Jump to content

Recommended Posts

για πολύ πιο απλή κατασκευή πάντως μπορείς να κοιτάξεις μια χοντρή λάμα σε σχήμα γάμα που το κοντό κομμάτι της θα πιάνει στην πάνω βίδα και θα βγαίνει παράλληλα με την μούρη πρός τα έξω και θα πιάνει πάνω το προβολάκι! αν και η πρώτη λύση είναι πιο ωραία εμφανισιακά!

Forum1.jpg

_DSC6311.jpg

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

έστειλα εμαιλ χτές στην palmerproducts για το αν κατασκευάζουν ακόμα το κιτ...

Dear Sir or Madam,

i'm writing from Greece to ask about Aprilia Pegaso fog lights mount kit

that i think you produce.

you can take a look what about im talking at picture.

http://i67.photobucket.com/albums/h316/pit_hal/traillights_zps7ab31d1f.jpg

Is it still in production?if not is possible to reproduce it or give

info about the dimensions and the materials to produce it my self?

fours faithfully,

PG

Hi, Petros,

thanks for your email.

We can still make the kit and cost will be £49.50 plus £10 delivery to

Greece.

If you'd like to go ahead, we can send a Paypal Request.

Regards

Iain

75 ευρώ δεν τα λές και λίγα...έχω μια φίλη αρχιτέκτονα που μπορούμε πρώτα να το φτιάξουμε σαν δείγμα με χαρτόνι και μετά να το περάσει σε 3D πρόγραμμα.. αλλά 2 λάμες, 4 βίδες και 2 σωληνάκια μου φαίνεται πολύ!

Αν τελικά κάτσω να το φτιάξω μόνος λογικά θα παράξω 3-4 αφού με ένα κομμάτι λαμαρίνα κόβεις πολλά λαμάκια, με ένα μέτρο σωλήνα κόβεις πολλά σωληνάκια και πάει λέγοντας! μόνο για τις βίδες δεν ξέρω πως θα κάτσουν σωστά στο μήκος που χρειάζεται!

δεν έχω και ιδέα απο μηχανουργεία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

75 ευρω.. έλεος.

Καλή τύχη. μη ξεχνάς να βγάζεις φωτογραφίες να επωφεληθούμε και οι υπόλοιποι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοίτα δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου γιατί δεν έχω τα φράγκα για τα προβολάκια, είμαι stand by όμως γιατί είναι να πάρω κάποια στιγμή χρήματα που περιμένω απο μια δουλειά οπότε όταν πάρω τα προβολάκια αναγκαστικά θα πρέπει να φτιάξω και βάση.

Αν το κάνω μόνος θα προσπαθήσω να φτιαχτεί αρχείο π.χ σε CAD ώστε να μπορεί μετά ο καθένας να το κάνει.

σκέφτηκα να του στείλω ένα μειλ ότι και καλά είμαστε 2-3 που ενδιαφερόμαστε για αγορά μπάς και κάνει καλύτερη τιμή αλλά και πάλι πόσο να κόψει κάνα 10ρικο...πάλι το κόστος είναι πιο πολύ απο τα προβολάκια...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα μΕ άρεσαν αυτά γιατί είναι έτοιμα με το προστατευτικό γύρω γύρω τα βρίσκεις σε διάφορες τιμές αν κάνεις αναζήτηση για "Cree U5" και σε διάφορα χρώματα. αλλα νομίζω κάτω απο 25-30 ευρώ το ένα δεν θα τα βρείς. φυσικά σε αυτή την τιμή βρίσκεις και 2 μαζί αλλά σίγουρα χωρις το μεταλλικό γύρω γύρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.mybike.gr...ost__p__1816232

19,79 ευρώ το ζευγάρι μαζι με μεταφορικά.

Τζάμπα λέμε.

και πώς τα είδες? βγάζουν ικανοποιητικό φως?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Pit

Το προστατευτικό είναι που κάνει τη διαφορά. Πολύ μούρη. Δυστυχώς δε μπορώ να μου δικαιολογήσω την τεραστια διαφορά τιμής.

Valsoed

έχουν 50w λάμπα το καθένα. Φαντάσου σα να έχεις άλλα 2 φώτα πορείας.

Βασικά φοβάμαι κιόλας μηπως τυφλώνω γιαυτό παράγγειλα και λάμπες με CREE LED μήπως αντικαταστήσω τις πυρακτώσεως. Και για οικονομία στο ρεύμα, και για λιγότερη φωτεινότητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είναι και πιο δυνατά όμως 15W led που το δίνει ότι αντιστοιχεί σε 125W απλές λάμπες ας πούμε και εμένα μου άρέσει και το κάτοπτρο μπροστά που μοιάζει να είναι όντως fog και να κάνει διάχυση φωτός και όχι καρφί όπως το σκέτο led.

όσο για το προστατευτικό όντως είναι πουλ μούρ αλλά αν το καλοσκεφτείς κανένα 10ρικο παραπάνω βγαίνει για το καθένα τόσο δεν θα έκανε και σκέτο να το παρεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά τα στερέωσα περίπου όπως πρότεινε ο pit-hal στη βίδα κάτω απο το φλάς, με καουτσουκένιους "αποστάτες" που μου είχαν περισσέψει απο τα παλιά ακρόμπαρα.

2014-09-13-15.03.21-e1411629870799.jpg

Είναι και αντικραδασμικό έτσι. (Ο αποστάστης είναι πίσω απο τη γωνία, δε φαίνεται)

2014-09-13-15.15.09-e1411630759461.jpg

Η καλωδίωση τώρα. Με πτυσόμενη καρεκλίτσα στο πεζοδρόμιο. Περνούσε κόσμος και με κοιτούσε.

2014-09-13-17.55.13-e1411631274412.jpg

Με την ευκαιρία έβαλα και ένα προβολέα κήπου ανάμεσα στο πιρούνι γιαυτες τις νύχτες χωρίς φεγγάρι. (Είμαι ρομαντικός)

10 ευρώ μαζί με μεταφορικά, και έχει ένα CREE LEDάκι στα 10w.

2014-09-13-15.20.12-e1411631627738.jpg

Κιεδω τα βλέπουμε όλα αναμμένα.

2014-09-13-18.18.38-e1411631485391.jpg

Μικρό πρόβλημα: τα συνολικά watt και των τριών, είναι 120W. Όταν τα ανάβω όλα μαζί πέφτει το voltage στα 12v-12.5v που σημαίνει οτι ζορίζεται η γεννήτρια και δε φορτίζει η μπαταρία.

Παράγγειλα για τα πλαϊνά μικρότερες λάμπες με SMD LED στα 3W αντι για τα 55W που έχουν οι πυρακτώσεως. 2 ευρώ η μία μαζί με μεταφορικά.

12.jpg

Κάποια στιγμή θέλω να αντικαταστήσω τον προβολέα για μια dash camera για να καταγράφει αυτόματα και συνέχεια βίντεο.

Έχω βάλει μια τετοια στο αμάξι και ξεκινάει να γράφει μόνη της μόλις βάλω μπρός. Πολύ χρήσιμο σε περίπτωση ατυχήματος.

Στη μοτοσυκλέτα είναι λιγο πιο πολύπλοκο γιατι πρέπει να είναι αδιάβροχη, αλλα να περνάει και καλώδιο φόρτισης ταυτόχρονα. Θα πρέπει να την πατεντιάσω. Μάλλον μια SJ4000 με τρύπα στη θήκη για να περνάει το καλώδιο, και μπόλικη σιλικόνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαζη απορια αλλα μηπως ο προβολεας βρισκει στο φτερο οταν τερματιζει η αναρτηση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

12.jpg

Λυπαμαι που στο λεω, αλλα τζαμπα τα λεφτα. (εστω και λιγα) Εχω παρει (αν θες να δοκιμασεις) αλλα το αποτελεσμα ειναι ενα ολοστρογγυλο μηδενικο. :( :( :( Αντικατεστησα και τις 2 στο φαναρι και ηταν σα να μην εχω φωτα. Τα προβολακια υπερ-καλυπταν φωτισμο φωτων διασταυρωσης και πορειας μαζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2014-09-13-15.20.12-e1411631627738.jpg

Κιεδω τα βλέπουμε όλα αναμμένα.

2014-09-13-18.18.38-e1411631485391.jpg

Πολύ ωραίο βγήκε τελικά όλο το αποτέλεσμα

αλλά...

ο μεσαίος προβολέας θυμίζει προαύλιο :crazy:

ΙΜΗΟ πάντα. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο το αποτέλσμα με τα προβολάκια! :_thumbsup: :_thumbsup:

Ο κεντρικός να σου πω την αλήθεια δεν είναι πολύ του γούστου μου.

να σε ρωτήσω, τα δοκίμασες τα προβολάκια εν κινήσει? τι λένε, κουνάνε καθόλου ή είναι σταθερά τελικά με την πατέντα της γωνίας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λυπαμαι που στο λεω, αλλα τζαμπα τα λεφτα. (εστω και λιγα) Εχω παρει (αν θες να δοκιμασεις) αλλα το αποτελεσμα ειναι ενα ολοστρογγυλο μηδενικο. :( :( :( Αντικατεστησα και τις 2 στο φαναρι και ηταν σα να μην εχω φωτα. Τα προβολακια υπερ-καλυπταν φωτισμο φωτων διασταυρωσης και πορειας μαζι.

Εγω δε θα αντικαταστήσω τα φανάρια, αλλα τα σποτάκια. Ή μπορεί να αλλάξω μόνο το 1 έτσι ώστε να έχω 55w + 3w.

Πολύ ωραίο βγήκε τελικά όλο το αποτέλεσμα

αλλά...

ο μεσαίος προβολέας θυμίζει προαύλιο :crazy:

ΙΜΗΟ πάντα. :lol:

Επίτηδες πήγαινα για industrial look. Πάντως θα το αντικαταστήσω με dash-camera όταν βρω λίγα λεφτά.

να σε ρωτήσω, τα δοκίμασες τα προβολάκια εν κινήσει? τι λένε, κουνάνε καθόλου ή είναι σταθερά τελικά με την πατέντα της γωνίας?

Είναι σούπερ σταθερά, δεν κουνιούνται καθόλου εν κινήσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχεις δεί την εν λόγο πατέντα? εγώ κάπως έτσι θέλω να τα βάλω..δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω τι κάνει!

traillights_zps7ab31d1f.jpg

apostates_zps8dbf387c.jpg

έχω κολλήσει λίγο με την συγκεκριμένη βάση και σκέφτομαι πόσο δύσκολο να είναι να το μελετήσω και να την φτιάξω μόνος μου γιατί ο άγγλος που το παράγει θέλει 70 ευρώ (στο site του φαίνεται μή διαθέσιμο αλλά τα φτιάχνει ακόμα). απο άποψη ομορφιάς μου αρέσει πολύ αυτός ο τρόπος το κάνει να δείχνει πιο άγριο.

Ο ασημένιος σωλήνας νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί ευκολα και να κοπεί σε όποιο μήκος χρειαστεί απο πολύ ελαφύ και ανοξείδωτο σωλήνα που φτιάχνουν τις τέντες γαι τις βάρκες τις πτυσώμενες. αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι να βρεθούν αλενόβιδες με τόσο μεγάλο μήκος και το ίδιο βήμα στο σπείρωμα των μαμά (εκτώς και αν σε μηχανουργείο μπορούν να μου φτιάξουν 4 βίδες με το ίδιο βήμα άλλα άλλο μήκος.

είμαι σε φάση να το βάλω να μήν το βάλω μπρός το πρότζεκτ ψήνεται κανένας άλλος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το τιγκάρεις στο μέταλο χωρίς λόγο.

Επίσης πρέπει να προσέξεις οταν βιδώνεις μεγαλύτερες βίδες στο μπροστά μέρος γιατι εγώ απο το πολύ σφίξιμο διαπέρασα το μασκάκι προς τα φώτα και μπλόκαρα το γρανάζι ρύθμισης της δέσμης. Για κανα 6μηνο αναρωτιόμουν γιατί δε μπορώ να ρυθμίσω τα φώτα μου, μέχρι που κατάλαβα τη μαλακία.

Τέλος, είσαι σε λάθος thread. Εδώ αναλύουμε πόσο γαμάτη είναι η μοτοσυκλέτα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σήμερα τα παρέλαβα τα προβολάκια! παίζει να είναι και μισό κιλό το καθένα (θα τα ζυγίσω μόλις πάω σπίτι! πολύ μεγάλα και βαριά μου φάνηκαν και το κάλυμμα τους πολύ χοντρό! τις τελευταίες μέρες πέρασα πολλές ώρες παρέα με την μάσκα και τον φακό!

αυτό που λές για τις μεγάλες βίδες και που τερματίζουν έχεις απόλυτο δίκιο το πρόσεξα και εγώ σε μία απο τις δοκιμές που έκανα! αν το παρακάνεις τελειώνει το σπείρωμα και βρίσκεις στο τοίχωμα απο το φανάρι! θα παίξουν και ροδελίτσες οπότε πιστεύω θα τερματίζει νωρίτερα!

αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι στην προσπάθεια μου να ξεβιδώσω τις 2 κολλημένες βίδες στην μία ακούστηκε ένα κρακ και έπεσε κάτω μια ροδελίτσα αποστάτης (αλλά δεν μοιάζει να έσπασε κάτι!και απο το σχεδιάγραμμα αυτός ο μικρός αποστάτης είναι σε άσχετο σημείο! θα βγάλω όλη την μάσκα για να την επιθεωρήσω!

κατα τα άλλα έλα μια βόλτα απο το δίπλα θέμα να τα λέμε!

και όντως η μηχανή σου είναι γαμάτη :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου την κλέψαν σήμερα το πρωί.
Εάν κάποιος δεί, ακούσει κάτι για ένα περίεργο χακί pegaso strada, ας με ενημερώσει, αν και αμφιβάλω να το βρω ποτέ.
Κλαίω.

:cry::cry::sad::sad::sad:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι ρε φίλε, πω πω ξενέρα, τι να πω φωτιά να τους κάψει. Μακάρι να γίνει το θαύμα και να την βρεις γρήγορα και στην καλύτερη κατάσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/11/2016 at 11:57 ΠΜ, το μέλος sunblock έγραψε:

Μου την κλέψαν σήμερα το πρωί.
Εάν κάποιος δεί, ακούσει κάτι για ένα περίεργο χακί pegaso strada, ας με ενημερώσει, αν και αμφιβάλω να το βρω ποτέ.
Κλαίω.

:cry::cry::sad::sad::sad:

Kωλόφαρδε.

Να το γράψουμε και δώ. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα