Jump to content
Miskin

Θα μας τρελάνει το vstrom, δε κρατάει ρελαντί όταν βγαίνω από Αττική Οδό!

Recommended Posts

τελικά την γλύτωσες απο tps?

τελευταία έχω αρχίσει παρόμοιο σύμπτωμα

Ναι δε το άλλαξα. Δε μου ξαναέκανε αυτή τη μαλακία που έσβηνε μετά από σταθερό γκάζι (Αττική οδό). Δε θυμάμαι όμως γιατί το σταμάτησε. Το ρύθμισα; Θα σε γελάσω, έχουν περάσει 2 χρόνια. Πάντως έχω κάνει 24000 χλμ και δε το έκανε ξανά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγώ έκανα ένα check σε dealer mode χτες βράδυ και voila:

12191630_10153665969944985_3977956803152

θέλει ρύθμιση τουλάχιστον (και βλέπουμε)

Τροποποιήθηκε από τον parisstc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι έτσι είναι το σωστό. Στη μέση πάει η παύλα πάνω από τις 3000 στρ.

edit: ή το ανάποδο; Αλτσχάιμερ...

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικά προσπάθησα να το ρυθμίσω και δεν ερχόταν με τίποτα στο σωστό σημείο
βρήκα και κάτι σωληνάκια ξεραμένα
και το πήγα συνεργείο γιατί χειροτέρεψε πολύ η κατάσταση αφού προσπάθησα να το κουνήσω και έσβηνε συνεχώς

μου είπαν οτι 2 σωληνάκια ήταν κομμένα και ρύθμισαν με την ευκαιρία και το TBS και καθάρισαν και αντλία βενζίνης που χρειαζόταν και το TPS ρυθμίστηκε κανονικά πλέον και δείχνει κανονικά 

οπότε θα ενημερώσω αν προέκυψε και τίποτα επιπλέον αλλά φαίνεται οτι την γλύτωσα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bγάζεις ρεζερβουάρ & φίλτρο-κούτι.

Αποσυνδέεις το φίς στο μοτεράκι της 2ης πεταλούδας και ανοίγεις διακόπτη.

Aνοίγεις την 2η πεταλούδα με το δάκτυλο σου τέρμα ( τελείως ανοικτή)

Μετράς με πολύμετρο την τάση στο φίς του αισθητήρα της κύριας πεταλούδας.(tps)

Θα πρέπει να είναι:1,21v.

Εάν όχι.Tότε και μόνο τότε γυρνάμε την βίδα την βίδα ρύθμισης του ρελαντί που βρίσκεται στα αριστερά μας,(συρματόσχοινο)έως ότου έχουμε την επιθυμητή τάση των 1,21v.

Αφού έχουμε ρυθμίσει το υψηλό ρελαντί,στην συνέχεια ρυθμίζουμε το ρελαντί στις 1300 σ.α.λ.στρέφοντας την βίδα ρύθμισης του γκαζιού( βρίσκεται αριστερά-σταυρωτή)

Το ξεθάβω γιατί έκανα μια δοκιμή να ρυθμίσω το αυτόματο τσοκ σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Καταρχήν προσπάθησα να ρυθμίσω το STV όπως περιγράφει το manual.

1zlrhja.jpg

Έφερα τις δευτερεύουσες πεταλούδες όσο καλύτερα μπορούσα και το λέω αυτό γιατί η πίσω πεταλούδα είχε ένα μεγάλο παίξιμο, χαλαρότητα, που δε ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι. 

Στη συνέχεια προσπάθησα να τσεκάρω το STP όπως περιγράφει το manual παρακάτω και τα volt που βρήκα ήταν 4.85 V οπότε θεώρησα ότι είναι σωστό.

tyt06.jpg

Τέλος προσπάθησα να ρυθμίσω το αυτόματο τσοκ όπως μου έγραψε ο moto99, αλλά και όπως περιγράφει το manual. 

2btbmb.jpg

Όμως τα volt που μέτρησα ήταν 4.98V και όσο και να πείραζα το βιδάκι δεν άλλαξε τίποτα στη τάση. Μόνιμα 4.98V. 

Αυτή είναι η φίσα που μέτρησα 

ng2c03.jpg

και αυτή η βίδα που πείραξα.

2hogwhw.jpg2vxeiwy.jpg

Αφού είδα κι απόειδα το έκλεισα χωρίς να το ρυθμίσω, απλώς το ξεβίδωσα αρκετά για να μη μου ανεβάζει 3000 στρ και περισσότερες το πρωί που είναι κρύο.

Τι έχω κάνει λάθος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και το δικό μου είναι μεταγενέστερο και έχει τελείως άλλη λογική του αυτόματου τσοκ,συμβουλεύτηκα το manual του δικού σου.

Εχεις ψιλό ρελαντί και δεν πέφτει? Θέλω να πιστεύω ότι όλο το μοχλικό με τα 2 αξονάκια δουλεύει σωστά και δεν κολλάει.Δεν είδα να έκανες κάτι λάθος εκ πρώτης όψεως. Η μαμά suzuki όμως μας λέει επίσης να τσεκάρουμε και τον αισθητήρα θερμοκρασίας που βρίσκεται πάνω στον θερμοστάτη.

Τροποποιήθηκε από τον moto99

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και το δικό μου είναι μεταγενέστερο και έχει τελείως άλλη λογική του αυτόματου τσοκ,συμβουλεύτηκα το manual του δικού σου.

Εχεις ψιλό ρελαντί και δεν πέφτει? Θέλω να πιστεύω ότι όλο το μοχλικό με τα 2 αξονάκια δουλεύει σωστά και δεν κολλάει.Δεν είδα να έκανες κάτι λάθος εκ πρώτης όψεως. Η μαμά suzuki όμως μας λέει επίσης να τσεκάρουμε και τον αισθητήρα θερμοκρασίας που βρίσκεται πάνω στον θερμοστάτη.

Εάν δεν...όποτε και όταν και θέλεις,μπορούμε να συναντηθούμε να τα ξαναδούμε από την αρχή. Οσο πιο πολλά μάτια τόσο το καλύτερο.

Ναι είχα αρκετά ψηλά τις στροφές με κρύο το μοτέρ, πάνω από 3000 στρ. 

Τώρα έπεσε γιατί το ξεβίδωσα αρκετά. Δε μπορούσα να το τσεκάρω ζεστό. Το πρωί θα δω που βρίσκεται. Λογικά θα είναι πολύ χαμηλά, σχεδόν καθόλου αυτόματο τσοκ. Θα το βάλω μπρος και θα τσεκάρω με το μάτι αν πατάει η βίδα. Αν δε πατάει θα τη βιδώσω λίγο με τη πρώτη ευκαιρία. Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι πως αλλάζει τα volt στο TPS μια βιδούλα η οποία στην ουσία είναι αποστάτης και δεν έρχεται σε επαφή με κάτι. 

2qmm811.jpg

Ευχαριστώ για τη προσφορά σου, αν δε βρω άκρη θα σε ενοχλήσω σίγουρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις π.μ.

Τροποποιήθηκε από τον moto99

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά μη τα εμπιστεύεστε και τόσο τα manual.... 

http://www.vstrom.info/Smf/index.php/topic,16728.new.html#new

2ikqzcp.jpg

dcbseb.jpg

Η μέτρηση πρέπει να γίνει με τη φίσα κουμπωμένη. Τα 4.98V που μετρούσα εγώ είναι σωστά γιατί είναι το STP sensor INPUT voltage, ΟΧΙ το outpout που ζητάει στο Fast Idle Adjustment. Το output πρέπει να είναι 4.26V με τις πεταλούδες ανοιχτές και όχι 1.21V.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη δεν καταλαβα Αχιλλεα, η πρωτη μετρηση ηταν εκτος οριων συμφωνα με τις αναγραφομενες τιμες απο το manual ή μετραγες (συμφωνα παλι με το μανιουαλ) σε λαθος σημειο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά,πρόσφατα πήρα ένα μεταχειρισμένο Κ7 (32.000 km), μου παρουσίαζε από την αρχή  τα ίδια συμπτώματα, διάβασα   το νήμα μήπως βγάλω άκρη και αφού τσέκαρα το TPS και ήταν οκ,  ήλπιζα ότι θα ήταν κάτι απλό (φίλτρο βενζίνης ή αέρα). Περίμενα να μαζέψω κανένα ευρώ (γιατί έμεινα στεγνός με την αγορά) για να κάνω ένα γενικό service, μπας και δω άσπρη μέρα. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, είπα να κάνω ότι μπορώ από θέμα συντήρησης χωρίς ανταλλακτικά. Ενώ " χάιδευα " την καλή μου, είπα να συνδέσω και την βαλβίδα του συμπλέκτη που είχε βγάλει και "γεφυρώσει" ο προηγούμενος ιδιοκτήτης , αφαίρεσα την μονωτική ταινία και το καλώδιο - γέφυρα και κούμπωσα το φυσάκι στην βαλβίδα του συμπλέκτη.Αργότερα όταν  τελείωσα  με τα υπόλοιπα και έβγαλα βόλτα την μηχανή, από τα πρώτα δέκα μετρά κατάλαβα ότι η μηχανή έχει αλλάξει δούλεμα,  από εκείνη την μέρα έχω κάνει γύρω στα διακόσια πενήντα χιλιόμετρα και η μηχανή δουλεύει ρολόι χωρίς να ξανά σβήσει πότε, ελπίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα θα την καλοπιάσω κιόλας με τα λάδια,φίλτρα λαδιού, αέρος,βενζίνης και μπουζί που παρέλαβα σήμερα και ελπίζω να ζήσουμε μαζί, χωρίς άλλα προβλήματα στην σχέση μας !!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα