πολλά είδη που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς.Προφανώς και μπορεί να βάλει και άλλα.Αλλά δεν μπορεί να βάλει οτιδήποτε όπως λες εσύ. Εσύ ας πούμε θα έβαζες EPDM στο καρμπυρατέρ σου; Ή VMQ;Επειδή την έχω πατήσει με λάθος τύπο o-ring που μετά απο λίγες μέρες χρήσης έγινε σουρωτήρι,γι'αυτό του το λέω να προσέξει τι θα πάρει. Τη μ@@κια δεν ξέρω που τι βλέπεις, το λάθος το είπες εξ'αρχής εσύ και όχι εγώ. Ας έλεγες "Δεν λιώνει κανένα απ'τα o-ring αυτά" και να παρέθετες τον πίνακά σου. Η γενίκευσή σου όμως αφήνει να εννοειθεί πως ο,τι o-ring βρώ,ας το βάλω και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Kαι εσυ επιμενεις το neoprene κανει για βενζινη!!!! Φυσικα και επιμενω οτι κανενα o-ring δεν λιωνει και ενοω τα μαυρα τα κοινα που μπορεις να προμηθευτης ευκολα και εχουν ολλα τα μαγαζια με ανταλακτικα και ειναι τα ΗΝΒΡ

Ολλα τα αλλα ειναι special και για να ξεχωριζουν ειναι κοκκινα κιτρινα κ.τ.λ.

Τροποποιήθηκε από τον costas68gr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι εσυ επιμενεις το neoprene κανει για βενζινη!!!! Φυσικα και επιμενω οτι κανενα o-ring δεν λιωνει και ενοω τα μαυρα τα κοινα που μπορεις να προμηθευτης ευκολα και εχουν ολλα τα μαγαζια με ανταλακτικα και ειναι τα ΗΝΒΡ

Ολλα τα αλλα ειναι special και για να ξεχωριζουν ειναι κοκκινα κιτρινα κ.τ.λ.

Τα EPDM ή VMQ ΔΕΝ είναι πάντα σε άλλα χρώματα,υπάρχουν και σε μαύρο.Το έχω δεί ο ίδιος,και αν δεν με πιστεύεις,ψάξε στο νετ και θα δείς.

Σωληνάκια καυσίμου neoprene δεν έχεις ξαναδεί; Έψαξες στο νετ και δεν βρήκες; Αυτοί που τα φτιάχνουν τα πουλάνε για μόστρα; Αυτό που έχω ήδη 4 μήνες πάνω στη μηχανή και είναι μια χαρά,neoprene είναι. Ίσως ένα νιτριλίου να είναι ακόμα καλύτερο,αλλά και το neoprene μια χαρά κάνει.

Για να μη σε έχω και ψάχνεις:

Ναι είναι όλα σε άλλα χρώματα :crazy:http://www.parker.com/portal/site/PARKER/menuitem.7100150cebe5bbc2d6806710237ad1ca/?vgnextoid=f5c9b5bbec622110VgnVCM10000032a71dacRCRD&vgnextdiv=&vgnextcatid=2618364&vgnextcat=ETHYLENE+PROPYLENE+RUBBER+(EPM%2C+EPR%2C+EPDM)+O-RINGS&Wtky=SEALS

Ναι το neoprene δεν κάνει: https://www.google.gr/search?client=opera&q=EPDM&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#channel=suggest&q=neoprene+fuel+line

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα EPDM ή VMQ ΔΕΝ είναι πάντα σε άλλα χρώματα,υπάρχουν και σε μαύρο.Το έχω δεί ο ίδιος,και αν δεν με πιστεύεις,ψάξε στο νετ και θα δείς.

Σωληνάκια καυσίμου neoprene δεν έχεις ξαναδεί; Έψαξες στο νετ και δεν βρήκες; Αυτοί που τα φτιάχνουν τα πουλάνε για μόστρα; Αυτό που έχω ήδη 4 μήνες πάνω στη μηχανή και είναι μια χαρά,neoprene είναι. Ίσως ένα νιτριλίου να είναι ακόμα καλύτερο,αλλά και το neoprene μια χαρά κάνει.

Για να μη σε έχω και ψάχνεις:

Ναι είναι όλα σε άλλα χρώματα :crazy:http://www.parker.co...INGS&Wtky=SEALS

Ναι το neoprene δεν κάνει: https://www.google.g...prene+fuel+line

Kαλα στειλε το παιδι να βρει oring EPDM η VMQ θα τον κοιταζει ο πωλητης με ανοιχτο στομα!!!!!!!

Και ποιος σου ειπε οτι τα σωληνακια απο neoprene ερχονται σε επαφη με την βενζινα!!!! οτι ειναι ατοφια neoprene μεσα υπαρχοι και δευτερη επιστρωση απο αλλο υλικο!!!!!!! :wallbash: :wallbash: :wallbash:

http://www.parker.com/literature/ORD%205700%20Parker_O-Ring_Handbook.pdf

κατσε και διαβασε και μην μπερδευεις τα

ETHYLENE PROPYLENE RUBBER (EPM, EPR, EPDM)

Mε το Neoprene

βαρεθηκα να ασχολουμε με o-ring :yawn: :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεφύγαμε απ'το θέμα,γι'αυτό σταματάω εδώ

Θα σου πώ μόνο πως αυτο αναιρείσαι λέγοντας απ'τη μία πως ο,τι o-ring και να βάλεις δεν παθαίνει τίποτα απ'τη βενζίνη,και μετά λές πως δεν κάνει το neoprene,το EPDM,το VQM,το απλό σιλικόνης κλπ. Ας καταλήξουμε στο να βάζουμε λοιπόν νιτριλίου ή HNBP, και ας βάλουμε ερωτηματικό στο neoprene (ο,τι γίνεται με τα σωληνάκια που λες, δεν γίνεται στα o-ring άραγε;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μετα το ευχάριστο διάλειμμα...

Η αλλάγή έγινε μετά απο πολλές ώρες σκυψιματος, και πολυ "οπ δεν έκανα αυτό ή δεν μπορεί να γινει το αλλο τωρα... φτου κι απ την αρχη" (που θα παει ομως..) Φωτογραφίες δεν έχω γιατι δεν ήταν διαθέσιμη καποια καλη φωτογραφικη...

Το καρμπυρατερ δεν το ελυσα τελικα γιατί ειπα να μην το ρισκάρω αφου δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

( Θα βγάλω το άχτι μου στο καρμπ του παλιου lifan μου το καλοκαίρι :katana:)

Αποτέλεσμα: Οταν την έβαλα μπρος μετα απο λιγο μύρισε σα να ψήνεται πλαστικο-λαστιχο και έβγαλε λίγο καπνο. Την εσβησα γιατι χεστηκα πανω μου και μετα απο λίγο που ηρέμησα την ξαναέβαλα μπρος και την παρατηρουσα. Καπνος δεν ξαναβγηκε και η μυρωδια (που νοιμιζω οτι έβγαινε απο την περιοχή της εισαγωγης γενικοτερα) μου φανηκε οτι άρχισε να υποχωρεί... Αφου την προσεχα για καμποση ωρα και τα πραγματα εδειχναν καλα την οδήγησα και όλα μου φάνηκαν μια χαρα, στα φαναρια όμως πάλι υπηρχε αυτη η μυρωδια.

Τι θα μπορουσε να είναι; Εγω θέλω να πιστευω οτι είναι απο τους λαιμούς ή τα orings των λαιμων επειδή ειναι καινούργια και "στρώνουν" .

Επίσης μπορεί να μου έχει φύγει μισή στροφή απο τη βίδα του αέρα γιατί βάρεσε κουδουνι την ώρα που μετρόυσα, δεν παιζει να φταίει αυτο ε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

??? Να αγχωθω; :pray:

Oχι αλλα θα χαρει να σε βοηθησει με το θεμα σου για τα κολαρα !!!! :sp_ike: :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάντο 2-3 βόλτες ακόμα και αν συνεχίσει βλέπουμε

Όλα είναι τοποθετημένα σωστά και δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπάει πχ κάποιο σωληνάκι στην εξάτμιση να υποθέσω; (Στο λέω γιατί έκανα μια αντίστοιχη @$%# και έλιωσα έτσι το σωληνάκι υπερχείλισης)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι θα μπορουσε να είναι; Εγω θέλω να πιστευω οτι είναι απο τους λαιμούς ή τα orings των λαιμων επειδή ειναι καινούργια και "στρώνουν" .

Επίσης μπορεί να μου έχει φύγει μισή στροφή απο τη βίδα του αέρα γιατί βάρεσε κουδουνι την ώρα που μετρόυσα, δεν παιζει να φταίει αυτο ε;

Όπως το'πες.

Λαδίλες + διάφορα κατάλοιπα απο την εργασία, απλά μυρίζουν και εξατμίζονται με την θερμανση του κυλίνδρου.

Ουδεν λόγος ανησυχίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειμαι σίγουρος οτι ειναι το σωληνάκι που αδειάζει τα υγρά απο το φιλτροκουτι, περνάει ξυστά απο την ένωση λαιμού - τελικού της εξάτμισης, θα ακούμπησε οταν τράβηξες το φιλτροκουτι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάντο 2-3 βόλτες ακόμα και αν συνεχίσει βλέπουμε

Όλα είναι τοποθετημένα σωστά και δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπάει πχ κάποιο σωληνάκι στην εξάτμιση να υποθέσω; (Στο λέω γιατί έκανα μια αντίστοιχη @$%# και έλιωσα έτσι το σωληνάκι υπερχείλισης)

Φροντισα να μην ακοθμπανε, θα ξαναδω αυριο...

Τώρα που λες σωληνακι υπερχείλισης ξεχασα να ρωτησω.

Οταν το έβγαλα περιμενα να δω 1 σωληνακι αλλα είδα 3. Και τα 3 ειναι υπερχείλησης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φροντισα να μην ακοθμπανε, θα ξαναδω αυριο...

Τώρα που λες σωληνακι υπερχείλισης ξεχασα να ρωτησω.

Οταν το έβγαλα περιμενα να δω 1 σωληνακι αλλα είδα 3. Και τα 3 ειναι υπερχείλησης;

Σε μένα 2 έχει,αλλά και 3 μπορεί να παίζουν.Εξαρτάται απ'το καρμπυρατέρ προφανώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως το'πες.

Λαδίλες + διάφορα κατάλοιπα απο την εργασία, απλά μυρίζουν και εξατμίζονται με την θερμανση του κυλίνδρου.

Ουδεν λόγος ανησυχίας.

παίζει και αυτό, μετά το είδα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειμαι σίγουρος οτι ειναι το σωληνάκι που αδειάζει τα υγρά απο το φιλτροκουτι, περνάει ξυστά απο την ένωση λαιμού - τελικού της εξάτμισης, θα ακούμπησε οταν τράβηξες το φιλτροκουτι

Θα μπορουσε γιατί το έβγαλα για να τραβήξω το φιλτροκουτι, αλλα νομιζω πως ο καπνος βγηκε απο πιο μπροστα..

θα ξανακανω βολτες αυριο και ελπίζω να μην ειναι τίποτα σπουδαιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν έπιασες την εξάτμιση με λαδωμένα χέρια ή σου έσταξε λάδι μετά οσο καλά και να την σκούπισες θα μυρίσει λίγο, το ίδιο αν ψέκασες με το σπρέι για καρμπ και έπεσε η άχνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που ειναι ο φιλος μου ο Παταπης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

Οποιος θελει βοηθεια με κολαρρρρρα εδω ημαστε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιος θελει βοηθεια με κολαρρρρρα εδω ημαστε

Ο mallias θελει . Εγω δεν ξερω τποτα :lipssealed::idea:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα